Salih Karacan 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 Selam arkadaşlar, Benim arabamdan yaklaşık bir haftadır arka sağ taraftan ses geliyor. Bu ses bir metalin başka bir metale vurması gibi veya sert bir plastiğin başka bir plastiğe vurması gibi bir şey.Ama ses tok bir ses (çık çık eder gibi) Kasislerden geçerken, bozuk yollarda, anlayabildiğim kadarıyla amortisöre iş düşünce geliyor. Yani düz yolda arabanın sallanmadığı durumlarda böyle bir ses yok. Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler, saygılar. Yorum bağlantısı
Salih Karacan 5 Haziran 2013 Yazar Paylaş 5 Haziran 2013 arabam dizel Asfaltın dalga dalga olduğu yerlerde, bir mazgal üzerinden geçerken falan bu çık çık sesi geliyor. Düz asfaltta asla böyle bir ses yok. Yorum bağlantısı
Mert Çakar 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 amortisörünüzü bir kontrol edin etrafında yağ olup olmadıgını patladıgındada benzer bir ses alabilirsiniz.yada aracınız hackback anladıgım kadarıyla bagaj tarafındada geliyor olabilir yani aracınız gerçi 2009 model şahsen bende hem amortisor kaynaklı hemde bagaj kapagı kaynaklıydı sizde böyle bir sorun olur mu bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Salih Karacan 5 Haziran 2013 Yazar Paylaş 5 Haziran 2013 Mert Bey, bagaj kapağımı özellikle kontrol ettim. Bir ses duyamadım. Stepneyi söküp tekrar sıkı bir şekilde taktım.Yani bagajdan geldiğini sanmıyorum ama yine de emin değilim tabii ki. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 hiç orda burda arama sıkıntı tekerlek rulmanı Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 cık mı yoksa metalik tık tık sesimi? Sanki metal bilyayı kalın bir başka metale vurunca çıkan tok metalik ses gibimi? Yorum bağlantısı
Salih Karacan 5 Haziran 2013 Yazar Paylaş 5 Haziran 2013 Ali Bey, ses metal sesine daha yakın ama sanki küçük bir metalin çıkardığı ses gibi. Düz yolda yok. Yolda hafif bir çukur olsun oraya teker düştüğü anda çık çık ( çıkır çıkır) diye bir ses geliyor. Ümit Bey, rulman öyle ses çıkar mı demek? Yorum bağlantısı
Salih Karacan 5 Haziran 2013 Yazar Paylaş 5 Haziran 2013 Metal bilye bulunduğu yerde ses çıkaracak kadar boş alana sahip mi? Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 Ali Bey, ses metal sesine daha yakın ama sanki küçük bir metalin çıkardığı ses gibi. Düz yolda yok. Yolda hafif bir çukur olsun oraya teker düştüğü anda çık çık ( çıkır çıkır) diye bir ses geliyor. Ümit Bey, rulman öyle ses çıkar mı demek? başıma geldi ordan biliyorum kesinleştirmek için basit bi test yapın mesela sol tekerden geliyorsa ses sağa doğru tam manevra yaparak dönün olduğunuz yerde, ses artaçaktır... 1 Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 z rot bir evvelki aracımda başıma gelmişti acak ses çık çık boyutundan tak tak boyutuna geçmişti. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 z rot bir evvelki aracımda başıma gelmişti acak ses çık çık boyutundan tak tak boyutuna geçmişti. arka sağ tekerlek demiş arkadaş ama arka tarafta z rot var mı ? 1 Yorum bağlantısı
Salih Karacan 5 Haziran 2013 Yazar Paylaş 5 Haziran 2013 Arka tarafta da z rot var mı? Yorum bağlantısı
Varol Güner 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 Arka tarafta da z rot var mı? Evet arka tarafta da z rot var. 1 ay önce değiştirdim Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 Evet arka tarafta da z rot var. 1 ay önce değiştirdim fiestada var mı ? sıkıntı focusta değil yanlız ? Yorum bağlantısı
Varol Güner 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 fiestada var mı ? sıkıntı focusta değil yanlız ? Fiesta yı bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Ömer Eraslan 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 Amortisörünüze baktırın, El freni teli de yapabilir, Koltukları kontrol edin, Kelebek cam gıcırdıyor olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 Viraj demir lastiğine baktırdınız mı? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 Amortisörünüze baktırın, El freni teli de yapabilir, Koltukları kontrol edin, Kelebek cam gıcırdıyor olabilir. Aynen, önce bunlara bakın, baktınız hepsi sağlam ama ses devam ediyor, o zaman bırakın, ses bagaj kapak menteşelerinin iç kısımından geliyor, tam ortada 3. stop lambası hizasında, eğer öyleyse duymamaya çalışın. 1 Yorum bağlantısı
Salih Karacan 5 Haziran 2013 Yazar Paylaş 5 Haziran 2013 sesi oğluma kaydettirdim arkadaşlar. Bugün yükleyebilirsem yükleyeceğim. Emin olduğum bir şey var arkadaşlar. O da ses ne bagaj kapağından ne de koltuklardan geliyor. Her ikisini de kontrol ettim. Ses sağ arka teker bölgesinden geliyor ama nereden? Yorum bağlantısı
Ertuğrul SARAÇOĞLU 5 Haziran 2013 Paylaş 5 Haziran 2013 Ses yüklemene gerek tok Salih. Rulmanlar gitmiş. Geçen yaz başında ben de değiştirmiştim. Telefon aç bana anlatayım... Yorum bağlantısı
Salih Karacan 6 Haziran 2013 Yazar Paylaş 6 Haziran 2013 Tamam Ertuğrul bugün arayacağım seni Yorum bağlantısı
Salih Karacan 6 Haziran 2013 Yazar Paylaş 6 Haziran 2013 Tekrar selam arkadaşlar, arka amortisör değişti ve ses gitti. Hepinize çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ömer Eraslan 9 Haziran 2013 Paylaş 9 Haziran 2013 Bu arabanın sağ arkası başlı başına bir sorun 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts