İçeriğe Yönlendir

Dynamt,gtmat,henkel Sp100 Alu,bitüself,würth,themaflex Hangisi ?

Mert Çakar

Recommended Posts

Mert Çakar

Arkadaşlar,
Arabanın kapılarına izolasyon yalıtım yapacağım,haftalardır nette araştırıyorum kafam karıştı  

Kapı dış sacına içten komple:

1.seçenek:
 Önce koçtaşda satılan 10 cm enli BTM bitüself ve üzerine 0,50 cm kalınlığında süngerimsi thermaflex isimli malzeme uygulaması yapayım dedim,sonra kapı kaplaması kapı arasına komple bitüself.

2.seçenek:

Kapı iç sacına Würth yada henkel plaka,üzerine hiçbir şey yok.Kapı kaplaması ile kapı arasına bitüself.

3.seçenek:

Dynamat yada GTmat alıp hem iç sacı ve kapı kaplaması ile kapı arasına bu hazır malzemeyi koymak.

Dynamat çok pahalı,GTmat biraz daha uygun gibi 5 m2 225 tl gibi mal olacak.

Ne diyorsunuz

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
Burak A. Hayri

Bu yalıtım işi biraz askıda kalmış gibi? Bir gelişme var mı? Uygulayan birileri varsa bilgi paylaşımında bulunursa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dynamat nerede bulduunuz?

izolasyon taban sacından bagaja, ön göğse kadar başlanır, kapı içi en son gelir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Ben kapı fitillerine ve kapı içlerine uygulama yaptım. Gayet etkili

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Erkurt diye yerli bir marka var (kaliteli) araştırın derim. Bı arkadasım ses sisteminde yalıtım malzemesi olarak kullandi

Yorum bağlantısı
Akan Belen

3 u bilmem ama ilk seçenek de oldukça etki eder.Thermaflex in bir çeşidi daha olması lazım

Eskiden bakmistim biraz küf olusmusyormus suya dayanıklı diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Bahadır Kılınç

dynamat nerede bulduunuz?

izolasyon taban sacından bagaja, ön göğse kadar başlanır, kapı içi en son gelir

Abi dediğin olayı halıflexin altına mı yapıcaz yoksa dıştan arabanın altından bi kaplamamı bu

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Abi dediğin olayı halıflexin altına mı yapıcaz yoksa dıştan arabanın altından bi kaplamamı bu

Halının altına, dıştan alta yapılan anca pütür olurki zaten etkisi çok azdır.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Alper Aksakal

Konuyu hortlatayım.

Önümüzdeki hafta sonu arabaya ses yalıtımı yapmayı planlıyorum lakin bu bitüself denen malzemeyi Ankara'da koçtaşta, tekzen de v.s bulamadım.

Bu ürünleri Ankara'da nereden temin edebilirim ?

Forum olarakta herkesin fikri benim için değerlidir.

Ses yalıtımın da dikkat etmem gereken hususlar, almam gereken malzemeleri v.s söylerseniz sevinirim.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

çatı su ve ısı yalıtımı malzemeleri var üstü alüminyum renkte onları alabilirsin.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Malzeme;

Yüksek frekans sesler için, yoğun ağır materyal(bitümlü inşaat malzemleri olabilir), Düşük frekans sesler için hafif az yoğun gözenekli materyal (sünger).

Dikkat edilecekler,

Sert yoğun malzeme yapştırılmalı, geniş sac alanlar mutlaka ağırlaştırlıp frekansı bozulmalı, yapıştırmada zemine %100 temas sağlanmalı, yumuşak malzemelerde hava geçecek tüm delikler tıkanmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...