İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1'E 205/55/16 Lastik ?

Gökhan Yığman

Recommended Posts

Gökhan Yığman

Öncelikle iyi akşamlar. :) Uzun zamandır 16" janta geçiş konusunda hevesim devam ediyor. Evet biliyorum fark %3'ün üzerinde ve km göstergesinde gidilen hızın daha düşük görünmesi ve yakıt konusunda artış muhtemel sonuçlar. Bir karşılaştırma yapacak olursak;

205/50/16:

*Fiyat yüksek (Nokian üzerinden örneklenecek olursa ortalama 280 TL )

*Araca uygun ölçü

*Lastiğin daha kolay zarar görme endişesi ( Tam Anadolu aile aracı,yeri geliyor köye gidiliyor 4-5 kişi ile.)

205/55/16:

*Fiyat düşük (Nokian üzerinden örneklenecek olursa ortalama 170-180 TL)

*Araca uygun olmayan ölçü

*50 yanağa nazaran daha rahat olunacağı düşüncesi

Kesin alınmaya karar verilirse sizce hangisi tercih edilmeli ? Ya da hepten mi caymalı bu fikirden :( ? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. :flowers:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

190 civarına Yokohoma c drive 2 tavsiye ederim. uzun araştırmalar sonucu verdiğimiz karar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

çekişte düşüş yakıtta artış olacak.

araca yük koyduğunda yada arkaya 3 kişi oturduğunda arka tekerler davlumbazlara sürtecek.

195 65 15 bile fark ettiriyor çünü 15" de gerçek ölçü 195 55 15 :D 16 için 205 50 16 olması lazım homologu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman

15'' jantta 195 60 15 yada 195 55 15 lastik kullanabilirsin...

16'' 195 50 16 yada 205 50 16 kullanabilirsin..

Benim sana tavsiyem jantın ölçüsü ET35 ve üstünde olması lazım ki 195 50 16, 205 50 16 ebatları kullanabilesin, aksi taktirde Mustafa'nın yazdığı gibi arka lastikler sürtme yapabilir...

Senin verdiğin 205 55 16 ebatı hem çok kötü ve kaba durur hem de hiç kullanışlı olmaz ve sürtme yapar.....

önceki şu anki araçlarımdan foto paylaşayım belki fikir olur....

205 5016 lastik_16'' ET38 jant...

195 50 16 lastik_16'' ET35 jant...

Umarım istediğin jant ve lastiği alırsın...4*108 bijon aralığı ve ET değeri gerçekten sıkıntı...

205 50 pahalıdır

205 55 ucuz, ben olsam taktırırdım.

çekişte düşüş yakıtta artış olacak.

araca yük koyduğunda yada arkaya 3 kişi oturduğunda arka tekerler davlumbazlara sürtecek.

195 65 15 bile fark ettiriyor çünü 15" de gerçek ölçü 195 55 15 :D 16 için 205 50 16 olması lazım homologu.

190 civarına Yokohoma c drive 2 tavsiye ederim. uzun araştırmalar sonucu verdiğimiz karar.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. :flowers: Peki bu köye gidip gelme konusunda ne diyorsunuz 50 yanağa ? Homoloğu derken bu seferde düşek,çukur,balon yapma vs. derken lastikle uğraşmayalım ? :unsure2: Homoloğunun 50/16 olduğunu biliyorum gerek el kitabından gerekse forumdan yoksa direk 55 yanağı alırdım :biggrin: Homoloğunun o olması zaten çelişkiye düşürüyor beni. Selçuk abi iki arabanı da biliyorum konularını takip ediyordum. Jantlar ve lastikler şık duruyor. :nazar:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

köy yolunda çok çukur vs varsa belki sıkıntı yapabilir. genelde keskin asfalt yaması rogar kapağı vs dert oluyor. profil destekli olan lastikler var onlara bakmak lazım 205 50 16 aslında çok ince bir profile sahip denemez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman

köy yolunda çok çukur vs varsa belki sıkıntı yapabilir. genelde keskin asfalt yaması rogar kapağı vs dert oluyor. profil destekli olan lastikler var onlara bakmak lazım 205 50 16 aslında çok ince bir profile sahip denemez.

Dağ köyü değil ama maalesef ova köyü de değil. :biggrin: Dağ köylerine giden yol üstünde. Haliyle bakımsız yollar var.

Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman

Düşeklere dayanıklılık gibi konularda 50 ile 55 yanak arasında bariz fark var mıdır ki acep ? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman

Kardeşim şu an ki üretilen 50 yanak lastikler ciddi anlamda sağlam...Tabi ki talihsiz olaylar yaşayan arkadaşlarımız var fakat iş dönüp dolaşıp sürücüde bitiyor..Hem görsellik hem de vurdum duymaz sürüş tekniği bir arada olmaz... Yeri gelecek gözünü dört açıp dikkat edeceksin...Örneğin gece yağmurlu havada suya giriyorum diye derin çukurlara düşüp lastiğini parçalama riskinde var...Mustafa'nın yazdığı gibi 205 50 16 çokta ince yanağa sahip değil...Yinede sen kullanma koşullarını gözden geçirip karar vermende fayda var...Ankara'dan selamlar...

Aleykümselam :) Eyvallah Selçuk abi,görüş ve önerilerin için teşekkürler. :flowers: Bu arada halihazırda 195/65/15 kullanıyoruz temmuzda 6.sene dolup 7'ye girecek 65/15'te henüz sürtme problemi yaşamadık CMS 313 ET 37 ile. Haliyle 55/16'da da sürtme problemi olmaz diye düşünüyorum aslında. :unsure2: Dediğin gibi kullanma koşullarını tekrar bir gözden geçirip nihai karar vermekte yarar var.

Yorum bağlantısı
Gökhan Yığman

65 15 kullanıyorsan 205 55 16 çok fark yaşatmaz sana :D

:biggrin: Aslında doğru söylüyorsun bana şimdi diğer türlüsü yanlışmış gibi gelir belki de 6-7 senedir yanlış ölçü kullanınca :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

seçenekler:

1. 205/55/15 görsel ve teknik olarak en iri ebat olabilir

2. 195/55/15 + koni amortisör ile yol tutuşun zirve hazzı yaşanır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...