İçeriğe Yönlendir

Kapı Altı Lazer Logo...

Talip Eren

Recommended Posts

Talip Eren

Bugün bir arkadaşımın 2007 Connect aracına kapı altı lazer logo montajı yaptık,her aşamasını fotoğraflayacağımı söylemiştim,konularımı bulamadığımdan burada paylaşmak istedim.Montaj yapmak isteyen arkadaşlar için bilgi amaçlıdır.

Lazerler ve delme aparatı

SAM_1177_zps69e5ce75.jpg

Öncelikle kapının iç plastik kaplamasını söküyoruz

SAM_1176_zps2ca66801.jpg

Lazeri takacağımız yeri belirliyoruz,mümkün olduğunca yere dik olacak şekilde montaj yapmak gerekiyor

SAM_1179_zps53df5fd7.jpg

Beraberinde gelen panç ile belirlediğimiz bölgeyi deliyoruz

SAM_1180_zps909953c8.jpg

SAM_1185_zps451505ef.jpg

SAM_1186_zps8fc42271.jpg

Deliğin kenarındaki çapakları temizliyoruz,eğer lazer girmekte çok zorlanıyorsa deliği bir miktar eğe ile genişletiyoruz

SAM_1195_zps94c10bcd.jpg

Lazeri yerine takarak arkasından kendi somunu ile sıkıştırıyoruz

SAM_1194_zps422d7a4b.jpg

SAM_1198_zpsf1d4f464.jpgSAM_1199_zps92353c18.jpg

Logonun zemine yansıma yönünü ayarlıyoruz

SAM_1218_zps8220278d.jpg

Lazeri somun ile sabitlesek bile kapı açılıp kapanırken titreşimden ve darbeden gevşeyip dönmesini önlemek için silikon ile takviye yapıyoruz.Eğer bunu yapmazsak sonrasında düzeltmek için tekrar kapı içi kaplamasının sökülmesi gerekir.

SAM_1202_zps4fc8f302.jpg

Gelelim elektrik tesisatına,

eğer aracın orjinalinde kapı altı aydınlatması var ise lazeri direk buraya paralel bağlayabiliriz.

Montaj yaptığımız araç gibi kapı altı aydınlatması olmayan araçlarda kapıya 2 adet kablo çekilmesi gerekiyor.Birtanesi sabit 12 V a bağlanacak diğeri kapı switch kablosuna bağlanacak.

Kapı switchleri gem modülüne bağlı ise tavan lambasından kablo çekilerek yapılabilir(bizim araçda bu şekilde yapıldı)

Kabloların araçdan kapıya geçişini fotoda ok ile gösterilen kendi körüğünün içinden yapabiliriz.Bu araçda ekstra bir boş geçiş bulduğumuz için körük ile uğraşmamak için daire içinde gösterilen yerden tesisatı çektik

SAM_1203_zpsf7b763e1.jpg

SAM_1204_zps4f2397e7.jpg

Tavan lambasından yaptığımız bağlantı

SAM_1221_zps2877af7b.jpg

Bitmiş hali

SAM_1212_zps27ea44c6.jpg

SAM_1213_zps9d0cfdaf.jpg

Gece görüntüsü

SAM_1224_zps0cdf4419.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Tebrikler, güzel olmuş, güle güle kullanın.. FB logosu olaymış daha eyiymiş.. :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

:bravo:  :bravo:  :bravo:  Tebrikler güzel olmuş ayrıca da paylaşım için teşekkür ederiz. Bende yapmayı düşünüyorum ilk fırsatta.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Güzel bir paylaşım, emeğine sağlık Talip  ;)

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Gerçekten çok güzel olmuş abi ellerinize sağlık böylece connectlere de yapılışını gördüm.İnş bende aracıma yaptıracağım..

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Güzel olmuş elinize sağlık. Lazer logoyu nerden, kaça aldığınızın bilgisini verebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Güzel olmuş elinize sağlık. Lazer logoyu nerden, kaça aldığınızın bilgisini verebilir misiniz?

talip bey kendi üretiyor bildiğim kadarıyla, c-max 2006 için logo çalışması yapmıştı fakat önceliklerimin farklı olması sebebi ile ertelemiştim. kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum..

13zpsf242fe281.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

talip bey kendi üretiyor bildiğim kadarıyla, c-max 2006 için logo çalışması yapmıştı fakat önceliklerimin farklı olması sebebi ile ertelemiştim. kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum..

Aydın Bey teşekkür ederim, logo güzel olmuş, aracımın garanti süreci bitince bende yaptırmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Aydın Bey teşekkür ederim, logo güzel olmuş, aracımın garanti süreci bitince bende yaptırmayı düşünüyorum.

yakışır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Kapının yapısı gereği tam dik bakmamış yere ama yine de çok güzel olmuş Talip. :bravo: Alete sıkıştırmadan önce açı verilip sabitlenirse tam dik olur sanırım. Bir de ışığı mı lazer bunun da "lazer logo" diye satıyorlar? Bana normal ışık gibi geldi.  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mustafa Turgut

Güle güle kullanın Bjk li olarak Hoş durmuş.... Bunların yeni serileri çıkmıştı kapı içini delmeden üzerine yapışıyordu ....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Sadece şekil içinmi bu ürünler yoksa yeride aydınlatacak ışık veriyormu?

Benim kapı altında ledvar geçe baya işe yarıyorlar sökp bunları takarsam aydınlatmada sorun yaşarım diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Kapının yapısı gereği tam dik bakmamış yere ama yine de çok güzel olmuş Talip. :bravo: Alete sıkıştırmadan önce açı verilip sabitlenirse tam dik olur sanırım. Bir de ışığı mı lazer bunun da "lazer logo" diye satıyorlar? Bana normal ışık gibi geldi.  :unsure2:

Hocam ben bitanesini parçalamıştım.Led ve lensden ibaret.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Hocam ben bitanesini parçalamıştım.Led ve lensden ibaret.

Ben de ona takıldım ya işte Sermet, neresi lazer diye. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talip Eren

Teşekkür ederim arkadaşlar.Montaj konusunda örnek olması açısından detaylı anlatmaya çalıştım.

Sorulara genel cevap vermeye çalışayım,

Öncelikle Murat hocam beklendiği üzere püf nokta yakalamışsın :) ,Sermet beyin dediği gibi bu alet power led,mercekler ve logonun olduğu lens den oluşmakta.Lazer pointer gibi yansıma amacı ile kullanıldığından lazer demişler(ben demedim,zamanında öyle isimlendirmişler, gidiyor :) ).Kutusunun üzerinde yazan ghost shadow light,hayalet ışık gibi birşey.Nerden geldiği bilinmeyen ve kapıyı açınca birden önünüzde beliren bir şekil olduğundan sanırım hayalet ışık demişler,aslında lazer ibaresi yok ama hayalet ışık veya gölge ışık desen çok çekici olmaz diye düşünmüş heralde insanımız.

Yine doğru tesbit ettiğiniz üzere lazerin :)  açısı yere tam 90 derece değil,delmeden önce aynı açıdan denedik,özellikle yuvarlak çerçeve ve logo oval yansımadığı için bu şekilde taktık.Açı fazla olursa dediğin gibi düzelterek sabitlemek lazım.

Logo görüntüsü dışında aydınlatma özelliğide az miktarda oluyor,standart aydınlatma veya led kadar aydınlatmaz.

Delmeden,yapıştırılarak olan tipleride var,henüz elime geçmediği için yorum yapamayacam,İstanbul dan bir arkadaşım yapışan tiplerin bunlar kadar parlak olmadığını söylemişti,gözümle görmedim,bilmiyorum.

Piyasada çokca çeşidi var.Direk yurtdışı sitelerden şahsi olarak uygun fiyatlara da alınabilir.

Bir de aynı aracın videosunu ekleyeyim(çekim çok net değil,canlı daha iyi görünüyor)

http://www.youtube.com/watch?v=nV1iwGw8EM8&feature=youtu.be

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Teşekkür ederim arkadaşlar.Montaj konusunda örnek olması açısından detaylı anlatmaya çalıştım.

Sorulara genel cevap vermeye çalışayım,

Öncelikle Murat hocam beklendiği üzere püf nokta yakalamışsın :) ,Sermet beyin dediği gibi bu alet power led,mercekler ve logonun olduğu lens den oluşmakta.Lazer pointer gibi yansıma amacı ile kullanıldığından lazer demişler(ben demedim,zamanında öyle isimlendirmişler, gidiyor :) ).Kutusunun üzerinde yazan ghost shadow light,hayalet ışık gibi birşey.Nerden geldiği bilinmeyen ve kapıyı açınca birden önünüzde beliren bir şekil olduğundan sanırım hayalet ışık demişler,aslında lazer ibaresi yok ama hayalet ışık veya gölge ışık desen çok çekici olmaz diye düşünmüş heralde insanımız.

Yine doğru tesbit ettiğiniz üzere lazerin :)  açısı yere tam 90 derece değil,delmeden önce aynı açıdan denedik,özellikle yuvarlak çerçeve ve logo oval yansımadığı için bu şekilde taktık.Açı fazla olursa dediğin gibi düzelterek sabitlemek lazım.

Logo görüntüsü dışında aydınlatma özelliğide az miktarda oluyor,standart aydınlatma veya led kadar aydınlatmaz.

Delmeden,yapıştırılarak olan tipleride var,henüz elime geçmediği için yorum yapamayacam,İstanbul dan bir arkadaşım yapışan tiplerin bunlar kadar parlak olmadığını söylemişti,gözümle görmedim,bilmiyorum.

Piyasada çokca çeşidi var.Direk yurtdışı sitelerden şahsi olarak uygun fiyatlara da alınabilir.

Bir de aynı aracın videosunu ekleyeyim(çekim çok net değil,canlı daha iyi görünüyor)

http://www.youtube.com/watch?v=nV1iwGw8EM8&feature=youtu.be

Senin öyle demediğini biliyorum Talip'çiğim. ;) Amacı aydınlatma olmadığı için aydınlatmaması normal. Güzel görünmesi ve insanları şaşırtması için yapılmış. Bunları da yapıyor zaten. :) Tam 90 derece olmaması da göze çok batmıyor. Anlayanlara da çok rahatsızlık verecek gibi değil, benim gibi. ;) Eline sağlık yani. :p

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Senin öyle demediğini biliyorum Talip'çiğim. ;) Amacı aydınlatma olmadığı için aydınlatmaması normal. Güzel görünmesi ve insanları şaşırtması için yapılmış. Bunları da yapıyor zaten. :) Tam 90 derece olmaması da göze çok batmıyor. Anlayanlara da çok rahatsızlık verecek gibi değil, benim gibi. ;) Eline sağlık yani. :p

Murat abi, Logodan logoya değişiyor aydınlatma olayı. Yukarıdaki logo siyah beyaz olsun diye sadece beyaz kısımlar geçirgen yapılıp siyah "renk" yakalanmış. Misal bende ford logosu var aydınlatıyor bayaa... Hele köy, panayır, piknik alanı gibi sokak aydınlatması olmayan yerde çok işe yarıyor yeri görme açısından...

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Murat abi, Logodan logoya değişiyor aydınlatma olayı. Yukarıdaki logo siyah beyaz olsun diye sadece beyaz kısımlar geçirgen yapılıp siyah "renk" yakalanmış. Misal bende ford logosu var aydınlatıyor bayaa... Hele köy, panayır, piknik alanı gibi sokak aydınlatması olmayan yerde çok işe yarıyor yeri görme açısından...

Doğrudur Önder'im. :) http://muratdere.com.tr/index.php/yan-ayna-altlar-na-is-k-v-2 ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İbrahim Ünver

:)) Güzel olmuş bende ford logoluları düşünüyorum ama bakalım nasip kısmet.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...