Osman Gülten 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Boşta çalışırken 5500 devri geçtiğinde sanki kesiciye girer gibi ses çıkarıyor.Elektrik kesiyor gibi yani.Rölantide çalışırken ara sıra tekleme oluyor,tekleme sırasında bazende araç stop ediyor.Normal olarak devir saatinde kıpırdama yok.Ama stop edeceği zaman devir göstergesi 0-1000 d/dk arasında gidip geldikten sonra stop ediyor.Işıklarda beklerden yapıyor mesela.Gazda ve benzinde de aynı sorun var. 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 (düzenlendi) aracınızda rolantiyi bozan bir sebep var bende şuçlu lpg enjeksiyonları idi forum dabununla ilgili bir çok konu var bi göz atın isterseniz http://www.fordclubt...__fromsearch__1 http://www.fordclubt...__fromsearch__1 ve aracınızı boşta iken neden 5500 devirlere kadar zorluyorsunuz 11 Nisan 2013 tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Gülten 12 Nisan 2013 Yazar Paylaş 12 Nisan 2013 Benzin ve lpgde de aynı sorun var.5500 d/dk çalıştırılmasının nedeni arızanın görülmesi nedeniyle.Araç boştayken aniden gaz verildiğinde birden devir yükselmiyor.Önce çok kısa süreli bir kesiklikten sonra devir çıkıyor. Yorum bağlantısı
Burak Bağlıcak 13 Nisan 2013 Paylaş 13 Nisan 2013 Moralini bozmayım ama sorun sibop büyük bir ihtimalle sadecede gazda yapsaydı LPG den kaynaklanırdı sen bence ustana göster arabanı.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Nisan 2013 Paylaş 13 Nisan 2013 tek bir arıza veya tek bir bozuk parça oılmayabilir, bobin ve veya buji kabloları ve rölanti valfi birleşik bunlara sebebğ olabilir, yaş itibarı ile karter havalandırma hortumu kontrol edilmeli ayrıca Yorum bağlantısı
Osman Gülten 17 Nisan 2013 Yazar Paylaş 17 Nisan 2013 (düzenlendi) Bobin,buji kablolarında sorun yokmuş.Değiştirilip denendi. Bugün bir arkadaş bilgisayara bağladı.Bir tane arıza kodu verdi.Arızalı olanı söylemedi ama duyduğuma göre ısı sensörü hatası vermiş.Aracım eskiden yaz-kış farketmeksizin tek marşla çalışıyordu.Şimdilerde marş alması için gaza basmam lazım. Motor ısı sensörü bu arızaları yaparmı ? 17 Nisan 2013 tarihinde Osman Gülten tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Gülten 18 Nisan 2013 Yazar Paylaş 18 Nisan 2013 Sorun çözülmüştür. Boğaz kelebeği sökülüp temizlendi.Nerdeyse hiç temizlenmemiş bugüne kadar.Kirleri kazıyarak çıkarmışlar.Şu an stop etme gibi durum söz konusu değil Yorum bağlantısı
Murat Pelit 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 benim 2002 1.6 benzinli focus aracım var. araç düz yolda 5. vites 90 ve daha hızlı giderken motorda tekleme yapıyor. aracı servise soktum km hız sensörü değişti daha önce km göstergesi kafayı yiyor aşağı yukarı gidip geliyordu. o sorun düzeldi. şimdi motorda normal giderken ayak gazda 5. viteste giderken sanki araçta benzin gaz bitmiş gibi tekleme yapıyor. servisteki usta hız sensörünün karşılığı arızalı şanzuman inecek dedi. bir usta akslardan dedi bir usta aracın beyninden dedi. araçtaki sorun hem benzinde hemde gazda var. bana bu konuda yardım edin. araçtan bıktım artık. her kafadan bir ses çıkmakta. Yorum bağlantısı
Murat Pelit 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 ben bu konuda çok acil yardım beklıyorum. Araç sürekli güç kesiyor km saatı de çok hafif yarım santim civarında aşağı yukarı hareket ediyor. zaten tam bu sırada araç tekleme yapıyor. aracın buji buji kablosu ve bobin değişti. hamde bujı kabloları ağustosta değişmişti. kablolar sorunlu yada yanmış yeniden değiştirdim. daha önce düşük hızlardada tekleme vardı ama buji kabloları değiştikten sonra o sorun düzeldi ama şimdi 90 ve ustune çıkasım yok. Yorum bağlantısı
Kadir Kasap 18 Ekim 2013 Paylaş 18 Ekim 2013 Boşta çalışırken 5500 devri geçtiğinde sanki kesiciye girer gibi ses çıkarıyor.Elektrik kesiyor gibi yani.Rölantide çalışırken ara sıra tekleme oluyor,tekleme sırasında bazende araç stop ediyor.Normal olarak devir saatinde kıpırdama yok.Ama stop edeceği zaman devir göstergesi 0-1000 d/dk arasında gidip geldikten sonra stop ediyor.Işıklarda beklerden yapıyor mesela.Gazda ve benzinde de aynı sorun var. Benzer sorun bende de var, örneğin 100 km ile giderken ışığa geliyorum 4 e atıyorum motor freni ile yavaşlıyorum durduktan sonra motor stop edecekmiş gibi oluyor. Çok nadir olarak da stop ediyor. Ancak bende gaz kesme yok tüp te bile 7000 devire çıkabiliyorum. Bende mi temizletsem boğaz kelebeğini Yorum bağlantısı
Recommended Posts