Borga Tansel 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Biz 1.8 tdci connectle (110 veya 90 lık mı bilmiyorum) Ankara'dan Kayseri'ye gidip tekrar Ankara'ya döndük 50 km kadar da Kayseride gezdik ve tam olarak 1 depo ile 800 km yol yapmıştık. Kış mevsimiydi ve sürekli 120-140 arası kullandık. Bana yakıtı biraz fazla gelmişti. Ama biraz daha yavaş ve sabit hızla gidince yakıt ne kadar daha düşerdi bilmiyorum. 100 kilometrede 6.25 litre (depo 50 lt hesabından) yakmışsınız. Yaptığınız hızı da hesaba katarsak bence gayet normal bir tüketim değeri. Zaten connect ağır bir araç. Kangoo kadar az yakması hiç bir zaman beklenmemeli. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 100 kilometrede 6.25 litre (depo 50 lt hesabından) yakmışsınız. Yaptığınız hızı da hesaba katarsak bence gayet normal bir tüketim değeri. Zaten connect ağır bir araç. Kangoo kadar az yakması hiç bir zaman beklenmemeli. Depo kapasitesi dediğiz gibi 50 lt ise çok da kötü değil. Ben daha fazladır diye düşünmüştüm. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Depo kapasitesi dediğiz gibi 50 lt ise çok da kötü değil. Ben daha fazladır diye düşünmüştüm. Aracı şirkete sıfır km olarak aldık. İlk yakıtınıda ben doldurmuştum. 200 küsür lira bir para ödemiştik. O zaman da mazot 4 TL etrafında dolanıyordu. Yani 50 LT doğrudur ki keza bende öyle biliyorum Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Biz 1.8 tdci connectle (110 veya 90 lık mı bilmiyorum) Ankara'dan Kayseri'ye gidip tekrar Ankara'ya döndük 50 km kadar da Kayseride gezdik ve tam olarak 1 depo ile 800 km yol yapmıştık. Kış mevsimiydi ve sürekli 120-140 arası kullandık. Bana yakıtı biraz fazla gelmişti. Ama biraz daha yavaş ve sabit hızla gidince yakıt ne kadar daha düşerdi bilmiyorum. 110 km geçtikten sonra yakıt tüketimi aşırı derecede artmaya başlıyor. 140 ve üstünde şehir içinden bile fazla yakıyor yani o derece En düşük yakıt tüketimi 80-90 km arasında buda 4.3 ile 4.6 arasında. 90-100 arası 5 lt cıvarı. Yorum bağlantısı
Oktay Temiz 10 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2013 1 depo 60 lt hatta tasana kadar doldurunca 62 lt cıvarınakadarda çıkıyor. 50 lt derken bunu ölçerek testmi ettiniz? Eğer ışığa bakarak diyorsanız ışık yanınca 11 lt cıvarında yakıt oluyor araçta. İstanbulda fulledim samsun tekkeköy çıkışında ışık yandı yaklaşık bi 50 km kadar daha gittim ve Samsun terme ye kadar (850 km ) yol gittim tekrar fulledim ve 50 lt aldı deposunun 60 lt olmadığından eminim yanlışın var Uğur tekrar bak kitapçığaConnect'e ortalamada 5.6 lt/100km yaktırdım. Önemli olan sürüş tarzınız Sürüş tarzımdan kaynaklı olabilir aracı aldıktan 2 gün sonra yola çıktım aracın yabancısı oldugum için biraz fazla yaktı normal olarak Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 10 Ağustos 2013 Paylaş 10 Ağustos 2013 Depo 60 lt adım gibi biliyorum. Ford 60 lt diyip küçük takıyorsa onu bilemem tabi. Ayrıca ışık ortalama 11 lt kala yanıyor(yol durumuna göre erkende yanıyor) pompa otomatik attıktan sonra baya bir yakıt alıyor.(lt olarak ölçmedim) 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 16 Eylül 2013 Paylaş 16 Eylül 2013 Babam Connect almayı düşünüyor. Aklımızda bazı sorular var. 1- Bir sürü seri var bu Connect'te, binek olarak hangisi tercih edilmeli? 75/90/110 ve serisi ne olmalı? 2- Yakıt nasıl ve motor hepsinde 1.8 mi? Şimdilik sorular bunlar. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 Babam Connect almayı düşünüyor. Aklımızda bazı sorular var. 1- Bir sürü seri var bu Connect'te, binek olarak hangisi tercih edilmeli? 75/90/110 ve serisi ne olmalı? 2- Yakıt nasıl ve motor hepsinde 1.8 mi? Şimdilik sorular bunlar. Hepsi 1.8 sadece motor güçü ve motordaki 1-2 küçük parça farklı. Yakıt olarak kullanımına bağlı. Dikkatsiz ve seri kullanımda bu sınıftaki modellerinden 1-1.5 lt fazla yakar... Bütçenize bağlı. 1. 110'luk glx modeli olsun. 2. 90'lık glx, 50.yıl serisi, silver ve blackline(hangisi uygun ve temiz denk gelirse) donanım olarah hepsi aydı. 3. 90'lık delüx + güvenlik paketi(bu model piyasada pek yok) ESP ve Yan hava yastıkları var 4. 90'lık delüx 5. 9o'lık baz donanım olan 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Can 17 Eylül 2013 Paylaş 17 Eylül 2013 ben 110 luk GLX kullanıyorum iç görünümü ve dış görünümü 90 lıklara göre çok farkediyor.Performans olarak 90'lık nasıl bilmiyorum ben kendi aracımın gücünden gayet memnunum. Depo 60 lt adım gibi biliyorum. Ford 60 lt diyip küçük takıyorsa onu bilemem tabi. Ayrıca ışık ortalama 11 lt kala yanıyor(yol durumuna göre erkende yanıyor) pompa otomatik attıktan sonra baya bir yakıt alıyor.(lt olarak ölçmedim) Ben 10 km gider diyene kadar kullandım 52 lt mazot aldım 60 lt olduğunu hiç duymadım valla deponun. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Mondeodan sonra rahatlık beklemeyin. Virajlara sert giren bir yapınız varsa arka tekere dikkat sık sık yerden kesilebilir. Aman diyeyim virajlarda aklınız mondeoya gitmesin. Edit: Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız... 1400 km uzun yol deneyimim sonrası gözlediklerim şöyle; Aracın kullanımı çok rahat özellikle direksiyonu çok hafif mondeo dan bile Yakıtı cep yakıyor Özellikle en büyük sıkıntıyı virajlarda yaşadım çok az süratliyken bile köşe kalkmaya başlıyor hemen Çekişi çok iyi basınca adeta şaha kalkıyor (110 ps) Genel anlamda memnun kaldım ama genç işi değil.aracı sağ salim enişteye teslim ettik sonunda. Hayırlı uğurlu olsun tekrardan Connectin yol tutuşu bahsedildiği kadar kötü değildir.. Bence bir otomobilden sonra bu kadar yüksek bir kamyonete geçmiş olmak korkutuyor.. Yol tutuş güzel lakin yüksek olunca teker çok kolay yerden kesiliyor ama araba 3 teker üzerinde bile dengeli gidiyor. Takip etmeyen biri fark etmez bile Babam Connect almayı düşünüyor. Aklımızda bazı sorular var. 1- Bir sürü seri var bu Connect'te, binek olarak hangisi tercih edilmeli? 75/90/110 ve serisi ne olmalı? 2- Yakıt nasıl ve motor hepsinde 1.8 mi? Şimdilik sorular bunlar. connectleri en iyi senin bilmen lazım Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 connectleri en iyi senin bilmen lazım Abi 75'lik boş olana biniyoruz biz zaten araçla ilgili değilde donanım ve fiyat açısından soru işaretleri yoksa piyasada muadili yok. 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Can 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Abi 75'lik boş olana biniyoruz biz zaten araçla ilgili değilde donanım ve fiyat açısından soru işaretleri yoksa piyasada muadili yok. En iyi donanim glx 110 luklarda.Ama bu yeni silver ve black line 90 pc nin glx donanimli olarak ciktigini duydum sahsen incelemedim. GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 En iyi donanim glx 110 luklarda.Ama bu yeni silver ve black line 90 pc nin glx donanimli olarak ciktigini duydum sahsen incelemedim. GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-23,000-km-2011-ford-tourneo-connect-silver-hatasiz-138048302/detay/ Bu araçla ilgileniyoruz bakalım ne olacak? Yorum bağlantısı
İbrahim Can 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Bu araçla ilgileniyoruz bakalım ne olacak? Renkdas oluruz olursa:) hayirlisi olsun guzel gozukuyor.. GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Selamın Aleyküm arkadaşlar Yorumları okudum yorumlara istinaden Ford connet ile alakalı değil ama sizlerle paylaşmak istedim, Bu güne kadar ford connect kullanmadım hiç virajlarda nasıldır bilmiyorum ama ford focus almadan önceki aracım Transporter T5 1.9 tdi 105 ps kısa şasey di Viraja 100 le girdiğim oldu tabi cok keskin bir viraj değil araba herhangi bir şekilde savurmuyor Connet arka tekerlere dikkat edin demişsiniz acaba arka taraf yüksek ön düşük diyemi virajlarda tehlikeli henüz anlamiş değilim belkide kullanmadığımdan dolayıdır öncelikle Ford olsun T5 olsun bu tarz mini van araçlarda uzun yolda kesinlikle taksilere göre cok cok keyifli güvenli oldukca sağlam araçlar. Bazen aklıma t5im geliyo ve özlüyorm Ama yakıyordu 50 tl ile 130-140 km anca gidiyodu oda sakin kullanırsan. Bu arada aracı ilk aldığımızda 2011 civarı mazot 3.50 felandı ozamanlar hissedilmiyodu yaktığı . İstanbuldan Giresun Tirebolu ya 1.050 km gidişte bi depo yakmıyodu araba genelde 5-6 kişi yü olmuyodu. Giresun da 150 -200 km de geziyordm . Giresundan istanbula tam bir depo yakıyodu 2-3 cuval fındık yük olduğu için. Yakıt konusuna gelince 2011 Ağustos ayı mazot litre 3.50 TL 85 litre x 3.50 TL = 300 TL / 1200km = 0,250 krş 2012 ağustos ayı mazot litre 3.80 civarıydı 85 litre 330 a Dolmuştu 1.200 km gitmiştik. Satmadan önce 2013 litre fiytı 4.50 Tl 85 litre 385 tlye dolmuştu istanbul şehir içi 950km anca gidiyodu. biraz fazla detay verdim ama aslında mazota zam gelmese satılcak bir araç değildi konuyu toparlıyayım connect kullanmadım ama tahminimce transporter kadar rahatttır. Yorum bağlantısı
Bülent Köse 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar bende yeni bir connect almak üzereyim fakat renk tercihinde karar veremedim hangi renk daha çok tutlur ve yakışır. Teşekkürler 23 Kasım 2013 tarihinde Bülent Köse tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Safak Acar 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Arkadaşlar bende yeni bir connect almak üzereyim fakat renk tercihinde karar veremedim hangi renk daha çok tutlur ve yakışır. Teşekkürler Dikkat ceksin gösterişli olsun isterseniz siyah ,siyaha yakın renkler öneririm. Ama çizik belli etmesin güneş cekmesin die düşünürseniz acık renkler daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Emin Önal 24 Kasım 2013 Paylaş 24 Kasım 2013 Ahtım var bir daha siyah araba almam..Kiri,çiziği.. Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 ay tozu gri iyidir güzel yakışıyor arabaya hem satarkende çabuk satılır Yorum bağlantısı
Bülent Köse 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Siyah araçta karar verdik Hayırlısı olur İNŞAALLAH Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 Siyah araçta karar verdik Hayırlısı olur İNŞAALLAH hayırlı olsun allah kaza bela vermesin ağız tadı ile binmeyi nasip etsin inş. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts