Birol Özgür 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Herkese merhaba. Aracıma yeni jant aldığımdan beri ön jantların aşırı ısındığını farkettim, elle dokunulmuyor bile. Jantlarım çin malı acaba ondanmı yapar gerçi orjinal titanium jantlara hiç bakmamıştım ısınıyormu diye. Arka jantlarda çok az bir ısınma söz konusu oda normal ama ön jantlar çok aşırı ısınıyor bunun zararı olurmu? Sebebi sizce ne olabilir? Birde fren balataları boyanmıştı acaba balatalar boyalı olduğu için üzerindeki ısıyı atamıyormu? Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Balata değil kaliperi boyadınız sanırım, ısı farkı olur ama jantı ateş yapmak için sürekli fren kullanıyor olmanız lazım, bence önce frenlere baktırın, kaliper sıkılı kaldıysa aşırı ısınma olur, ama kokuda olmalı, bunda sorun yoksa rot ayarına baktırın, lastiklerdeki aşınmaya bakın, dışa yada içe az bakarsa sürtünmeden lastikler çok ısınabilir, ama bunun için kısa değil uzun mesafe kullanmanız lazım... Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Isınan tekerlek tarafını kaldırıp el ile çevirmeyi deneseniz? Acaba sıkıyor mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Frenler sıkmıştır.. jant yada boyama ile alakası yoktur... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Bence normal.Siz daha önce dikkat etmediğiniz için şimdi aşırı sıcak gibi gelmiştir. Yorum bağlantısı
Birol Özgür 24 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2013 Fren kullanımınız nasıldır? Gerekmedikçe fren kullanmam çoğunlukla kırmızı ışıklarda basarım frene. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Usta şoför az frene basar. Daha öngörülü ve yumuşak bir kullanım tercih edin. Ha, sürüş stilimi değiştiremem diyorsanız da ısınırsa ısınsın. Fren performansı açısından önemli bir zararı olmaz. Yorum bağlantısı
Birol Özgür 24 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2013 Balata değil kaliperi boyadınız sanırım, ısı farkı olur ama jantı ateş yapmak için sürekli fren kullanıyor olmanız lazım, bence önce frenlere baktırın, kaliper sıkılı kaldıysa aşırı ısınma olur, ama kokuda olmalı, bunda sorun yoksa rot ayarına baktırın, lastiklerdeki aşınmaya bakın, dışa yada içe az bakarsa sürtünmeden lastikler çok ısınabilir, ama bunun için kısa değil uzun mesafe kullanmanız lazım... Freni çok kullanmam. Rot ayarları yeni yapıldı ama lastiklerin dış tarafında aşınmalar başlamış lastikler daha yeni 1.000 km olmadı 4 lastikte de aşınmalar başlamış ama sadece ön jantlar ısınıyor. Bence normal.Siz daha önce dikkat etmediğiniz için şimdi aşırı sıcak gibi gelmiştir. Ön tekerleklerin arkaya oranla daha fazla ısınması normal ama janta el değmiyor çok sıcak. Usta şoför az frene basar. Daha öngörülü ve yumuşak bir kullanım tercih edin. Ha, sürüş stilimi değiştiremem diyorsanız da ısınırsa ısınsın. Fren performansı açısından önemli bir zararı olmaz. Şoförlüğüm konusunda sıkıntı yok merak etmeyin dediğim gibi çok az basarım frene. Isınma fren performansını etkilemiyor ama uzun yolda aşırı ısınan jantlar lastiğinde ısınmasına sebebiyet verir buda risk doğurur. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Ya kaliper sıkıyor ya da ön lastiklerde balans var. jant göbeğe tam oturdu mu? Bazen ilave flanş falan yapılıyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 (düzenlendi) Isınmanın hızla, vitesle ilgisi yoktur zaten, en azından bu arabada yok, yarış arabasımı bu kardeşim ya kaliperde yada rot ayarında sorun var, siz en güzeli servise gidin, jantı söküp baksınlar, özellikle sıcakken gidin, bence frende sorun var, en yakın ihtimal o. 24 Mayıs 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Ali abi balansı bozuk lastikle hız yap bakalım, jantı bırak, lastik bile ısınıyor. El yakmıyor ama. El yakacak kadarsa kaliper sıkmıştır. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Elle dokunulmayacak kadar ısınma normal değil. Çok kuvvetli fren kullanımında ısınabilir. Uzun (frenli) inişlerde ısınabilir. Ancak normal kullanımda el değmeyecek kadar ısınmamalı... Rot ayarsızlığında janttan önce lastikler ısınır... Yukarda arkadaşlar da yazmışlar, benim fikrim de frenlerin sıkı olduğu yönünde. Balata spreyiyle temizlik işe yarayabilir. En güzeli frenciye gitmek. Ön balata ve kaliperler sökülecek, pistonların hareket ettiği yerler dahil herşey temizlenecek... Gerekiyorsa pistonların lastiği değiştirilecek... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 (düzenlendi) Ali abi balansı bozuk lastikle hız yap bakalım, jantı bırak, lastik bile ısınıyor. El yakmıyor ama. El yakacak kadarsa kaliper sıkmıştır. Isınmaz derken el yakacak kadar demek istedim, yoksa 90 la giderken bile ılık oluyor jant Bende zaten ilk kalipere bakılmalı dedimya... 24 Mayıs 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Bence de frenden kaynaklı. Balata diske dokunuyorsa aracın gidişinde hiçbirşey hissedilmiyeceği gibi balatalar kaliper ateş gibi olur dolayısıyla jantta el deymeyecek hale gelir ama bununla birlikte hafif bir yanık kokusu olması lazım. Bununla birlikte mafsal gibi janta yakın aktarma organlarında oluşabilecek fazla sürtünmedende kaynaklı olabilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Herkese merhaba. Aracıma yeni jant aldığımdan beri ön jantların aşırı ısındığını farkettim, elle dokunulmuyor bile. Jantlarım çin malı acaba ondanmı yapar gerçi orjinal titanium jantlara hiç bakmamıştım ısınıyormu diye. Arka jantlarda çok az bir ısınma söz konusu oda normal ama ön jantlar çok aşırı ısınıyor bunun zararı olurmu? Sebebi sizce ne olabilir? Birde fren balataları boyanmıştı acaba balatalar boyalı olduğu için üzerindeki ısıyı atamıyormu? Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. bence cevap soruda gizli, normalde ısınır. Yorum bağlantısı
Birol Özgür 24 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2013 Yorumlara göre kaliperlerde sorun var gibi gözüküyor. Ben en iyisi haftaya servise gideyim kaliperlere frenlere falan bi baktırayım. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 ben farklı bir açıdan bakacağım. Orjinal jantlar alüminyum alaşımlıdır ve alüminyum demirden oldukça pahalıdır. Replika janltarda alüminyum alaşımı az kullanılmış olabilir maliyet düşürmek için.Alüminyum çabuk soğuyayan bir malzemedir bilmem anlatabildim mi acaba Yorum bağlantısı
Birol Özgür 24 Mayıs 2013 Yazar Paylaş 24 Mayıs 2013 ben farklı bir açıdan bakacağım. Orjinal jantlar alüminyum alaşımlıdır ve alüminyum demirden oldukça pahalıdır. Replika janltarda alüminyum alaşımı az kullanılmış olabilir maliyet düşürmek için.Alüminyum çabuk soğuyayan bir malzemedir bilmem anlatabildim mi acaba Haklısınız bu benimde aklıma gelmişti ama yeni jantlar aşırı ısınınca sorun yaratabilir diye düşündüm. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 ayrıca kaliperde sorunu veya fren tertibatındaki sıkıntıyı bir şekilde anlarsınız. Örnek olarak koku yapar veya frene basmadan 2-3km gidersiniz parmağınızın ucunu ıslatıp diske hafifçe dokun çek yaparsınız ısınmış mı gözlemlersiniz. Yorum bağlantısı
Metin Çilo 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Arkadaş ben balatanın aşırı ısınmasındaan dolayı yanan kamyon gördüm demir nasıl yanıyor inanamazsın. Dikkat et. Yorum bağlantısı
Recommended Posts