İçeriğe Yönlendir

Aks Sesi

Yakup Amanvermez

Recommended Posts

Sabri Güngör

Peki garanti bittikten sonra aynı sorun kaynaklı daha büyük bir arızaya yol açarsa ne yapcaz?? Mahkemeye mi verelim servisleri :)

Kardeşim senin aracında aks sesi yeni kasa CMAX da direksiyon sesi bir başkasında bir başka arıza ne diyelim bizde şaşırdık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Mehmet Doğan

arkadaşlar  2006 model Focus aracımızı Aks probleminden dolayı  ücretsiz olarak yaptırabilir miyiz? 2 farklı Focus kullandım ikisinde de aynı sorun,bu nedir arkadaş ya.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Gökhan Dursun
(düzenlendi)

merhabalar. forumda konu kirliliği olmaması için hali hazırda olan konuya kendi aracımın ses problemini de burada paylaşıp değerli görüş ve önerilerinizi bekliyor olacağım. öncelikle aracım 2005 tdci focus ghia. problemim ya da sürekli kafama takılan şey ise aracın çalıştığı andan itibaren (rölantide veya seyir halinde farketmiyor) çok yüksek bir deside olmayan ancak sürekli bir saç kurutma makinesi veya elektrikli süpürge sesi gibi bir sesin motor bölümünün sağ tarafından geldiğini duymamdır. rahatsızlık verecek düzeyde bir ses değil ancak araç ısındığında da dinmiyor. tork arttığında da hızlanmaya eşdeğer ölçüde de artmıyor. hep sabit bir ses. dizel konusunda hiçbir bilgi ve becerim yok. forumda ise neredeyse uzmanlaşmış kişileri gördüğüm için sizlerden fikir edinmek istedim. cevaplarsanız sevinirim. sizce ne olabilir?

tarihinde Gökhan Dursun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Dursun

ancak sesi takip ettiğimde aracın sağ ön tekerine doğru motor bölümünden geldiğini gözlemledim. direksiyon motoru o bölgede mi acaba. bir de rölantide iken direksiyon döndürüldüğünde gelen ses değil. daha doğrusu o sesi biliyorum ve aracımda yok. cahilliğimi mazur görün kusura bakmayın gerçekten bilgi sahibi olmadığım için küstahlık etmiş olabilirim

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

ancak sesi takip ettiğimde aracın sağ ön tekerine doğru motor bölümünden geldiğini gözlemledim. direksiyon motoru o bölgede mi acaba. bir de rölantide iken direksiyon döndürüldüğünde gelen ses değil. daha doğrusu o sesi biliyorum ve aracımda yok. cahilliğimi mazur görün kusura bakmayın gerçekten bilgi sahibi olmadığım için küstahlık etmiş olabilirim

Arkadaşım sizin aracınızın direksiyon pompası elektrik motorlu, araç üzerinde yeri sağ far arkasında ön sağ çamurluk içindedir, duyduğunuz ses büyük ihtimal direksiyon pompa sesi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Pompa hidroliğini değiştirin, balçıklaşmış hidroliği pompa basmakta zorlanıyor ve ses yapıyor 

Mobil atf 320 uygundur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Alpay Baybaş

herkese iyi akşamlar; 2005 model f2 aracım var aks'larını komple sağ ve sol olmak üzere Amerikan menşeili (çin üretimi) yan sanayi ile değiştirdim ancak ilk kalkışta ve geri viteste ÇAT diye bir ses geliyordu servise götürdüm aksları tekrar söküp silikon türü birşeyler sürdüler ilk başta ses kesildi ancak 1-2 ay sonra tekrar aynı ses gelmeye başladı ;değerli form üyelerinden bilgi paylaşımı istiyorum aynı işlemi tekrarlatmalımıyım yoksa aks kafalarını söktürdüğüm eskileri ile değiştirsem problemi çözermiyim konu ile ilgili yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür eder hayırlı akşamlar dilerim.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Peker

Merhaba forum üyeleri, bu benim ilk mesajım.

2007 model Focus TDCI Trend aracımdan bu konu içeriğinde bahsedilen seslerden geliyor. İlk başlarda geniş kasislerden geçerken tekerlere güç verdiğim esnada özellikle sol taraftan iki bozuk parayı birbirine vurur gibi bir "çinn" sesi geliyordu. Daha sonraları hem soldan hem sağdan gelmeye başladı (kulağım stereo olarak algılayabiliyordu). Şu anda bu sesi araba park halindeyken yaratabiliyorum: el freni çekili birinci viteste debriyajdan ayağı çekerken "çinn" ediyor, bazen de bahsettiğim gibi sağlı sollu ses geliyor. Eğer o esnada debriyaja yeniden basıp bir daha kaldırırsam ses gelmeyebiliyor, ama geri vitese takar ve yeniden denersem ses kesin geliyor. 

Ben de bunun akslarla ilişkili olduğunu düşünüyordum. Sanayide genç bir ustam var, o epeyce dinledi kontrol etti (ama birşey sökmedi), bir çözüm bulamadı. 

Ses başından beri aynı seviyede, başladığından beri 50bin km yol yapmışımdır, bir sorun hissetmiyorum. Ön takımların z-rotları ve salıncak burçları değiştiğinden beri aracım çok sessiz, yol tutuşu da çok iyi. Sadece bu "çinn" sesi sinir bozucu. 

Çözüm öneriniz var mıdır?

Saygılar,

Mehmet

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emre Şimşek

Merhaba, yeni konu açmayayım dedim. 2006 model tdci Focus'umun alt takımıyla ilgili bazı şüphelerim var.

Öncelikle ufak tefek kasislerde problem ses seda yok ama çalıştığım havalimanında bulunan plastik kasislerden geçerken lak luk sesler duyuyorum sanki ön takımda boşluk varmış gibi. Neleri değiştirmeliyim, ya da sadece bir gevşeklik mi olabilir, fikrim yok.

İkincisi mesela 100 km hızla giderken birden gaza bastığımda ya da hız sabitleyiciyle daha yüksek bir hıza "resume" ettiğimde araçta bir vuruntu oluyor.

Üçüncüsü, bunu çok kıl olduğum için fark ettim, sıcak asfaltta 50 km/saat sabit hızla giderken hafif sağ(sol da olabilir) ya da tam düz yaptığımda zor duyulur bir şekilde "vang vung" sesler duyuyorum. 

Bir de çok hız yapmam ama 130 km civarında direksiyonum titriyor. Balansa nereden başlamalıyım?

Bu üç buçuk durum ile ilgili uzman görüşü bekliyorum, selamlar, şimdiden teşekkürler.  :flowers:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

alt tabla bağlantı rotiline baktınrın, balanas sebepleri çok iyi bir rot balansçıda hepsi çözümlenir bunların

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Ali Kanber

Merhaba forum üyeleri, bu benim ilk mesajım.

2007 model Focus TDCI Trend aracımdan bu konu içeriğinde bahsedilen seslerden geliyor. İlk başlarda geniş kasislerden geçerken tekerlere güç verdiğim esnada özellikle sol taraftan iki bozuk parayı birbirine vurur gibi bir "çinn" sesi geliyordu. Daha sonraları hem soldan hem sağdan gelmeye başladı (kulağım stereo olarak algılayabiliyordu). Şu anda bu sesi araba park halindeyken yaratabiliyorum: el freni çekili birinci viteste debriyajdan ayağı çekerken "çinn" ediyor, bazen de bahsettiğim gibi sağlı sollu ses geliyor. Eğer o esnada debriyaja yeniden basıp bir daha kaldırırsam ses gelmeyebiliyor, ama geri vitese takar ve yeniden denersem ses kesin geliyor. 

Ben de bunun akslarla ilişkili olduğunu düşünüyordum. Sanayide genç bir ustam var, o epeyce dinledi kontrol etti (ama birşey sökmedi), bir çözüm bulamadı. 

Ses başından beri aynı seviyede, başladığından beri 50bin km yol yapmışımdır, bir sorun hissetmiyorum. Ön takımların z-rotları ve salıncak burçları değiştiğinden beri aracım çok sessiz, yol tutuşu da çok iyi. Sadece bu "çinn" sesi sinir bozucu. 

Çözüm öneriniz var mıdır?

Saygılar,

Mehmet

epeyce eski tarihli bir konu ancak tam anlamıyla Mehmet beyin sorununu yaşıyorum değerli ustalar kelimesi kelimesine sorunum aynıdır ilk kalkışta ileri geri çınlama sesi soldan geldiğini düşündüğüm ses için sol aks kafasını değiştirdim ancak ses hala var Mehmet bey siz çözüme ulaşabilmişmiydiniz bilmiyorum ancak ben sinir oldum üçtür söküyorum bu loktayt bunun kesin çözümümüdür. Ustalardan cevap bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

alt tabla bağlantı rotiline baktınrın, balanas sebepleri çok iyi bir rot balansçıda hepsi çözümlenir bunların

Hakikaten bilgisayarlı rot balans olayın çoğunu çözmüştü Çağlar abi. Ama şu yüksek hızdaki vuruntu sesi sanırım 14 kiloluk volanın marifetiydi. Ya da aks boşluğu. Her neyse her ikisinin de çözümü 1500-2000 lira.

Zaten o arabayı sattım. Şu anda bu başlığın açılma sebebi olan ufak çıt sesi var 2011 Focusumda.

Bunun oluşma sebebi de arada sırada ani kalkışlar yapmak, biliyorum. Daha dikkatli kullanmaya çalışıyorum..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...