İçeriğe Yönlendir

Deri Kaplatmak Mı, Direksiyonu Değiştirmek Mi?

M. Asım Kahraman

Recommended Posts

M. Asım Kahraman

Arkadaşlar aracımın direksiyonunun deri kaplama olmasıni istiyorum, İzmir'de deri kaplayan bir yer buldum ama işçiliklerini bilmiyorum yaptırsam mı yoksa çıkma temiz direksiyon arayışına girip orjinal derili direksiyon sahibi mi olsam kararsızım. İki durumda da (Kaplamacı veya çıkmacı konusunda) nerelere bakabilirim İzmire yakınım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çıkma ile kaplama muhtemelen aynı para olacaktır. Çıkma kullanılmış olduğu için bi de eskiye para vermiş olacaksınız. Bence kaplatın.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Direksiyon derisi için çıkma alınmaz.Yaptıkları direksiyonlara bakın.İşçilik hoşunuza giderse orada yaptırın.Yada başka bu işi yapan yerler var.İzmir'deki arkadaşlar işçiliği iyi olan yer tavsiye ederler size

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Orjinalinde deri kaplı olmayan direksiyon simidi sonradan kaplanmaz... Çünkü zaten kalındır, bir deri geçirilince iyice kalınlaşır...

Bu sebeple çıkma orjinal deri kaplı direksiyon alacaksınız, derisi kötü durumda olursa yeniden kaplatmalısınız..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Urhan
(düzenlendi)

Ben bu işi profesyonelce yapan firmalarla görüştüm. 200tl civarı istiyorlar işçilikleri iyi hatta orjinalden daha kaliteli malzeme kullanıyorlar. ama direksiyon kalın daha da kalın olabilir bunu da unutmayalım.

ancak sizin araç trend x çıkma alabilirsiniz. çıkma direksiyonda hız sabitleme düğmeleri de olacağı için aracınızda hız sabitlemeyi aktifleştirirseniz bir de bu özellik olmuş olur bi taşla iki kuş hesabı.

ancak çıkmayı görmedem incelemeden almayın

ben olsam ikinci seçeneği tercih ederdim.

tarihinde Onur Urhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
(düzenlendi)

fikir vermesi açısından ankarada focus 3 deri direksiyon simidi 200tl. sıfır (yada sıfır ayarında)

Ankara'da nereden temin ediliyor? Mağaza mı yoksa sanayide mi?

tarihinde M. Asım Kahraman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Ben bu işi profesyonelce yapan firmalarla görüştüm. 200tl civarı istiyorlar işçilikleri iyi hatta orjinalden daha kaliteli malzeme kullanıyorlar. ama direksiyon kalın daha da kalın olabilir bunu da unutmayalım.

ancak sizin araç trend x çıkma alabilirsiniz. çıkma direksiyonda hız sabitleme düğmeleri de olacağı için aracınızda hız sabitlemeyi aktifleştirirseniz bir de bu özellik olmuş olur bi taşla iki kuş hesabı.

ancak çıkmayı görmedem incelemeden almayın

ben olsam ikinci seçeneği tercih ederdim.

Evet aslında benim de asıl amacım bu, deri kaplama olsun diye tabi ki çıkma takmak mantıklı değil ama hız sabitleyicili bulabilirsem o zaman iş değişir, ancak aktif edilmesi konusunda her araçta başarı sağlanıyor mu kesin bir malumatım yok.

Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

İzmirden ercü deri döşemeye bakabilirsiniz işçiliği mükemmeldir fiyatları biraz kabarıktır tecrübe ile sabit.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Lafcı

Orjinalinde deri kaplı olmayan direksiyon simidi sonradan kaplanmaz... Çünkü zaten kalındır, bir deri geçirilince iyice kalınlaşır...

Bu sebeple çıkma orjinal deri kaplı direksiyon alacaksınız, derisi kötü durumda olursa yeniden kaplatmalısınız..

-1 :)

Yorum bağlantısı
Onur Urhan

Evet aslında benim de asıl amacım bu, deri kaplama olsun diye tabi ki çıkma takmak mantıklı değil ama hız sabitleyicili bulabilirsem o zaman iş değişir, ancak aktif edilmesi konusunda her araçta başarı sağlanıyor mu kesin bir malumatım yok.

deri olupta hız düğmesi olmayan direksiyon zaten yok.

ben hız sabitleme konusunda master derecesinde bilgi edinmiş ancak kendi aracına yapamamış biriyim. hız sabitleme sizin araca kesin uyumlu emin olabilirsiniz. aktifleştirme konusunda her türlü bilgiyi verebilirim.

Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

Emmi direksiyonu zımparalıyorlar ve düzleştiriyorlar ve kaplama işlemini yapıyorlar işin ustasına denk gelirsen orijnalinden daha güzel oluyor herhangi bir kalınlığı veya çirkinliği olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Urhan

O bilgileri biraz aktarabilirseniz benim de aklıma yatacak gibi. Direksiyon temin maliyeti hariç nedir bu işin günahı?

Bilgi kutusunda açmış olduğum bir konu var. Oradan da inceleyebilirsiniz.

Bu işin ilk zorluğu yapacak yetkili servis bulamama durumu. çoğu servis yapmaya yanaşmıyor veya bu işi tam olarak bilmedikleri için "olmaz o iş" cevabı almanız muhtemel. yapacak servis bulduğunuzda maliyet 50 tl civarı bilgisayara bağlanacak gem modül ayarlarından ve kişisel ayarlardan hız kontrol sistemi açılacak. araç denenecek büyük ihtimalle çalışır. çalışmazsa pcm kalibrasyon işlemi yapılacak bu kez çalışmama gibi bir ihtimal yok. işlemin ıds yani yetkili servisteki cihazla yapılaması şart. ya da bu cihazı elinde bulunduran özel servise gitmelisiniz.

2008 makyajlı trend focuslarda (benimki öyle) ve 2009 un ilk 6 ayında üretilenlerde hız sabitlemeyi destekleyen tesisat kabloları eksik bu yüzden olmuyor. tesisatı çekseniz gem modülünü titanyum modülüyle değiştirseniz de olmuyor. o yüzden tesisatı olmayan araçlarda bu işe girmek biraz riskli.

tesisat varsa kesin oluyor.

bizimkinde tesisat var mı diyeceksiniz. bu güne kadar en az 10 tane trend x in tesisatını inceledim eksik olanı görmedim.

direksiyonu alın cruise li aracınızın keyfine bakın....

Yorum bağlantısı
Burak Koca

fikir vermesi açısından ankarada focus 3 deri direksiyon simidi 200tl. sıfır (yada sıfır ayarında)

Hocam Focus 3 direksiyonu, Mk 2.5'a takılıyor mu :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Koca

bilmem :D

airbaginide alırsan takılır heralde :D

Ozan hocam bir adam takmıştı, Youtube'da vardı videosu ama bulamadım :biggrin: Ama Airbag de işin içine girince sıkıntı olur :) Airbag fiyatları ne kadar acaba :fiuw:

Yorum bağlantısı
İbrahim Ersin

gaziemirde bu işi güzel yapan yerler olduğunu biliyorum karabağlarda birkaç tanıdığım döşemeci var müsait bir zamanda gidip görüşebiliriz doğru bir yere yönlendirirler

Yorum bağlantısı
Burak Koca

bilmiyorum ama istiyorsan bi uğradığımda sorayım

Evet Ozan Hocam yolunuz düşerse sorar mısınız :)

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
(düzenlendi)

gaziemirde bu işi güzel yapan yerler olduğunu biliyorum karabağlarda birkaç tanıdığım döşemeci var müsait bir zamanda gidip görüşebiliriz doğru bir yere yönlendirirler

Gaziemir 6.sanayide sanırım Teşekkür ederim hocam araştıracağım, ben de Karabağlar'da bir kaplamacı buldum ilan yoluyla ama işçiliğini daha gözümle görmedim.

Link:

http://www.sahibinde...14132424/detay. Link sanırım kopyalama hatası veriyor sahibindende 114132424 nolu ilan.

tarihinde M. Asım Kahraman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Koca

tabi tuşlarıda lazım olucak :) komple bi fiyat alırım. acelesi yok demi?

Yok hocam, dediğim gibi yolunuz düşerse zaten :) Düşmezse de sorun yok :) Evet Ozan hocam, komplesi için :)

Çok sağolun tekrar :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Koca

Burak bugun sordum, 850 dedi diye hatırlıyorum ama %100 olarak aklımda değil.

Çok teşekkürler Ozan hocam, bana çok kalın gelir bu fiyat, hem de bu tarz bir değişim için :) Çok teşekkür ederim tekrar :)

Yorum bağlantısı
Burak Koca

Bence fiyat çok iyi airbag var sonuçta. Ama böyle bir degisim için anlamsız tabii.

Komple Fiyatsa iyi hocam, ben sadece airbag sanmıştım :) O zaman gerçekten güzel, fakat biraz beklemek lazım. Bakalım başka yapan olucak mı :) Çok teşekkürler Ozan hocam tekrar, sizide uğraştırdım :)

Yorum bağlantısı
Burak Koca

simit+tuşlar+airbag komple direksiyon yani :)

rica ederim zaten gitmiştim :)

Çok teşekkür ederim hocam tekrar :) İleriye doğru kapınızı çalarım belki tekrar :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kutay Akçar

Hocam Focus 3 direksiyonu, Mk 2.5'a takılıyor mu :biggrin:

Aynı soruyu bende merak ediyorum. ama airbag ler uyacakmı? birde 200TL airbag li fiyatımı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...