İçeriğe Yönlendir

Mondeomda Dikiş Makinası Sesi

Yavuz Kara2

Recommended Posts

Yavuz Kara2

merhaba arkadaşlar aracımda motor ısıncaya kadar gelen bir ses aynen dikiş makinası sesi bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa lütfen yardim

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Şu tır tır tır esi mi yada öyle bişi.Nasıl bir tarifse bende ki de.O ise normal bir ses zaten.Transit motoru olduğunu unutturmamak için :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2

yok akan bey hani sbob şıkırdar ya aynen öle bir ses motor maximum ısıya gelince kesiyor bu sesi

birde vites ara geçişlerde motor ısınsa bile bu ses geliyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

bi ara Mehmet Özyürek abimde yaşamıştı bu sorunu bende yaşıyorum..sağ çamurluğun oralarda bi kablo soğuktan serrtleştiği için geliyor o ses

Yorum bağlantısı

LPG li araçlardada oluyordu o ses bildiğim kadarıyla. Ama sonradan değil takıldı andan itibaren arabaya o güzel ses ahengini veriyor :)

Arkadaşın aracı dizel. Lpg'li olan bizim araçlarda manifolt klapelerinin yuvası genişlediği için çıkan ses sizin söylediğiniz. Cezası 160 lira parça+işçilik. Hem performansı geri kazanıyor araç hem de yakıt düşüyor yaptırınca.

Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2

arkadaşlar ses motorun şanzuman tarafından geliyor sanki yani kayışların oldugu bölümden degil

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

triger kayışı üzerindeki kapağa deyiyordur.. (?) (bende öyle 97 mondeo..)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kaç km de bakım geçmişi nasıl kullanılan yağ ndir? sesin kaynak tarafını, araç içinden dinleyip mi tespit ettniz?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Aracın içinden sesin nerden geldiğini bulmak bence pek mümkün değil gibi.Bence bir video çekin ses için.Daha net birşeyler söylenebilir belki.Bende bir sürü ses duyuyorum :D Ford sesi bol kepçe kullanmış bizim araçlarda.

Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2

araç 130 binde arkadaşlar hep yetkili serviste bakımları yapılmıştır motor yagı olarak mobil 3000 kullanıyorum. araç rolantide veya boşta gaz verme durumunda bunu yapmıyor yüke bindiginde ve sogukken yapıyor bu sesi aynen dikiş makinası sesi gibi

yetkili servise gittim enjektör sesi bu dediler degiştirin dedim sıfır takıldı ama yine aynı ses şimlerden dediler yenileyin dedim ama yine aynı ses ve çok sinirlendim yagdım gürledim seviste tek kuruş ödemeden çıktım dahada gelmem dedim.servis deyince hala sinirleniyorum yetkili servis ama çözüm yok deli olacam arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tapetler,piston iticilerden de ses gelebilir..Sekman bile kırık olabilir.1-2 pistonda.. iyi bir ustanın bakması lazım.

Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2

ama benim araçtaki ses ısınınca gelmiyor ayhan bey bu dedikleriniz ısınınca ses daha fazla olmazmı?

yani öle bir durumdayım ki uykuları kaçırıyorum çok seviyorum mondiyi satmak istemiyorum bu konuda bana yardım edebilecek biri veya bir usta tavsiye edebilirmisiniz lütfen nerde olursa gidecegim......

Yorum bağlantısı
Akan Belen

ama benim araçtaki ses ısınınca gelmiyor ayhan bey bu dedikleriniz ısınınca ses daha fazla olmazmı?

Aynı sesten mi bahsediyoruz bilemiyorum.Soğuk motorda tır tır ediyor.Isınınca neredeyse kayboluyor o ses.Hatta ben çağlar abiye göstermiştim o sesi.Bana söylediği çok dinleme bu araçlarda gayet normal bir ses bu demişti :D Sizin sesi bilmediğim için direk budur diyemiyorum.

Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2

evet akan bey öle bir seste fakat şıkırdama daha dogru olur bu ses için. daha önce yoktu demekki bir problem var ama bulamıyoruz

hasan bey bu zincir sesi ısınınca geçiyormu acaba?

Zincir sesi ...bir an önce ehil bir ustaya gösterin...

hasan bey şunuda belirtmek istiyorum ses aracın solundan yani devirdaimin oradan geliyor ve bu sesi sadece yolda yapıyor dururken gaz vermede falan bu ses yok yani dururken tespi edemiyorum

evet akan bey öle bir seste fakat şıkırdama daha dogru olur bu ses için. daha önce yoktu demekki bir problem var ama bulamıyoruz

hasan bey bu zincir sesi ısınınca geçiyormu acaba?

hasan bey şunuda belirtmek istiyorum ses aracın solundan yani devirdaim tarafından geliyor ve bu sesi sadece yolda yapıyor dururken gaz vermede falan bu ses yok yani dururken tespi edemiyorum

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Şıkırdama sesi gibi ise Hasan hocamın dediği gibi olabilir.Sonuçta bizde zincir var.En azından bir kontrol ettirmekte fayda var

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Zincir sesi ilk başlarda sabah soğuk motor ilk çalıştırılırken duyulur ve ısındıkça azalır...Sonraları yani üzerine gidildikçe artar...800 lira + masraflar yaklaşık 1200 lira civarı bir paraya yaptırılır...

Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2

akan bey yetkili servis bence zincir sesini biliyordur ve zincir derlerdi düşüncesindeyim başka özel servislerede götürdüm onlarda zincir falan demedi.çogu enjektör dediler bende enjektörler sıfır deyince hepsi duruyorlar anlamadım bende

Zincir sesi ilk başlarda sabah soğuk motor ilk çalıştırılırken duyulur ve ısındıkça azalır...Sonraları yani üzerine gidildikçe artar...800 lira + masraflar yaklaşık 1200 lira civarı bir paraya yaptırılır...

hasan bey ilginize teşekkürler ama zincir klima kopresörü tarafında degilmi ?bizim araçlarda ses sanki sol taraftan geliyor gibi

Yorum bağlantısı
Akan Belen

akan bey yetkili servis bence zincir sesini biliyordur ve zincir derlerdi düşüncesindeyim başka özel servislerede götürdüm onlarda zincir falan demedi.çogu enjektör dediler bende enjektörler sıfır deyince hepsi duruyorlar anlamadım bende

Bence enjektörlerinizi boşuna değiştirmişsiniz gibi geliyor.Heleki serviste dünyanın parası.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim bizler servislere çok güveniyoruz ancak çoğu servis net olarak çözüme ulaşamıyor çoğu konuda.Bu konuda çok fazla örnek var maalesef.En son bile egr konusunda inatlaştım.Adamlar inatla yok böyle bişi diyor.Ama olduğunu biliyoruz.Ama onlara göre sadece onlar bu işden anlıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

O tarafta da küçük bir plastik kasnak var...Oturduğunuzda sol taraf dimi..

Orada ses çıkaracak bi şey de yok ki...

Yorum bağlantısı
Yavuz Kara2

evet sol tarafta sadece direksiyon pompası ve devirdaim var devirdaim böle bir ses yaparmıki?

evet akan bey enjektörler 4000 lira demişlerdi ama para ödemedim ödemicem ilk kunuşmamız öle idi zaten ses kesilmez ise para vermem demiştim

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Bir gün öncesinde aracı servise bırakın ve ilk marşı usta bassın...belki bulabilir...

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Sağ çamurluk içinden motor bloğuna bağlı olan şasi kablosu soğukta sertleşip, amortisör kulesine çarpıyor izole edip sorun giderebilir :yes::good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...