Mustafa Volkan Koca 22 Haziran 2013 Paylaş 22 Haziran 2013 Geçen sene arabaya bas almayı düşünüyordum abimiz gerek yok arabayı satacağım sen al bunu kullan araba alırsam geri verirsin dedi tamam dedim aldım abimiz arabayı satmaktan vazgeçti geçen gün istedi geri verdim sesindende memnundum son açtığımda plakalığı yerinden oynatıyordu. Gelelim asıl soruya şimdi abimizin verdiği bas 1000lik jbl di bunu 4x125 lik edison amfi ile besleyip 2çıkışı köprüleyip 125x2 ile bağladım pionner teyp takıp aracın orjinal höparlörlerini direk amfisiz bağladım teyptende bası -6 ya indirip sadece amfinin sesini arttırıp sub'dan bas sesi aldım höparlörler bas yüzünden yorulmadığı için oldukça yüksek bozulmayan ses aldım şimdi bu sistemi birdaha kurmak istiyorum. Amfi bende 125x4 500w edison, buna 500 watt kicker bas alsam aynı sesi alırmıyım yoksa 1000lik jbl büyüklüğünden dolayı daha iyi bas mı verir Şöyle düşündüm benim amfi 4x125=500 ben ikisini köprüleyebildiğime göre 250 watt gönderebiliyorum nekadarda 1000lik bassta olsa 250 lik miş gibi ses çıkıyor doğrumudur? bunuda biraz daha bagaj açılsın hemde kickerle daha tok ses alayım diye istiyorum. tavsiyeleriniz nelerdir? Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 22 Haziran 2013 Paylaş 22 Haziran 2013 ben şöyle bişey yaptım http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-kicker-comp-12-30-cm-kabinli-bass-sahibinden-hic-kullanilmamis-128903336/detay ve m acoustic amfi stereo amfi aldım. çok memnunum Yorum bağlantısı
Alper Keskin 22 Haziran 2013 Paylaş 22 Haziran 2013 Elinizdeki ampli ile çok büyük farklar beklemeyin.Bağlatmayı düşündüğünüz kicker markasının muhtemel sub modeli kicker es olacaktır tahminimce ve bu woofer önceden aracınızda bulunan jbl cs1214 ten ses karakteristiği olarak çokta farklı değil...İki subda giriş seviyesi olmakla beraber bu ampli ile kullanmaya devam etmeyi düşünüyorsanız çokta fark etmeyecektir Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 22 Haziran 2013 Yazar Paylaş 22 Haziran 2013 (düzenlendi) Elinizdeki ampli ile çok büyük farklar beklemeyin.Bağlatmayı düşündüğünüz kicker markasının muhtemel sub modeli kicker es olacaktır tahminimce ve bu woofer önceden aracınızda bulunan jbl cs1214 ten ses karakteristiği olarak çokta farklı değil...İki subda giriş seviyesi olmakla beraber bu ampli ile kullanmaya devam etmeyi düşünüyorsanız çokta fark etmeyecektir 500watlık bas ilede 1000 watlık bas ile aynı etkiyi almam mümkünmüdür? benim basın performansından yana şikayetim yok sadece daha küçük bas ile aynı etkiyi alabilirmiyim? 22 Haziran 2013 tarihinde Mustafa Volkan Koca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 22 Haziran 2013 Paylaş 22 Haziran 2013 500watlık bas ilede 1000 watlık bas ile aynı etkiyi almam mümkünmüdür? benim basın performansından yana şikayetim yok sadece daha küçük bas ile aynı etkiyi alabilirmiyim? Benim eski aracimda 1400 w pionner vardi 1000 lik anfi baglamistim mukemmel bass i vardi Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 22 Haziran 2013 Paylaş 22 Haziran 2013 tok ve sert bas isterseniz pionner champion serisi 1400 watt 400 rms tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 22 Haziran 2013 Yazar Paylaş 22 Haziran 2013 500 watt ta öneriniz varmı? 1400watt bas çok yer kaplayacak malum koyunca bagaja yarısını kullanamıyorum. tok ve sert bas isterseniz pionner champion serisi 1400 watt 400 rms tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 22 Haziran 2013 Paylaş 22 Haziran 2013 500 watt ta öneriniz varmı? 1400watt bas çok yer kaplayacak malum koyunca bagaja yarısını kullanamıyorum. standart 30 cm dediğim Yorum bağlantısı
Alper Keskin 22 Haziran 2013 Paylaş 22 Haziran 2013 500watlık bas ilede 1000 watlık bas ile aynı etkiyi almam mümkünmüdür? benim basın performansından yana şikayetim yok sadece daha küçük bas ile aynı etkiyi alabilirmiyim? jbl 1000 watt dediğiniz ürün aslında 250 watt rms gücüne sahip kicker es te aynı watt değerlerinde...Prof düşünmez iseniz besler tabiki..Fakat hatırlatma yapayım kickerın bassları adı gibi kick vurur yani bassı uzatmaz.Jbl in basları daha çok uzatır.Seçiminizi tercihinize göre yapın.Jbl i beğendiyseniz gidip yine aynı özelliklerde bir jbl alabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 22 Haziran 2013 Yazar Paylaş 22 Haziran 2013 jbl 1000 watt dediğiniz ürün aslında 250 watt rms gücüne sahip kicker es te aynı watt değerlerinde...Prof düşünmez iseniz besler tabiki..Fakat hatırlatma yapayım kickerın bassları adı gibi kick vurur yani bassı uzatmaz.Jbl in basları daha çok uzatır.Seçiminizi tercihinize göre yapın.Jbl i beğendiyseniz gidip yine aynı özelliklerde bir jbl alabilirsiniz... bende kicker düşündüm jbl ve pionner çok laçka vuruyor gibi çok buv vuv yapıyor daha az vurmasını istiyorum ozaman daha küçük kicker almayı düşünüyorum peki tüp kabin ile normal dikdörtgen kabin fark eder mi tüp daha az yer kaplar diye ondan alayım dedim Yorum bağlantısı
Alper Keskin 22 Haziran 2013 Paylaş 22 Haziran 2013 bende kicker düşündüm jbl ve pionner çok laçka vuruyor gibi çok buv vuv yapıyor daha az vurmasını istiyorum ozaman daha küçük kicker almayı düşünüyorum peki tüp kabin ile normal dikdörtgen kabin fark eder mi tüp daha az yer kaplar diye ondan alayım dedim Her wooferın çalabileceği optimum kabin ve port ölçüleri vardır.Kaliteli bass istiyorsanız Tüp kabinden ziyade Normal kabin kullanın.30 cm lik woofer kullanacaksanız bunlar için hazır kabinler var onlardan alabilirsiniz tüp kabinden daha verimli çalar bunlarla. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 22 Haziran 2013 Yazar Paylaş 22 Haziran 2013 Her wooferın çalabileceği optimum kabin ve port ölçüleri vardır.Kaliteli bass istiyorsanız Tüp kabinden ziyade Normal kabin kullanın.30 cm lik woofer kullanacaksanız bunlar için hazır kabinler var onlardan alabilirsiniz tüp kabinden daha verimli çalar bunlarla. teşekkürler bilgiler için Yorum bağlantısı
Recommended Posts