İçeriğe Yönlendir

Mid Taktırdım Ama... ?

Başar Mert

Recommended Posts

Başar Mert

Arkadaşlar bilginize ihtiyacım var bugün aracıma 3 aydır aldığım ve zaman bulup taktıramadığım mid takımını taktırayım dedim. Götürdüm yaparız dediler başladılar işleme 16 cm'lik Sound Magus Mid 120 RMS li ve yine Sound Magus Anfi tesisatı çektiler taktılar ön kapılara ama kasnak falan takmadılar böyle oluyor diye, sorunum şu ki eski 5*7 orjinal hoparlöründen daha kötü ses verebilir mi anfiyle bile takmama rağmen sesini hiç beğenmedim tamam gümbür gümbür bas var gibi bişey beklemedim ama sesi bile biraz fazla açınca bozuluyor eski hoparlörler bile okadar bozuluyor. Bu arada ana ünitede sony Gt414u serisi nasıl iş anlamadım ya illede bas mı takmam lazım yani biraz tok ses almak için. Ordakiler ille abi arka tarafa pioneer oval takalım 600w lık mis gibi ses alırsın yeter sana falan dediler ama ben istemedim 200 lira fiyat çektiler ona da.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

5x7 oval yerine, boşta duran 16 cm takılır mı hiç :s boşta ses vermez tabii, kabin misali kapalı olması lazım hoparlör çevresinin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Başar Mert

yani sebebi bu olabilirmi çağlar abi bende dedim ya bildiğim bunun etrafına kapansın diye kasnak yapıyorlardı falan diye yok abi o arkası cama değmesin diye yükseltiyorlar zaten bu değmiyor falan gibi bir şey saçmaladılar. Off ya ve akşama kadarda uğraştılar okadar birdahamı söktürcem kapıları başka yeremi gitsem yine onlaramı yaptırsam acaba sözde işlerini iyi yapıyorlarmış birde 70 lira işçilik aldılar.

Yorum bağlantısı

Montaj şekli ve tesisat donanımları eksik kalmış gibi. Mid'den kastımız Compenant sanırım, yani bas ve tizleri ayrı hoparlörler. Anfinin bu hoparlörlere sub kullanılmadan yüksek besleme yapması normal. Anfi ve ana üniteden bazı ayarlarla bu aşırı güç hali azaltılabilir ama hoparlörlerin konilerine baskı yapan alçak frekans(bas seslerini) sub'a yöneltmek hem bu Compenantların asıl görevi olan mid seslerin duyulmasına yardımcı olur hem de tizleri parlaklaştırır. Eğer sub kullanılmayacaksa 2veya 3 yollu bildiğimiz oval, yuvarlak coaxial hopralörler daha uygundur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hoparlörün membranı havayı titreştirir, önü ve arkası aynı hava ortmaında olursa, masa üstüne 40 cm bas koyma misali tın tın sesi verir anca , manav dükkanındamı montaj yapıldı nedir :s

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Arkadaşlar bilginize ihtiyacım var bugün aracıma 3 aydır aldığım ve zaman bulup taktıramadığım mid takımını taktırayım dedim. Götürdüm yaparız dediler başladılar işleme 16 cm'lik Sound Magus Mid 120 RMS li ve yine Sound Magus Anfi tesisatı çektiler taktılar ön kapılara ama kasnak falan takmadılar böyle oluyor diye, sorunum şu ki eski 5*7 orjinal hoparlöründen daha kötü ses verebilir mi anfiyle bile takmama rağmen sesini hiç beğenmedim tamam gümbür gümbür bas var gibi bişey beklemedim ama sesi bile biraz fazla açınca bozuluyor eski hoparlörler bile okadar bozuluyor. Bu arada ana ünitede sony Gt414u serisi nasıl iş anlamadım ya illede bas mı takmam lazım yani biraz tok ses almak için. Ordakiler ille abi arka tarafa pioneer oval takalım 600w lık mis gibi ses alırsın yeter sana falan dediler ama ben istemedim 200 lira fiyat çektiler ona da.

istanbulda olsanız komple elden geçerek yardımcı oluruz ama en basiti çıkan orginal kolonlar dan kasnak yapmak mdf den ses ozaman düzelir

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Başta böyle bir sisteme component takım almakla hata etmişsiniz, sonra sm markası ile ikinci hatayı yapmışsınızi ardından hatalı montajla en son hatayı yapmışsınız, kaliteli ses istiyorsanız paraya kıyacaksınız, tavsiyem eski 5x7 orjinal hoparlörünüzü takıp hiçbirşey olmamış gibi yola devam edeceksiniz.

Oto müzik sistemleri dibi olmayan kuyu gibidir.

Tavsiyeme uyun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Başar Mert

Montaj şekli ve tesisat donanımları eksik kalmış gibi. Mid'den kastımız Compenant sanırım, yani bas ve tizleri ayrı hoparlörler. Anfinin bu hoparlörlere sub kullanılmadan yüksek besleme yapması normal. Anfi ve ana üniteden bazı ayarlarla bu aşırı güç hali azaltılabilir ama hoparlörlerin konilerine baskı yapan alçak frekans(bas seslerini) sub'a yöneltmek hem bu Compenantların asıl görevi olan mid seslerin duyulmasına yardımcı olur hem de tizleri parlaklaştırır. Eğer sub kullanılmayacaksa 2veya 3 yollu bildiğimiz oval, yuvarlak coaxial hopralörler daha uygundur.

Saygılarımla.

yani bas olmadan compenant işe yaramazmı diyosunuz ben okadar gümbür gümbür bir ses istemedim zaten ama tok ve temiz ses alabilmekti amacım enazından orjinal hopalörlerinden daha iyi olsundu.

hoparlörün membranı havayı titreştirir, önü ve arkası aynı hava ortmaında olursa, masa üstüne 40 cm bas koyma misali tın tın sesi verir anca , manav dükkanındamı montaj yapıldı nedir :s

Çağlar abi hiç sorma aslında yabancıda değil forum toplantılarımıza falan gelen yusuf abi var erkan abide tanıyor. İsim kötülemek değil amacım ama Cancan otoyu biliyordur çoğu kişi, elemanlarda yetersizlik vardı galiba bilinçsizce çalışıyorlar ben bekledim biraz başlarında, önce ses alamadılar örneğin oranın müdürü olan kişi geldi teyp ayarlarını değiştirde öyle düzeldi, hatta önce anfi çalışmıyor dediler başka anfi getirdiler ondada çalışmadı, sonra anladılarki kabloda sıkıntı varmış onu değiştirdiler baya sıkıntılı oldu zaten takma süreci.

istanbulda olsanız komple elden geçerek yardımcı oluruz ama en basiti çıkan orginal kolonlar dan kasnak yapmak mdf den ses ozaman düzelir

valla kardeş bakalım onu deneyeceğim artık bi kasnak yaptırıp tekrar açılacak kapılar falan bir dolduralım etrafını umarım düzelir.

Başta böyle bir sisteme component takım almakla hata etmişsiniz, sonra sm markası ile ikinci hatayı yapmışsınızi ardından hatalı montajla en son hatayı yapmışsınız, kaliteli ses istiyorsanız paraya kıyacaksınız, tavsiyem eski 5x7 orjinal hoparlörünüzü takıp hiçbirşey olmamış gibi yola devam edeceksiniz.

Oto müzik sistemleri dibi olmayan kuyu gibidir.

Tavsiyeme uyun.

Sm Audio yu bayağı araştırdım aslında ama nebiliyim öyle kötü bir şeyinide duymadım birde 120 watt Rms sine aldandım heralde birazda fiyatı uygun bulunca piyasasına göre alayım dedim keşke en kötü seri bile olsa jbl veya kicker alsaydım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

komponent denen: bas mid tiz hoparlmrlerini ayrılmış hali, kalite ile alakası yoktur, 2 yollu marka hoparlörler bile çoğu komponeneti fena döver, kaldı ki komponentin ana amacı, tiz hoparlörlerini kulak seviyesine yakın montaj yapmaktan geçer, kapını orjinalnde ayrıca yer yoksa, tiz hoparlör için ayrı yer yapılmalıdır, yani döşemeye vs. ayrıca işçilik harcanmayacksa pioneer jbl vs. 2 yollu 16.5 cm hoparlör alınır mdf ile kasnak yaplıp veya 5x7 şart

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

komponent denen: bas mid tiz hoparlmrlerini ayrılmış hali, kalite ile alakası yoktur, 2 yollu marka hoparlörler bile çoğu komponeneti fena döver, kaldı ki komponentin ana amacı, tiz hoparlörlerini kulak seviyesine yakın montaj yapmaktan geçer, kapını orjinalnde ayrıca yer yoksa, tiz hoparlör için ayrı yer yapılmalıdır, yani döşemeye vs. ayrıca işçilik harcanmayacksa pioneer jbl vs. 2 yollu 16.5 cm hoparlör alınır mdf ile kasnak yaplıp veya 5x7 şart

abi ben yeni arabaya üç yollu midlerden düşünüyorm nedersin :D bas mid range tiz olarakttan iki takım :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

araba mı aldın? daha yeni almıştın sattın mı :seytan: 22 hoparlör saymassam içerde gözüme gözükme

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

araba mı aldın? daha yeni almıştın sattın mı :seytan: 22 hoparlör saymassam içerde gözüme gözükme

accent aldım ya abi :D 22hoparlör fazla gelir 8 tane y le sokağı inleteceğim :D :D :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

accent aldım ya abi :D 22hoparlör fazla gelir 8 tane y le sokağı inleteceğim :D :D :p

araba dedin beaaa, ammmaa bu accent, piyasanın dibisin :dance3:

jantları ver bir garibana sevinsin

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Compenant takımları bir ses dizininin bütünleyicisidir. Bas olmadan tat vermez bas ta onsuz olmaz. Muzik sistemi yapmak en pahalı malzemeyi alıp takmak değil doğru malzemeyi doğru malzeme ile bütünleyip kombinlemektir. Yanlış bilmiyorsam f1 kapı hoparlörü 16 cm dir. Dolayısıyla 16 cm compenant doğru. Ancak arka bölüm iyi ayarlanmali yoksa bosta çalar o da rahatsız eder. Bence iyi bir tesisatçı bulup sistemi elden grcirtin. Mutlaks kucuk de olsa bir bas koyun ki tizler basmasin.

Jant konusunda Uğur pembiş bir ekol.:D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

f1 ler oval , 5x7 ebadında, F2 ler 16.5 kasnaklı. F2 de hoparlör membranın kesip, eski kasnağa yeni haoparlörü oturutmak lazım ki , ben daha yapan profesyonel sistemci göremedim. hepsi mobilya ustası, mdf kesip biçip geçiştiriyorlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
f1 ler oval , 5x7 ebadında, F2 ler 16.5 kasnaklı. F2 de hoparlör membranın kesip, eski kasnağa yeni haoparlörü oturutmak lazım ki , ben daha yapan profesyonel sistemci göremedim. hepsi mobilya ustası, mdf kesip biçip geçiştiriyorlar

Yooo benim Maviş te orjinal kaynağa oturttular.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yooo benim Maviş te orjinal kaynağa oturttular.

ruhsat sahibine çekermiş araba, sivil mi gitmiştin :D

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Compenant takımları bir ses dizininin bütünleyicisidir. Bas olmadan tat vermez bas ta onsuz olmaz. Muzik sistemi yapmak en pahalı malzemeyi alıp takmak değil doğru malzemeyi doğru malzeme ile bütünleyip kombinlemektir. Yanlış bilmiyorsam f1 kapı hoparlörü 16 cm dir. Dolayısıyla 16 cm compenant doğru. Ancak arka bölüm iyi ayarlanmali yoksa bosta çalar o da rahatsız eder. Bence iyi bir tesisatçı bulup sistemi elden grcirtin. Mutlaks kucuk de olsa bir bas koyun ki tizler basmasin.

Jant konusunda Uğur pembiş bir ekol. :D

abi yapacak birşey bütün parayı arabaaya yatırınca jant alacak para kalmadı :p

sattım bile jantları abi :p abi şimdi çakarları bağlayıp sivilim ayayına dolanacağım piyasada :D

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

ruhsat sahibine çekermiş araba, sivil mi gitmiştin :D

Evett

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

komponent denen: bas mid tiz hoparlmrlerini ayrılmış hali, kalite ile alakası yoktur...

Çağlar abi bu fikrine kesinlikle katılmıyorum hatta ben değil dünyada ki tüm audiophile'ler katılmazlar.

Component'in temel amacı her frekansın kendine özgü sesi verebilen membrandan, bobinden vs. çıkmasıdır, böylelikle bütün sesler tek hoparlör de karışmadığı için, her ses ayrı hoparlörden çıktığı için çok daha net gelir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çağlar abi bu fikrine kesinlikle katılmıyorum hatta ben değil dünyada ki tüm audiophile'ler katılmazlar.

Component'in temel amacı her frekansın kendine özgü sesi verebilen membrandan, bobinden vs. çıkmasıdır, böylelikle bütün sesler tek hoparlör de karışmadığı için, her ses ayrı hoparlörden çıktığı için çok daha net gelir.

açayım yazımı, komponent diye, markası ne olursa olsun, sadece komponent yapıda diye, tek görünümlü hoparlmrden iyi demek değildir, yerine göre 10 cm lik mesela bu: http://urun.gittigidiyor.com/garaj/pioneer-ts-g-1044r-200watt-10-cm-kargo-bedava-81430728

çangyonghong ların membranlarında patinaj çeker

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

açayım yazımı, komponent diye, markası ne olursa olsun, sadece komponent yapıda diye, tek görünümlü hoparlmrden iyi demek değildir, yerine göre 10 cm lik mesela bu: http://urun.gittigid...bedava-81430728

çangyonghong ların membranlarında patinaj çeker

Evet ben farklı anlamışım, her komponent'e aldanmamak lazım.

Yorum bağlantısı
Başar Mert

Benim komp. de hem markası kötü hemde yanlış takınca böyle oldu demekki, etrafına bir kasnak yaptırayım bakalım ozaman düzelme olacakmı olmadı birde koltukaltı bas eklersek bas seslerin yükünü almak için daha düzgün olur kanaatindeyim ama bakalım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...