Burçin DEVECİ 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Yaz aylarına girişimizle birlikte aracın hararet göstergesinin olmayışı iyice aklıma takıldı ve çare aramaya başladım.Ye bir obd portu yada analog saat takma düşüncesine giriştim.Tam obd yi alıyorken yolda sürekli telefona mı bakıcam zor olur düşüncesi ile Cıvalı hareret saati aramaya araştırmaya başladım ve parçacılarda ÖLÇÜSAN marka 120 lik saat bulabildim.Fiyatı şu an 35 TL. Ucunda isteğe göre 2mt-3mt kendi kablosu yani borusu var.( Dışarıdan elektrik kablosu gibi görünsede sakın kesmeye biçmeye çalışmayın.İncecik bir borudur ve içinde cıva var.) Saat budur. Saatin en ucunda kendi müşürü var.İlk önce aracın emme manifolduna giren hararet müşürüne direk bağlamayı düşündüm ancak oradaki soket çıkınca fan direk çalışır vaziyette kalıyor.Bir iki arkadaş telefon görüşmesi derken Termostad kapağının üzerine takmaya karar aldım.Termostad bozulup kapalı kalmadığı sürece doğru değeri okuyabilecektim. Müşür iki parça iç ve dış.Dış kabını sızdırmaz şekilde monte ettikten sonra içi zaten sıkıntı çıkarmaz.Ve termostad kapağına gerekli işlemi tornacı arkadaşım ile birlikte yaptık.Uygun delik delip kılavuz saldık.Müşürün üzerine birkaç tane ALUMİNYUM pul koyduk.Müşürü teflon ile sararak kapağa sıktık.Her ihtimale karşı iş garanti olsun diye birde içeridem dar paslanmaz somun ile sıktık ve sızdırmasız şekilde herşey yolundaydı ve müşürün ucu içeride kalan termostad a kesinlikle deymiyor. Sıra geldi içeri nereye koyacağıma.Ve ben kalorifer havalandırmasına takma kararı aldım.Paneli sökerek Fanın ızgarasını kolayca kastırarak çıkardım.Saat hafif küçük geliyor deliğe bunun için saatin çevresine siyah yağ bidonundan bir çerçeve yaptım ve iki küçük civata ile kenarlara sabitlenecek şekilde ayarladım.Sıra geldi müşür kabloyu motor kaputu altına almaya. Onun için de hemen havalandırmada ufak bir aralık var oraya küçük bir delik deldim ve kordon u sağ taraftan direksiyon hidrolik kutusunun altından kaput içine kolayca aldım.Bahsetmiş olduğum yerde zaten tessisat kablolarının motor kaputu içine gittiği lastik kapak var. ve en son montajladım. İşlem yazmaktan daha kolay Saat in arkasında iki adet elektrik bağlantı noktası var birtanesi üzerindeki kırmızı ışığı yakmak için diğeri de parklara bağlayarak zemin aydınlatması için.Onların bağlantısı yarına kaldı. Hiçbir elektrik aksamı bağlanmadan saat cıva lı olduğu için herdaim çalışıyor ve oldukça hassas. Araç tam 100 derecede fan açılıyor. Olduğu yerde biraz gaz vererek sıkıştırdım fan durup durup çalıştı 110 u hiç geçmedi tamam dedim oldu bu iş. 4 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Güle güle kullanın ama termostatı ben olsam delmezdim. OBD dururken, gerek yok bence. 1 Yorum bağlantısı
Alper Keskin 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Konsola Burberry deseni hoş olmuş Emeğinize sağlık işlevselliği konusunda şüphe yok 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Bence güzel olmuş. Aydınlatması yok mu ? Parkları açınca yanardı. Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 14 Haziran 2013 Yazar Paylaş 14 Haziran 2013 Bence güzel olmuş. Aydınlatması yok mu ? Parkları açınca yanardı. Nihat abi aydınlatması da var ama bu akşam fırsatım olmadı bağlamaya yarın da ilk iş aydınlatma işini ayarlamak olacak.Hatta aracın diğer tüm iç ışıklarına bütünlemek açısından turuncu aydınlatma yapacağım.En kötü ihtimal camın önüne turuncu transparan folyo çekerim yanınca turuncu görünür. Güle güle kullanın ama termostatı ben olsam delmezdim. OBD dururken, gerek yok bence. Obd ile sürekli telefondan bakmam gerekecekti.yada ucuz yollu bir tablet alıp yol bilgisayarı gibi kullanacaktım.Biliyorum onu da yapamayacağım.Oyüzden her an ister ben kullanayım ister bir başkası saat göz önünde olsun istedim. Termostad kapağı da zaten sorun değil yenisini alcam desem 15lira Ama diğer farklı bilgileri anlık görebilmek adına Yinede bir obd alacağım lazım olur. Direksiyon hariç güzel olmuş Sormayın direksiyon eski sahibi tarafından yaptırılmış.BEnde çok gıcık oluyorum her binişte.Onun içinde Airbag bozulmadan bir spor direksiyon projem var ama elim deymedi henüz.Oda çok yakında Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 içindeki kağıdı değiştirebilsen keşke . torpidoda biraz ön plana çıkmış . ışıklı güzel görünüyordur belki daha güzel yaparsın eminim 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Uğraş güzel,araba güzel,desen güzel,işçilik güzel daha ne olsun.Bir tek direksiyon kalmış.Onu da hallettinmi süper olacak gibi :)Güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 14 Haziran 2013 Yazar Paylaş 14 Haziran 2013 dedemin traktörü .. harika olmuş en azından nostaljik. Aynen Traktör saati Ama en azından doğruyu gösterir. Ona bir iç ışıklandırma çerçeveyi karbon kaplama vs derken modern bir görüntü kazandırırım Bu da benim en sevdiğim uğraşım ... 2 Yorum bağlantısı
Mert Çakar 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 arabanın içi gerçekten direksiyon harici çok hoş valla ne yalan söyliyim bayıldım Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 dedemin traktörü .. harika olmuş en azından nostaljik. 1 Yorum bağlantısı
Tanzer Kantık 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 Burçin gerçekten zevkle bu işi yaptığın belli tercihlerin de çok iyi içine aydınlatma yapınca bence çok daha iyi olur. Orada dijital bir gösterge yerine analog çok daha şık durmuş. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 (düzenlendi) Çok beğendim ancak bir kaç uyarım olacak: 1. Müşir termostat yerine motor bloğuna (devirdaim pompasının bir yerine) takılabilseydi sanki daha iyi olurdu, olası bir su kaçağı halinde termostat soğuyacağı için risk görülemeyecek, halbuki bloktan alınsaydı su boşalsa dahi blok ısısı tehlikeyi gösterecektir. Ayrıca, termostat kapalı olduğu durumlarda müşirin takılı olduğu noktada sirkülasyon olmayacağı için termostat açılana kadar doğru sıcaklığı göstermeyecektir. 2. 120 dereceden daha yüksek ısıları gösterebilen bir saat daha iyi olurdu, çünkü soğutma sıvısı bir çok durumda 120 dereceyi geçmektedir. 3. Saatin krom çerçevesi mat siyaha boyanabilir. Bütünlük oluşur. Elinize sağlık. 5 Temmuz 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 6 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2013 Mükremin abi teşekkür ederim bilgilendirme ve yorum için.Ben zaten araca çok düşkünümdür her gün o kaput kalkar yağına suyuna bakarım azalma eksilme vs. var mı diye. Bloğu ellemek istemedim bahsetmiş olduğun üzere en doğru ölçümler oradan yapılabilirdi. Her ne kadar termostadın üzerinde kalsa da parçalar metal ve çok yakın olduğu için termostadın üzerindeki su da çok yakın sıcaklıklarda ısınıyor.Ben ilk etapta termostadım arızalı herhalde yoksa ısınmamalı diye düşünüyordum.Ama değiştirdikten sonra üzerinin de ısındığına kanaat getirdim. Bunun haricinde yükselen harareti görmem yetiyor. Fan dinlendirmeli çalıştığı için bazen yeterınce soğutma sağlayamıyor bu sebeple ben kendım mauel fan düğmesi de koydurdum.çok sıkışık trafikte ve aşırı sıcak olan bugünlerde şehir içi ve konvoylarda tehlikesiz sürüş yapabiliyorum.Benim beklentilerimi karşıladı bu saat. 120 nin üzerini aman görmiyim abi zaten krize girerim Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 Güle güle kullanın çerçeve boyama işi bence de bütünlük sağlar Yorum bağlantısı
Recommended Posts