İçeriğe Yönlendir

Lpg Yeni Takıldı, Çok Yakıyor

Mutlu Çelik
Çözüme git Misafir tarafından,

Recommended Posts

Mutlu Çelik

2003 mondeo (otomatik) aracıma atiker yeni versiyon lpg taktırdım, depoyu fulleyip 100 km sonra tekrar gaz aldım şehir içi yaklaşık 18 lt yaktı. ustama iletince birkaç defa daha dene dedi ...ilk denemede bu şekil olması normal mi?

ben en fazla 10-12 litre yakar diye biliyordum.aracım full bakımlı.

Ne önerirsiniz.

TEŞEKKÜRLER.

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Montajdan bir süre sonra kalibrasyona gidilmesi gerekebiliyor, sanırım o zaman normale döner ayrıca lpg deposu ilk dolumlarda şamandra alışana kadar net bir ortalama vermeyebilir, belki iki dolum arasında siz ful zannetseniz bile litre farkı vardır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

sabah aldığınız pompadan akşam yine alsanız dahi aynı basınçta dolum yapmaz. tankerin doluluk oranı etki eder. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

LPG İlk montaj sırasında ayar tutmayabiliyor. Motora uyum süreci yaşıyor, Aracı sıfır aldığınızı düşünün, ilk 10-15 bin km.'de çok yakıyor daha sonra kademe kademe yakıtın azaldığını gözlemliyorsunuz... böyle bir durum, sık sık bilgisayarlı ayar yaptırın.... :good1:

Yorum bağlantısı
  • Çözüm

Montaj, lpg kiti markası, yakıt, güzergah, ilk depolar, birçok açıklamaı olabilir. Ancak gerçek bir tanedir.

Aracınızın benzinli tüketimi km'de kaç litre ise lpg olarak bunun %20 fazlasını tüketmeniz optimumdur. Atiker bu açıdan genelde vukuatlıdır. Bu nedenle italyan rakipleri ya da hollandalı lider markalar gibi ekonomik olmayacaktır. Olması için gayret gösterilirse bu sefer aracın rolanti sorunlar, stop etme gaz yememe gibi sıkıntıları ortaya çıkacaktır. Çünki siz çok yakıyor dedikçe bilgisayardan kalibrasyon düşürülecektir.

Zaten bu ilk depolardaki uyum süreci de buradan gelir. Default yapılan ayarlar, motorun sağlık ve mekanik kalitesine göre uyumsuzluk çıkarabilir, buna manuel müdahele edilir. Usta deneyimli ise nokta vuruşlar yapar, değilse, git dene gel şeklinde bu süreç devam eder.

Siz 3 depo kadar deneyin. Aynı tüketim değerlerini alıyorsanız yeniden kalibrasyona girin.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Talip Eren

Lpg de depo fulleyerek yapılan ölçümler yanıltır,pompa basınçları çok etkilidir.En doğru ölçüm depoyu bitirip az miktar gaz alarak bitene kadar gitmek.

Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz

Lpg de depo fulleyerek yapılan ölçümler yanıltır,pompa basınçları çok etkilidir.En doğru ölçüm depoyu bitirip az miktar gaz alarak bitene kadar gitmek.

Evet lpg de ölçüm yapmak zor. Pompalar yanıltıcı olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Mutlu Çelik

arac daha önce lpg liydi .sadece ön taraf değiştirildi. milano sistem vardı ancak ömrünü tamamlamıştı. ona masraf etmektense sıfır bir kit taktırdım.fakat iki defadır denedim hemen hemen aynı değerler çıktı.350 -400 krş.

lpg litresi. SAKARYA DA  2. 18 LİRA...

YANİ ŞEHİR İÇİ NORMAL KULLANIMDA 350-400 GİBİ BİR  RAKAM ÇIKTI.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...