İnan Çınar 3 Haziran 2013 Paylaş 3 Haziran 2013 Merhaba,aracım şuan 5000 km lerde. Aldıktan sonra lastik basınçlarını hafızaya almıştım ve birkaç gün öncesine kadar hiçbir problem yoktu. Ekranda Lastik arızası çıktı. Lastikçiye götürdüm. 1-2 bar düşen lastiklerin havasını vurdu ve patlak yada fazla inme yok dedi. Sensörlü araçlarda oluyor bu dedi. Lastikçide yeniden hafızaya aldım. Uyarı söndü.2 gün sonra yine hata verdi. Lastikçiye tekrar gittim. Hiç azalma olmadığını söyledi. Tekrar hafızayı yeniledim. Uyarı söndü. Neyse 2 gün daha geçti.Aynı uyarı çıkınca tekrar hafızayı yeniledim söndü. Bizim araçlarda ABS modülünden lastiklerin dönme çapları arasında fark bulursa uyarı vererek çalışmaktaymış sistem. Acaba diyorum abs modülü mü arıza yaptı? Servis çok yakın esasında eve. Ama basit bir şeye orayı burayı rastgele söküp değiştirmeye kalkarlarsa diye endişe ediyorum. O yüzden fikir almak istedim. Belki benim aklıma gelmeyen basit birşeydir ve siz çözersiniz dedim.Çok canımı sıktı bu durum. Yeni bir araçta beklenmedik problemler. Yorumlarınızı bekliyorum; saygılar... 1 Yorum bağlantısı
Necat Ertan 3 Haziran 2013 Paylaş 3 Haziran 2013 Bizim araçlarda ABS modülünden lastiklerin dönme çapları arasında fark bulursa uyarı vererek çalışmaktaymış sistem. Acaba diyorum abs modülü mü arıza yaptı? Başıma geldiği için yazıyorum, araç hareket etmeden sistem lastik basıncının düşük olduğunu tespit edebiliyor. Bu yüzden bence dediğiniz gibi ABS sistemi ile entegre bir sistem değildir diye düşünüyorum. Bir bilenin yorumlarını merakla bekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 3 Haziran 2013 Yazar Paylaş 3 Haziran 2013 Başıma geldiği için yazıyorum, araç hareket etmeden sistem lastik basıncının düşük olduğunu tespit edebiliyor. Bu yüzden bence dediğiniz gibi ABS sistemi ile entegre bir sistem değildir diye düşünüyorum. Bir bilenin yorumlarını merakla bekliyorum. Evet,düşününce doğru tespit.Aracı çalıştırınca daha yürümeden uyarı veriyor.Hareket etmeden dönüş çapını algılayamaz. Dün hafta sonu olduğu için 24 saatlik yoğun bir nöbetten çıktım.Henüz uyuyamadım. Kafamı toplayıp da bunu düşünemedim. Teşekkürler Necat Bey... 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 3 Haziran 2013 Paylaş 3 Haziran 2013 Evet,düşününce doğru tespit.Aracı çalıştırınca daha yürümeden uyarı veriyor.Hareket etmeden dönüş çapını algılayamaz. Dün hafta sonu olduğu için 24 saatlik yoğun bir nöbetten çıktım.Henüz uyuyamadım. Kafamı toplayıp da bunu düşünemedim. Teşekkürler Necat Bey... Pil sıkıntısı falan vardır. Servise gidin hallederler.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 3 Haziran 2013 Paylaş 3 Haziran 2013 Pilsiz bunlar abs beyni kontrol ediyor. Pilliler lastik basinci bar olarak falan ekranda gosterenler abi Hareket etmeden abs nasıl anlayacakki ? Yorum bağlantısı
İnan Çınar 3 Haziran 2013 Yazar Paylaş 3 Haziran 2013 Hareket etmeden abs nasıl anlayacakki ? O da işin ayrı boyutu tabi... Arabayı stop ettiğinde lastik çapı atıyorum 2x Tekrar marşa bastığında x olmuş direkt arızayı veriyor Lastik havalarında azalma olmuyor ama,azalsa dediğiniz doğru olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Uz 3 Haziran 2013 Paylaş 3 Haziran 2013 Ufak bi soket temazsızlığı bile olabilir. Bence servise danışmakta fayda var. Ne kadar ayrıntı o kadar problem çıkma ihtimali. Şahsen ben hangi araca binersem bineyim binmeden önce çevresinde bir tur atıp görsel kontrolümü yaparım. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 4 Haziran 2013 Yazar Paylaş 4 Haziran 2013 Ufak bi soket temazsızlığı bile olabilir. Bence servise danışmakta fayda var. Ne kadar ayrıntı o kadar problem çıkma ihtimali. Şahsen ben hangi araca binersem bineyim binmeden önce çevresinde bir tur atıp görsel kontrolümü yaparım. Gözle görünür bir inme de yok, ölçüm sonucu azalma da yok. Ortada bir arıza var ama nerede? Temassızlık olsa tekrar hafızaya almaz. 2-3 gün durup tekrar başlıyor garip bir şekilde .ilkinde 1 bar falan hava basılınca söndü lamba. İkinci ve 3. de hava basmadan hafızayı tazeledim söndü. Aklıma bişey geldi. Eğer sistem sadece azalmayı algılıyorsa,artışı algılamıyorsa tehlike arzetmeyecek kadar hepsini azaltıp mesela 30 bar yapıp hafızaya alıp sonra tekrar normal değerlerde(31-33 bar) hava basalım mı acaba? Yorum bağlantısı
İnan Çınar 4 Haziran 2013 Yazar Paylaş 4 Haziran 2013 Belki sıcak soğuktan dolayı oluyordur.Fazla basıcaksınız atıyorum 40 hava bastınız hafızaya alıcaksınız,lastik basıncı 38 olunca gene hata vericek(rakamları salladım) Genleşmenin önüne geçmek için lastikelre nitrojen bastırmak daha mantıklı bir çözüm olabilir bence Gittiğim lastikçide var nitrojen.Sorunum çözüldükten sonra nitrojen dolumu yaptırayım diye düşünmüştüm. Yorum bağlantısı
habib özboyacı 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Merhaba,aracım şuan 5000 km lerde. Aldıktan sonra lastik basınçlarını hafızaya almıştım ve birkaç gün öncesine kadar hiçbir problem yoktu. Ekranda Lastik arızası çıktı. Lastikçiye götürdüm. 1-2 bar düşen lastiklerin havasını vurdu ve patlak yada fazla inme yok dedi. Sensörlü araçlarda oluyor bu dedi. Lastikçide yeniden hafızaya aldım. Uyarı söndü.2 gün sonra yine hata verdi. Lastikçiye tekrar gittim. Hiç azalma olmadığını söyledi. Tekrar hafızayı yeniledim. Uyarı söndü. Neyse 2 gün daha geçti.Aynı uyarı çıkınca tekrar hafızayı yeniledim söndü. Bizim araçlarda ABS modülünden lastiklerin dönme çapları arasında fark bulursa uyarı vererek çalışmaktaymış sistem. Acaba diyorum abs modülü mü arıza yaptı? Servis çok yakın esasında eve. Ama basit bir şeye orayı burayı rastgele söküp değiştirmeye kalkarlarsa diye endişe ediyorum. O yüzden fikir almak istedim. Belki benim aklıma gelmeyen basit birşeydir ve siz çözersiniz dedim.Çok canımı sıktı bu durum. Yeni bir araçta beklenmedik problemler. Yorumlarınızı bekliyorum; saygılar... daha öncede benim başıma geldi bende o şekilde servisde aldım solugu ölcümler düzgün cıktı dediklerine göre arac bazen egime göre uyarı verebiliyormuş düzgün park edememe yük vs gibi bana inandırıcı gelmedi bunuda söyledim sonra önerileri yeni yazılımı geldi onu atalım oldu haziran başlarında attılar şuan daha uyarı vermedi...emin değilim ama lastik basınc sensörü problemli defolu olabilir yada necat beyin dediği gibide olabilir saygılarımla Yorum bağlantısı
İnan Çınar 27 Haziran 2013 Yazar Paylaş 27 Haziran 2013 Arkadaşlar,sorun bulundu ve çözüldü Arka tekere vida batmış ve yavaş yavaş indirmiş havasını Tekrar etmedi bir daha... Servise gittim, bir dünya şey saydılar, aracı da bir kaç gün bırakmam lazımmış. Sürekli kullanıldığı için izne ayrılınca getiririm servise deyip çıktım. iyi ki de çıkmışım. Usta "Garantide aracın, değişen parça parası senden çıkmıyor ya ,niye dert ediyorsun " diyordu. Boş yere sağını solunu sökeceklerdi. Gelelim madalyonun öbür yüzüne: Burası bir fikir paylaşım sitesi ve herkes her konuda birbirinin fikrini ve önerilerini almak üzere sorunlarını paylaşıyor. Belki aynı sorunu yaşayan vardır yada bir fikri olan vardır diye... Varlığım Türk varlığına armağan olsun hesabı araştırmadan incelemeden servise % 100 güvenle emanet etmenin ne derece yanlış olduğunu bir kez daha anlamış bulunuyorum. Tüm arkadaşların ilgisine teşekkür ederim.... 2 Yorum bağlantısı
Ramazan Afyon 17 Temmuz 2013 Paylaş 17 Temmuz 2013 Az önce forum da okuduğum için bir deneyeyim dedim.Aracımın lastiğini neredeyse yere vuraçmışçasına indirdim.Sistem uyarı vermedi.Birkaç tur attım yine uyarı vermiyor.Acaba sism bozukmu benim arabada.Allahım ya yktan yere iş çıkardım kendime şimdi servisten randevu alıp götüreceğim. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 19 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2013 Lastik tamirinden sonra hafızaya aldım. tatil için yola çıkmadan önce başka lastikçide hava kontrolü yaptırırken lastikçi arkalara 40 hava basmışlar dedi ve 33 e indirdi. hafızaya almayı unuttum ayardan sonra. 1000 km yol yaptım. hata vermedi. bir iki gün sonra uyarı verdi. demek istediğim hemen uyarı vermeyebiliyor. tek taraflı indirdiyseniz uyarması lazım ama.... Yorum bağlantısı
Ramazan Afyon 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Servise gittim aracimin lastik takiple ilgili yazilimlarini guncellediler.Fakat yine ikaz vermedi.Sebebi c max lerde sistem abs uzerinden yani lastigin donus capini hesaplayarak isliyormus.o yuzden arac en az 3-5 kilometre boyunca dort lastigin donus turlarini hesaplayarak ariza uyarisi veriyor dediler bana.C maxlarde lastik basinciyla ilgili akilli sipop veya lazer algilayici yokmus.Yani aman yolda lastiginiz patlarsa 3-5kilometre icinde kazayapmayin.Cunki siz kaza yaptiktan sonra sistemin devreye girmesibyuksek olasi bi ihtimal. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Çok saçma olmuş.. Lastik o hale geldiğinde abs de hata verirdi zaten.. Anladığım kadarıyla, abs arızasına bağlı bir arıza uyarısı daha koymuşlar o da lastik basıncı.. Yorum bağlantısı
Caner Kayaoğlu 24 Temmuz 2013 Paylaş 24 Temmuz 2013 merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. lastik basınçlarını hafızaya almama rağmen havaları indiğinde herhangi bir uyarı vermiyor. nedeni ne olabilir? teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Ramazan Afyon 9 Ağustos 2013 Paylaş 9 Ağustos 2013 merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. lastik basınçlarını hafızaya almama rağmen havaları indiğinde herhangi bir uyarı vermiyor. nedeni ne olabilir? teşekkürler.. Caner bey ben de uzun zamandır aynı sorunun cevabını aradım ama bulamadım.Servise sordum servis lastik arıza göstergesi abs sistemine bağlı o yüzden inik lastikle 3-5 km gitmeden arıza göstermez dedi.Bana baya saçma geldi ama kaza yaptıktan sonra yanıyor galiba Yorum bağlantısı
Celil Alpay 19 Ocak 2016 Paylaş 19 Ocak 2016 pazar günü aracıma kışlık lastik taktırdım. pazartesi yola çıktım. yolda giderken lastik basıncını kontrol edin gibi bir uyarı verdi. opete girdim basınçlar 35 idi. 36 yaptım tekrar aynı uyarıyı verdi. servisi aradım lastikler takılırken basınç sensörünü kırmışlardır dediler. ne yapmam gerekiyor yardım lütfen? Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2016 Paylaş 19 Ocak 2016 pazar günü aracıma kışlık lastik taktırdım. pazartesi yola çıktım. yolda giderken lastik basıncını kontrol edin gibi bir uyarı verdi. opete girdim basınçlar 35 idi. 36 yaptım tekrar aynı uyarıyı verdi. servisi aradım lastikler takılırken basınç sensörünü kırmışlardır dediler. ne yapmam gerekiyor yardım lütfen? Lastik ebatlarında oynama oldu mu? Yeni lastikler eskilerden farklı ebattaysa bu durum olabilir. Yeni lastikler takıldığında benim araçta basnıç tanıtımı yapmak gerekiyor. Sizde de öyle bir tanıtım ihtiyacı olabilir. Katalogdan buna bir bakın derim öncelikle. Yine servisin dediği gibi sensör de zarar görmüş olabilir. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 19 Ocak 2016 Paylaş 19 Ocak 2016 pazar günü aracıma kışlık lastik taktırdım. pazartesi yola çıktım. yolda giderken lastik basıncını kontrol edin gibi bir uyarı verdi. opete girdim basınçlar 35 idi. 36 yaptım tekrar aynı uyarıyı verdi. servisi aradım lastikler takılırken basınç sensörünü kırmışlardır dediler. ne yapmam gerekiyor yardım lütfen? Kışlıklar takıldıktan sonra tekrar hafızaya alındı mı basınçlar? Evetse abs sensör soketlerini bi kontrol etmek lazım 1 Yorum bağlantısı
Celil Alpay 19 Ocak 2016 Paylaş 19 Ocak 2016 Lastik ebatlarında oynama oldu mu? Yeni lastikler eskilerden farklı ebattaysa bu durum olabilir. Yeni lastikler takıldığında benim araçta basnıç tanıtımı yapmak gerekiyor. Sizde de öyle bir tanıtım ihtiyacı olabilir. Katalogdan buna bir bakın derim öncelikle. Yine servisin dediği gibi sensör de zarar görmüş olabilir.Evet 215 iken 205 takıldı. Tanitim nasil yapiliyor arastirmam lazim öyleyse. Sensorun kirilip kirilmadigini nasil anlarimKışlıklar takıldıktan sonra tekrar hafızaya alındı mı basınçlar? Evetse abs sensör soketlerini bi kontrol etmek lazımBasinclar hafizaya alinmadi. Nasil alirim Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 19 Ocak 2016 Paylaş 19 Ocak 2016 Araç kitabında yazar, bi göz atın 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 19 Ocak 2016 Paylaş 19 Ocak 2016 (düzenlendi) Ayarlar/sürücü yardımı/Düşük basınç tespiti ....kısmına gelinip ok düğmesine onay ibaresi belirene kadar basınız yazıyor kitapçıkta http://www.ford.com.tr/ford-servis/tanitma-ve-kullanma-kilavuzlari 19 Ocak 2016 tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2016 Paylaş 19 Ocak 2016 İnan Bey konuyu görürse size ayar için yardımcı olabilir. Ayrıca aracın kataloğuna göz atabilir, aracın menüsüne de kurcalayabilirsiniz. Zor bir olay değil. Öncelikle tüm lastiklerinizin basınçlarını uygun değere getirin. Daha sonra menüden OK leyin gibi birşey.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts