İçeriğe Yönlendir

C-Max Krank Pozisyon Sensörü Arızası

Tufan Günaydın

Recommended Posts

Tufan Günaydın

arkadaşlar son 2 aydır ara sıra arabada tekleme vardı teklemeden kastım 1-2 sn ye kadar gazı tüm kesiyordu ve aşırı bi silkeleme yapıyordu sonunda gauge test te arıza kodunu verdi (E 196 arıza kodu) kodu netten arattırdığımda krank pozisyon sensörünü gösteriyor daha önceki aracımda da (kangoo 1.9 dizel) krank pozizyon sensöründen dolayı araba stop ediyordu onun sorunu sokette cıkmıstı soketi sağlamladım sorun kalmamıstı ama c-max ta motorun sağına soluna baktım krank pozisyon sensörünü göremedim aceba bu sensör arabanın neresinde bilen varmı yardımcı olursanınz sevinirim bu sensörün soketini bi kotrol edeyim sorun varsa soketi sağlamlayım eğer sensör bozuksa netten sipariş edeyim (araç=C-Max 1.6 tdci ghia)

Yorum bağlantısı
Onur Urhan

Krank devir sensörü krank kasnağının dibinde. sağ teker tarafından bakınca görünür. tekeri sökerseniz daha rahat görürsünüz

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Krank devir sensörü krank kasnağının dibinde. sağ teker tarafından bakınca görünür. tekeri sökerseniz daha rahat görürsünüz

teşekkurler

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Son durum nedir?

hocam soketi temizledim taktım sorun düzeldi daha önceki aracımda da  başıma gelmişti araba anlık gaz kesiyordu 1-2 sn ye kadar bu bu sürede zarfında motor sistem arızası yazıp tekrar kayboluyordu  şükür sokettenmiş lastiği sökmeden söketi cıkarıp temizledim 

sensörde bu gecenlerde triger taktırırken cıkarıp tekrar temizledim

FqtNXb9.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...