Misafir 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Yeni duzenleme ile rampada kalkış yapamayan ile iki araba arasına park edemeyene ehliyet verilmeyecek. Bayanlar uzulecek bu duruma Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Yeni duzenleme ile rampada kalkış yapamayan ile iki araba arasına park edemeyene ehliyet verilmeyecek. Bayanlar uzulecek bu duruma Düz yolda gitmekle ehliyet veren bir ülkeydik. Olması gereken bu. Amerika'daki ehliyet sınavını görseniz, dibiniz düşer Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Resmi gazetede yayimlandi. Yururluge girdi bile :-) Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Yeni duzenleme ile rampada kalkış yapamayan ile iki araba arasına park edemeyene ehliyet verilmeyecek. Bayanlar uzulecek bu duruma Ben ehliyeti alırken sanayide dur dedi. Durdum geri geri şu araya gir dedi. Bir araba girer ikinci girmez. O şekilde ehliyet aldım Bence sadece bayanlar değil, erkekler de düşünsünler 1 Yorum bağlantısı
Kaan Fakılı 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Bence çok doğru bir uygulama. Epeyce zorlaştırmalılar hatta. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Bunun denetimi nasıl olacak.. Yine ülkemizin ucra köşelerinde ehliyet satmaya başlanır. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Birde sıkışık trafik durumu oluşturup sürüşüne bakılmalı, yada ani refleks gerektiren durumlar oluşturulup test edilmeli. Çok mu uçtum bilemedim? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 94 yılında ehliyetimi aldığımda M23 'ü rampada kaldırttılar. Eğer geri kaçırsam ehilyet alamayacaktım. Eskiden beri olan bir uygulama, gevşetince kaçmış ucu.. 1 Yorum bağlantısı
Alper Keskin 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 yerinde ve geç kalınmış uygulama Sürüş sınavında benden önce sürücü koltuğuna geçen hanımefendi daha aracın nasıl çalıştırılması gerektiğini bilmiyordu.Aynı kurstaydık, öğrendim ki ehliyetini almış.Umarım trafikte karşıma çıkmaz Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 94 yılında ehliyetimi aldığımda M23 'ü rampada kaldırttılar. Eğer geri kaçırsam ehilyet alamayacaktım. Eskiden beri olan bir uygulama, gevşetince kaçmış ucu.. El freni ile kalkmak serbestmiydi. Yorum bağlantısı
Samet Daş 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Yeni duzenleme ile rampada kalkış yapamayan ile iki araba arasına park edemeyene ehliyet verilmeyecek. Bayanlar uzulecek bu duruma Düz yolda gitmekle ehliyet veren bir ülkeydik. Olması gereken bu. Amerika'daki ehliyet sınavını görseniz, dibiniz düşer Bence çok doğru bir uygulama. Epeyce zorlaştırmalılar hatta. Yokuşta kalkmakla, iki araç arasına park etmekle verilecekse yine değişen bir şey olmaz. Toplasınlar ehliyetleri, herkes sıfırdan ehliyet alsın Avrupa standartlarında sınav yapılsın tekrar alalım ehliyetleri. Bazıları o zaman alamaz işte. Herkesi en zorlu psiko tekniğe de soksunlar bunun yanında elbette. Ondan sonra 2 sene stajyer olalım. 2 sene içinde kırmızı ışıkta geçmek, hatalı sollama yapmak ve hatta sinyal vermeden dönüş yada şerit değişimi yapmak gibi hatalara düşenlerin ehliyetleri ilk seferde iptal edilsin bir daha verilmesin ömrü boyunca. Buna müteakiben ehliyeti alınmasına rağmen ehliyetsiz araba kullanan yakalanırsa en az 2 sene, kefalet ile serbestlik sağlanamayacak, aftan yararlanamayacak hapis cezası aldığı zaman trafikte sorun kalmaz. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Her yıl aynı tırıvırı Ehliyet zorlaşıyo derler, herkes hücum eder sınavlara,kurslara ve kasalar para ile dolar +66 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Şu stajyer ehliyet zımbırtısı ne zaman çıkacak acep, ATV'leri B ehliyeti kullanabilecek Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 Ben ehliyet alırken ,aracı kaldırdım 1. vites 2. vites 20 metre sonra dur dedi görevli, sen biliyorsun kalkışından belli.Çok kişi var sırada ve indirdi araçtan Keşke ehliyetleri toplayıp sıfırdan çok katı kurallar ile verseler... Yorum bağlantısı
Murat Bal 30 Mayıs 2013 Paylaş 30 Mayıs 2013 İlave olarak; 1-Psikoteknik 2-Defansif sürüş eğitimi 3-Simulasyonda ileri sürüş eğitimi 4-Çevreye saygı ve hoşgörü Ayrıca 3 yılda bir ehliyet vizesi kesinlikle şart. Nedeni ise bazı büyüklerimiz yaşlılık gereği refleks vb. zayıflaması trafikte ciddi risk yaratması. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 El freni ile kalkmak serbestmiydi. Hayır. Debriyaj ile ilk kavramayı öğretip, geri kaçırmadan aracı kaldırmayı göstermişti direksiyon hocam. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 94 yılında ehliyetimi aldığımda M23 'ü rampada kaldırttılar. Eğer geri kaçırsam ehilyet alamayacaktım. Eskiden beri olan bir uygulama, gevşetince kaçmış ucu.. Servet abi hill holder var o m23 lerde. Bilmiyorum sanma Yorum bağlantısı
Akan Belen 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Uygulamak denetlemekte önemli bence.Ben ehliyet alırken.Düz yolda 50 metre gittim.Tamam tamam dediler nerdeyse attılar beni araçtan aşağıya Bence çok daha zorlaştırılması lazım.Tabiki ciddi denetimler de şart.Sadece yeni verilenlere değil hali hazırda olanlarında 1 Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Bende usulüne göre girdim araca kalkisi yaptim. Şans bendekide herhalde cilkimi çıkarmıştı benim. Iki kuka arasına park, yokuşta kalkis, en anlamsız yerlerde aracı durdurtmalar neymiş edebiyle yapıyor muyum. Sağa sinyal durunca 4lu gibi vs. Üstüne birde kavşakta anlamsizca debriyajima basmalar. Çetin cevize denk gelmişim herhalde. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Benimde binmem ile inmem bir olmuştu. Sadece koltuk mesafe ayarı, dikiz aynaların kontrolu, geri giderken aynaları kullanma ve sinyal vermeyi kontrol ettiler, hepsi 10 dakika sürmedi. Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Cuma günü akşam 18:00'de ve 22:00(kamyonlarda giriyor o saatte) Aslantepe'den kavacığa gidip gelsin adaylar. Ya vazgeçerler ehliyetten, ya bilek hakkıyla alırlar Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Bende usulüne göre girdim araca kalkisi yaptim. Şans bendekide herhalde cilkimi çıkarmıştı benim. Iki kuka arasına park, yokuşta kalkis, en anlamsız yerlerde aracı durdurtmalar neymiş edebiyle yapıyor muyum. Sağa sinyal durunca 4lu gibi vs. Üstüne birde kavşakta anlamsizca debriyajima basmalar. Çetin cevize denk gelmişim herhalde. Yapılanlar doğru ama önce kendisini de eğitmeliymiş. 4'lü flaşörleri durunca yakmak sadece bize özgüdür sanıyorum. Kural der ki: 4'lü flaşör, sadece acil durumlarda kullanılabilir. 3 Yorum bağlantısı
Kaan Fakılı 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Şöyle de bir durum var. Kursta isterlerse 50 saat direksiyon dersi versinler, yine de kendi araban olmayınca araba sürmek öğrenilmiyor. Evet katı kurallar getirilmeli ama arabayı usta şoför gibi kullanmanı da beklememeliler. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mayıs 2013 Paylaş 31 Mayıs 2013 Eksik tanımlama olmuş. Düz yolda 50 m gitmekle ehliyet verilen ülke demeliydin. 98'de ben ehliyet aldığımda eski Şile yolunun yarısını kullandırmışlardı. (o zamanlar yeni yol da olmadığında trafik vardı) Şimdi bizim evin önündeki caddede görüyorum sınavları, iç çekiyorum sadece. Not: bayan genellemeleri yapanların isimleri itina ile not edilmektedir Araba forumlarında MOD. olanlar hariç :biggrin: Yorum bağlantısı
Recommended Posts