İçeriğe Yönlendir

Ehliyet Almak Zorlaşıyor

Misafir

Recommended Posts

Turkay Enez

94 yılında ehliyetimi aldığımda M23 'ü rampada kaldırttılar. Eğer geri kaçırsam ehilyet alamayacaktım. Eskiden beri olan bir uygulama, gevşetince kaçmış ucu..

Ucu kaçmak değil. Ehliyet sınavında 30 kötü puan alan kalıyor. Ancak, ceza puanları çoğunlukla 5 puan, 3-4 ya da 4 tane 2 puan var. 3 tane de 10 puan. Eski forma göre 30 kötü puanı vermek zordu. Bu yüzden kolay ehliyet veriliyor durumu oluşuyordu...

Yeni formu görmedim henüz. Ama, bence temel kusurlar olmalı. Mesela, yokuşta aracı kaldıramayan, 2 araç arasına park edemeyen, yanlış viteste ısrar eden, şeridi ortalayamayan, aracı sağa sola kaçıran vb. kusurlardan birini yapan direkt kalmalı...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bir yasa çıksa 15:00 ile 07:00 arası bayanlar araba kullanamasa

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bir yasa çıksa 15:00 ile 07:00 arası bayanlar araba kullanamasa

hadi len ordan :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ucu kaçmak değil. Ehliyet sınavında 30 kötü puan alan kalıyor. Ancak, ceza puanları çoğunlukla 5 puan, 3-4 ya da 4 tane 2 puan var. 3 tane de 10 puan. Eski forma göre 30 kötü puanı vermek zordu. Bu yüzden kolay ehliyet veriliyor durumu oluşuyordu...

Yeni formu görmedim henüz. Ama, bence temel kusurlar olmalı. Mesela, yokuşta aracı kaldıramayan, 2 araç arasına park edemeyen, yanlış viteste ısrar eden, şeridi ortalayamayan, aracı sağa sola kaçıran vb. kusurlardan birini yapan direkt kalmalı...

Hocam, ben 5-6 defa sınava katıldım, sınav görevlisi olarak. Kötü sürücü belli oluyor, direksiyonu zayıf olanları hep bıraktık. Genelde başkanlar geçirme taraftarı oluyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

94 yılında ehliyetimi aldığımda M23 'ü rampada kaldırttılar. Eğer geri kaçırsam ehilyet alamayacaktım. Eskiden beri olan bir uygulama, gevşetince kaçmış ucu..

Geçen sene banada m23 sınavda kullandırttılar baya bir eskimiş arabalar abi :) eğitmen uzun araç kullandın mı dedi ducatolar var onu kullanıyorum dedim. Eğitmen gerek yok sen derse gelme dedi iyi tamam dedim. Adamın niyeti farklıymış zaten araba külüstür aküsü yok başka arabadan takviye yaptırdılar falan hadi geçtik direksiyona el freni yukarı çekililip öyle salınıyormuş biraz uğraştım bulduk. kapı :) orda düğme var bastım bıst kapı yarıda kaldı. Kapıda bozuk sonra sürdük koca arabayı geri geri sürdürüp bir sokağa soktular hepsini yaptım allaha şükür.

yanımda başka çocuk vardı onada sürdütmemişler, belli daha önce binek araç kullanmış sağa dünecek genişten almadı lap diye dönünce arka teker kaldırıma çıktı indi bence arabalarıda 10-15 yaş sınırı getirilmeki 30 yaşındaki arabayla ehliyetmi alırmış.

Ha şuda yanlış bence. Engelli araçlarıda baya eski ve donanımları yeterli değil bir tane tanus vardı otomatik ama eğitmen engelsiz haliyle stop etirerek sürüyordu bu araçaların donanımlarıda denetlenmeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Neden hep küçük araç kullandırırlar sınavlarda,daha mı kolay kullanmak.Araçlar hep getz,panda,atos

Bence büyük araba kullanmak zorunlu olsun sınavlarda :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...