Günhan Tekin Öztürk 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 Merhaba. 2001 Focus Ghia'da bir ses var. Her zaman olmasa da sık sık kalın bir uğultu sesi geliyor motordan. Giderken, dururken, gaz verince ya da rölantide fark etmiyor. Her halükarda geliyor. Bazen de kendi kendinde kesiliyor. Bir de, mutfaktaki ocaklarımızda kullandığımız çakmağın sesine benzer bir ses geliyor. Aracı alalı 1 ay oldu, şimdiye kadar 2 kez karşılaştım. Çıt çıt çıt diye seri bir şekilde 10-15 kere geliyor. Ocak çakmaklarının sesiyle aynı olduğu için elektrik kaçağı olmasından şüphelendim. Sigortalara ve akü başlarına baktım ama bir sorun yok gibi. Ayrıca bunlara bağlı ya da bu sıkıntılardan bağımsız bilmiyorum ama kendi kendine stop etmeler oluyor bazen. Şimdiye kadar 5-6 kez yaşadım 1 ay içerisinde. Motor sıcak soğuk farketmiyor ama vites boştayken stop ediyor. Nedir sizce durum? Yorum bağlantısı
Mustafa Turgut 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 Aracınız Lpg li ise çıt çıt sesi açıklanabilir . Aracın stop etme nedeni Lpg ayarları veya filtre temizliği olabilir. Tabi LpG li ise ... 1 Yorum bağlantısı
Mert Çakar 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 stop etme sorununuz aracı ilk çalıştırdıktan sonra 3 ile 8 dakika arasında mı oluyor tahmini olarak ? birde aracınızda gaz mevcut mudur? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 Çıt çıt sesini nereden nasıl duyuyorsunuz.. Horultu, hava filtresi emiş yollarından gelebilir, çıtırtı katalitik konvertörden gelebilir.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 Çıtırtı, sigorta kutusundan geliyor olmasın Röle falan takılı kalıyor olabilir mi Yorum bağlantısı
Günhan Tekin Öztürk 10 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 10 Temmuz 2013 (düzenlendi) Sorunu giderdiklerini söylediler ama bakalım ses seda yok şimdilik. Araç LPG'li ve onlar da bu yüzden yaptığını söylediler. Aracı alalı 1 ay oldu ve sadece 2 kez karşılaştığım bir durum. Peş peşe 8-10 kere yapıyordu. Sanki küçük demir bir bilye beton zemine düşmüş de defalarca sekiyormuş gibi bir sesti. Araç ilk çalıştırıldığı anda yapıyordu. Motora yeterince yakıt gitmediği için gaz ile benzine peş peşe bir kaç kez geçiş yaptığı tezi üretildi. Gaz kelebeleğine baktılar, kurum dolmuş. Manifolt da temizlenmesi lazım dediler. Açtılar gerçekten onun içi de soba borusu gibi kurum bağlamış. LPG bir kaç kez patlama yapmış diyerek gaz kelebeği ile manifolt arasındaki plastik boruların içindeki beyaz tabakayı gösterdiler. Arkadan ıslığa benzer bir uğultu geliyordu onun da benzin pompasından kaynaklandığını söylediler, değiştirdiler, geçti.Sonuçta bu bahaneyle epey bir bakım yapıldı araca. Kelebek ve Manifolt temizlendi. Yağ değiştirildi. Yağ filtresi, hava ve benzin filtresi, polen filtresi değiştirildi. (13+13+34+13=73 TL) Benzin deposu temizlendi ve benzin pompası içindeki motor (140 TL) değiştirildi. Egsoz orta ve son susturucu değiştirildi.(295 TL) (Ortadaki patlamış, sondaki çürümüştü. Önce ortadaki patlarsa son susturucuyu tıkar motoru boğar dediler) Hankook marka 4 lastik (110 x 4=440TL) 4 lastiğe çelik sibop ve nitrojen (40TL) 4 buji (30 TL) 4 kelepçe (5 TL) Enjektör temizleyici katkı(45TL) Rot ayarı (30TL) İşçilik (120+150 = 270 TL) (2 gün götürdüm servise) Arka denge kollarının burçları da hafiften aşınmaya başlamış ama artık benim pilim bitti onu da yaptıramadım Tüm bunlar + ufak tefek ek parçalar, temizlik için benzin vs. toplam 1430 TL tuttu. Bilmiyorum fiyat fazla mı çıkartıldı düşük mü, normal mi? Yakıt bu işlemlerden önce şehirlerarası 24 kuruştu ki TEM'de 160-170 gittim. Bakımdan sonra 21 kuruşa kadar düştü. 10 Temmuz 2013 tarihinde Günhan Tekin Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdar Özmen 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 merhabalar aynı problem benim aracımda da var bunu sadece lpg de yapıyor yazın nadiren stop ediyordu yüksek süratdeyken boşa aldığımda,vites küçültmek istediğimde veya ışıklara yaklaşırken boşa aldığımda arada sırada yapıyodu.bir ara boşa alıp sağa dönerken de yapıyordu hız yavaş dahi olsa stop ediyordu 3-4 saatlık kullanımda 2-3 defa belki yapıyodu bazende 3-4 gün hiç yapmıyordu ama şu anda sık sık tekrarlamaya başladı vites aralarında bile stop ediyor çok sinir bozucu ve tehlikeli bir hale geldi vites aralığı 2 sn ye olsa stop eder hale geldi benzinde hiç yapmıyoryani şöyle düşünün bir kasise yaklaştığımda iyice durma seviyesine geliyorum vites 1 e bile rahat geçebiliyoken yani araç o denli yavaş iken o aralıkda bile stop ediyor yorumları fikirleri okudum fakat bi ara hararetle ilgili bu sayfada gezinmeme rağmen bayagı masraf etmiştim yine öyle bişey olsun istemiyorum direkt olarak yapmam gereken bişey varsa oradan başlamak istiyorum şimdiden teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
Soner Hozer 20 Mayıs 2014 Paylaş 20 Mayıs 2014 Merhaba. 2001 Focus Ghia'da bir ses var. Her zaman olmasa da sık sık kalın bir uğultu sesi geliyor motordan. Giderken, dururken, gaz verince ya da rölantide fark etmiyor. Her halükarda geliyor. Bazen de kendi kendinde kesiliyor. Bir de, mutfaktaki ocaklarımızda kullandığımız çakmağın sesine benzer bir ses geliyor. Aracı alalı 1 ay oldu, şimdiye kadar 2 kez karşılaştım. Çıt çıt çıt diye seri bir şekilde 10-15 kere geliyor. Ocak çakmaklarının sesiyle aynı olduğu için elektrik kaçağı olmasından şüphelendim. Sigortalara ve akü başlarına baktım ama bir sorun yok gibi. Ayrıca bunlara bağlı ya da bu sıkıntılardan bağımsız bilmiyorum ama kendi kendine stop etmeler oluyor bazen. Şimdiye kadar 5-6 kez yaşadım 1 ay içerisinde. Motor sıcak soğuk farketmiyor ama vites boştayken stop ediyor. Nedir sizce durum? Merhabalar, Aynı model 2001 Ghia aracım var yaklaşık 4 ay oldu alalı. Bahsetmiş olduğunuz sorunların birebir aynıları mevcut aracımda. Yaptığınız bakımlarda aynı hemen hemen. ama o bilye sesi gibi ses hala geliyor şanzımanın dişlilerinin çalışmasından yaptığını söyledi tamirci. Stop etme sorunu da ışıklara yaklaşınca durmaya yakın stop ediyor.. Daha çok sanayiye gitmemiz lazım Ayrıca bu konunun takipçisiyim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Mayıs 2014 Paylaş 20 Mayıs 2014 Merhabalar, Aynı model 2001 Ghia aracım var yaklaşık 4 ay oldu alalı. Bahsetmiş olduğunuz sorunların birebir aynıları mevcut aracımda. Yaptığınız bakımlarda aynı hemen hemen. ama o bilye sesi gibi ses hala geliyor şanzımanın dişlilerinin çalışmasından yaptığını söyledi tamirci. Stop etme sorunu da ışıklara yaklaşınca durmaya yakın stop ediyor.. Daha çok sanayiye gitmemiz lazım Ayrıca bu konunun takipçisiyim. VSs yani hız sensörünüz ölmüş. Yorum bağlantısı
Soner Hozer 22 Mayıs 2014 Paylaş 22 Mayıs 2014 VSs yani hız sensörünüz ölmüş. Hız sensörüyle ne alakası var anlamadım ama. Onu da değiştirmiştim.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Mayıs 2014 Paylaş 22 Mayıs 2014 Hız sensörüyle ne alakası var anlamadım ama. Onu da değiştirmiştim.. Durmaya yakın stop ediyorsa çok büyük ihtimalle VSS sensörüdür. İkinci bir seçenek ise rölanti valfidir. Bu arada, hortumlar kontrol edildi mi? Ekstradan bi yerden hava alıyor olmasın araç? Son olarak, avatarınız kural dışı olduğundan sildim. Yorum bağlantısı
Soner Hozer 22 Mayıs 2014 Paylaş 22 Mayıs 2014 Durmaya yakın stop ediyorsa çok büyük ihtimalle VSS sensörüdür. İkinci bir seçenek ise rölanti valfidir. Bu arada, hortumlar kontrol edildi mi? Ekstradan bi yerden hava alıyor olmasın araç? Son olarak, avatarınız kural dışı olduğundan sildim. Km hız sensörü ve rölanti valfı de değiştirildi. Kelebek borusu da temizlenmişti. Sorun başka yerde herhalde. Son olarak; buluruz bi avatar senden kıymetli mi .) Yorum bağlantısı
Coşkun Akbaş 1 Haziran 2014 Paylaş 1 Haziran 2014 abi aynı dert bendede var motor ısınana kadar benzindede tüpte de bosa aldıgımda bazen stop edecekmiş gibi oluyor cogu zamanda ediyor..arac ısınınca hiç bi sıkıntı yok sorunu bulamıyorum deli oluyorum..biri kartel havalandırma hortumu dedi gittim sanayideki ustaya adam ondan kesinlikle olmaz dedi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 1 Haziran 2014 Paylaş 1 Haziran 2014 abi aynı dert bendede var motor ısınana kadar benzindede tüpte de bosa aldıgımda bazen stop edecekmiş gibi oluyor cogu zamanda ediyor..arac ısınınca hiç bi sıkıntı yok sorunu bulamıyorum deli oluyorum..biri kartel havalandırma hortumu dedi gittim sanayideki ustaya adam ondan kesinlikle olmaz dediSubaplara baktırdınız mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts