İçeriğe Yönlendir

Plastik Aksam Boyatma

Burak Kuşçu

Recommended Posts

Burak Kuşçu

Arkadaşlar aracımın kapı kollarını çıtalarını ve almayı düşündüğüm 2 adet çıkma collection tamponu gövde rengine tahminen ne kadara boyatabilirim yada bunlardan önce kullanılan plastik aksam astarı varmış nasıl bir ürün nereden ne kadara bulabilirim ? teşekkürler

Yorum bağlantısı
Akif Eren

Ben vakti zamanında aracımın kapı kollarını yetkili serviste (ANKARA-FORD BAŞER) boyatmıştım. 7 yıl oldu boyada ne atma oldu, ne de solma oldu çok şükür. O zaman çok araştırmıştım en sağlamı servisin kullandığı kendi astarı demişlerdi. Tabi bana o zaman kızan çok olmuştu serviste kapı kolumu boyatılır git sanayide boyat demişlerdi, pişman olmadım çok ta memnunum.

Soruna gelince serviste hangi marka astar kullanılıyor onu öğren ona göre işlem yaptır derim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben vakti zamanında aracımın kapı kollarını yetkili serviste (ANKARA-FORD BAŞER) boyatmıştım. 7 yıl oldu boyada ne atma oldu, ne de solma oldu çok şükür. O zaman çok araştırmıştım en sağlamı servisin kullandığı kendi astarı demişlerdi. Tabi bana o zaman kızan çok olmuştu serviste kapı kolumu boyatılır git sanayide boyat demişlerdi, pişman olmadım çok ta memnunum.

Soruna gelince serviste hangi marka astar kullanılıyor onu öğren ona göre işlem yaptır derim.

servis astar üretmez, kendine özel ürettirmez, hatta tecrübe der ki, maaşlı personel, ustalığı kadar kazanandan daha çok gayret göstermez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Kardeş ben ön ve arka tampon boyattım beyaz renk ton farkı vardı nedense 200 tl idi.

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

anladım boyatma işi olmayacak gibi sanırım olumlu bir yazı bulamadım bunla alakalı renk farkı olamamalı beyaz çok fazla hata belli etmez ama aracım metalik gri araç şuanda abimde motor sıkıntısını gideriyor orda sanayide güzel işçilikle onları boyatabilecekse sıfır maliyetle :) yaptırıcam olmadı şuanda boyalı olan tamponların boyalı yerlerini söküp çıkma siyah ek alıp takıcam

Yorum bağlantısı
Akif Eren

servis astar üretmez, kendine özel ürettirmez, hatta tecrübe der ki, maaşlı personel, ustalığı kadar kazanandan daha çok gayret göstermez.

Ben servisin astar ürettiğini söylemedim, özel ürettirdiğini de söylemedim, herkesin tecrübesi farklıdır, sanayide boyatıpta çok dökülen tampon vs gördüm, gayret gösterme olayına gelince servisten servise değişiklik gösterebilir.

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

biraz araştırım bu işten vaz geçtim aracımın orjınalde sıyah olması gereken tamponun alt kısmı boyalıydı onları tekrar siyaha cevirip işlemden vaz geçicem tampon + boya işçiliği çok tuzluya gelecek gibiydi birde collection modelinin renk tonu daha açık gibi geldi mantıksal boşluk oluşacaktı eski sahibinin yaptığı saçma değişikliği orjinale çeviricem

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

14xdm68.jpg

Arkadaşlar Aracımın ön tamponundaki mat siyah yeri yan siyah ve arka tampon hatta kapı kollarındaki bütün mat siyahı parlak yada metalik siyah renge boyamak istiyorum ancak bunu yaparkende boyacıya dünyalar kadar para ödemek istemiyorum.şimdi sizden biraz akıl alim iyi bir sprey boyayla bunlar boyanır mı? yada öncesinde astar gibi bişey lazım mı gerekli olan şey nedir bilgisi olan yazarsa sevinirim.şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

astar zımpara olmadan boya tutmaz diye biliyorum plastikte ama çağlar abi daha iyi bilir bu işleri

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sprey plastik astar ve sprey parlak siyah boya alınır, yaklaşık 40 tl. falan tutar, evde güzelce parçalara hafiften su zımparası çekilir ve astar- boya atılır, astarı 2 kat at ve en az 1 gün kurut, sonra boya at ve 2 gün kurut, iş tamamdır :)

Sislere panjura falan yaptım, aylardır gıcır moddalar :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

Sprey plastik astar ve sprey parlak siyah boya alınır, yaklaşık 40 tl. falan tutar, evde güzelce parçalara hafiften su zımparası çekilir ve astar- boya atılır, astarı 2 kat at ve en az 1 gün kurut, sonra boya at ve 2 gün kurut, iş tamamdır :)

peki ali bey tampona filan atıcamda hani bekletme durumum yada sökme durumu olmadan astar filan atsak bir sıkıntı olur mu? :) birde sprey olarak astarda varmıymış orasını anlamadım :) teşekkür ederim bu arada ilginize :)

birde uyguladıgınız aracın resmi varsa onuda görürsem cok memnun olucam :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sökmeden de atarsın, attığın yüzey pürüzsüz olacaksa kuruduktan sonra su zımparası at, ama hafiften, boya atarken tozlu ortam olmamalı, sprey boyalar genelde hemen kurur, o yüzden 5-10 dk. koruyabilirsen sonrası toz tutmaz, el sürmedikçe iz kalmaz, zaten yarım saat sonra el sürsende birşey olmaz, o şekilde bırakırsın kurur zaten :)

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

14xdm68.jpg

Arkadaşlar Aracımın ön tamponundaki mat siyah yeri yan siyah ve arka tampon hatta kapı kollarındaki bütün mat siyahı parlak yada metalik siyah renge boyamak istiyorum ancak bunu yaparkende boyacıya dünyalar kadar para ödemek istemiyorum.şimdi sizden biraz akıl alim iyi bir sprey boyayla bunlar boyanır mı? yada öncesinde astar gibi bişey lazım mı gerekli olan şey nedir bilgisi olan yazarsa sevinirim.şimdiden teşekkürler...

bence karar senin ama çok düzgün renk kombinasyonu var aracında siyah çıtalarla cam filmleri birbirini çok iyi tamamlıyor parlak siyaha kendin boyaya bilirsin güzel bir maskeleme zımpara sprey boya fakat silikon kullanıyorsan parlak yerlerde iyi olmayabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

bence karar senin ama çok düzgün renk kombinasyonu var aracında siyah çıtalarla cam filmleri birbirini çok iyi tamamlıyor parlak siyaha kendin boyaya bilirsin güzel bir maskeleme zımpara sprey boya fakat silikon kullanıyorsan parlak yerlerde iyi olmayabilir

yani sence mat olarak siyah kalsa daha iyi diyosun galiba parlak metalik siyah nasıl olur acaba bende onun derdindeyim :)

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

yani sence mat olarak siyah kalsa daha iyi diyosun galiba parlak metalik siyah nasıl olur acaba bende onun derdindeyim :)

hocam valla şahsi görüşümü söyledim ben sana bence bu şekilde aracın gayet iyi maşallah diyorum :nazar: . bence hiç boyatma silikonu çek matın üstüne temiz temiz gez boyayacaksın sıcakta çatlama yıkana yıkana boya atma felan yapacak bende düşündüm geçenlerde vaz geçtim ki benim aracımın gibi vahim durumda değil senin ki :)

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

hocam valla şahsi görüşümü söyledim ben sana bence bu şekilde aracın gayet iyi maşallah diyorum :nazar: . bence hiç boyatma silikonu çek matın üstüne temiz temiz gez boyayacaksın sıcakta çatlama yıkana yıkana boya atma felan yapacak bende düşündüm geçenlerde vaz geçtim ki benim aracımın gibi vahim durumda değil senin ki :)

hocam silikon dedigin ne :)

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

hocam silikon dedigin ne :)

bildiğimiz pastik plastik aksam parlatıcı hocam :)

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mustafa Sahin

Arkadaşlar bu plastik kısımların boyanması konusunu çok araştırdım, öğrendiklerimi sizinle paylaşıyım; su zımparası yerine gri keçe kullanılır.
Keçeden sona akrilik plastik astarı atılır. Astarın üzerine 2 kat boya atılır, eğer boya opaksa verniğe gerek yok, eğer metalikse akrilik vernik atılır. Boyada pürüzler oluşursa ince bir pastayla pastalanabilir. ( vernikten önce )
Kapı kolları ve çıtaları kendiniz boyayabilirsiniz zor birşey değil bence, güzelce maskeleme bantı ve gazeteyle maskelenip işlemler yapılabilir.

Ben tamponları boyayacaktım, arap sabunuyla karartıp parlatabildiğimi anlayıp uygulayınca boyadan vazgeçtim, öğrendiklerim yanıma kar kaldı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...