İçeriğe Yönlendir

Stop Etme Sorunu

Yunus Öksüz

Recommended Posts

Yunus Öksüz

Ford fiesta marka arabamda araba tupteyken, ortalama 50 60 km/h hızla gıderken vitesi bosa attıgımda arac istop ediyor. Fakat araba benzindeyken kesinlikle boyle bir sorun yok.Ozellikle benzindeyken 150 160 km/h hızla giderken denedım yıne ıstop etmıyor.Aydındakı butun atıker yetkılı servıslerıne aracı goturdum ilk once sorunun gaz kelebegınden oldugunu soyledıler gıttım onu temızlettım sorun hala devam etmekte.Bilgisayara sokuyorlar tupu hıcbır hata gorunmuyor.Cok defa kalıbre ettiler ama sorun devam etmekte. Ilk bu aracı servıse goturdugumde arac 1 kere yokus cıkarken ıstop etmıstı, atikerdeki usta valtek lpg enjektörünü soktu baglı oldugu hortumları kısaltıp bır daha monte etti boyle daha iyi olur dedi. bu ıslemı yaptıktan sonra araba sureklı ıstop etmeye basladı. ustaya bunu soyleyınce tupu komple sokup takcaz dedı sorunu bulamayınca. benım ogrenmek ıstedıgım su ınternetten bıraz arastırdım bu enjektorlerın omurlerı varmıs ben arabayı aldıgımda ustunde bu tup takılıydı yanı ne kadar zamandır bu enjektorun degısmedıgını veya temızlenmedıgını bılmıyorum. Bu ıstop etme sorunun nedenı enjektorler olabılır mı? Eger sorunu cozmessem tupu tamamıyle sokmeyı dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lpg de çemkiren motorda çzöüm olarak gaz kelebği temizliği :s :s :s , motorda bie vida var, sıkınca düzelir

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yunus Bey, biliyorum arızanız sizin için çok rahatız edici ama bu şekilde yazılmış bir mesaj da forum için o kadar rahatsız edicidir..

Sorununuzun şiddetine binaen bir seferlik bu tarz alelade yazılmış mesajınıza onay verdim.. Tekrarı olmamalıdır..

Soruna gelince..

Bir araç benzinde % 100 düzgün çalışıyor ama Lpg'de stop ediyorsa, araçla uğraşmak boşa zaman ve para kaybıdır...

Bence lpg kiti parçaları dışında arıza aramayın.. Enjektör yapabilir, daha bir çok parçası yapabilir.. Atiker enjektörlerinin ömrü 40-50 bin ancadır diye tahmin ediyorum.. Çünkü arkadaşım 2 yılda bir değiştiriyordu...

Yakıt kaynaklı da olabilir.. kirli gaz, enjektörleri tıkayabilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim tavsiyem iyi bir usta bulup LPG tesisatını kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Yunus Öksüz

Mehmet Bey yanlış olan nedir anlayamadım,arabayla ilgili sorunum vardı burda paylaşmak istedim belki bu sorunu daha once yasayan arkadaslar vardır deneyımlerınden faydalanmak istedim. Bilmeden yanlış bısey yaptıysam kusura bakmayın.

Yakıt kaynaklı olabılcegını bende dusundum son zamanlarda kullandıgım gazı degıstırmıstım katkılı gaz almıstım maalseef arabanın bunyesıne ıyı gelmedı. Katkısız gaza devam..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet Bey yanlış olan nedir anlayamadım,arabayla ilgili sorunum vardı burda paylaşmak istedim belki bu sorunu daha once yasayan arkadaslar vardır deneyımlerınden faydalanmak istedim. Bilmeden yanlış bısey yaptıysam kusura bakmayın.

Yakıt kaynaklı olabılcegını bende dusundum son zamanlarda kullandıgım gazı degıstırmıstım katkılı gaz almıstım maalseef arabanın bunyesıne ıyı gelmedı. Katkısız gaza devam..

Enjectörlere baktırın. Ecuya baktırın.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Enjektörler çalışırken çok abartılı ses yapıyor mu? Normalde seslidirler ancak arıza varsa şiddet artıyor.Yakıt tüketiminiz de normale göre yüksekse bence enjektörler arızalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Enjektörler çalışırken çok abartılı ses yapıyor mu? Normalde seslidirler ancak arıza varsa şiddet artıyor.Yakıt tüketiminiz de normale göre yüksekse bence enjektörler arızalı.

Bendeki enjektorler farklımıydı bilmiyorum sessizdi. Şu anki prinsin de enjektorleri gibi.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bendeki enjektorler farklımıydı bilmiyorum sessizdi. Şu anki prinsin de enjektorleri gibi.

Çıt çıt çıt diye atiker enjektörlerinde mutlaka ses geliyor.BRC den de geliyor..Araç içinden duyulmaz ama dışarıdan duyulur..Bu iki marka da hiç ses çıkartmayan enjektöre ben henüz rastlamadım.

Yorum bağlantısı
Yunus Öksüz

Enjectörlere baktırın. Ecuya baktırın.

yeni ecu denedik stop etme hala devam etti o yuzden eskısını aktık.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çıt çıt çıt diye atiker enjektörlerinde mutlaka ses geliyor.BRC den de geliyor..Araç içinden duyulmaz ama dışarıdan duyulur..Bu iki marka da hiç ses çıkartmayan enjektöre ben henüz rastlamadım.

Dışarıdan da duyulan bir ses yoktu. Safefast modeli ve turuncu enjektörleri hala duruyor. Ben çok memnundum. Taki ustanın biri kurcalayana kadar.

Hala tesisat duruyor komple depoda :)

Yorum bağlantısı
Yunus Öksüz

hayır enjektorlerden ses gelmıyor yakıt tuketımıde cok ıyı km de 15 kurus falan yakıyor araba.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

yeni ecu denedik stop etme hala devam etti o yuzden eskısını aktık.

Bir takım enjektör deneyin.

Yazılımı kontrol ettirin. Olmadı başka ustaya götürün o yazılımı kontrol etsin.

Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

Size tavsiyem bazı büyük lpg servislerinde enjektör temizleme makinası vardır,

enjektörleri söküp cihaza bağlıyorlar,özel bir sıvı kullanılıyor40-45 dak. bu cihaz enjektörleri temizliyor,

bende landi renzo tüp takılı stop etme olayı yoktu ama gazda araba silkeliyordu,

sağolsun landi renzo ana bayii olgun lpg küçük bir ücret karşılığı enjektörleri söküp makinada temizlediler,

bu sorunu bir daha yaşamadım,

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet Bey yanlış olan nedir anlayamadım,

Yunus Bey.. mesajınızı donanım haberden kopyalayıp yapıştırmışsınız donanım haber reklamları bize yansımış. : Bu tarz bir mesajı onlar sorun etmeyebilir ama bizde sorundur...

Türkçe harflerin hepsi de yanlış yazılmış.. ü, ö, ş, ç, ğ 'ler yok.. i harfleri ı yazılmış...

sokmakla sökmek farklı kelimelerdir.. harfler düzgün kullanılmayınca bir çok kelimenin anlamı bozuluyor ve okuyucu yorumlamakta zorlanıyor..

Acelemiz yok, biz hep buradayız.. Bir mesajı 3 dakikada yazmak yerine 10 dakikada yazın ama düzgün yazın..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yunus Öksüz

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkur ederim.Bir süre katkısız lpg ile deniyeceğim olmazsa enjektörlerin bir çaresine bakıcaz artık.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Katkısız lpg'den katkılı lpg'ye geçtiyseniz...

Bir çok yere balçık gibi pislik yapışmıştır muhtemelen.. filtreler ve enjektörler temizlenmeli yada değişmeli.. regulatör temizlenmelidir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Öksüz

Aslında bazen katkılı bazen katkısız daha önce de kullandığım olmuştu, o zamanlardada araba içinde gaz varken, gaz pedalına yüklenince birden benzine atiyordu stop etme sorunu yeni yeni olmaya başladı.En son aldığım gazdan şüphelendim bende üstelikte çok tanınmış bir marka.Map sensöründen yapmış olabilirmi peki bu stop etme olayını?

Yorum bağlantısı
Yunus Öksüz

Yeni bir map sensörü denedik buji ve buji kablolarını değiştirdik sorun hala devam etmekte.Sırada regülatör var onuda deniyecez Araba rölantideyken devir 400 500 rpm lere düşüyor lpgde iken yakıt.Biraz araştırdım regulator rölanti sorunu yapiyormuş.Düzelirse yazıcam tekrar. Birilerine faydası olur belki..

Yorum bağlantısı
Yunus Öksüz

rkasp.jpg

Arkadaşlar selamlar.. Resimdeki atiker siralı sistem regülatörü benim aracımda olan.Ok ile gösterdiğim yerden rolanti ayarı mı yapılıyor?Eğer öyleyse bunu kendim yapabilirmiyim?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...