Can Çeralp 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Merhaba, Bu sabah hareketlerinde hiçbir sorun olmamasına rağmen aracımı anormal seslerden dolayı korkup servise götürdüm. Gercekten her hiz ve vites değişiminde korkulacak sesler cikarıyordu. Sonuç başlıkta yazdığı gibi. Onarımı garantiden yapacaklar ama sorunun "sert kalkışlardan olduğunu söylediler. Bana biraz komik geldi. Sizin fikrinizi almak istedim. Benzer sorunu yaşamış olan var mı? Ve sizce bu kadar güce dayanmak için üretilmiş birşeyin böyle erkenden su koyvermesi normal mi? Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Saçma; vidalar kopmuş, kırılmış, yamulmuş deseler aklım erer ama düşmüş olması işçilik hatası derim. Demekki gevşek bırakılmış. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Hem 2012 hem de kullanımdan dolayı vida düşmüş.Yuhhh çok sallamışlar sanki.kendi suçlarını sert kullanıma atmak çok kötü Yorum bağlantısı
Burak Koca 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Hocam yanlama yapmıyorsunuz değil mi Hor kullanımda, özellikle yanlamada dayanmayabilir Arkadaşımda 50.000 km'de şanzıman takozunu kırmıştı, o kadar bile iyi dayandı aslında 1 Yorum bağlantısı
Can Çeralp 25 Nisan 2013 Yazar Paylaş 25 Nisan 2013 Burak Koca yazdı: Hocam yanlama yapmıyorsunuz değil mi Hor kullanımda, özellikle yanlamada dayanmayabilir Arkadaşımda 50.000 km'de şanzıman takozunu kırmıştı, o kadar bile iyi dayandı aslında Hayır yapmıyorum Zaten bu araçta kapatılamayan ESP sayesinde yanlamak ancak milisaniyeler düzeyinde mümkün Ama yapıyor olsam bile şanzıman yanlamada en az zorlanan belki de hiç zorlanmayan parçadır. Eğer araç arkadan itişliyse zaten bir zorlanma söz konusu değildir, önden itişliyse de yanlama genellikle debriyaja ani basarak başlatıldığı veya İskandinav Numarası ile araç izinden çıkarıldığı için şanzıman ya hiç devrede değildir ya da normal bir dönüş yapıyormuş gibi devrededir. Yanlamalarda sadece lastikler, amortisörler ve miller zorlanır. Arkadaşınız muhtemelen yanlamayı başlatmak için çok yapılan bir hatayı yaparak sert bir şekilde tam debriyaj yapmadan vitesi düşürüyordu. Kendisini tanımıyorum ancak yanlama yapan bütün tanıdıklarımın koltukları çok yatık bir şekilde kullandıklarını biliyorum. Bu durumda ne direksiyona ne de debrijaya tam yetişemiyorlar Klasik öne yüklenme numarasını da kullanmak yerine hızlanıp, ani tork artışı ile el freni çekme yöntemini kullanıyorlar ( ki bu durumda da gerçek bir kayma oluşturabilmeniz için çok ivmeli olmalısınız).. O zaman şanzımanı zorlamak mümkündür, ama o da yanlamaktan değil Bir de küçük bir detayı vermeyi unutmuşum konuyla ilgili; ben çoğunlukla şehirlerarası yol yapan ve dur-kalklarda yakıt harcamasın diye sadece debriyajla kaldırılan bir aracın "sert kalkış" yapıyor sayılamayacağını, öyle olsa bile bugün milletin Şahinler'le, Doğanlar'la, çakal kasa BMWler'le ne kalkışlar yaptıklarını hatırlattım. "Eğer İstanbul'da Levent bölgesine işi düşen ve sert kalkış yapan insanlar 20000'de bir bu sorundan dolayı servise gelselerdi burada sıra olurdu şimdi" dedim. önce aracın karterine bakacaklarını, eğer karterde bir darbe veya çizik varsa garanti dışı bırakacaklarını söylediler. 1 saat sonra telefon ettiler karterde hiç bir şey yokmuş 1 Yorum bağlantısı
Burak Koca 25 Nisan 2013 Paylaş 25 Nisan 2013 Can Çeralp yazdı: Hayır yapmıyorum Zaten bu araçta kapatılamayan ESP sayesinde yanlamak ancak milisaniyeler düzeyinde mümkün Ama yapıyor olsam bile şanzıman yanlamada en az zorlanan belki de hiç zorlanmayan parçadır. Eğer araç arkadan itişliyse zaten bir zorlanma söz konusu değildir, önden itişliyse de yanlama genellikle debriyaja ani basarak başlatıldığı veya İskandinav Numarası ile araç izinden çıkarıldığı için şanzıman ya hiç devrede değildir ya da normal bir dönüş yapıyormuş gibi devrededir. Yanlamalarda sadece lastikler, amortisörler ve miller zorlanır. Arkadaşınız muhtemelen yanlamayı başlatmak için çok yapılan bir hatayı yaparak sert bir şekilde tam debriyaj yapmadan vitesi düşürüyordu. Kendisini tanımıyorum ancak yanlama yapan bütün tanıdıklarımın koltukları çok yatık bir şekilde kullandıklarını biliyorum. Bu durumda ne direksiyona ne de debrijaya tam yetişemiyorlar Klasik öne yüklenme numarasını da kullanmak yerine hızlanıp, ani tork artışı ile el freni çekme yöntemini kullanıyorlar ( ki bu durumda da gerçek bir kayma oluşturabilmeniz için çok ivmeli olmalısınız).. O zaman şanzımanı zorlamak mümkündür, ama o da yanlamaktan değil Bir de küçük bir detayı vermeyi unutmuşum konuyla ilgili; ben çoğunlukla şehirlerarası yol yapan ve dur-kalklarda yakıt harcamasın diye sadece debriyajla kaldırılan bir aracın "sert kalkış" yapıyor sayılamayacağını, öyle olsa bile bugün milletin Şahinler'le, Doğanlar'la, çakal kasa BMWler'le ne kalkışlar yaptıklarını hatırlattım. "Eğer İstanbul'da Levent bölgesine işi düşen ve sert kalkış yapan insanlar 20000'de bir bu sorundan dolayı servise gelselerdi burada sıra olurdu şimdi" dedim. önce aracın karterine bakacaklarını, eğer karterde bir darbe veya çizik varsa garanti dışı bırakacaklarını söylediler. 1 saat sonra telefon ettiler karterde hiç bir şey yokmuş Yok hocam sert kalkışta bile bu denli olması mümkün değil zaten, heleki bu km'de Esp'yi kapatmak mümkün hocam, çıkartın sigortayı kapandı işte Dediğiniz gibi olabilir hocam, ben pek anlamadığım için yanlamadan, bir bilgim yok bu konu hakkında 1 Yorum bağlantısı
Can Çeralp 25 Nisan 2013 Yazar Paylaş 25 Nisan 2013 Nerede bu sigorta? Bir de çıkarında hata kodu düşmüyor mu motor geçmişine? Veya başka bir fonksiyonun çalışmasını engellemiyor mu? (Yanlama yapmayan adamdan gözleri dönmüş sorular ) Yorum bağlantısı
Can Çeralp 26 Nisan 2013 Yazar Paylaş 26 Nisan 2013 Bugün (26.04) itibariyle bir gelişme daha; şanzıman boşta iken sarsıntısıyla far ayar sensörünü de "eritmiş". Bu sensörün de yenisi Avrupa'dan 15 gün içinde gelecekmiş, bana arabayı teslim edecekler ama 2 hafta sonra yine çağıracaklar yani Ne kadar ilginç hatalar geliyor arabamın başına Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan 2013 Paylaş 26 Nisan 2013 düşen vida hangi takozun? düşmüş, takoz nasıl yerinde duruyor? yalama olmuş bir yer var mı? tamir olarak ne yapıldı tam olarak? bu tamire ait işemri kopyası var mı sizde? veya serviste garanti işlemi olarak işlem yapılıp kayıt açıldı mı? Yorum bağlantısı
Can Çeralp 26 Nisan 2013 Yazar Paylaş 26 Nisan 2013 Çağlar Bayur yazdı: düşen vida hangi takozun? düşmüş, takoz nasıl yerinde duruyor? yalama olmuş bir yer var mı? tamir olarak ne yapıldı tam olarak? bu tamire ait işemri kopyası var mı sizde? veya serviste garanti işlemi olarak işlem yapılıp kayıt açıldı mı? Şanzımanın takozunu şaseye bağlayan vidalar düşmüş. Tam emin değilim ama konuşma arasında 3 sayısı geçmişti sanırım, ama emin değilim. Bu tamire ait bir işlem kaydı var; hatta sipariş edilen parçaların da kodları, adetleri ve yapılan işlemlerin bir bir yazılı olduğu bir kağıt yarın bana araçla birlikte verilecek. Zaten aksi takdirde kaydı açılan ve yetkili serviste yapılan bir işlemin gerekli evrakları olmadan yapılmasını kabul etmem. Daha önce de koltuğun altındaki elektrik kabloları ve sigortalar değişmişlerdi, onların kağıtlarını da saklıyorum. 5-10 yıl sonra aracı satarken de alan kişiye vereceğim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan 2013 Paylaş 26 Nisan 2013 vidalar takılırken, yuvalara işlem yapıldı mı? Yorum bağlantısı
Edip Aydın 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Kayda bu işlemin üretim hatası sonucu yapıldığını yazmalarını isteyin. Benim araçta garantiden yapılan işlemlere üretim hatasından dolayı işlem yaptıkları yönünde açıklama yazmadıkları ıcın mahkemede garantiden yapılan tüm işlemlerin kullanıcıdan kaynaklı arızalar olduğu yönünde iddiada bulunmuslardi. Yani büyüklük yapmışlar biz birde utanmadan mahkemeye vermisiz bu büyük firmayı. Neyseki iddialarına cevabı ben değil bilirkişi verdi 1 Yorum bağlantısı
Can Çeralp 27 Nisan 2013 Yazar Paylaş 27 Nisan 2013 Edip Bey, Inatla benim sert kalkis yaptigimi iddia ettikleri icin boyle birseyi asla yazmayacaklarindan eminim. 1 saat sonra araci teslim almaya gidecegim, sansimi denerim ama muhtemelen olumsuz sonuc alacagim. Yine de ileride bir durum olmasi halinde aksini iddia eden kisiye (muhtemelen musteriye) "eger benim hatam olsaydi garantiden degistirmezlerdi" diye savunma yapacagim.. Caglar Bey, Bilmiyorum. Onemli bir detaysa gidince ozellikle sorayim? 1 Yorum bağlantısı
Edip Aydın 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 (düzenlendi) benim servis formlarında sadece değişen parçaların adları yazıyor; garantiyle ilgili hususları düzgün yazmamalarının en önemli nedeni yarın öbür gün benim yaşadığım gibi bir sorun olduğunda işi uzatmak. servis fişini aşağıdaki esaslara göre doldursalar bir sıkıntı olduğunda ne mahkemeye ne de bilirkişi incelemesine gerek kalmayacak. ayrıca araçla ilgili yeterli stokuda bulundurmak zorundalar ama ülkede denetim yok ki, benim 3 hafta alternatör beklediğim işlemin kaydı bile çıkmadı serviste Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmelik (14.06.2003 tarihli ve 25138 sayılıResmi Gazete) Servis Fişi Madde 11 — Servis istasyonları, kendilerine intikal ettirilen arızalı mallar ile ilgili olarak aşağıda belirtilen hususları içeren servis fişini tekemmül ettirmek ve tüketicilere vermek zorundadırlar. a) Yetkili servisin ünvan, adres, telefon, telefaks ve diğer erişim bilgileri, b) Malın servis istasyonuna teslim veya mala ilişkin arızanın bildirim tarihi, c) Malın tüketiciye teslim tarihi, d) Malın arızası ve yapılan işlemler (açık olarak yazılacaktır), e) Varsa ücreti, f) Servis yetkilisinin imzası, g) Bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde yer alan, servis istasyonlarının sorumluluklarını gösterir hususlar, h) (Ek:RG-24/4/2011-27914) Tüketicinin ürünle ilgili şikayet ve talepleri. Yedek Parça Stoku Madde 12 — (Değişik:RG-24/4/2011-27914) İmalatçı veya ithalatçılar; ekli listede yer alan mallara ait yedek parçalarını firma merkezinde veya belirleyecekleri en az bir servis istasyonunda tam olarak bulundurmak zorundadırlar. Birden fazla yetkili servis istasyonu ile hizmet verilmesi gereken mallara ait yedek parça stoğu ise; birinci fıkrada belirtilen yükümlülüğün yerine getirilmiş olması kaydıyla ve tüketiciye verilecek hizmeti aksatmayacak miktar dikkate alınarak, imalatçı-üretici ve/veya ithalatçı tarafından belirlenir ve diğer servis istasyonlarında bulundurulur. İmalatçı-üretici ve/veya ithalatçılar, tüketicilerin talebi üzerine yedek parça satışından kaçınamazlar. yani ne diyor, "yedek parçaya para bağlamayacağım diye tüketiciyi mağdur edip, kıytırık bir parça için 2-3 hafta bekletemezsin" 27 Nisan 2013 tarihinde Edip Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Bir örnek vereyim. Açılan işemri. MÜŞTERİ SABAHLARI İLK ÇALIŞTIRMADA GERİ VİTESTE ARAÇTA TİTREŞİM OLDUĞUNU VE SES GELDİĞİNİ İFADE EDİYOR. İşemri kapanış kısmı. ARAÇ MÜŞTERİ İLE TEST EDİLDİ. GERİ VİTESTE OLUŞAN TİTREŞİMLE İLGİLİ SAĞ YAN MOTOR KULAĞI MÜŞ.MEMNUNİYETİNE İSTİNADEN ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİLDİ VE SORUN GİDERİLDİ. Bu şekilde müşteriye evrak verilir. MÜŞ.MEMNUNİYETİNE İSTİNADEN ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİLDİ Kısmını Garantiden değiştirildi diyede yazılabilir. Sizinki gibi sorunla karşılaşmadım daha,ama üretim hatası olduğu belli. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Edip Aydın yazdı: yani ne diyor, "yedek parçaya para bağlamayacağım diye tüketiciyi mağdur edip, kıytırık bir parça için 2-3 hafta bekletemezsin" Balata,disk akü vs... değişimine gittiğinizde,(çok eski model olmamak kaydıyla) ellerinde yok, sipariş verildiyse burda haklısınız. Ama 3ayda 1adet satılan parça için,neden ellerinde yok derseniz,burda haksız olursunuz.. Servisin elinde olmaz.,olacak diye kayide yoktur. Ana bayiiye sipariş çekilir,ana bayiinin elinde varsa 2 3gün içinde zaten bayiiye gelir. Fakat ana bayiidede yoksa,(demekki bu parça sık değişen parça değil demek olduğunu gösterir) Yurtdışından gelir parçanız. Parçanın durumuna göre,hava ve karayolu vardır. aracı yatıran parça uçak yoluyla(1 ila 3hafta),Aracı yatırmayacak parça ise,karayoluyla 1 aydan daha geç gelir. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 evet bide bu müşteri memnuniyeti ve iyi niyet kapsamı mevzusu var. Kurtlar vadisi deyimiyle beni irrite ediyor. söz meclisten dışarı, adam gibi üretim hatalı parça garantiden değişti yazmamak için bin dereden su getiriyorlar. arka yan cam değişiminde olmuştu banada aynı mevzu. Arka camın içinde leke vardı. gittim servise dedim ki, bu camda üretim hatası var. baktılar ettiler evet var dediler. ondan sonra yazışma yapıldı ve yeni cam geldi. Beni arayıp cam geldi, gelin değiştirelim dediler. gittim servise, cam değişti, fişi aldım çıktım. yolda giderken bir baktım, bizim cam iyi niyet kapsamında değişmiş. görür görmez servise geri döndüm. neymiş efendim iyi niyet garanti demekmiş. Yönetmeliğin ismi yukarıda bakın bakalım içinde iyi niyet diye birşey geçiyor mu, zorla garanti yazdırdım. anti parantez benim fişler fordu mahkemeye verdikten sonra ancak nizami dolmaya başladı. birde mahkemeye verince, değişim için 1 haftada onay gelen ya da normalde değişimi söz konusu bile olmayan akü gibi parçalara (2010 model aracın aküsü 2012'de garantiden değişti ) parçalara 2-3 dk'da servisi bile şaşırtacak şekilde şok onaylar gelmeye başladı. Yorum bağlantısı
Edip Aydın 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 (düzenlendi) Hakan Kurt yazdı: Balata,disk akü vs... değişimine gittiğinizde,(çok eski model olmamak kaydıyla) ellerinde yok, sipariş verildiyse burda haklısınız. Ama 3ayda 1adet satılan parça için,neden ellerinde yok derseniz,burda haksız olursunuz.. Servisin elinde olmaz.,olacak diye kayide yoktur. Ana bayiiye sipariş çekilir,ana bayiinin elinde varsa 2 3gün içinde zaten bayiiye gelir. Fakat ana bayiidede yoksa,(demekki bu parça sık değişen parça değil demek olduğunu gösterir) Yurtdışından gelir parçanız. Parçanın durumuna göre,hava ve karayolu vardır. aracı yatıran parça uçak yoluyla(1 ila 3hafta),Aracı yatırmayacak parça ise,karayoluyla 1 aydan daha geç gelir. hakan bey, serviste olmaması doğaldır. her parça serviste tutulmayabilir. ancak sancaktepeye koskaca yedek parça dağıtım merkezi kurulmuş, orada belli stok 10 sene boyunca tutulmak zorunda. yönetmeliğin hükmü yukarıda açıkça yazıyor. .......tüketiciye verilecek hizmeti aksatmayacak miktar dikkate alınarak, imalatçı-üretici ve/veya ithalatçı tarafından belirlenir ve diğer servis istasyonlarında bulundurulur. burada sık değişmeyen parçaları elinizde tutmayın demiyor. otosan yedek parça merkezinde belli mikatr parçayı tutmak zorunda. ford focus gibi bol miktarda satılan bir aracın alternaötürünün bile yurtdışından 3 hafta da gelmesini bekleyeceksek yandık. bunun adı sadece keyfiyet ve yedek parçaya para bağlamamak. 27 Nisan 2013 tarihinde Edip Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Baran Ekici 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Ford şanzımanlarını kendi mi üretiyor, satın mı alıyor? Beceremiyorlar bu işi.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Can Çeralp yazdı: Edip Bey, Inatla benim sert kalkis yaptigimi iddia ettikleri icin boyle birseyi asla yazmayacaklarindan eminim. 1 saat sonra araci teslim almaya gidecegim, sansimi denerim ama muhtemelen olumsuz sonuc alacagim. Yine de ileride bir durum olmasi halinde aksini iddia eden kisiye (muhtemelen musteriye) "eger benim hatam olsaydi garantiden degistirmezlerdi" diye savunma yapacagim.. Caglar Bey, Bilmiyorum. Onemli bir detaysa gidince ozellikle sorayim? gayet önemli Yorum bağlantısı
Can Çeralp 27 Nisan 2013 Yazar Paylaş 27 Nisan 2013 Birsey dikkatimi cekti; hangi durumlarda mahkemelik olabiliyoruz? Yani ya4in oburgun ayni sorunlarin tekrarlanmasi ve bu sefer gerekli hizmeti alamayip mahkemeye basvurmam gibi senaryolardan mi bahsediyoruz? Yorum bağlantısı
Can Çeralp 27 Nisan 2013 Yazar Paylaş 27 Nisan 2013 Simdi araci aldim, kagitlari istedim. Bana degisen parcalarin ve sikayetin yazili oldugu bir kagit ve fatura verildi. Kendilerine sakladiklari kagitta da sorun birebir yaziomisti ve "sorun garanti kapsaminda olup gerekli degisimler yapilmis, arac test edilmis ve cozume ulasildigi forulup oyle teslim edilmistir" yaziyordu. Iyi biyet givi yarim agiz bir bilgi olmadigi icin imzaladim ben de. 1 Yorum bağlantısı
Edip Aydın 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 size verilen kağıtta tespit edilen arıza ve arızanın giderilmesi için yapılan işlemler tümüyle yazılmış mı? bana verilen kağıtlarda da sadece değişen parçaların isimleri yazıyor, aracın ne arızası olduğu, bu arızaya karşılık ne işlem yapıldığı yazılmamış. örneğin akü değişmiş, ama kağıttan akünün değiştiği dışında birşey anlaşılmıyor. arabanın arızası neydi, ne tespit edildi ve sonucunda akü değişti belli değil. halbuki araçta akünün değişme nedeni tüm focus 2.5'larda olan farların göz kırpmasıydı. mahkemelik durum şöle, 1senede 4 garanti süresinde 6dan fazla arıza çıkarırsa haklar (geri verme, değişim ya da ayıp oranında indirim) oluşuyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts