Murat Caner Yavuz 7 Mayıs 2013 Paylaş 7 Mayıs 2013 İyi akşamlar. Arabamı servisten yeni almama rağmen canımı cok sıkan bi kac problemim oluştu sevgili forum üyeleri ve abilerim yardımcı olursa cok sevinirim kısaca sorun söyle.. Baskı balatam bitmişti aracı ustaya bıraktım. Dün aksam aldım arabamı, hiçbir sorun yoktu ama debriyaj cok sertti. Sabah ise gitmek icin arabaya binip 10 dakika sürdükten sonra vites geçmemeye başladı ustayı aradım debriyaji pompalamami söyledi bi kac kere yaptım düzeldi. Ama debriyaj hala cok sert ve cok dipten kavrıyor resmen sol bacağım kas yapıyor ..acaba bu sertlik kullandikca geçer mi yoksa buyuk bir sorun mu var ortada bilemedim?. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mayıs 2013 Paylaş 7 Mayıs 2013 normal değil, tam tersine pamuk gibi olmalı idi? Yorum bağlantısı
Murat Caner Yavuz 7 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2013 normal değil, tam tersine pamuk gibi olmalı idi? İnanin ne pamuğu Ölüyorum.Araba kullanmayı yeni öğreniyor gibiyim devamlı araba one atlıyor devamlı bağırıyor.simdi indirtmek mı gerekecek acaba sanzimani? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mayıs 2013 Paylaş 7 Mayıs 2013 Ben olsam hiç vakit geçirmeden indirtirdim, tarfinize göre ya yanlış baskı balata takılmış (mondeoda 2 ayrı tip var, volantın tipine göre değişir) ya da balata çakılmış ama baskı aynı....... vakit geçirmeden varsa bir hata, giderilmeli. Yeni debriyaj böyle dikkat çekici şekilde sert olmaz Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2013 Paylaş 7 Mayıs 2013 Bence bu mesele sizden çok değişimi yapan ustanın problemi. Sizden aldığı işçiliğin hakkını veremediyse, indirip düzeltmesi gerek şanzımanı. Çünki baskı balata değişimi, tamir edildiğini en kolay hissettiren parçaların başında gelir. "0" araç alındığında verdiği his neyse, siz de şu an o hissi duyuyor olmalıydınız. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Metin Çilo 7 Mayıs 2013 Paylaş 7 Mayıs 2013 (düzenlendi) Bilya da değişse iyi olur ondanda kaynaklanabilir. Mondeo için sacsh marka baskı balata kullanılıyor bildiğim kadarıyla. 7 Mayıs 2013 tarihinde Metin Çilo tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Caner Yavuz 8 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 8 Mayıs 2013 Bilya da değişse iyi olur ondanda kaynaklanabilir. Mondeo için sacsh marka baskı balata kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Bilye De değişti metin bey. Belliki tekrar götüreceğim Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 hazır konuyu bulmuşken bir soruda ben sorayım... benim arabada debriyaj çok altta kavrıyor. Yani debriyaj ortaya gelmeden kavramaya başlıyor.başkasının arabasına (2011 corolla benzinli) biniyorum nerdeyse ayağım debriyajla teması kesecek ancak kavrıyor. hangisi normaldir? ya da benim ki normal mi? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Araçların karakteristikleri farklıdır ama debriyajın yukarda kavraması baskı balatanın değişme zamanının yaklaştığına işaret eder. Bu süreç kullanıma göre çok kısa sürede de sonuçlanabilir, uzun kilometrelerce de kullanılabilir. Aşağıda kavraması ise daha makbüldür. Aşağıdan kavrama Performans ve yakıt tüketimi açısından olumlu sonuçlar doğurduğu gibi, sürücü açısından da konforlu bir sürüş sağlar. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 hazır konuyu bulmuşken bir soruda ben sorayım... benim arabada debriyaj çok altta kavrıyor. Yani debriyaj ortaya gelmeden kavramaya başlıyor.başkasının arabasına (2011 corolla benzinli) biniyorum nerdeyse ayağım debriyajla teması kesecek ancak kavrıyor. hangisi normaldir? ya da benim ki normal mi? ikisi de normal zira başka markalar ayrı tasarımlar, fiesta da corolla gibidir mesela Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 aynı sıkıntı bende de var hatta vites geçişleri çok ser araç ısınınca normale dönüyor bir kaç yere sordum yağ kalın konmuştur ondan olabilir dediler baskımın kavramasında sıkıntı yok sizce baskımı yoksa yağ mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu 19 Mayıs 2013 Paylaş 19 Mayıs 2013 Benim debriyaj da bitmek üzere sanırım. Çok yukarda kavrıyor ve bazen 5. vites 2000 devirde sabit giderken gaza yüklendiğimde devir birden 3000 e çıkıyo sonra biraz düşüyo. Araç normal hızlanıyor. 1-mk3 2001 model için hangi marka önerirsiniz. 2-bu şekilde kullansam beni yolda bırakırmı yoksa başka belirtiler göstermeye başlarmı Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mayıs 2013 Paylaş 26 Mayıs 2013 Benim debriyaj da bitmek üzere sanırım. Çok yukarda kavrıyor ve bazen 5. vites 2000 devirde sabit giderken gaza yüklendiğimde devir birden 3000 e çıkıyo sonra biraz düşüyo. Araç normal hızlanıyor.1-mk3 2001 model için hangi marka önerirsiniz. 2-bu şekilde kullansam beni yolda bırakırmı yoksa başka belirtiler göstermeye başlarmı Bahsettiklerinizden artık baskı balata değişim zamanınız gelmiş gibi gözüküyor. Aracın yakıt tüetümü de artmıştır ve bu aşamadan sonra artık aracın yolda bırakma tehlikesi var. Gün gelecek ve vites zor geçmeye başlayacak ve belki aynı gün özellikle rampa çıkışı akabinde bir kokuyla beraber vites geçmeyecek ve yolda bırakmışm olacak. Piyasada orjinal diye satılan luk ya da sachs marka setler var. Orjinal motorcraft bulunabileceğini sanmıyorum. iki marka da Ford'a orjinal kalitesinde parça üretirler, bu açıdan çok sorun olmayacaktır ancak motorcraftın her zaman daha iyi olduğu söylenir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Serdar Taş 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Benim mondide debriyaj sert ve çok aşağıdan kavrıyor.Baskı balata en küçük kaçırma yok 2 defa ustaya konrol ettirdim..Aradan zaman geçti debriyajın sertliğinide alıştım alttan kavramasına normal gibi geliyor artık....Biraz aracın karakterislik yapısına alışmakla ilgili olsa gerek... Yorum bağlantısı
Recommended Posts