İçeriğe Yönlendir

Otomatik Şanzıman Revizyonu

Misafir

Recommended Posts

Ruhan Sorgun

Yok abi dikkat edildi radara ;):)

otogarın oradaki yoncayı dönüp, yola katılınca rampaya doğru topukladınız o zaman, iyi yokuştur orası... :yes:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

otogarın oradaki yoncayı dönüp, yola katılınca rampaya doğru topukladınız o zaman, iyi yokuştur orası... :yes:

Diğer taraftan abi. Yani baumaxın oradan çıktık tam otogara inecek yoldan u çektik köprü üzerinden :) ama bizim çıktığımız da onun eğiminde zaten. arada 50 mt bir düzlük ayırıyor orayı biliyorsun ;)

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Az önce arabanın yanındaydım...Saat gibi olmuş...

kullandın mı? şöyle bir test yapsaydık :crazy:

Yorum bağlantısı

emre hocam geçmiş olsun ve hayırlı olsun kazasız arızasız sürüşler bu kadar uğraş ve masraftan sonra bi iki sene daha binersin heralde

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

kaçtı?

Saat 6 yı az geçiyordu... :p Test sürüşleri yapılıyordu....Yaklaşık 8 litre yağ aldı...Araca monte edilmeden önce türbine yağ kondu daha sonra montaj yapılıp diğer kısmı eklendi...Geçişler de bir sıkıntı yok...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Geçmiş olsun Yunus.Biraz masraflı bir bakım olmuş ama en azından bundan sonra rahat edersin.Biraz erken olmuş gibi.Hayırlı uğurlu olsun :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Geçmiş olsun Yunus.Biraz masraflı bir bakım olmuş ama en azından bundan sonra rahat edersin.Biraz erken olmuş gibi.Hayırlı uğurlu olsun :nazar:

:i-ih: yunus a mikrop girdi, o jatko alınacak efendi :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

:i-ih: yunus a mikrop girdi, o jatko alınacak efendi :D

Yazık oldu yapılan masrafa desene :D

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Yazık oldu yapılan masrafa desene :D

yok, boşuna değil, olan oldu, nasılsa aracı yürür halde verecekti, olacak ile öleceğin önüne geçilmez. :biggrin:

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Korganı tırmandım az önce :) Aracım tıkır tıkır olmuş çok şükür. Artık gayet sakin kullanıyorum, dip gaz hiç yapmadım, ihtiyaç da duymadım. :)

Ustalarımın ellerine kollarına yardımcı olan destek veren herkesin yüreğine sağlık.

Herkese çok teşekkür ederim iyi dilekleri için.

Jatco virüsü yavaş yavaş ele geçiriyor beni ama biraz bekleyecek. :D Sorunsuz şanzımanın tadına varmam lazım. :)

Çıkan parçalardan kesitler :

vUBSU2f.jpg

7EIy4Jv.jpg

ABHGJAC.jpg

XXu8081.jpg

Yorum bağlantısı
Yunus Emre hocam geçmiş olsun. Yağ konusunda aşağıdaki uygulamayı incelerseniz Mobil ATF 320 olduğunu görürsünüz. Linki veriyorum http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

Öneriniz için teşekkürler hocam, biliyorum bu siteyi. Yağ seçimim her zaman Mobil 1 olduğu için sıkça kullanırım. Zaten kafamdaki soru işaretine ustam cevap verdi. O bidonlardan değil varilleri gösterdi bana. varillerin hepsi ATF 320 idi.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Öneriniz için teşekkürler hocam, biliyorum bu siteyi. Yağ seçimim her zaman Mobil 1 olduğu için sıkça kullanırım. Zaten kafamdaki soru işaretine ustam cevap verdi. O bidonlardan değil varilleri gösterdi bana. varillerin hepsi ATF 320 idi.

Siz, Lt71141 modelini yazmıştınız,ben de bunun uygun olmadığını, yağ seçim uygulamasında diğerinin önerildiğini referans göstermek için link vermiştim. Ben arabayı ilk aldığımda otomatik şanzımancıda yağını değiştirttiğimde ustam sizin yukarıda yazdığınız yağdan koymuştu, yağ seçim uygulamasında bunun adı geçmiyor olunca kafamda soru işareti kaldı. Acaba yanlış konulan bu yağ jatko'cuğuma zarar vermiş midir, vermişse ne kadar vermiştir diye.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Virüs fena bulaştı :) 80 ile başladığım o dik yokuşta araç hiç yüksünmeden 150-160 km leri gördü :shok: Kick down da yapılmamıştı :) Allah nazarlardan saklasın.

Bu gibi durumlarda ben göstergeye vuruyorum, hem nazara iyi geliyormuş, hem de gösterge mi takıldı len sorusuna türk usulü cevap oluyor :D

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Bu gibi durumlarda ben göstergeye vuruyorum, hem nazara iyi geliyormuş, hem de gösterge mi takıldı len sorusuna türk usulü cevap oluyor :D

Ben böyle durumlarda arabanın içinde vuracak bir tahta arıyordum, iyi bir fikirmiş, ben de öyle yapayım bari :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Sen bari ezme emmim ya :mamba: Hem bizde de takılıyor gösterge ne var yani : :fiuw::D

Yorum bağlantısı
Hasan Altıntaş

Selam arkadaşlar buraya yeni kayıt yaptırdım. 2001 model ford mondeo trend x paket arabam var, yeni aldım sayılır, şükür allaha yolda tank gibi gidiyor, yalnız bi sorunum var. o/d tuşu çalışmıyo, kontağı açar açmaz sıcaklık derecesinin olduğu ekranda o/d off yazıyo hemen kayboluyo, arabada yol bilgisayarı yok. yolda giderken tuşa basıyorum herhangibir değişiklik olmuyo, merak ettiğim o/d tuşu şu an aktifmi yoksa fişi çıkmış olabilirmi? teşekkürler,

not bu yazıyı başka yerede yazdım konu kilitli yazıyodu inş bu sefer doğru yere yazmışımdır, acemiliğime verin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Selam arkadaşlar buraya yeni kayıt yaptırdım. 2001 model ford mondeo trend x paket arabam var, yeni aldım sayılır, şükür allaha yolda tank gibi gidiyor, yalnız bi sorunum var. o/d tuşu çalışmıyo, kontağı açar açmaz sıcaklık derecesinin olduğu ekranda o/d off yazıyo hemen kayboluyo, arabada yol bilgisayarı yok. yolda giderken tuşa basıyorum herhangibir değişiklik olmuyo, merak ettiğim o/d tuşu şu an aktifmi yoksa fişi çıkmış olabilirmi? teşekkürler,

not bu yazıyı başka yerede yazdım konu kilitli yazıyodu inş bu sefer doğru yere yazmışımdır, acemiliğime verin.

Hasan bey burada mesajınız var. Cevabı oraya yazdım.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/229834-od-tusu-ve-vites-topuzu-dugmesi-hakkinda/page__view__findpost__p__1955049

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Varol

Bende de o/d tusu arabayi calistirdigimda otomatik cikiyor. P'de iken degistirebiliyorum, on off yapabiliyorum. Digerlerinde iken bastigimda tusa gecis olmuyor. Ne Olabilir sorun?

Bazen de o/d yanip sonuyor. Ne yapmak lazim yanip sondugunde? Biraz bekleyip tekrar çalıştırdigimda geciyor.

Bugün 2006 mondeom 0-100u kac saniyede gidiyor diye test ettim, 12.9 saniye cikti, normalde 9.9 gozukuyor. Ozellikle 70-100 arasi yavas cikiyor.

Yunus Emre hocam gecmis olsun size de, allah kaza bela vermesin, oteki önemli degil. Gule gule kullanın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...