Oktay Demirağ 27 Haziran 2013 Paylaş 27 Haziran 2013 Merhaba, resimlerden de anlaşılacağı gibi klima kontrol ünitesinin, ön çerçeveye bağlı vidalama yerleri kırılmış. Benim sanırım bu çerçeveyi bulma gibi ihtimalim yok.( Çerçevenin başka yerlerinde de çatlaklar mevcut ). Bu çerçeveyi komple sökebilirsem belki yapıştırıcı tarzı ürünler ile tekrar tutturabilirim diye düşünüyorum. Bu çerçeve nasıl sökülür, önce nerelerden sökmeye başlanır acaba ? Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 27 Haziran 2013 Paylaş 27 Haziran 2013 Sahibinden de mondeo diye ararttir bwn gormusdum aynisindan 1 Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 27 Haziran 2013 Yazar Paylaş 27 Haziran 2013 Sahibinden de mondeo diye ararttir bwn gormusdum aynisindan Var ama 350 Tl diyor, ciddi bir para Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 27 Haziran 2013 Paylaş 27 Haziran 2013 ünallar oto yada hakan oto da vardır abi belki.çıkmasını bakmak lazım.onlarda ucuk rakamlar verirlerse tamirini düşünmek lazım bence Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 27 Haziran 2013 Yazar Paylaş 27 Haziran 2013 ünallar oto yada hakan oto da vardır abi belki.çıkmasını bakmak lazım.onlarda ucuk rakamlar verirlerse tamirini düşünmek lazım bence Sormuştum onlara ama her ikisinde de yok. Bir şekilde sökebilirsem tamir basit gibi. Korkum sökerken iyicene parçalamak Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 27 Haziran 2013 Paylaş 27 Haziran 2013 benimde en sağdaki düğmenin sağ tarafında bulunan ampul patlak eğer sökme konusunda bilgi veren olursa bende onu değiştireceğim. ayrıca oktay beyinki gibi benimde ne sağdaki tırnak kırılmış sanırım ama şu an büyük büyük bir problem gibi durmuyor. Bilgilendirme olursa bende buraya bir müdahelede bulunayım. Ayrıca merak ettiğim bir şey var. Çıkmacılardan 98-99 modellerde bulunan dijital beyinden bulsam değiştirebilirmiyim. uyuyormu bunlar birbirine? Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 27 Haziran 2013 Yazar Paylaş 27 Haziran 2013 benimde en sağdaki düğmenin sağ tarafında bulunan ampul patlak eğer sökme konusunda bilgi veren olursa bende onu değiştireceğim. ayrıca oktay beyinki gibi benimde ne sağdaki tırnak kırılmış sanırım ama şu an büyük büyük bir problem gibi durmuyor. Bilgilendirme olursa bende buraya bir müdahelede bulunayım. Ayrıca merak ettiğim bir şey var. Çıkmacılardan 98-99 modellerde bulunan dijital beyinden bulsam değiştirebilirmiyim. uyuyormu bunlar birbirine? Aşağıdaki linkte nasıl söküleceği hususunda güzel bilgiler vermişler. http://www.fordwiki.co.uk/index.php?title=How_to_remove_the_heater_and_radio_surround Dijital beyin olarak sanırsam birebir uymuyor. Aşağıdaki video da detaylıca gösterilmiş. http://www.youtube.com/watch?v=dMx3UPb0Vvg Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 27 Haziran 2013 Paylaş 27 Haziran 2013 yol bilgisayarı beyninden bahsediyo videoda benim bahsettiğim sizin klimanın aynısından var benim arabada da ama ben 99 modellerde olan dijital klima takabilirmiyim diye düşünmüştüm. Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 27 Haziran 2013 Paylaş 27 Haziran 2013 Satilik ilanlarinda bir arac vardi parca par satilikdi birde ona bak Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 27 Haziran 2013 Paylaş 27 Haziran 2013 hocam bulurum bulmaya dijital klimayı ama direk takınca çalışır mı soketleri falan uyar mı benim merak ettiğim o. yani bir tadilata gerek kalmadan direk takılabilir mi ben onu öğrenmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 29 Haziran 2013 Yazar Paylaş 29 Haziran 2013 Bu gün vaktiminde olması ile sorunu çözdüm. Öncelikle teyp sökme aparatım olmadigindan sanayi de 1 tl e söktürdum. Daha sonra kulluk kapaklarını söküp altındaki 2 vidayı soktum. Teypin söküldüğü yerde konsolu tutan 2 vida vardı, onlarida söktükten sonra konsolun ust tarafı zaten vidalı değil geçmeli olduğundan onları çıkartıp uste doğru kaldirdigimda yerinden çıkmış oldu. Klimaya ve ayna ayar tuşuna gelen kabloları da söktükten sonra yerinden komple çıkmış oldu. Klima unitesini tutan 5 adet vida var ve maalesef hepsi kırıkdı. Öncelikle bu vidalar yerine uzun vida takarak klima guzelce tutturdum. Daha sonra sıcak silikon ile destekliyerek saglamlastirdim. 3-5 testten sonra ayni sekilde geri toplayarak sorun çözülmüş oldu. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 teşekkürler oktay hocam gayet açıklayıcı oldu hafta içi deneyeceğim. malesef ki benimde teyp sökmek için aparatım yok bende bir sanayiye uğrayacağım demektir Yorum bağlantısı
Ümit Aplak 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 Bu gün vaktiminde olması ile sorunu çözdüm. Öncelikle teyp sökme aparatım olmadigindan sanayi de 1 tl e söktürdum. Daha sonra kulluk kapaklarını söküp altındaki 2 vidayı soktum. Teypin söküldüğü yerde konsolu tutan 2 vida vardı, onlarida söktükten sonra konsolun ust tarafı zaten vidalı değil geçmeli olduğundan onları çıkartıp uste doğru kaldirdigimda yerinden çıkmış oldu. Klimaya ve ayna ayar tuşuna gelen kabloları da söktükten sonra yerinden komple çıkmış oldu. Klima unitesini tutan 5 adet vida var ve maalesef hepsi kırıkdı. Öncelikle bu vidalar yerine uzun vida takarak klima guzelce tutturdum. Daha sonra sıcak silikon ile destekliyerek saglamlastirdim. 3-5 testten sonra ayni sekilde geri toplayarak sorun çözülmüş oldu. Oktay bey benim bi sorum olacak size benim aracın fan kademesinde 3 çalışmıyor yani 3 e getirince ne sağda nede solda üfleme yapmıyor arkasındaki kablolardan olabilirmi bende ona göre paneli sökecem? Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 29 Haziran 2013 Yazar Paylaş 29 Haziran 2013 Umit Bey, benim tahminimce fan resistoru arızalı. Torbidonun altından bakılınca solda küçük bir resistoru goreceksiniz. Ben degistirdigimde içi yanmıştı maalesef. Ancak başka bir sorunda olabilir. Bende bu sorun olduğunda 3. Kademede çok çok az hava ufluyordu. Yorum bağlantısı
Ümit Aplak 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 Benimde sorunum aynı 3 de çok az üflüyor uzun yolda lazım oluyor 2 az geliyor 4 çok ilk fırsatta bakıcam...torpidoyu sökmeye gerek var mı? Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 29 Haziran 2013 Yazar Paylaş 29 Haziran 2013 Sökerseniz daha rahat değiştirirsiniz, ben sökmeden değiştirmiştim. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2013 Paylaş 29 Haziran 2013 teşekkürler oktay hocam gayet açıklayıcı oldu hafta içi deneyeceğim. malesef ki benimde teyp sökmek için aparatım yok bende bir sanayiye uğrayacağım demektir Saatçi tornavidalarınız var ise uzun olanlardan 4 tanesiyle teybi sökebilirsiniz.kenarlardaki deliklere tornavidaları sonuna kadar ittirin ve iki tarafta taktığınız tornavidaları dışa doğru kanırtın ve teybi dışarı çekin çıkacaktır. Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 kendiniz sökmeyin çatlaksa elinizde kalabilir, göğüs hava yastığı tamiri yapan bir yere gidin çerçeveyi göğsü komple söktürün kırık kulakçık , çatlak ne varsa yaptırın , göğsün altının izalasyonunuda kontrol ttirin tahmini 250 - 300 tl masrafınız olacaktır ama uzun bir süre göğüsle ilgili sıkıntı yamazsınız. Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 Valla ben soyle bi daha baktim dugmelerin en saginda hafif bi cikma var ama oyle aman aman bi cikinti degil kendim sokebilirsem yapabilirmiyim diye dusunuyodum ama kendimin yapacagi o kadar is cikti ki onu en sona attim hele ki 250 lira bi masraf su an icin cok. Gorseniz bunun icin mi ugrasiyorsun dersiniz. Simdilik bayagi bi idare eder beni. Kimseden cevap alamadigim bi sorum var benim. 97 mondeoda manuel klima var. Gitsem cikmacidan 98 modellerde olan dijital klima tuslarini alip takabilirmiyim acaba? Birkac yerde sordum ama cevap alamadim. Yani cikmacidan 200 e falan alinca soketleri oluyosa direk dijital hale cevirebilsem dijital olmasi bir arti daha katardi araca. Ama olur mu bilemiyorum. Keske olsa da dijitale cevirebilsem. Yorum bağlantısı
Ümit Aplak 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Sökerseniz daha rahat değiştirirsiniz, ben sökmeden değiştirmiştim. Oktay bey geçen gün rezistansı bulduk zaten kabloyu sökünce sorun belli oldu kablolardan bir tanesi kararmış soketi eritmiş temizledik... Problem çözüldü... 1 Yorum bağlantısı
Ali Güneri 14 Ağustos 2014 Paylaş 14 Ağustos 2014 Merhaba, resimlerden de anlaşılacağı gibi klima kontrol ünitesinin, ön çerçeveye bağlı vidalama yerleri kırılmış. Benim sanırım bu çerçeveyi bulma gibi ihtimalim yok.( Çerçevenin başka yerlerinde de çatlaklar mevcut ). Bu çerçeveyi komple sökebilirsem belki yapıştırıcı tarzı ürünler ile tekrar tutturabilirim diye düşünüyorum. Bu çerçeve nasıl sökülür, önce nerelerden sökmeye başlanır acaba ? selamlar .. bende de aynısı oldu. ikili kompedantlı yapıştırıcı ile yaptım vida yerlerini . sonra sıcak silikon ile sağlamlaştırdım. sizde yapabilirsiniz. saygılarımla.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ağustos 2014 Paylaş 15 Ağustos 2014 Bu gün vaktiminde olması ile sorunu çözdüm. Öncelikle teyp sökme aparatım olmadigindan sanayi de 1 tl e söktürdum. Daha sonra kulluk kapaklarını söküp altındaki 2 vidayı soktum. Teypin söküldüğü yerde konsolu tutan 2 vida vardı, onlarida söktükten sonra konsolun ust tarafı zaten vidalı değil geçmeli olduğundan onları çıkartıp uste doğru kaldirdigimda yerinden çıkmış oldu. Klimaya ve ayna ayar tuşuna gelen kabloları da söktükten sonra yerinden komple çıkmış oldu. Klima unitesini tutan 5 adet vida var ve maalesef hepsi kırıkdı. Öncelikle bu vidalar yerine uzun vida takarak klima guzelce tutturdum. Daha sonra sıcak silikon ile destekliyerek saglamlastirdim. 3-5 testten sonra ayni sekilde geri toplayarak sorun çözülmüş oldu. Ben geç gördüm bu konuyu,daha önce yaptım bu dediğiniz işlemleri ama sıcak silikon çok kısa ömürlü oluyor,ben de havya ile aynı tarz bir plastik parça bularak vidaları yerine takarak,sabit tutarak o parçaları iyice eriterek yeni yuva yaptım ve vidaladım . orjinali gibi sağlam oldu valla Yorum bağlantısı
Recommended Posts