Savaş Değişli 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 Üstadlar selamlarBugün siparişlerim geldi havalarda ısındı çeyize yeni arkadaşlar kattım Meg Show car glaze kullanan var mı aranızda? Cila gibi hafif kurumasını beklemek mi gerekiyor yoksa ıslakken silmek mi lazım?ilk defa kullanacağım bu ürünü.Üzerinede collinite 476 geçeceğim. Yorum bağlantısı
Akan Belen 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 Bu ürünü neden aldınız pek anlamadım ama Glazlerin kullımı genel olarak hep aynı aslında.En güzel sonuç makina ile alınır.En düşük devir 800 gibi en yumuşak ped ile hiç bastırmadan.Glaze elle uygulamada çok fazla etki göstereceğini sanmıyorum.Ayrıca araçda kılcal çizik dairesel hareler varsa pek memnun etmez.Gerçi memnuniyet kişiye göre de değişir. Bazı ürünlerin tutunma sorunu olabiliyor birbiri üzerine.Bunun üstüne 476 nasıl tutunur bilemiyorum ama çok iyi olacağını sanmam.Ama sık wax atıyorsanız sıkıntı değil bu durum. 1 Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 15 Haziran 2013 Yazar Paylaş 15 Haziran 2013 Akan abi haftaya arabaya kil-pasta-hare giderici-glaze-cila atacağım.Geçen yıl çeyizi tamamlamıştım bunu gördüm extra parlaklık verdiğini okudum o yüzden aldım Yorum bağlantısı
Akan Belen 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 Makina varsa sıkıntı yok.Tamam doğru iyi parlaklık verir eğer alt kısım sağlamsa.Ancak dayanıklılık çok azdır bunda.Adı üstünde show 1 Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 15 Haziran 2013 Yazar Paylaş 15 Haziran 2013 (düzenlendi) Makine var Akan abi,yeni yün ped de aldım.Lake country cutting,polishing ve finishing pedlerimde vardı zaten.Alt taraf sağlam diye düşünüyorum çünkü arabanın parlaklığı iyi durumda Abi peki bu ürünün hafif kurumasını beklemek lazım mı cilalar gibi?yoksa yapıp ardından hemen silmek mi lazım? 16 Haziran 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 Altı sağlama aldıktan sonra.En yumuşak pek ile bu genelde de siyah ped olur.Makinanın en düşük devirinde çalışacaksın.Hatta makinayı biraz destekle bile ağırlığını.Zaten çok akıcı olması lazım bunun da.Diğer pastalar gibi falan kalıntı yağlı bir görünüm bırakmaz glaze olduğu için.Çok beklemeye gerek yok bu ürünlerde.Zaten yapışan yapışır uygulama sırasında.Kaputu komple yap sonrasında silmeye başla geçen süre yeterli gelir zaten.Silerken kullandığın mf bez de iyi bişi olsun 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 hocam neler peşindesiniz siz yine.arabada boya kalmayacak yakında :D 1 Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 15 Haziran 2013 Yazar Paylaş 15 Haziran 2013 Altı sağlama aldıktan sonra.En yumuşak pek ile bu genelde de siyah ped olur.Makinanın en düşük devirinde çalışacaksın.Hatta makinayı biraz destekle bile ağırlığını.Zaten çok akıcı olması lazım bunun da.Diğer pastalar gibi falan kalıntı yağlı bir görünüm bırakmaz glaze olduğu için.Çok beklemeye gerek yok bu ürünlerde.Zaten yapışan yapışır uygulama sırasında.Kaputu komple yap sonrasında silmeye başla geçen süre yeterli gelir zaten.Silerken kullandığın mf bez de iyi bişi olsun Microfiberler 3m scothbrite abi,cd cizme testini geçen tek mikrofiber bu güne kadar çok denedim en güzeli bunlar :)Tamam abi haftaya sonuçları fotoğraflı olarak paylaşacağım hocam neler peşindesiniz siz yine.arabada boya kalmayacak yakında :D Kaşıntı tuttu Serkan sorma,elime alacağım kaportayı yakında 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 15 Haziran 2013 Paylaş 15 Haziran 2013 Öncesi - sonrasını unutma fotoğraflarda Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 Öncesi - sonrasını unutma fotoğraflardaBizede biri Colli gönderecekti Yorum bağlantısı
Akan Belen 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 Bizede biri Colli gönderecekti Abovvvv.Kardeşim ben onu tamamen unuttum yahu valla.Kusura bakma.Oğlanın acil sünneti,sonra babamın ufak bir rahatsızlığı derken valla aklımdan çıkmış.Bu hafta hemen hallediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 bence glaze koyu renk araçlarda etkisi daha iyi olur.. tavsiyem kil+srp+colli kombinasyonu daha iyi sonuç verir...tabi altı sağlam olacak duruma göre m 82 veya m83 uygulanabilir.. Yorum bağlantısı
İnanç AKTI 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 Aracın kılcal çizikleri bol değilse srp' ye gerek yok bence. Sonuçta az da olsa inceltici olarak nitelendirebiliriz. Arabanız koyu renkse glaze mutlaka yapılmalı bence. Glaze olarak ben Chemical Guys Ez Cream Glaze kullanıyorum. 3 gün önce siyah fiestama ( 4 aylık bir araç olduğundan pasta kullanmadım ) mavi kil+chemical guys glaze+colli 476s+meg plastik parlatıcı kullandım. Sonuç bana göre mükemmeldi. Bu da yağmurdan sonra çektiğim bir foto; 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 kil den sonra pasta ve hare giderici sürülmedi mi? Yorum bağlantısı
İnanç AKTI 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 kil den sonra pasta ve hare giderici sürülmedi mi? Hayır pasta kullanmadım. SRP mevcut bende ama çizik çok az olduğundan gerek duymadım. Yorum bağlantısı
Akan Belen 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 2013 model araca kil de fazla bence.Ayrıca kilden sonra en azından hare giderici kullanmak iyidir.Srp nin zaten aşındırı özelliği yok.Dolgu özelliği vardır.O yüzden pasta atamayanlar için kurtarıcı üründür genelde.Yada çok sık pasta atmak isteyenler araca yeniden pasta atana kadar olan kılcal çizikleri saklamak amaçlı kullanırlar. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 glaze siyahı siyah yapar uygualamsı çok kolaydır. Omuza bir tane microfiber alınır. finishing pediyle yavas hızda yedirilir hemen microfiber le parlatılır. Tekrar makinayla yapılmayan yerden devam edilir. Poorboys un white diamond la siyah arabadaki sonucum böyle idi vakti zamanında. Yer olunca golf e de yapıcam Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 Kil uygulamasını maksimum her 6 ayda bir yapılması tavsiye edilir internet açık bilgi paylaşımı, vesile ile, kil dediğimiz, bir çeşit zımparadır, takdiri okuyanlara... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 alalım bir adet (gerçek) kil , sürelim kaportaya (uygun ve doğru) sıvı ile... vesile ile, bu konuda fotoğraflar da vardı ama sanırım bordoya dönüşmüş olan kil silinmiş, http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/197878-23-ekim-yika-parlat-koru-fotograflar/page-2 bulursam eklerim fotorğrafını. Otomotivi hiç bilmeyeleim gerek yok, mantık yürütelim: kil nasıl bir malzeme olmalı ki, yüzeydeki pürüzleri alsın hatta yağlı boya yağmış bir akrilik boyalı aracın kaportasını ilk günki hale getirsin? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 kil çizikleri almaz? detailngte ki ilk adım kildir? kil sonrası parmakla dokununca cam kadar pürüzsüz ve mat yüzey elde edilir, ancak yineleyeyim, bayağı gerçek kildeki uygulama böyle yapar. Zımpara diye yazmışken, pasta da bir çeşit zımparadır, yani pasta/ kil , bunlar aşındırıcı ürünlerdir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 zımpara demişken , açıklama yapmam gerektiydi sanırım, zımpar ile boya düzeltilir zaten , çizilmez boya kil de o etkiyi yapınca, sonrasında pasta+hare giderici yapılmadıkça manası kalmaz. piyasada, kil sonrası matlaşmayan boya da gördüm ki o zaten kil değil, mavi birşey sadece..... Yorum bağlantısı
Recommended Posts