İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Güneşlik Tamiri

İsmail Kandemir

Recommended Posts

İsmail Kandemir

merhabalar arkadaşlar.... 2005 model ford focus ghia marka aracımın ön tavana doğru olan aynalı iç güneşliklerimin oynamasını sağlaya dönen oynar plastiğe benzeyen bölüm sorunlu..Yuvasına oturmuyor sürüş esnasında çıkıp duruyor...çözüm için sizce ne yapılması gerekir??? yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

karşı tarafı deforma olmuştur, yenisi alınıp takılırsa düzelir sanırım

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

benimde başımda öyle bir bela var.şöför tarafı.fiatı nekadardır acaba bilen varmı arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Forumda konusu vardı..Bunu yuvarlak kablo ile tamir edenler olmuştu.Kabloyu o boyda kesin oraya sarın ve yapıştırın.O kısmı kalınlaştırdığınızda sorun ortadan kalkacaktır..

Yorum bağlantısı
Selim Çevirme

aynı sorun benim arabada da olmuştu, Ayhan Bey'in dediği gibi güneşliği tutan kısmı bir şekilde kalınlaştırınca yerine oturuyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Biz çözmüştük onu aratırsanız çıkar. Deri parça sarıp japon ile sertleştirmiştik. Halen kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Aslan

Aynı sıkıntı bendede oluşmuştu guneşligin üzerindeki plastik zamanla deforme oluyo bende kendim plastik bir aparat yaptım isterseniz resimin yollarım belki bi fikir oluşturur

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
İsmail Erdoğan

Arkadaşlar yenisi 2011 de 215 tl idi.şimdi ne kadar bilmiyorum.Ama ben 3 Tl'ye tamir ettim.Hemde yenisi ile hiç farkı yok.

Yorum bağlantısı
İsmail Erdoğan

Yukarıda söylendiği gibi bu konu ile daha önceden arkadaşlarla çözmüştük.Ama bulamayan arkadaşlar için bir daha anlatalım.Paranız cebinizde kalsın.

Malzemeler 1 adet japon yapıştırıcı ve bir parça anten kablosu yada internet kablosunun dış kısmı.(yani plastik parça).Tabi birazda el becerisi arkadaşlar.

İŞLEM İSE: Güneşliği yerinden sökün.Güneşlikte deforme olan kısmı kesici yardımı ile çıkarın ve malzemelerimizdeki plastik parçadan yeteri kadar kesip oraya japon ile oraya yapıştırın.HEPSİ BU KADAR.

MURAT BEYİN DEDİĞİ GİBİ BURAYA RESMİDE KOYAYIM.SİZLERE FİKİR OLSUN 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ahmet İhsan Akşen

Seneler geçtikce f2 lerde bu sıkıntıyı yaşayacak sanırım :) bahsedilenler kabloların çapı büyük ama bir parçasını kesip saracağız sanırım dimi.98e0de12687c6c556967962323629775.jpg

Yorum bağlantısı
On 03.09.2014 at 15:07, İsmail Erdoğan yazdı:

Yukarıda söylendiği gibi bu konu ile daha önceden arkadaşlarla çözmüştük.Ama bulamayan arkadaşlar için bir daha anlatalım.Paranız cebinizde kalsın.

Malzemeler 1 adet japon yapıştırıcı ve bir parça anten kablosu yada internet kablosunun dış kısmı.(yani plastik parça).Tabi birazda el becerisi arkadaşlar.

İŞLEM İSE: Güneşliği yerinden sökün.Güneşlikte deforme olan kısmı kesici yardımı ile çıkarın ve malzemelerimizdeki plastik parçadan yeteri kadar kesip oraya japon ile oraya yapıştırın.HEPSİ BU KADAR.

MURAT BEYİN DEDİĞİ GİBİ BURAYA RESMİDE KOYAYIM.SİZLERE FİKİR OLSUN 

Bende ethernet kablosu ise tamir ettim. :good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
On 22.04.2013 at 09:03, Ayhan Onaran yazdı:

Forumda konusu vardı..Bunu yuvarlak kablo ile tamir edenler olmuştu.Kabloyu o boyda kesin oraya sarın ve yapıştırın.O kısmı kalınlaştırdığınızda sorun ortadan kalkacaktır..

Yıllar önce yazmışım.. Kablo ile oluyor. Ethernet kablosu iyi olur evet. Renk uyumu da olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...