İçeriğe Yönlendir

Siyah Sprey Boya Ile Rötuş Olurmu ?

Murat Yalçın

Recommended Posts

Murat Yalçın

Arkadaslar  Selamlar  ,

Aracım siyah oldugundan dolayı park halında veya  boya hatası kaynaklı tampon bölgesinde  köselerde  ince  beyaz çizgiler oluşuyor   boyası  gitmiş direk , malum siyah üzerinde,   beyaz da  sırıtıyor. En azından  görünmesin  oraları siyah  yapayım diyorum  basitcene , acaba bu iş  için  siyah  sprey boya  kullanabilirmiyiz ? Etrafı maskelerin o ince çiziğe   psst  sıkarım koyuluk acıklıgına gore belki 10  dk sonra ikinci bir kat atarım falan. Ne dersiniz ? tavsiyeniz ne olur bu konuda? 

Tşkler,

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

O cizgiler gördüğüm kadarıyla boyanın sıyrılıp altındaki  beyaz  tampon lastiginin gorunmesi  seklinde  olusmus o yüzden pastanın  çözeceğini sanmıyorum.

Olmaz... Vernik ister.. 

Peki rötuş için satılan boyaların farkı nedir mehmet bey ? Onlar kendileri verniklimi oluyor ? Bu arada elimdeki  sprey parlak siyah şeklinde , belki verniğe ihtiyacım olmayabilir ? Emin olamadım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

ben böyle işler için serviste bir işim çıkmasını bekliyorum bir işi yaptırıken rutuşuda bedavaya getirmiş oluyorum.

aha hemen bunu gittiğiniz servise bildiriyorum :D:p

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

iyi bir yöntem gibi geliyor kulağa. Bakalım işin erbapları ne diyecek.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

ben böyle işler için serviste bir işim çıkmasını bekliyorum bir işi yaptırıken rutuşuda bedavaya getirmiş oluyorum.

arkadaşlar ben  servis'e gittigimde bunu soyleyecektim ama  bir arkadas  ek ucret istiyorlar  dedi , acçıkcası kendimyapabilecegim birşeye  ek para  vermek istemedim.

Benim de tamponuma sürtmüşlerdi. Başka bir forumda profesyonel olarak detay işi ile uğraşan bir arkadaşım şunu yazmıştı

"Çizik derin görünüyor , sıcak silikon sıkıp spatula ile fazlasını al , sonra rötuş boyasını süngerle üzerine uygula en son fırça ile üstünden geçersin" demişti.

Bende de  farklı  derinlikte  , mesela  tamponda  seviyeki  derin ordan  resmen  boya  parcası kopmus  şeklinde olanlar  var  birde örnek  dış aynanın arkası  ,ben sürekli park ettikten sonra kapatıyorum muhtemelen birileri gecerken ince  de olsa oraya   dokunup geçiyorki  incecik   beyaz alan  oluşmuş ama   seviye  farkı yok aynı  yüzey  seviyesinde.

Turtle  Wax'ın bu iş için bir ürünü var , 

http://www.turtlewaxturkiye.com/index.php/turtle-wax/turtlewax-haber/147-haber01.html

deneyen test eden oldumu acaba ?

• Sıcak yüzeylerde ve güneş altında kullanmayınız.
  • Zımparalar üzerinde fazla basınç uygulamayınız.
  • Çizik etrafını vernik akmaması için maskeleyiniz.
  • Maskelemede soloteyp bant kullanmayınız.
  • Zımpara yaparken pedleri ve yüzeyi sprey yağlayıcı ile ıslatınız.
  • Opak boyada (verniksiz direk parlak boya) vernik kullanmayınız
  • Çocukların erişemeyeceği yerde tutunuz.
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

arkadaşlar ben  servis'e gittigimde bunu soyleyecektim ama  bir arkadas  ek ucret istiyorlar  dedi , acçıkcası kendimyapabilecegim birşeye  ek para  vermek istemedim.

Bende de  farklı  derinlikte  , mesela  tamponda  seviyeki  derin ordan  resmen  boya  parcası kopmus  şeklinde olanlar  var  birde örnek  dış aynanın arkası  ,ben sürekli park ettikten sonra kapatıyorum muhtemelen birileri gecerken ince  de olsa oraya   dokunup geçiyorki  incecik   beyaz alan  oluşmuş ama   seviye  farkı yok aynı  yüzey  seviyesinde.

Turtle  Wax'ın bu iş için bir ürünü var , 

http://www.turtlewaxturkiye.com/index.php/turtle-wax/turtlewax-haber/147-haber01.html

deneyen test eden oldumu acaba ?

• Sıcak yüzeylerde ve güneş altında kullanmayınız.
  • Zımparalar üzerinde fazla basınç uygulamayınız.
  • Çizik etrafını vernik akmaması için maskeleyiniz.
  • Maskelemede soloteyp bant kullanmayınız.
  • Zımpara yaparken pedleri ve yüzeyi sprey yağlayıcı ile ıslatınız.
  • Opak boyada (verniksiz direk parlak boya) vernik kullanmayınız
  • Çocukların erişemeyeceği yerde tutunuz.

Evet ben denedim. Derin çizik vardı. Sonuç oldukça iyi...

Yorum bağlantısı
Fırat Çakıroğlu

Serviste de ne zaman şu çizikleri veya yanıkları da ücretsiz halledelim deseler bir çocuğun sulu boya ile boyaması gibi hallediyorlar. Bedava ya anca öyle :)

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Arkadaşlar başka  alternatif öneren  var mı ? Yoksa  Turtle Wax'i  almayı düşünüyorum ? Ne dersiniz ?

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Bizim bir arkadaşın aracı aynı sizin ki gibi sorunluydu sprey kapağının içine spreyi 1 dakika civarı sıkıp su haline getirdik daha sonra fırça ile alıp rutuş yaptık kuruduktan sonra mad bir görünümü oldu onuda güzel bir süper parlak cila ile üstünden geçtik neredeyse hiç belli bile olmuyordu öneririm basit yöntem arıyorsanız.

Hocam bahsettiginiz  super parlak  cila nedir acaba ? Pasta cile  degil  dimi ? Yoksa  teflon cila mı  tam anlayamadım. :)

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Forum komple gezmeye gitmiş anlaşılan :) kimseler yok.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Arkadaslar buraya nasıl resim ekleyebilirim ?  Tampondaki boya  rotus yapacak yerin resmini cektim ama ekleyemiyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Benim de tamponuma sürtmüşlerdi. Başka bir forumda profesyonel olarak detay işi ile uğraşan bir arkadaşım şunu yazmıştı

"Çizik derin görünüyor , sıcak silikon sıkıp spatula ile fazlasını al , sonra rötuş boyasını süngerle üzerine uygula en son fırça ile üstünden geçersin" demişti.

Çizgiye güzelce ve kalınca rötüş boyasını sür, çiziği doldur, iyice dolana dek kurudukça kat at, sonra 1-2 gün kurusun ve jilet alıp kaportaya yasla ve yanlamasına fazlalığı kes at :) yerim sıcak silikon tekniğini  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Açılıyor. 

Araba opak beyaz olucak, bu işin en kolay olduğu renk bu, bundan sonraki arabam kesinlikle beyaz olmalı:) 

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Çizgiye güzelce ve kalınca rötüş boyasını sür, çiziği doldur, iyice dolana dek kurudukça kat at, sonra 1-2 gün kurusun ve jilet alıp kaportaya yasla ve yanlamasına fazlalığı kes at :) yerim sıcak silikon tekniğini  :D

Ali  Bey  fazlalıgı sıfır numara  zımpara ile  hafifce  alsakda olur mu  cok  zarar  vermez miş baya bir okudum  sıfır  numara  zımparanın  kullanımını üzerinede pasta +  cila    mis  gibi  olur  yazıyorlar,  orjinal boya olunca  vernik ihtiyacı  olmaz  dediler ama ne kadar  dogru bilemiyorum:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...