İçeriğe Yönlendir

Patlak Lastik Ile Gitmek ?

Hüseyin Yergin

Recommended Posts

Hüseyin Yergin

Cumartesi günü sadık abi ve serhan abi yi görmeye gittiğimde sahilde aramızda birden lastik konusu açıldı bende lastiklerimi alalı 25.000 km olduğunu ve henüz hiçbirinin patlamayı bırakın havasının dahi inmediğini söyledim ki :

Dün gece memleket dönüşü tek başıma Şanlıurfa ya gelirken eve 500-750 mt kala geçtiğim bir küprü birleşim yerininin jantlara değdiğini arabanın içinde hissettim, nasıl olsa geldim lastiğin havası inmiştir diyerek devam ettim. Sabah kalktığımda hazin son lastiğim janta yapışmıştı ve etrafı boydan boya aşınmıştı. Gecede sıkıldığım ve yalnız olmamın cesareti ile yaklaşık 160 km hızdan aşağı inmedin, demek ki az daha uzun yolum olsa yada erken patlasa düşünemiyorum.

Lastikçiye gittiğimde anlamadığım izin jant üzerinde gitmekten aşırı aşınma olduğunu, değişmesinin uygun olacağını söyledi benimde içime sinmedi o lastiği kullanmak, 220 tl ye değiştirdim siz siz olun lastiğinizin patladığını düşünüyorsanız durup kontrol edin.Yoksa benim gibi lastikten olursunuz.

Not: Serhan abinin gözü değmedi lastiğe ne ettiysem kendim ettim. :biggrin:

img20130603092749.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Geçmiş olsun jant sağlammı

tarihinde Barış Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin
  Barış Ünal yazdı:

Geçmiş olsun jant sağlammı

Teşekkürler jantta bir şey yok şükür.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Geçmiş olsun focus kalitesi işte bu arada ön mü arka mı lastik ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

geçmiş olsun, lastik patlaması önemli. janta bir şey olmamış Allahtan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Geçmiş olsun abi o kadar hızlı da gitmişsin araç hiç sağa sola çekmedimi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Okaygil

Zaten lastikçi lastiği sökerken,lastiğin içinde minik minik siyah lastik parçaları olduğıunu görmüşsünüzdür.Verilmiş sadakanız varmış.Ben geçen sene buna benzer bir olaydan dolayı şarampole uçmuştum.Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

sadece lastik patlamasıyla kaldığınız için Allah korumuş.geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Varol Güner

Bazen arabaya binerken lastikleri kontrol ederim.Bazen de acelem olduğu için bakmam.Yine bakmadığım birgün patlak lastikle yaklaşık 1 km yol gittim.Hızım 20-30 civarıydı.Müzik sesi biraz yüksekti.Şarkı bitince arabadan ses geldiğini duyup sağa çekip baktığımda lastiğin patlak olduğunu gördüm.Haliyle yeni lastik almak zorunda kaldım.Bulunduğum yerde yollar pek güzel değil.Lafın kısası lastiğin patlak olduğunu nasıl anlarız? Bu arada size büyük geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun, ama dediğin gibi lastik konusunu Sadık açtı gaz meselesi falan derken ama yinede şans yüzüne gülmüş valla. Hayırlısı olsun diyelim, Allaha emanet ol görüşmek üzere :D :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Serhan Gürbüzol yazdı:

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun, ama dediğin gibi lastik konusunu Sadık açtı gaz meselesi falan derken ama yinede şans yüzüne gülmüş valla. Hayırlısı olsun diyelim, Allaha emanet ol görüşmek üzere :D :D

Aklıma neler geldi telefonda söyledim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun.Nasıl farketmediniz hayret..Aracı gidişini bırakın..Sesten farketmeniz lazımdı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol
  Mehmet Kaya yazdı:

Aklıma neler geldi telefonda söyledim :)

Aynen ya hiç sorma, Sadık gaz bastırdım falan diyince konu açıldı ama seninle yaptığımız muhabbet olmamıştı :D Neyse yinede Rabbim korumuş yani.......

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
  Varol Güner yazdı:

Bazen arabaya binerken lastikleri kontrol ederim.Bazen de acelem olduğu için bakmam.Yine bakmadığım birgün patlak lastikle yaklaşık 1 km yol gittim.Hızım 20-30 civarıydı.Müzik sesi biraz yüksekti.Şarkı bitince arabadan ses geldiğini duyup sağa çekip baktığımda lastiğin patlak olduğunu gördüm.Haliyle yeni lastik almak zorunda kaldım.Bulunduğum yerde yollar pek güzel değil.Lafın kısası lastiğin patlak olduğunu nasıl anlarız? Bu arada size büyük geçmiş olsun.

Ön lastik patladığı zaman, pat lastik yönünde önceleri çekme daha sonra da, normal lastikk sesi dışında sesler gelmeye başlar.

Arka lastik de ön kadar olmasa da gene de lastik yönünde direksiyon ağırlaşır yani çekme yapar...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)

Patlak lastikle 160km hız... Verilmiş sadakanız varmış, çok geçmiş olsun !!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Serhan Gürbüzol yazdı:

Aynen ya hiç sorma, Sadık gaz bastırdım falan diyince konu açıldı ama seninle yaptığımız muhabbet olmamıştı :D Neyse yinede Rabbim korumuş yani.......

Abi o gece aklıma geldikte gülüyorum. :D :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arka lastiğin patladığını ben sürüş esnasında fark edememiştim...Sesi de kendi arabama yakıştıramayıp arkamdan gelen Transit' ten geliyor sanmıştım, taki gaza basıp Transit geride kalıp sesin beni takip etmesi sonucu kapıyı açıp baktım...Bizi Good Year o arada zaten can vermişti...:) Geçmiş olsun..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin
  Süha Demirtaş yazdı:

Geçmiş olsun focus kalitesi işte bu arada ön mü arka mı lastik ?

Teşekkürler ön lastik vallahi arabadan mı bilmem ne çekme oldu ne bi yavaşlama.

Şahin Topaloğlu yazdı:

Geçmiş olsun kardeşim.Yanakta baya gitmişsin..... :(

Sağol abicim bende diyorum bu yanağı kim nereye sürttü :biggrin: hanımı arayıp kızacaktım kaldırıma sürtmüşsün diye.

Mehmet Mert Erdogan yazdı:

Abi geçmiş olsun hiçmi hissetmedin mi yahu patladığını önceden :(

Çok sağol benimde kafama takılan tek konu o hiç ama hiç hissetmedim.

Ramazan Turan yazdı:

Geçmiş olsun...

Teşekkürler.

Mehmet Kaya yazdı:

Hüseyin patladımı gümledimi ?

Patladı abi gümlemedi sessiz ve sedasız gitti.

Serdar Göktaş yazdı:

geçmiş olsun, lastik patlaması önemli. janta bir şey olmamış Allahtan

Teşekkürler çok şükür birşey yok jantta.

Hakan Erken yazdı:

Hüseyin geçmiş olsun....allah korumuş..

Sağolasın abi Allah razı olsun.

Alper Keskin yazdı:

Geçmiş olsun abi o kadar hızlı da gitmişsin araç hiç sağa sola çekmedimi ?

Hiç çekmedi arabadanmı lastiktenmi çünkü hep nitrojen ile şişiririm ondanmı bilemedin.

Mustafa Okaygil yazdı:

Zaten lastikçi lastiği sökerken,lastiğin içinde minik minik siyah lastik parçaları olduğıunu görmüşsünüzdür.Verilmiş sadakanız varmış.Ben geçen sene buna benzer bir olaydan dolayı şarampole uçmuştum.Tekrar geçmiş olsun.

Çok teşekkürler verilmiş sadakamız varmış.

Önder Özcan yazdı:

sadece lastik patlamasıyla kaldığınız için Allah korumuş.geçmiş olsun

Allah razı olsun teşekkürler.

Hikmet Demirtaş yazdı:

Büyük geçmiş olsun,,, aslında çok büyük tehlike atlatmışsınız!

Allah korumuş,,,

http://www.haberturk...-lastik-faciasi

Sağolasın abi teşekkürler.

Varol Güner yazdı:

Benim başıma daha önce hiç gelmedi ama ben sağo sola çeker diye düşündüm heleki ön teker yada zorlanma olur hızlanmada felan oda yoktu.

Bahtiyar Kılcı yazdı:

Abi geçmiş olsun, 205 55 16 lastik var elimde fazladan 1 tane yollayım istersen.Edit:almışsın abi pardon okumamışım

Çok teşekkür ederim düşünceli kardeşim.

Serhan Gürbüzol yazdı:

Sağolasın abi sadık abi gaz bastırdım dedi sen patlamıştı benimki dedin :biggrin: . Şaka abicim cana geleceğine mala gelsin olacağı varmış.

Ayhan Onaran yazdı:

Geçmiş olsun.Nasıl farketmediniz hayret..Aracı gidişini bırakın..Sesten farketmeniz lazımdı..

Teşekkürler camlar kapalı klima ve müzik açıktı belki sesi ondan duymadım birde yorgunluk var tabi gece 23:00 olmuştu öğleden beri yollardaydım.

Berk Yalçın (REZULTEO) yazdı:

Patlak lastikle 160km hız... Verilmiş sadakanız varmış, çok geçmiş olsun !!

Çok teşekkürler, normalde okadar hız yapmam çoçuk hanım varken 120 geçmem ama onlar olmayınca yol geçmiyor işte.

Serkan Toker yazdı:

Arka lastiğin patladığını ben sürüş esnasında fark edememiştim...Sesi de kendi arabama yakıştıramayıp arkamdan gelen Transit' ten geliyor sanmıştım, taki gaza basıp Transit geride kalıp sesin beni takip etmesi sonucu kapıyı açıp baktım...Bizi Good Year o arada zaten can vermişti... :) Geçmiş olsun..

Teşekkür ederim abi.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol
  Sadık Taşyürek yazdı:

konuşmaz olaydık, ne bilelim sonunun böyle olacağını. :(

hatırlarsan Mehmet hoca ile senin evin balkonunda muhabbet ettikten sonra adam K.Maraşa dönerken başına gelmeyen kalmamıştı. La gardaş, ne olursun bi daha araba konusu etmeyek buluşmalarımızda. :unsure2:

:D :D :D :D Buluşmalarda araba ve yemekten başka ne konuşuluyor ki ehtiyar ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
  Sadık Taşyürek yazdı:

geçmiş olsun Hüseyin, Ehtiyar söyledi de konudan haberim oldu. neyse sıkma canını, Allah korumuş.

gümlemez canım, Gaz var o lastiklerde gaz :p:D

konuşmaz olaydık, ne bilelim sonunun böyle olacağını. :(

hatırlarsan Mehmet hoca ile senin evin balkonunda muhabbet ettikten sonra adam K.Maraşa dönerken başına gelmeyen kalmamıştı. La gardaş, ne olursun bi daha araba konusu etmeyek buluşmalarımızda. :unsure2:

:sandalye: abi gülmekten koptum.

Abi Serhan abinin dediği gibi, ya yemek ya araba :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...