İçeriğe Yönlendir

Gri Mondeoyu Siyaha Çevirme Çalışması(Polisaj)

Akan Belen

Recommended Posts

Akan Belen

Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim :D Baktım daha önceden focus için buraya açmışım devam edeyim dedim burdan.

Biliyorsunuz aracım siyah mondeo ancak boya olarak ciddi sıkıntıları var benim gözümde.Bende hafta sonunu değerlendireyim dedim.Aslında çok daha kapsamlı yapacaktım ancak aldığım rutuş boyası maalesef rengi tutmadı,ciddi olarak canımı sıktı.Elimdeki polisaj ürünlerinin yeteceğini düşünmüştüm ancak çok daha ağır bir pastaya ihtiyacım varmış.Meguiars m105 şart araca.

Bende en azından genel bir girişim olsun hemde kendi pasım silinsin ,daha kapsamlı bir çalışma yapana kadar arcın rengi biraz canlansın diye bir çalışma yaptım.Benim hobimde bu ama oldukça yorucu.

İlk önce aracın başlamadan önce olan durumu bir bakalım :biggrin:

sam1656l.jpg

sam1657h.jpg

sam1658u.jpg

sam1667.jpg

Spot testlerimde olan ürünlerle %100 sonuç çıkmayacağını görünce kil uygulamaktan vazgeçtim daha sonrası için sakladım.Sadece aracın üstünü temizlemek amaçlı izopropil alkol ile güzelce sildim aracı yıkama sonrasında.

Aşağıda % 50-50 li resimler var.Orta aşındırıcı olan polish bile oldukça fark ediyor

Resimlerken hem kendimi hemde bana çıraklık yapan bacanak da görünüyor :biggrin:

sam1688.JPG

sam1694d.jpg

sam1695.jpg

sam1703w.jpg

Buda kullandığım lastik parlatıcı köpük işini ciddi olarak iyi yapıyor yine öncesi ve sonrası olarak 2 resim koyayım bununla ilgili.Sıkıyorsunuz 10 dakika sonra aşağıdaki sonuç oluşuyor.Arexons marka.Ayrıca ataş marka lastik parlatıcı da var elimde.Ama ben onu davlumbaz parlatmak için kullanıyorum :D

sam1708nj.jpg

sam1712y.jpg

sam1716a.jpg

Sıradaki ürün de Sonax marka dış plastik yenileyici diye bir ürün.Bu üründe işini ciddi olarak iyi yapıyor.Ben dış aksamdaki hertürlü plastik aksamda kullanıyorum.Resimden belli oluyor zaten % 50-50 olarak görünüyor.Ben fitillerede uyguluyorum bu ürünü güzel iş yapıyor.Ancak uyguladıktan sonra ya kuru bir bezle sileceksiniz yada kuruyana kadar toza girmeyeceksiniz. :biggrin:

sam1724c.jpg

Bunlarda bitmiş hali genel olarak.Oldukça yordu açıkçası kolay değil gerçekten.Uygun mekan şart özellikle kapalı bir alan olması lazım.Sıcakta uygulama yapmak hem kendiniz için zor, hemde güneş altında polish çok çabuk kuruyor uygulama ciddi olarak zorlaşıyor.Ben mümkün olduğunda gölgede yapmaya çalıştım ama yinede zaman zaman zorlandım.Ayrıca araç sürekli tozlanıyor dışarıda.Bir tarafı yaparken diğer taraf dışarda olmanın etkisiyle hemen toz oluyorAracın içine girmedim hiç.Detaylı temizliğide başka bir hafta sonuna bıraktım.

Polisajı 3m marka orta sertlikteki bir ürünle yaptım.Hare giderici ve parlaklığını sevdiğim meguiars m205 ile devam ettim.Kapanışı Black Hole Glaze ile yaptım.Bu ürününün özelliği renk olarak siyah bir ürün ve doldurucu özelliği var.Tam gideremediğiniz ince çizikleri de doldurarak bir nevi gizliyor.Koruma olarak ise colli 915 wax kullandım ve bitirdim.

sam1713v.jpg

sam1727c.jpg

sam1714v.jpg

sam1731r.jpg

• Beğen 15
Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

Tebrikler, çok güzel bir çalışma olmuş. Eğer bu beğenmediğiniz hali ise oldu dediğiniz durumu düşünemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Harika olmuş :nazar: eline emeğine sağlık. Siyah arabayı gösteren ciladır...

Saolasın Ali.

Tebrikler, çok güzel bir çalışma olmuş. Eğer bu beğenmediğiniz hali ise oldu dediğiniz durumu düşünemiyorum.

Açıkçası orta derece beğendim diyelim.Belirli bölgelerde ciddi şekilde boya sıkıntısı var aracın.Derin çizikler tavanda kuş pisliği yanıklarıi eteklerde ciddi taş vurukları mevcut.Belirli yerlere rutuş yapmıştım zaten.Ama boya kuruduğunda karşıma çıkan manzara kötü oldu renk tutmadı.Bende çok uğraşmadan hafif bir zımpara yapıp oluşan çiziklerin göze batmasını engelledim.Daha sonra yeniden komple gerçek renk rutuş boyası alıp yeniden rutuş+zımpara+polisaj yapacağım artık

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

siyaha, çamur da yakışırdı :nazar: kendine gelmiş, camlarına yakışır bir görünüme kavuşmuş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

:nazar: yakın olsan bizim arabayada yapsak :p

Ayıp ediyorsun ne demek.Dediğin gibi yakın olsak hiç sıkıntı değil. :good1::biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu
(düzenlendi)

maşallah ne kadar güzel olmuş :nazar:

hazır elin değmişken sevabına benim arabaya da bir kıyak yapsan :keyifli: siyah araban mı var derdin var :fiuw:

tarihinde Mehmet Gürcüoglu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

siyaha, çamur da yakışırdı :nazar: kendine gelmiş, camlarına yakışır bir görünüme kavuşmuş

Zaman kalmadı ve cidden yoruldum.Yoksa ön cama da bir güzellik düşünüyordum zaten. :biggrin:

maşallah ne kadar güzel olmuş :nazar:

hazır elin değmişken sevabına benim arabaya da bir kıyak yapsan :keyifli: siyah araban mı var derdin var :fiuw:

Yakın olsan dükkan senin :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Elinize sağlık güzel olmuş arabanında baya ihtiyacı varmış kendine gelmiş. Bu işler gerçekten çok zor ve yorucu, fakat ortaya çıkan sonuç insanı fazlasıyla tatmin ediyor iyi günlerde kullanın... :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

eline sağlık abi ... on numara olmuş ...

İlteber efendi nerdesin gel gör bak :D senin alman gereken glaze in sonucu budur ....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Çok güzel olmuş. Elinize sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Bir dönem ben de camlar için seryum almıştım ama nerede oldugunu bulamadım bir türlü. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
:) Eline sağlık Abi. :) Beyaz araba da bunu yakalayamıyorum yahu. :p
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

eline saglık süper olmuş, geçen ay bende denedim ama beceremedim, benimarabada boya kalmamış :) e bende acemi olunca bütün malzeme boşa gitti. :( benimkinderenk baya soluk ve güneş yanıkları var ondanmı olmadıki ?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Teşekkürler arkadaşlar.Benim de yapabildiğim bu işte :D Kablo döşemekten,led'den falan anlamam,beceremem ben o işleri :biggrin:

Bir dönem ben de camlar için seryum almıştım ama nerede oldugunu bulamadım bir türlü. :D

Aynen bana da lazım.Aslında sadece ön camda ihtiyaç var.Seryum olmadan boşuna girişmek istemedim cama.Bulursan bana da haber ver :D

eline saglık süper olmuş, geçen ay bende denedim ama beceremedim, benimarabada boya kalmamış e bende acemi olunca bütün malzeme boşa gitti. :( benimkinderenk baya soluk ve güneş yanıkları var ondanmı olmadıki ?

Güneş yanığına yapacak birşey yok maalesef.Ne yapsanız da parlamaz,o görüntü gitmez.Belki wax ile sadece büyümesini azaltırsınız.Ama diğer taraflar için muhtemelen uygulama hatanız olmuştur.Ayrıca elle çicik gidermek ciddi olarak zor.Eğer makina kullanmamışsanız

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...