İçeriğe Yönlendir

Lastik Basınç Takibi Arızası

İnan Çınar

Recommended Posts

İnan Çınar
(düzenlendi)

Video çektim ama ekleyemedim. Lastik havalarını ayarladiktan sonra araç bilgisayar menüsüne direksiyon OK tuşunun üzerindeki sol oka basarak girip alt tuşa basarak

ayarlar menüsünden içeri OK tuşu ile girin. sürücü desteği menüsü üzerinde tekrar OK tuşuna basıp en alta (Lst. bas. knt)  gelin. 

Lst. bas. knt.  menüsünde OK tuşuna bastığınızda " Last. bas.kontrolü OK tuşuna basınız." yazısı çıkar. OK tuşuna basılı tutarak alttaki çizgiler dolunca hafızaya alır.

Edit: üstteki mesajı telefon yarım göndermiş. Mod. arkadaşlar silerse sevinirim.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

2012'lerde basınç sensörü yok zaten, c-max'a sensörler 2014'de geldi.

Yorum bağlantısı
Celil Alpay

2012'lerde basınç sensörü yok zaten, c-max'a sensörler 2014'de geldi.

Ekrandaki uyarıyı neden veriyor peki
Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

Ekrandaki uyarıyı neden veriyor peki

Sadece yazılım. ABS sensörleri aracılığıyla, lastik dönüş çapını hesaplıyor. Eskisi ile farklı ise sistem uyarı veriyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cemil Kaynak
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba Aracımı yeni aldım. Üstündeki lastik aracın bayiden alıdığı lastiklermiş. Özelliği gitmiş ve taş gibi olmuştu. 2011 Model

Üzerindeki Lastik 215.50.17 ebatlarıydı. Arkadaşımın eski aracının yazlık lastiklerini aldım 20.000 Km yapmadı bile biliyorum. Ölçüleri 225.45.17(Ücretsiz verdi)

Lastikleri değiştirdim ve arabada Lastik basınç hatası vermeye başladı. 36 basınç hava vurdum gene aynı.

C Max ların 2011 Titanyum X paket Benzinli orjinal lastik ebatı nedir?

tarihinde Cemil Kaynak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Celil Alpay

Ayarlar/sürücü yardımı/Düşük basınç tespiti ....kısmına gelinip ok düğmesine onay ibaresi belirene kadar basınız.(arac durur vaziyetde) daha sonra islem tamamdir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

205 55 16

215 55 16

215 50 17

225 40 18 (18 jant için tam emin değilim )

aracinizin ford tarafından önerilen lastik ebatlaridir. Tr şartlarında 50 yanak bile konfordan baya ödün veriyor. Bir de üzerine fordun sert süspansiyonları eklenince traktör gibi oluyor. Bence siz en azından 50 yanak kullanın. Benim asıl tavsiyem 16 jant bulup tamamen 16 ya dönmeniz. 205 55 16 kışlık lastiklerim 215 50 17 yazlık lastiklerim. Yazliklari eskitince tamamen 16 ya dönmeyi planlıyorum.

Yorum bağlantısı
Cemil Kaynak
(düzenlendi)

205 55 16

215 55 16

215 50 17

225 40 18 (18 jant için tam emin değilim )

aracinizin ford tarafından önerilen lastik ebatlaridir. Tr şartlarında 50 yanak bile konfordan baya ödün veriyor. Bir de üzerine fordun sert süspansiyonları eklenince traktör gibi oluyor. Bence siz en azından 50 yanak kullanın. Benim asıl tavsiyem 16 jant bulup tamamen 16 ya dönmeniz. 205 55 16 kışlık lastiklerim 215 50 17 yazlık lastiklerim. Yazliklari eskitince tamamen 16 ya dönmeyi planlıyorum.

16 jant olmasindaki amac nedir. Konfor mu? Yakit tasarrufumu?

Celil bey dediginizi arac dururken yaptim kayit etti. Tesekkurler.

tarihinde Cemil Kaynak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...