Misafir 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Arkadaşlar araç beyaz olunca sadece basınçlı suyla kir tam çıkmıyor. Gölge şeklinde kir kalıyor ve bezle ovmadan çıkmıyor. Özellikle benzinliklerde sadece dış yıkamalarda bu sorunu çözmek için biraz nete bakındım mikrofiber fırça var mı diye. Ancak pek başarılı olamadım. Bildiğiniz bir ürün var mıdır? Yani köpükletince hızlı bir biçimde hem de aracı çizmeden yıkayabileceğim bir mikrofiber bez var mıdır var ise ne önerirsiniz? Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 İki defa yıkayabilirsiniz. Önce düz yıkama sonra köpükleyip tekrar yıkama. Fırça, sünger veya bez her ne kullanırsanız kullanın mutlaka çiziliyor. Mikrofiber fırça hiç duymadım. Mikrofiber kelimesi bildiğim kadarıyla mikrolif dokuma biçimi. Yani kumaş ile ilgili. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 İki defa yıkayabilirsiniz. Önce düz yıkama sonra köpükleyip tekrar yıkama. Fırça, sünger veya bez her ne kullanırsanız kullanın mutlaka çiziliyor. Mikrofiber fırça hiç duymadım. Mikrofiber kelimesi bildiğim kadarıyla mikrolif dokuma biçimi. Yani kumaş ile ilgili. İki defa yıkasam da pek fark etmiyor. mikrofiber moplar mevcut o tarz araçlar için var mıdır diye merak ettim. En sonunda evdeki mopun yeni ucunu takıp deneyeceğim zaten. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 İki defa yıkasam da pek fark etmiyor. mikrofiber moplar mevcut o tarz araçlar için var mıdır diye merak ettim. En sonunda evdeki mopun yeni ucunu takıp deneyeceğim zaten. Ben olsam fırça ile yıkarım. Fırçanın daha az çizdiğini düşünüyorum. Hatta resimde göründüğü gibi direkt fırçalı yıkamaya girerim. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 şu alete arabamı sokmanız için beni bir yere bağlamanız lazım 7 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 o bağa gemici düğümünü de benim için atmanız lazım Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 şu alete arabamı sokmanız için beni bir yere bağlamanız lazım Resimi çektiğim yerde çay makinası da var. O yıkanırken bende çay sigara içiyorum. Çok keyifli oluyor 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Yunus Emre şunu denesen? Hatta bir sap takarsan fena olmaz. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Kauçuk sünger ile bu işi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Ben olsam fırça ile yıkarım. Fırçanın daha az çizdiğini düşünüyorum. Hatta resimde göründüğü gibi direkt fırçalı yıkamaya girerim. zımpara makinesi.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Aaaa boya sökücü, baksanıza astara kadar inmiş, araba beyazlamış Vallahi içim acıdı, siz hiç bu makinalara giren s500, gibi arabalar gördünüzmü, arabaya acıyın, çok canı yanıyordur zavallının Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Yunus Emre şunu denesen? Hatta bir sap takarsan fena olmaz. Evet bunu görmüştüm ama sap takılabildiğini bilmiyordum abi. Universal saplardan takılırsa süper olur. Google: Meguiars Wash Mitt Ben saplı bir şey arıyorum iki dakika da köpüğünden üzerinden geçecek. Bu eldiven biraz uğraştırır Yavuz hocam sıra bekleyenler biraz kulak çınlatabilir Kauçuk sünger ile bu işi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz... Bunun fırça şeklinde olanı var mı Hakan Bey. Biraz baktım ama boya fırçaları falan çıkıyor Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Resimi çektiğim yerde çay makinası da var. O yıkanırken bende çay sigara içiyorum. Çok keyifli oluyor Herhalde sabah şakasıdır diye düşünüyorum... Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Bunun fırça şeklinde olanı var mı Hakan Bey. Biraz baktım ama boya fırçaları falan çıkıyor Fırça tipi ürünler her zaman risktir sakın unutmayın,farkında olmadan araç boyasına zararda verebilirsiniz,en güzeli süngeri elinize alıp yıkamaktır...o yüzden ben tavsiye etmiyorum... Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Fiestaya acıdım yala, yazığım geldi. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Arkadaşlar işin doğrusu sünger, fırça veya eldivenden daha çok esas arabayı çizenin iyi yıkanmayan kurulma bezleridir diye düşünüyorum. Çiziklere dikkat ederseniz daire şeklindeki harelerdir. Yıkarken fazla dairesel hareketler yapılmaz, ama kurularken hep dairesel hareketlerle kurularız. ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Doğruluk payı var ama harelenmeyle başka birşeydir elbette... Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Fırça tipi ürünler her zaman risktir sakın unutmayın,farkında olmadan araç boyasına zararda verebilirsiniz,en güzeli süngeri elinize alıp yıkamaktır...o yüzden ben tavsiye etmiyorum... Fırça derken saplı olacak ama microfiber olacak. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Fırça derken saplı olacak ama microfiber olacak. Anladım merak etmeyin işte o sap işi riskli demek istedim bende... Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 (düzenlendi) Sünger ile yıkamada araba temizlenmez sadece kir yer değiştirir. Yer değiştirme sırasında yani ovaladıkça arabayı çizer.Fırça ile yıkamada aynı anda su püskürtülürse kir yerinden sökülür ve su ile akar gider. Aşağıda ki video da çok detaylı yıkama var. Aşırı titizler için. 25 Haziran 2013 tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Tercih meselesi bu....ben yıllardır sünger ile yıkıyorum,bilenler iyi bilir arabamı. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Çok güzel fırça modelleri var yumaşacık luna marka 10 liraya aldım benzinlıkde kendi fırçamı kullanıyorum, cart curt oto yıkamaya gitmeye yazık ayda 1 yıkamacıya giderim benzinlikde 1 liraya köpük 1 liraya yıkama üstünede mikrofiber bezle siliyorum siyah arabamda kılcal çizik bulamazsınız... Yer sıkıntım olmasa süngerle yıkarımda hem uğraştırıcı hemde aracın mutlaka ön yıkama yapılması lazım süngerde süngerinde klas olması lazım Tamamen aynı mantıkla fırça bakıyorum Dış çok çabuk kirlendiğinden ve kendim yıkamam için imkanım olmadığından benzinliklerde yıkarken fırçayla tertemiz yapmak istiyorum. Luna marka fırçaya baktım nette ama çok bulunmuyor. Sanırım ürün bu? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Çok güzel fırça modelleri var yumaşacık luna marka 10 liraya aldım benzinlıkde kendi fırçamı kullanıyorum, cart curt oto yıkamaya gitmeye yazık ayda 1 yıkamacıya giderim benzinlikde 1 liraya köpük 1 liraya yıkama üstünede mikrofiber bezle siliyorum siyah arabamda kılcal çizik bulamazsınız... Yer sıkıntım olmasa süngerle yıkarımda hem uğraştırıcı hemde aracın mutlaka ön yıkama yapılması lazım süngerde süngerinde klas olması lazım Köpükde kaliteli olmadığı müddetçe çok zararlı birşey. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 şu alete arabamı sokmanız için beni bir yere bağlamanız lazım o bağa gemici düğümünü de benim için atmanız lazım Birde zincir vurun bana kilitleyin ve anahtarı yutarmısın artık bilmiyorum :D Bu ne ya Onunla yıkayanda var niye böyle diyorsunuz 2.5 yıldır birkez dahi yıkatmadım. Artık fırça dahi vurdurmuyorum. Bagajda malzemelerimle geziyorum Yorum bağlantısı
Samet Daş 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Sapin seffaf kismi bitince baslayan beyaz kisim sokulebilir gibi gorunuyor. Uydurulur bir sap. Dermansiz dert yaratmamistir yaradan. Yorum bağlantısı
Recommended Posts