İçeriğe Yönlendir

2008 - 2009 Model Kia Sportage Dsl

Ali Elöver

Recommended Posts

Eray Sireli

Kötü bir fikrim var.Çok tipsiz Ali yahu bunlar :)

evet çok tipsiz, bu paraya sorento xforce düşünülebilir.

Yorum bağlantısı

DOnanımları çok zengin. Yakıtı da bu zenginliğe paralel şekilde müsrife yakınmış. YAkınım değil ama bir tanıdık bu aracı uzun süre araştırdıktan sonra aldı. Günde yaklaşık 40km yapması gerekiyordu. Bir süre sonra ikinci araç olarak grande puntoya yönlendi. Yakıt tüketimi görecelidir ama bu konudaki yorumları araştırın öncelikle. Hyundai Tucson ile aynı araç aslında ama Kia daha zengin donanımlı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Forumdaşlar,

Bu aracı kullanan, eşinde dostunda olup iyi/kötü fikir sahibi olan arkadaşlar 2-3 cümle ile araç hakkında yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

http://www.sahibinde...7&a277_max=2009

Alınır bir araç mı acaba ?

1. sen alacaksan alma

2. arkadaşın alcaksa, bakıma bize gelecekse alsın

anladın sen onu :D bir tanesine bin, 1 km kullan, daha da anlamadıysan, süper çekmez gitmez astranı alarım söz.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Bunu alıp huzurlu sakin yavaş bir emekli hayatı mı sürdüreceksin Ali abi? Pistlerden uzaklaşıyormusun yoksa :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Eşimin kuzeninde var 40 binlerde henüz, eski teknoloji biraz sesli, emniyet kemerinde sesli uyarı yok, gösterge paneli ışıkları demode, Kabin içi gürültü seviyesi yüksek, kronik arızasını duymadım enson yaştan triger değişecekti. Sürüş konforu ve şanzımanı tatmin edici. Akan'a katılıyorum tipsiz; kuzenle body kit mi yapsak diyoruz balkondan bakarken. Bu fiyata 4x4 dizel otomatik başka bir seçenek de yok sanırım. Bence alınabilir fayda maliyet verimi dengesinde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

ali bu fiyatlara crv düşünmez misin? bence bir de onları araştır

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
(düzenlendi)

Çok ucuz olmazsa kolay satılmaz bu :)

tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)

Kötü bir fikrim var.Çok tipsiz Ali yahu bunlar :)

Evet tipsiz, ama kendime bakmadığım için sorun etmiyorum ;)

evet çok tipsiz, bu paraya sorento xforce düşünülebilir.

X-force pahalı, bunun fiyatı daha uygun, 2009 model full DSL versiyon navi esp deri vs her şey var ve 41.000 TL.

DOnanımları çok zengin. Yakıtı da bu zenginliğe paralel şekilde müsrife yakınmış. YAkınım değil ama bir tanıdık bu aracı uzun süre araştırdıktan sonra aldı. Günde yaklaşık 40km yapması gerekiyordu. Bir süre sonra ikinci araç olarak grande puntoya yönlendi. Yakıt tüketimi görecelidir ama bu konudaki yorumları araştırın öncelikle. Hyundai Tucson ile aynı araç aslında ama Kia daha zengin donanımlı.

Saygılarımla.

Evren Bey hakkaten dolular, parasına göre sağlam ve 4 çeker dizel otomatik olması avantaj. Motor gücü zayıf fakat tüketim de az değil.

Sizin tespitler çok doğru, dün gece konuyu açtıktan sonra FD ve Kia forumlarında dolandım, genel kanı zayıf performans 10 Lt ş.içi tüketim ( bence çok değil araç 1700 Kg otomatik 4 çeker, Fiesta TDCi kadar yakacak hali yok ) ama araçtan herkes çok memnun nerdeyse arıza yapmıyor kronik problem yok 2008-2009-2010 modellerde.

Teşekkür ederim.

1. sen alacaksan alma

2. arkadaşın alcaksa, bakıma bize gelecekse alsın

anladın sen onu :D bir tanesine bin, 1 km kullan, daha da anlamadıysan, süper çekmez gitmez astranı alarım söz.

1. Parası benden çıkacak ama binmeyeceğim, DHL'deki eski müdürüm satıyor eşinin arabası 2009 model full versiyon 95.000 km de, her gün Bahçeşehir - Levent gidip gelmiş bir araç. Piyasasına göre çok da olmasa da uygun bir fiyat istediler 41.000 TL arabada boya yok ama 7 hasar dosyası var 3 kere DVD-Navi çalınması 4 adet de plastik aksam hasarı 700-900 Tl arasında bakalit değişimleri. Aynı arabaya aynı km'de 50.000 TL de isteyen var 45.000 TL isteyen de.

2. 90.000 km ağır bakımı yapılmış :p , size gelmem servise çünkü alıp satacağım binmem ben Kia'ya :)

Astra'ma laf yok çok memnunum 18.000 km oldu maşallahı var esp ışığı bile yakamıyorum o kadar kuvvetli yol tutuyor ;):nazar:

Ama çok istiyorsun Çağlar Abi hep talip oluyorsun hadş kırmıyim seni Cupra ile kafa kafaya takas edelim...

yakıt canavarı diye duydum

Bence canavar değil, 1700 kg otomatik 4 çeker 2000 cc arabanın İstanbul'da 10-11 Lt dur kalk trafiğinde yakması normal.

Koca araba Fiesta veya Focus kadar yaksın diye bekleyenlerin kuruntusu. Hem 4 çeksin hem otomatik olsun kocaman araba olsun hemde 5-6 Lt yaksın, yok öyle fizik kanunu :)

Bunu alıp huzurlu sakin yavaş bir emekli hayatı mı sürdüreceksin Ali abi? Pistlerden uzaklaşıyormusun yoksa :)

Yok benim işim olmaz, eşim severse araç kalır kızımla binerler biraz daha yüksek ve güvenli diye, Golf'ü satarım.

Beğenmezler ise zaten direkt satılık, uygun fiyat diye talip oldum yoksa suv - crossover almam, alacak olsam bile şanına yakışır bir şey alırım.

Pist işi bitti , içimden gelmiyor kızımı kucağıma aldığımdan beri bir başka araba kullanıyorum, tam emekli de değil, ama hızlı da değil.

Eşimin kuzeninde var 40 binlerde henüz, eski teknoloji biraz sesli, emniyet kemerinde sesli uyarı yok, gösterge paneli ışıkları demode, Kabin içi gürültü seviyesi yüksek, kronik arızasını duymadım enson yaştan triger değişecekti. Sürüş konforu ve şanzımanı tatmin edici. Akan'a katılıyorum tipsiz; kuzenle body kit mi yapsak diyoruz balkondan bakarken. Bu fiyata 4x4 dizel otomatik başka bir seçenek de yok sanırım. Bence alınabilir fayda maliyet verimi dengesinde.

Evet Ayhan Bey, f/m uygun bir araç, az paraya dizel jipimsi otomatik. Ben hiç binmedim, hiç bir zamanda alıcı gözü ile bakmadım. Kör uçuşu talip oldum arabaya bakalım hayırlısı olsun, yarın gidip bakıcaz, olursa el sıkışacağız. Fiyat uygun gibi duruyor, muadilleri 3-4000 Tl daha pahalı.

ali bu fiyatlara crv düşünmez misin? bence bir de onları araştır

Yok Mehmetcim, suv sevmem yüksek ve sallıyorlar, bu ticari bir durum ;) Ama eşim beğenirse Golf V'i satarız buna biner ama Golf daha 34.000 Km de bu 94.000, o yüzden şimdilik satmak düşüncesi ile talip oldum.

Çok ucuz olmazsa kolay satılmaz bu :)

Meraklıları var, özellikle Anadolu'da belli bölgelerde aranan bir araçmış, hafif arazide başarılı, dizel ve adı jip ama ruhsatta otomobil yazıyor.

Az paraya gösteriş ve yüksek güvenli araç hesabı. Tabiki piyasası çok hızlı değildir. Bakalım 41.000 Tl çok ucuz gibi durmuyor ama 43.000 - 45.000 aralığında satılır sanki.

tarihinde Ali El&#246ver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Ali bey merdivenköydeki galeriler çok alıp satıyorlar, satıcı gibi bir fiyat alın isterseniz.

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Bende araba bakarken kia sportage düşünmüştüm fakat vergisi yüksek geldiği için vaz geçmiştim...

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Ali bey merdivenköydeki galeriler çok alıp satıyorlar, satıcı gibi bir fiyat alın isterseniz.

Ayhan Bey, 2 ayrı galerici arkadaşım 42-43 e kadar al, almazsan bize ver 45-46 ya satılır dedi, ben de onların referansı ile 41'e OK dedim.

Yine de sormakta fayda var , teeşekkürler.

Bende araba bakarken kia sportage düşünmüştüm fakat vergisi yüksek geldiği için vaz geçmiştim...

2009 model olduğu için bu sene 1 alt dilime girmiş, şimdi vergisi fena değil.

Bakalım hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

alma elinde patlar :bomb:

Bişiy olmaz :)

2.2 motorlu arabalar satılıyor elde kalmıyor o kdara vergi yüküne giren var, Kia mı patlar ? Sanmam :i-ih:

Mesela Özuğur Oto'da var aynısı ama 30.000 km daha az yol yapmış, 50.000 TL, hadi pazarlıkla 48.000 e verseler, 98.000 km de ki 45.000 Tl etmeli diye düşünüyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-oz-ugur-dan-kia-sportage-2.0-crdi-tam-fuul-67.000-km.de-orjinal-122039521/detay

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

aracı ben beğeniyorum. bence yenisinden daha yakışıklı. ancak gereksiz yere 2.0 ötv si ( evet ötv) nedeniyle fiyat yukarda. elde kalmaz elbet. kalsa ne olur? ama madem eşinize 4x4 gibi birşey bakılıyor hem de otomatik. ikinci el forester daha memnun edebilir. yakıt aynı sayılacaktır. arıza olanağı daha az. tamiri zaten sanayide. ayrıca land roveri sadece subaru tokatlayabilir.

mesela rasgele bir örnek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-subaru-beka-dan-en-iyi-fiyat-garantisi-121781955/detay

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

aracı ben beğeniyorum. bence yenisinden daha yakışıklı. ancak gereksiz yere 2.0 ötv si ( evet ötv) nedeniyle fiyat yukarda. elde kalmaz elbet. kalsa ne olur? ama madem eşinize 4x4 gibi birşey bakılıyor hem de otomatik. ikinci el forester daha memnun edebilir. yakıt aynı sayılacaktır. arıza olanağı daha az. tamiri zaten sanayide. ayrıca land roveri sadece subaru tokatlayabilir.

mesela rasgele bir örnek

http://www.sahibinde...121781955/detay

Hocam bu Forester her şekil çok daha iyi bir araç ama korkunç yakıyor ş.içi 17-18 lt benzin dur kalk trafiğinde. Annemin yakın arkadaşına aldık beraber Cadde Motor Subaru'dan aynısını kadıncağız çok pişman, 1 depo ile ş.içi 350-400 km anca gidiyor hep kısa mesafe. Allahtan senede 8-10.000 Km yapıyor da ordan kurtarıyor. Bu arabaya LPG ile binmek bile 2000 cc benzinli arabaya lpg'siz binmek ile aynı şey. Kia mekanik kalite ve uzun ömür olarak Subaru ile yarışamaz ama ekonomik olarak fena döver.

Eşimin Golf daha 34.000 km'de, kıyamıyor yepyeni otomatik Aisin şanzımanlı Comfortline, taş gibi araba. Ama Suv da yüksek ve bebek arkada daha rahat ve güvende olur malum araç yüksek ve yeni model ama km fazla. Yani Golf satılıp Sportage'a binilir mi 1 ay kullanıp kara verebiliriz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

binilmez. bence çocuk golfte daha çok emniyette.

yakıtı düşünmeden binilecekse. yani kısa mesafe, hafta sonu gezmesi vs vs. işe gitmek için vs uygun değil.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

daha önce yazdığım gibi bence bir daha düşünmekte fayda var, biraz daha araçtırılırsa şöyle bir aracı 42-43e bulmak mümkün.

http://www.sahibinde...19219982/detay#

Bu araç hem vergi hemde kasa olarak biraz büyük malum 2500 cc ve eşim bu kadar büyük araç istemez.

Ama tabiki Sportage dan daha iyi bir araç

binilmez. bence çocuk golfte daha çok emniyette. yakıtı düşünmeden binilecekse. yani kısa mesafe, hafta sonu gezmesi vs vs. işe gitmek için vs uygun değil.

Evet VW'den sonra diğerlri pek tatmin etmiyor :) Bakalım kısmet yarın arabaya bakmaya gideceğim hayırlısı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

mevcut aracınız bence iyi. 4wd bence bayanlara gerekmez. aile olarak dağa vs arkadaşlarla çıkmak için alınır.

forester lara lpg takanlar sıkıntı yaşıyor bu arada.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Ayhan Bey, 2 ayrı galerici arkadaşım 42-43 e kadar al, almazsan bize ver 45-46 ya satılır dedi, ben de onların referansı ile 41'e OK dedim.

Yine de sormakta fayda var , teeşekkürler.

2009 model olduğu için bu sene 1 alt dilime girmiş, şimdi vergisi fena değil.

Bakalım hayırlısı.

Hayırlı olsun şimdiden,

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Servet Aydın

3-5 km, şehir içinde kaldırımların üstünde, bulduğum toprak ta kullandım ve 4x4 ön-arka %50 kilit sistemine hayran kaldım. Diğer sistemler gibi frenleme ile aktarmayı değiştirmiyor olması çok zor arazi şartlarında işe yarayacaktır ( bknz, youtube Rusya ) )

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...