İçeriğe Yönlendir

Focus III - Hayal Kırıklığı !

Serhat Çelikkanat

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Aracı sürükleyecek kadar devir ve tork yoksa stop eder

Tamam bunu biliyoruz da o duruma düşmemesi gerek..dizel turbo olmadan da kendini taşır..

45 derece rampada insan zor yürür nerde kaldı araç ? Bolu, Zigana, Sakaltutan gibi rampalarda bile araçlar bayılıyor ve çıkılan eğim 10 dereceyi geçmiyor.

Ne araçta nede sürücü de sorun yok.

İyi de abi lafın gelişi söyleniyor bu 45 derece olayı.Bence abartılı..Ben bu yaşıma kadar 45 derece rampa görmedim.Bu tip yerler varsa da trafiğe kapalı durumdalar..

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Bu eğimi çıkabilecek otomobilin ampülünü seveyim ben :)

krXx8G4.jpg

fiestanın ampülünü vereyim onu sev :biggrin:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Millet, dereceye göre yorum yapıp, çıkabilir diyor Ayhan :) Gerçekte kaç derece yada çıkılamıyan yolun fotosu olsa reel bişeler yazılır

fiestanın ampülünü vereyim onu sev :biggrin:

park ampülü yeter, çeyrek porsiyon motorlu aracında :tongue:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu
(düzenlendi)

Millet, dereceye göre yorum yapıp, çıkabilir diyor Ayhan :) Gerçekte kaç derece yada çıkılamıyan yolun fotosu olsa reel bişeler yazılır

park ampülü yeter, çeyrek porsiyon motorlu aracında :tongue:

:blush: belki 82 beygir ama iman gücüyle 182 beygire kadar çıkabiliyor :biggrin:

tarihinde Mehmet Gürcüoglu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Tamam bunu biliyoruz da o duruma düşmemesi gerek..dizel turbo olmadan da kendini taşır..

Turbo olmadan ancak düz yolda taşır, mesele aracı verimsiz çalıştığı noktaya getirmemekte yoksa neylesin turbo, neylesin tdci

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Aracınızın bir önceki kasası ki 109 ps tir. Öyle dik rampalardan çıktım ki hiç problem yaşamadım.

Yanlış anlamayın tabiki önce arabayı aynı yerde denemek lazım ama sanki biraz sürücü hatası gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Bu aracın tırmandığı yokuş 43 derece.

Bence aracınızda hiçbir sorun yok.

muhtemelen 43 derece değildir zaten. o kadar dağlara vurdum 10dan fazla eğim görmedim ;)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

45 derece % 100 eğim demek bu çok fazla, belki % 45 eğim kastedilmiştir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

45 derecelik yol olmaz arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim..varsa da normal binek araçlar çıkamaz zaten.dizelde olsa benzinli de olsa farketmez.. Yukarıda ki videoda ki eğime baksanıza 43 derece olduğu söylenmiş..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Bu aracın tırmandığı yokuş 43 derece.

Bence aracınızda hiçbir sorun yok.

abi bu kadar dik rampayı hangi kendini bilmez otoparkçı yapar? bence açı konusunda hata var. arkadaşın 45 derece dediği yer o kadar olmayabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Burası bir yol ise.. 45 derece değildir zaten... Ben onu düşünerek yorum yapmıştım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

İNŞALLAH pilotaj hatasıdırda araçda birşey yoktur,benim 16 yaşındaki cengaver o rampalarda banamısın demiyorsa daha genç tekneloji ile donatılmış 2013 Focus Style yalayıp yutması lazım.

Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

İzmir'liler Gürçeşme, İşçievleri, Yeşilyurt ya da Eşrefpaşa'nın ara mahallelerindeki yokuşların dikliğini az çok bilirler. Focus 3 1.6 Benzinli aracımla bir sürü yokuşa girdim, çıktım. Allah'a şükür beni hiç üzmedi. Kimi yokuşlarda insan az kalsın araba geriye devrilecek zannediyor ama çıkıyor meret..

Dizele bu yokuşların vız gelmesi lazım.

Bana da pilotaj hatası gibi geliyor ama arkadaş sürüşünden eminse bile suçu Ford'un dizel motorunda değil, debriyaj, vites gibi yerlerde aramak lazım.

Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

Serhat bey ilk mesajı attıktan sonra detaylı anlatmak için gelmemiş. Tekrar mesaj yazınca konu daha netleşir ama benim ilk mesajdan anladığım kadarıyla bahsedilen "45 derecelik yokuş" uzun br yokuş değil. Bina altına inen otoparklar var ya onların 10-15 metrelik eğimli girişi diye tahmin ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çelikkanat

Birkaç arkadaşın yorumuna istinaden , bu otopark şişli kuştepede nikah salonunun hemen çaprazında yol seviyesinin altında sonradan otoprak haline getirilmiş eğimi oldukça yüksek ama giden görür ki yaklaşık 45 dereceye yakın bir eğimdi.rampaya çıkmadan devir aldıracak kadar mesafede yoktu çünkü balık istifi araç park edilmiş rampa ağzına bile araç park edilmişti.silme geçiyordum araçları.bunlar ayrıntılar tabiki.konuya geleyim, dediğim gibi devir aldırma şansım olmadan direkt eğime maruz kalıyorsun.ilk denememde araç daha yeni olmasının da verdiği tereddütle gaza fazla asılmadan ama devri de takip ederek çıkmaya başladım motorunda sesine kulak vererek hafif hafif gaza yüklendim.Bir arkadaşın dediği gibi otoparkın çıkışıda yola bağlıydı araç ve yaya çıkma ihtimali çok yüksekti ister istemez temkinli bastım gaza ama tam çıkışa geldim ki araç stop etti.Soran arkadaşlara da cevap olarak araç 1000kmde 1 ay oldu alalı.2. deneme de keza aynı sonuç.Daha önce kutu gibi araçların istiflendiği bir yerden tekrar çıkmak için bol bol debriyajla haşır neşir oldum bir ileri bir geri .Bir arkadaş debriyajdan kaynaklı olabilir demiş.Belki de bu sebebtir bilemiyorum.Dediğiniz gibi pilotaj hatasıysa 3.denemem de aynı pilot kullanmadı mı bu aracı :biggrin: İlk defa araç kullanmıyorum ama ilk defa dizel kullandığımı söyleyebilirim açıkça.Ne yokuşları reno broadwayle çıktığım oldu zamanında ki aracım onun kaç gömlek üstü performans olarak.tırmanma benden kaynaklı ise de bu el freninin azizliğine ne demeli allahtan arkamda bir araç yoktu .Araç stop ettikten sonra el frenini motor aksamına bağlayan bişi yok. Neden tutmadı.el freni ne işe yarar ki.lastikler resmen dönüyodu geri geri, kendimi taş devrinde gibi hissettim :biggrin: bunun bence hiç izahı yok.Eğimdeki sorun dizel araca olan tecrübesizlik diycem ama kaç senedir araç kullanırım hiç böyle bişi yaşamadım farklı araçlarda.El frenini bugun yada yarın servise göstericem ve bir yokuşta yetkili kişiyle tecrübe edicem.Umarım aynı şeyi yaşamayız.Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çelikkanat

45 derece açılı bşr yokuş mu var ben oraya takıldım :)

Süha bey takıldığınız konuyu çözmek için isterseniz beraber gidebiliriz o 45 derece yokuşa :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rakamsal olarak takılmayalım, da oldukça dik bir yer anlaşılan. burası otoparkın normal giriş yeri mi? yani hergün onlarca aracın geçtiği?

yokuş yukarı park edip el freni +v,tese atıp park etmek başkadır, araç burnu yokuş yukarı iken geri kayan arabada el freni çekmek başkadır. hiçbir arabada bu anda el freni aracı frenleyemez.

hatta kontrollu olarak deneyin: geri geri /boş/ kimse yokkken sağda solda arkada/ düz yolda az hızlananın sonra ayak frenine tam güc basın, ne kadar az kuvvet ile fren yaptığına şaşıraiblirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

rakamsal olarak takılmayalım, da oldukça dik bir yer anlaşılan. burası otoparkın normal giriş yeri mi? yani hergün onlarca aracın geçtiği?

yokuş yukarı park edip el freni +v,tese atıp park etmek başkadır, araç burnu yokuş yukarı iken geri kayan arabada el freni çekmek başkadır. hiçbir arabada bu anda el freni aracı frenleyemez.

hatta kontrollu olarak deneyin: geri geri /boş/ kimse yokkken sağda solda arkada/ düz yolda az hızlananın sonra ayak frenine tam güc basın, ne kadar az kuvvet ile fren yaptığına şaşıraiblirsiniz.

+1

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Üsküdar'da 2.0 tdci'n bile kalkışta çıkamadığı yokuşlar var, alternatifi varsa ısrar etmeyip geri gitmeyi sorun etmiyorum.Yaşadığınıza istisna diyerek bence siz de ısrar etmeyin. Yokuşla baş edilmez.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Süha bey takıldığınız konuyu çözmek için isterseniz beraber gidebiliriz o 45 derece yokuşa :)

Bakalım dediğiniz yer karakolun yanı değil mi :D 6.5 nursanlarda çalıştım bende komşuyuz sanırım

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Şimdi burayı fizik sınıfına çevirmeden rampa tırmanan arabaya ne kadar bir kuvvet etki ettiğini hatırlayalım :)

F=m.g.sinQ formülü ile yer çekimi etkisiyle araca etkiyen kuvveti hesaplayabiliriz.Ortalama 1300 kg ağırlıktaki bir araç 30 derece eğimli bir rampada

F=1300x9,8X0,5=6370 N kuvvet ile aşağı yönde çekilir.

Bu açı 45 derece olduğunda ise 9008 N luk bir kuvvet ile aşağı yönde çekilir..

Şu halde bu makineler ne yapsın ,üzmeyin onları yokuşa bayıra vurmayın :tongue:

Ahan buda rampadaki araba

o7ukr44.gif

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...