İçeriğe Yönlendir

Emniyet Kemeri İkazı

Kutay Akçar

Recommended Posts

Kutay Akçar
(düzenlendi)

bizde ki focus 2.5 kasa da eğer 30 km/h hızı geçmezseniz ötmüyor, geçmemeye çalışın ki site içinde de geçmemeniz lazım. yine de kısa mesafe uzun mesafe dememek lazım. Olay momentumda bitiyor. Siz 30 ile gitseniz de çarpan araç 100 ile çarpınca siz 130 ile kaza yapmış gibi oluyorsunuz.

Trafiğe kapalı alan olduğu için 130 la giden olmuyor Bendeki 20 yi geçince ötüyor bilemedin 25 ama 30 değil. Farketmez kazara geçsen bile yavaşlayıncada duruncada susmuyor sıkıntı orada duruyorum el frenini çekiyorum iniyorum biniyorum o hala ötüyor :) Daha önce abimle 10 -15 km/h ile giderken kaza yaptık, araç 80 model BMW çelik tampon şimdikiler gibi darbe emen tamponda yok. Duran arabaya çarptık hiç frene basmadan :) Abim sokaktan ana caddeye giriyordu solu kontrol etti ama ters yönden biri yanaşmış o tam sırada tam hareket ederken çarptık maksimum 10 veya 15km/h tir hızımız (daha hızlı olamayız durur halden kalkıyorduk) ama aracı görmediğimiz için hiç frene basmadan çarpınca ve yine hiç görmediğimiz için biryere de tutunamadım birde çelik tampon olunca kafamı ön cama vurmuştum. O zaman bu zamandır arabaya bindimi emniyet kemerimi takarım... Focus 1 imde ikaz yoktu ama yine takardım, ikaz olması daha bir güzel dalgın olurda unutursan taktırıyor insana, ama in bin olayı yaptığım trafiğe kapalı yerlerde bide durduğum zaman bile susmayınca çıldırtıyor...

Abi hala şokundayım desem yalan söylemiş olmam. Neydi o ya ALLAH KORUSUN..

Ötmeye başladığında 4'lüleri açıp kapatın kısa süreli susacaktır ;)

Teşekkür ederim tam istediğim gibi, bütün derdim kısa süreliğine susması, deneyeceğim umarım çalışır.

Arkadaşlar ben kullanmıyorum ve kesinlikle de tavsiye etmiyorum..Ancak bir aparat var..Sizlerin emzik dediği şekilde ancak bunu taktıktan sonra içinden normal kemer ucunuda takabiliyorsunuz.Yani bu aparat sürekli takılı duruyor..Siz istediğinizde bunu çıkartmadan kendi kemer tokanızı takıyorsunuz.

Kesinlikle tavsiye değildir.Güvenli midir değil midir bilmem ama sadece bilgi amaçlı paylaşmak istedim..

O dediğinizide HB de gördüm, ama kesinlikle kullanmak istemiyorum yoksa zaten bu konuyu açmazdım, dediğim gibi nadirde olsa takmayı atlarsam hatırlatıyor hemen takıveriyorum.

Ayrıca öbür yandan içindeki klipsler kaliteli değilse hızlı bir kazada pat atıverir.

tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ferit Erken

Merhaba, önce size esasında emniyet kemeri problemimi anlatayım, siz de cevabını aradığınız kısmı uygularsınız. Sadede gelirsek, şoför emniyet kemerim takılı olduğu halde kendi kendine arada sırada uyarı vermeye başladı. İlk zamanlar çok umursamadım fakat olay çığırından çıkınca 75.000km bakımında servise söyledim. Servisin cevabı çok komik, tamir edilemiyor, değişmesi gerek. 2015 de yaklaşık 700tl gibi bir rakam söylediler ve stokta olmadığı üstüne beklemem gerektiği. Bende normalde işlevsel problemi olmayan kemerimin içindeki dandik kontağının bozulmasının 700tl karşılığını çok buldum. Koltuğunuza oturduğunuzda sol köşenin önden alt tarafında koltuğun elektriksel bağlantı soketi olduğunu keşfettim. Bir elektrikçi olarak üzerindeki pinleri tek tek söküp denedim ve sonunda kemere ait kablo pinlerini buldum. Elektriksel olarak emniyet kemerindeki kontaklar normalde kemer takılı olmadığında kapalı konumda olduğundan pinleri sökmem sorunu çözdü. Artık hiç bir uyarı almıyorum. Bu arada pinleri denerken koltukta bulunan airbag alarmını alabilirsiniz. korkmayın pini yerine takınca geçiyor. Ben zahmetsizce sorunumu böyle çözdüm.

Yorum bağlantısı
  • 7 yıl sonra...
Faruk Altunsoy

Arkadaşlar merhaba, emniyet kemeriyle alakalı ayrı bir konu açmak istemedim ayrıca formda yeniyim. 2016 Focus Benzinli aracım var. Gizli özellikler menüsünü açarak otomatik kapı kilidini aktif etmek istedik ancak yapamadık sonrasında menü kendiliğinden kapandı. Bu durum yaşadığım sorunu etkiler mi bilmiyorum belirtmek istedim. Sorunum sürücü kemeri takılı olmasına rağmen hareket halindeyken ara ara kemer ikaz ışığı yanması ve uyarı sesi çıkması. Sanki kablo temassızlığı varmış gibi gidip geliyor bazen yapmıyor bazen arka arkaya yapıyor. İş yoğunluğum nedeniyle herhangi bir ustaya gösteremedim. Ankara da yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tokasında temassızlık olabilir , iç yıkama döşeme temizliği sprey sıvı vs kullanıldı mı geçmişte

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Faruk Altunsoy yazdı:

Arkadaşlar merhaba, emniyet kemeriyle alakalı ayrı bir konu açmak istemedim ayrıca formda yeniyim. 2016 Focus Benzinli aracım var. Gizli özellikler menüsünü açarak otomatik kapı kilidini aktif etmek istedik ancak yapamadık sonrasında menü kendiliğinden kapandı. Bu durum yaşadığım sorunu etkiler mi bilmiyorum belirtmek istedim. Sorunum sürücü kemeri takılı olmasına rağmen hareket halindeyken ara ara kemer ikaz ışığı yanması ve uyarı sesi çıkması. Sanki kablo temassızlığı varmış gibi gidip geliyor bazen yapmıyor bazen arka arkaya yapıyor. İş yoğunluğum nedeniyle herhangi bir ustaya gösteremedim. Ankara da yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Alakaası yoktur.. Kemer tokası yada soket sorunudur bu.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Faruk Altunsoy
Çağlar Bayur yazdı:

tokasında temassızlık olabilir , iç yıkama döşeme temizliği sprey sıvı vs kullanıldı mı geçmişte

Araç 2 yılı aşkın süredir bende hayır kullanılmadı. Sarsıntılı durumlarda gidip geliyor

Mehmet Ozyurek yazdı:

Alakaası yoktur.. Kemer tokası yada soket sorunudur bu.. 

Kemeri aktif olarak kullanan biriyim, harici yalancı toka takılmadı hiç soket kısmını misait olduğumda kontrol edeceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Faruk Altunsoy
(düzenlendi)
Faruk Altunsoy yazdı:

Araç 2 yılı aşkın süredir bende hayır kullanılmadı. Sarsıntılı durumlarda gidip geliyor

Kemeri aktif olarak kullanan biriyim, harici yalancı toka takılmadı hiç soket kısmını misait olduğumda kontrol edeceğim.

Arkadaşlar şoför koltuğunun alt kısmını kontrol ettiğimde gözle görülür bir sorun farketmedim. Kemer tokası ve koltuk altındaki soket bölüme dikkatlice baktım bu arada bağlantı gevşekliği falan olabilir diye elle sıkıladım. Koltuğu ileri geri oynatıp bu işlemleri de yaptıktan sonra hatayı almaz oldum en azından şimdilik ancak gerekli ekipman olmadığı için bağlantılarla ilgili sorun varsa da detaylı bakma imkanım olmadı. Olurda tekrar ederse, sorun ve çözümü ile yine sizlere yazacağım. Teşekkürler.

tarihinde Faruk Altunsoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...