Mert Çakar 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 Arkadaşlar,Arabanın kapılarına izolasyon yalıtım yapacağım,haftalardır nette araştırıyorum kafam karıştı Kapı dış sacına içten komple: 1.seçenek: Önce koçtaşda satılan 10 cm enli BTM bitüself ve üzerine 0,50 cm kalınlığında süngerimsi thermaflex isimli malzeme uygulaması yapayım dedim,sonra kapı kaplaması kapı arasına komple bitüself.2.seçenek:Kapı iç sacına Würth yada henkel plaka,üzerine hiçbir şey yok.Kapı kaplaması ile kapı arasına bitüself.3.seçenek: Dynamat yada GTmat alıp hem iç sacı ve kapı kaplaması ile kapı arasına bu hazır malzemeyi koymak.Dynamat çok pahalı,GTmat biraz daha uygun gibi 5 m2 225 tl gibi mal olacak.Ne diyorsunuz Yorum bağlantısı
Bahadır Kılınç 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Mert bu izolasyon işi ne oldu yaptın mı bir şeyler Yorum bağlantısı
Mert Çakar 24 Aralık 2013 Yazar Paylaş 24 Aralık 2013 Daha yapamadım ya hala daha araştırma içindeyim Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 23 Mart 2014 Paylaş 23 Mart 2014 Bu yalıtım işi biraz askıda kalmış gibi? Bir gelişme var mı? Uygulayan birileri varsa bilgi paylaşımında bulunursa çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mart 2014 Paylaş 23 Mart 2014 dynamat nerede bulduunuz? izolasyon taban sacından bagaja, ön göğse kadar başlanır, kapı içi en son gelir 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 23 Mart 2014 Paylaş 23 Mart 2014 Ben kapı fitillerine ve kapı içlerine uygulama yaptım. Gayet etkili Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 23 Mart 2014 Paylaş 23 Mart 2014 Erkurt diye yerli bir marka var (kaliteli) araştırın derim. Bı arkadasım ses sisteminde yalıtım malzemesi olarak kullandi Yorum bağlantısı
Akan Belen 23 Mart 2014 Paylaş 23 Mart 2014 3 u bilmem ama ilk seçenek de oldukça etki eder.Thermaflex in bir çeşidi daha olması lazım Eskiden bakmistim biraz küf olusmusyormus suya dayanıklı diye biliyorum Yorum bağlantısı
Bahadır Kılınç 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 dynamat nerede bulduunuz? izolasyon taban sacından bagaja, ön göğse kadar başlanır, kapı içi en son gelir Abi dediğin olayı halıflexin altına mı yapıcaz yoksa dıştan arabanın altından bi kaplamamı bu Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 Abi dediğin olayı halıflexin altına mı yapıcaz yoksa dıştan arabanın altından bi kaplamamı bu Halının altına, dıştan alta yapılan anca pütür olurki zaten etkisi çok azdır. Yorum bağlantısı
Alper Aksakal 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Konuyu hortlatayım. Önümüzdeki hafta sonu arabaya ses yalıtımı yapmayı planlıyorum lakin bu bitüself denen malzemeyi Ankara'da koçtaşta, tekzen de v.s bulamadım. Bu ürünleri Ankara'da nereden temin edebilirim ? Forum olarakta herkesin fikri benim için değerlidir. Ses yalıtımın da dikkat etmem gereken hususlar, almam gereken malzemeleri v.s söylerseniz sevinirim. Saygılarımla Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 çatı su ve ısı yalıtımı malzemeleri var üstü alüminyum renkte onları alabilirsin. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Malzeme; Yüksek frekans sesler için, yoğun ağır materyal(bitümlü inşaat malzemleri olabilir), Düşük frekans sesler için hafif az yoğun gözenekli materyal (sünger). Dikkat edilecekler, Sert yoğun malzeme yapştırılmalı, geniş sac alanlar mutlaka ağırlaştırlıp frekansı bozulmalı, yapıştırmada zemine %100 temas sağlanmalı, yumuşak malzemelerde hava geçecek tüm delikler tıkanmalı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts