İçeriğe Yönlendir

Avukat Arkadaşlardan Fikir Almam Lazım

Aydın Akdeniz

Recommended Posts

Aydın Akdeniz

arkadaşlar bir şahıs hakkında suç duyurusunda bulunucam . ama resmi olarak suçsuz görünüyor . ses kaydı ve video kaydı var bir işime yararmı acaba . dava açayımmı elimdekilerle .

yardımcı olursanız sevinirim prosedür nasıl işliyor bilmiyorum .

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

Savcılığa gidip şikayet dilekçesi verebilirsiniz..

tamam dilekçeyi verdim diyelim . suçlu olduğunu gösteren hiçbir resmi belge yok sadece itiraf ettiğine dair video var işe yararmı bu .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Savcılığa gidip şikayet dilekçesi verebilirsiniz..

mangal başında dövelim ?

bazen etik ve kabul görümüş genel ahlağa ters zat-ı muhteremler oluyor :jedi:

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Bir tane de benim halletmem gereken var. Toplu olarak alalım.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

mangal başında dövelim ?

bazen etik ve kabul görümüş genel ahlağa ters zat-ı muhteremler oluyor :jedi:

döveriz abi o sonraki iş . para taktı onu kurtarmam lazım önce 

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

tamam dilekçeyi verdim diyelim . suçlu olduğunu gösteren hiçbir resmi belge yok sadece itiraf ettiğine dair video var işe yararmı bu .

Avukat değilim, fazla konuya limon olmayacağım. Sadece yorumum, çok ciddi bir şikayet değilse, sadece inatsa, bu riske girme. Savcının ters saatine denk gelirsin, seni de yazıverir şüpheli diye :p Özel verileri kaydetmek falan fırtık.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

Avukat değilim, fazla konuya limon olmayacağım. Sadece yorumum, çok ciddi bir şikayet değilse, sadece inatsa, bu riske girme. Savcının ters saatine denk gelirsin, seni de yazıverir şüpheli diye :p Özel verileri kaydetmek falan fırtık.

zafer abi ciddiyeti bayaa var 4 5 bin civarı bana borç çıkarttı icra falan durumu var . videoda 4 5 kişi var zaten özel değil yani

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

Videodaki 4-5 kişiyi tanık yazdır. Video riskli.

işyerinin güvenlik kamerası kaydetse mesela ? ben ödeyecem zaman lazım tarzı şeyler söylüyor . 

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Güvenlik kamerasıysa olabilir tabi. Ama savcılığa ne diye şikayet edeceksin anlamadım. Dolandırıldın mı?

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

Güvenlik kamerasıysa olabilir tabi. Ama savcılığa ne diye şikayet edeceksin anlamadım. Dolandırıldın mı?

vergi levhamı kullanarak üzerime açılan hatlardan dolayı bi sürü borç çıkıyor benim adıma . bu işleri yapanda çokdandır tanıdığım birisi hatasını farketti ama iş işten geçti şimdide beni oyalıyor halledicem bilmiyordum diye . evraklar benim adıma olduğu için ona bişey yok . resmi olarak herşey benim bilgim dahilinde . ama durum öyle değil tabi .

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

E git şikayet et o zaman. Elinde ne varsa söylersin, bir şey çıkmasa bile gider ifade verir savcılıkta falan, kıvranır işte. Senin zararını karşılamak zorunda kalır. Tanık göster o konuşmanıza şahit olanları. Güvenlik kamerası çekmiş olabilir de, isterler görüntüleri, ben gizli kamera yerleştirip adamı konuşturdun sanmıştım.

Bu şekildeyse git şikayet et. Tek başıma kıvıramam dersen de bir avukata danış, daha net anlaşırsınız.

Allah yardımcın olsun.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

E git şikayet et o zaman. Elinde ne varsa söylersin, bir şey çıkmasa bile gider ifade verir savcılıkta falan, kıvranır işte. Senin zararını karşılamak zorunda kalır. Tanık göster o konuşmanıza şahit olanları. Güvenlik kamerası çekmiş olabilir de, isterler görüntüleri, ben gizli kamera yerleştirip adamı konuşturdun sanmıştım.

Bu şekildeyse git şikayet et. Tek başıma kıvıramam dersen de bir avukata danış, daha net anlaşırsınız.

Allah yardımcın olsun.

sağol zafer abi her türlü gizli kamerayla kaydederim sıkıntı yok ama delil sayılıyormu onu bilmiyorum . zaten konuşmalarının kayıtları var bende . sabit güvenlik kamerası kayıtlarımı olması gerekir ondan bi bilgim yok . kıvranacak zaten hiç kaçarı yok o parayı ben bile ödesem karşılığını fazlasıyla alırım hiç sorun değil .

Yorum bağlantısı
İbrahim Koca

Sayın Aydın Akdeniz

Şikayet edeceğiniz konuyu özel değilse daha açık bir dille ifade ederseniz yardımcı olabilirim.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile şikayet edeceğiniz kişi sizin adınıza sizin kimlik bilgilerinizde telefon hatları açtırmış,

Bu durumun ispatı için herhangi bir gizli kameraya ihtiyacınız olmayacaktır. Zira şikayetiniz durumunda sizin imza ve yazı örnekleriniz alınacaktır. GSM abonelik sözleşmesi ilgili şirketten getirilip imza ve yazı incelemeleri yapılarak sözleşmelerin size ait olmaması durumunda zaten GSM sözleşmesini yapan bayi hakkında özel evrakta sahtecilik bu hattı kullanan kişi hakkında ise evrakta sahtecilik yada duruma göre dolandırıcılık suçlarından dava açılacak hattı kimin kullandığının delili ise yapılan görüşmeler olmaktadır.

Gizli çekimler hiç bir şekilde delil olarak kabul edilmemekte bununla birlikte bu çekimi yapanlar ifşa edenler özel hayatın gizliliğini ihlalden suçlu duruma düşmektedir.

Bununla birlikte aleni ortamlarda muhatabın rızasıyla yapılan çekimlerde (çekilen görüntünün izlenmesi halinde kendisini belli etmektedir hatta gerekirse çekim sırasında bulunan bu konuda tanık olarak dinlenmektedir.) delil olarak kabul edilmektedir.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı

Türkiye şartlarında bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Çünkü yasal olarak her şey sizin üstünüze. Savcı uğraşmaz bile. Yapmasaydın kardeşim der gönderir. Ama denemekte fayda var. Adamı korkutmak için.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

sıkıntı orda zaten resmi olarak herşey bende gözüküyor . sözlü olarak itiraf ediyor sıkıntı yok bunu videolarla ispatlarım ama delil olarak bir işime yararmı bilmiyorum . yada elinden yazılı bir kağıt alsam imzalattırsam kullanabilirmiyim ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Aydın Akdeniz

bi kaç kişiye daha aynısını yapmış onlarda suç duyurusunda bulunmuş . avukata verdim itiraz süresi dolmuş itiraz edemeyiz ama başka bişey söylemişti hatırlayamadım . başka bir dava açacaktı . adli tatilde girdi tabi . merak ettiğim konu . icra olayımız var dava açınca icrayı durdurabilirmi onla ilgili net bişey söylemedi .

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Gizli olarak kaydedip bu kaydı kullanmak suçtur. Adınıza hat açarken imza atılmış olmalı. Atılan imzaların onun elinden çıkıp çıkmadığının incelenmesini isteyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

imzadan gidemiyoruz . videolarda işyerinin güvenlik kamerasıyla çekildi .

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Aydın Akdeniz

epey zaman oldu ama dava yeni sonuçlandı :)

avukata vermiştim vekaleti onlarda türkcelle bu borç bizim değil diye dava açtılar. yaklaşık 20 duruşma oldu. duruçmanın birinde eylemi yapan kişi ile birlikte ifade verdim . video kayıtları imza örnekleri derken mahkeme haklı olduğuma karar kıldı. tanık olan kişiler aynı şahıs tarafından aynı şeylere maruz kalan kişiler. hepsinin ifadesi alındı. türkcelle karşı haklı olduğuma karar verildi. gelen icra tutarlarını ödemiştim dekontları avukatımda. türkcellden yapılacak olan ödemeyi bekliyorum şimdi oda muhtemelen itiraz edipte işi yokuşa sürmezse 1-2 ay içinde olacak. 

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Aydın Akdeniz

2 hafta kadar önce türkcell avukata ödemeyi yapmışbende masraf hariç aldım. epey gel oldu ama bitti şükür. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Geçmiş olsun. Allah yaşatmasın bir daha böyle tatsız hadiseler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Keşke 4 yıl değil de 4 ay sürseydi bu mücadeleniz. Aslında 4 ay da fazla ama. Neyse. 20 duruşma nedir öyle?

Kararlılığınız ve azminizden ötürü tebrik ediyorum sizi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz
57 dakika önce, Recep Selim Kaya yazdı:

Keşke 4 yıl değil de 4 ay sürseydi bu mücadeleniz. Aslında 4 ay da fazla ama. Neyse. 20 duruşma nedir öyle?

Kararlılığınız ve azminizden ötürü tebrik ediyorum sizi.

Aslında mesele kimseye güvenin kalmadığı. ekmeğimizi yiyen aynı masayı paylaştığımız kişiler tarafından atılan kazıkların verdiği rahatsızlık. 

masraf hiç önemli değildi benim için. önemli olan ceza almaları ve tekrar etme cesaretlerinin kırılması.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...