Mehmet Ayyıldız 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Merhaba, 2007 Focus 1.6TDCI aracımda özellikle 1 ve 2 viteste giderken gaz verip bıraktığımda alttan hafif tık, lık ses geliyor vites değiştirdikten sonrada geliyor sanki bir boşluk var gibi ama ses çok yüksek değil. Ne olabilir yoksa bu normal mi? Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Bende de oluyor aynısı 2010 tdci ama bilemiyorum normal mi benimde dikkatimi çekti ama pek önemsemedim. Yorum bağlantısı
Can Çeralp 27 Nisan 2013 Paylaş 27 Nisan 2013 Aynı sorundan 2 gün önce aracımı servise verdim. Birden bire o ses çok arttı ve her debriyaja bastığımda, vites değiştirdiğimde, gaza bastığımda çıkmaya başlamıştı. Sonuç; şanzıman takozunun vidaları yerinden "çıkmış".. Garantiden değiştirdiler ve konuşurken normalde Ford'un bunları montajlarken (Türkiye'de oluyor) sadece somunları taktığını, normalde çelik gibi malzemeleri birbirine kaynatan ayrı bir yapıştırıcı daha olduğunu ve bunu kullanmadığını söylediler. Benim cihazımda o yapıştırıcıdan kullanmışlar ve bugün tam 1. yılında anladım ki ben o aracı hiç kullanmamışım bugüne kadar Bir benzinliden daha pürüzsüz ve sarsıntısız kullanıyorum ve sessizce vites değiştirebiliyorum Size de baktırmanızı öneririm. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ayyıldız 27 Nisan 2013 Yazar Paylaş 27 Nisan 2013 O zaman benimkilerde çıkmadan sıktırsam iyi olacak Zaten orasını burasını sıktırmakla geçti ömrümüz 1 Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 Aynı sorundan 2 gün önce aracımı servise verdim. Birden bire o ses çok arttı ve her debriyaja bastığımda, vites değiştirdiğimde, gaza bastığımda çıkmaya başlamıştı. Sonuç; şanzıman takozunun vidaları yerinden "çıkmış".. Garantiden değiştirdiler ve konuşurken normalde Ford'un bunları montajlarken (Türkiye'de oluyor) sadece somunları taktığını, normalde çelik gibi malzemeleri birbirine kaynatan ayrı bir yapıştırıcı daha olduğunu ve bunu kullanmadığını söylediler. Benim cihazımda o yapıştırıcıdan kullanmışlar ve bugün tam 1. yılında anladım ki ben o aracı hiç kullanmamışım bugüne kadar Bir benzinliden daha pürüzsüz ve sarsıntısız kullanıyorum ve sessizce vites değiştirebiliyorum Size de baktırmanızı öneririm. İyi oldu bunu öğrendiğimiz ne fiyat çıkardılar bu işlem için? Vida pahalı birşey değildir, abuk bir işçilikte kesmiyorlarda herhangi bir yere gitmektense servise gitmek daha iyi, tamir işlemi nekadar sürdü? Sizinki garantiden yapılmış ancak bizahmet arayıp sorsanız normal onarım fiyatını? Yorum bağlantısı
Can Çeralp 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 İyi oldu bunu öğrendiğimiz ne fiyat çıkardılar bu işlem için? Vida pahalı birşey değildir, abuk bir işçilikte kesmiyorlarda herhangi bir yere gitmektense servise gitmek daha iyi, tamir işlemi nekadar sürdü? Sizinki garantiden yapılmış ancak bizahmet arayıp sorsanız normal onarım fiyatını? Garantiden yaptılar. Şanzıman takozunun ömrü ya 3 yıl ya da 100000 km. Benim aracım daha 21000'de olduğu için bir şey diyemediler. Aslında demeye kalktılar, "sert kalkışlardan olur" dediler ben de itiraz ettim. Zaten farların yüksekliğini aktif olarak ayarlayan harekete duyarlı sensör de şanzıman sağa sola vururken "erimiş!" ve fiyatı 500 lira. Vidalar vs. toplam 65-70 liraydı, hepsiyle birlikte 600 liraya yakın bir masraf çıktı işçilik hariç. Eğer benim hatam olduğunda hem fikir olsalardı Otosan hayatta bu parçaları sağlamazdı. Eğer sizin aracınız da 100000'in veya 3 senenin altındaysa ve garantiniz devam ediyorsa mutlaka gereğini yapacaklardır. Eğer garanti kapsamında değilse de sensör zarar görmediği sürece çok masraflı bir işlem değil. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 Aracım 3 yaşında 107binde. Ozaman değişmesi gerek ama far sensörlerimin bozuk olup olmadığını nasıl anlarım? Henüz öyle tak tuk boyutuna gelmiş durumda değil benimkisi ilk konu açan arkadaşın dediği gibi lık luk seviyesinde, o sensör sağlamsa sanırım 100 lirayı geçmez doğrumudur? Peki bu sensörün sağlamlığını basıl bilicez? Şu anda istanbuldayım ankaradayım döner dönmez yaptırayım, uzun yolda otoyola bir sıkıntı çıkarmaz umarım. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 (düzenlendi) Düşündükçe aklıma geliyor geçenlerde klimada açıkken yokuş yukarı kaldıramadım stop etti ciddi bir sallantıyla taak diye bir ses geldi. Noluyo yahu dedirtti. Acaba buda onunla mı alakalı? Eyvah eyvah. Çok sallandığı için O sensör bende de mi gitti acaba? O sensörü yaptırmasak ne olur ki? 28 Nisan 2013 tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ayyıldız 28 Nisan 2013 Yazar Paylaş 28 Nisan 2013 (düzenlendi) Bende bu gün bir şansımı deneyeyim dedim açık bir yer buldum. Usta bindi baktı AKS boşluğu dedi ama bana pek inandırıcı gelmedi çünkü bu gün fark ettim ki 1 vites ile yavaş giderken bozuk yolda yine luk luk luk sesler geliyor Eski aracım Fiesta'da aks sorunu vardı ama o ses baya bir tok tok kırılma sesiydi bu ses çok daha hafif bir ses çözemedik. 28 Nisan 2013 tarihinde Mehmet Ayyıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Çeralp 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 O sensör sizi o kadar korkutmasın, benim aracımda sizinkiler gibi normal kullanıma bağlı normal bir yaşlanma söz konusu olmadı. Birden bire aracı çalıştırdım ve akıl almaz sesler gelmeye başladı. Kullanmaya korkarak 10 km gitmek zorunda kaldım. Yine de hala tam olarak ondan olduğuna inanmıyorum ama usta sağolsun çok ilgili ve bugüne kadar bir sorunumu bile 24 saat içinde (ve de kalıcı olarak) halletmeden bırakmadığı için çok fazla da soru sormuyorum. Sizin araçlarınızda yıpranma yeni yeni başladığı için akıl almaz titremeler ve sallanmalar olmayacağı için sensörü de yerinden edecek veya ona zarar verecek şartlar oluşmamıştır diye düşünüyorum. Bu bahsi geçen sensör yokuş çıkarken veya çukurlarda zıplarken hareketi algılayıp (sanırım şanzımanın ya da aksların yakınında bir yerde) farları aşağı baktırıyormuş, böylece önümüzden gelenlerin gözünü almıyormuş. Bunsuzken sorunsuzca çalışıyor araç da farlar da.. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 28 Nisan 2013 Paylaş 28 Nisan 2013 Bende bu gün bir şansımı deneyeyim dedim açık bir yer buldum. Usta bindi baktı AKS boşluğu dedi ama bana pek inandırıcı gelmedi çünkü bu gün fark ettim ki 1 vites ile yavaş giderken bozuk yolda yine luk luk luk sesler geliyor Eski aracım Fiesta'da aks sorunu vardı ama o ses baya bir tok tok kırılma sesiydi bu ses çok daha hafif bir ses çözemedik. Aks boşluğudu bir ihtimal aslında, sonuçta güç aktarımının iletilmesi ve kesilmesiyle alakalı bir durum ama sağ sol şeklinde ayırt edilebilmesi lazım fakat okadar dikkatli dinleyemedim, bugün ben biraz daha dinledim aracı 1. viteste gaz ver gazdan çek yapınca yapıyor, veya yine 1. viteste debriyaja basınca geliyor, birde vites geçişlerinde olan "çlik" sesi geliyor ama o normal bir durum sanırım. Bakalım servis ne diyecek. Ben yarın da İstanbuldayım vaktim olursa Ankaraya yola çıkmadan servise bir uğramayı denerim, yoksa Ankara'ya gittikten sonra servise uğrayacağım, umarım bu sürede sıkıntı yaratmaz. Sizde uğrarsanız durumdan bu başlık üzerinden bilgi alış verişinde bulunuruz. O sensör sizi o kadar korkutmasın, benim aracımda sizinkiler gibi normal kullanıma bağlı normal bir yaşlanma söz konusu olmadı. Birden bire aracı çalıştırdım ve akıl almaz sesler gelmeye başladı. Kullanmaya korkarak 10 km gitmek zorunda kaldım. Yine de hala tam olarak ondan olduğuna inanmıyorum ama usta sağolsun çok ilgili ve bugüne kadar bir sorunumu bile 24 saat içinde (ve de kalıcı olarak) halletmeden bırakmadığı için çok fazla da soru sormuyorum. Sizin araçlarınızda yıpranma yeni yeni başladığı için akıl almaz titremeler ve sallanmalar olmayacağı için sensörü de yerinden edecek veya ona zarar verecek şartlar oluşmamıştır diye düşünüyorum. Bu bahsi geçen sensör yokuş çıkarken veya çukurlarda zıplarken hareketi algılayıp (sanırım şanzımanın ya da aksların yakınında bir yerde) farları aşağı baktırıyormuş, böylece önümüzden gelenlerin gözünü almıyormuş. Bunsuzken sorunsuzca çalışıyor araç da farlar da.. Sizin ki sanırım 2012 focus 3 doğru muyum? Bizde öyle bir sensör yoktur bence Çünkü direksiyona duyarlı farda yok, sanırım sadece X paketlerde var. Nekadar az sensör okadar güzel oluyormuş bazen Yorum bağlantısı
Mehmet Ayyıldız 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 Arkadaşlar Aracı Ustama sabah bıraktım ve durumu anlattım. Aks'da boşluk olduğunu ama bunun birden bire olmayacağını zamanla oluşan bir durum olduğunu söyledi yani benim duyduğum ses bu değil. Zaten bu boşluk kronik bir sorunmuş. Asıl sorunum sanzıman kulağı kırılmış sesi o yapıyormuş. Aks'lar onarılacak ve sanzıman kulağı değişecek ayrıca ufak tefek çukurlarda bir lokurtu vardı bunun içinde Amortisör takozları değişecek Z-rot falan sıkılacak. 1 Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 29 Nisan 2013 Paylaş 29 Nisan 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar Aracı Ustama sabah bıraktım ve durumu anlattım. Aks'da boşluk olduğunu ama bunun birden bire olmayacağını zamanla oluşan bir durum olduğunu söyledi yani benim duyduğum ses bu değil. Zaten bu boşluk kronik bir sorunmuş. Asıl sorunum sanzıman kulağı kırılmış sesi o yapıyormuş. Aks'lar onarılacak ve sanzıman kulağı değişecek ayrıca ufak tefek çukurlarda bir lokurtu vardı bunun içinde Amortisör takozları değişecek Z-rot falan sıkılacak. Teşekkürler. Yani asıl önemli olan Can beyin dediği gibi şanzıman takozunda sıkıntı varmış Birde handi onarımların kaça yapıldığı bilgisini alabilir misin? Aslında bugünde istanbuldayım ustanın yerini ve telefonunu verirseniz şayet yakında ise bende bir uğrasam. 29 Nisan 2013 tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ayyıldız 29 Nisan 2013 Yazar Paylaş 29 Nisan 2013 Evet takozdan çıktı ustaya ulaşmak istersen http://www.koksaloto.com.tr/ gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts