Murat Yalçın 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 Arkadaslar Selamlar , Aracım siyah oldugundan dolayı park halında veya boya hatası kaynaklı tampon bölgesinde köselerde ince beyaz çizgiler oluşuyor boyası gitmiş direk , malum siyah üzerinde, beyaz da sırıtıyor. En azından görünmesin oraları siyah yapayım diyorum basitcene , acaba bu iş için siyah sprey boya kullanabilirmiyiz ? Etrafı maskelerin o ince çiziğe psst sıkarım koyuluk acıklıgına gore belki 10 dk sonra ikinci bir kat atarım falan. Ne dersiniz ? tavsiyeniz ne olur bu konuda? Tşkler, Yorum bağlantısı
Mert Çakar 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 o ince beyaz çizgiler acaba pastayla çıkmıcak gibi çizikler mi? Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 5 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2013 O cizgiler gördüğüm kadarıyla boyanın sıyrılıp altındaki beyaz tampon lastiginin gorunmesi seklinde olusmus o yüzden pastanın çözeceğini sanmıyorum. Olmaz... Vernik ister.. Peki rötuş için satılan boyaların farkı nedir mehmet bey ? Onlar kendileri verniklimi oluyor ? Bu arada elimdeki sprey parlak siyah şeklinde , belki verniğe ihtiyacım olmayabilir ? Emin olamadım. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 ben böyle işler için serviste bir işim çıkmasını bekliyorum bir işi yaptırıken rutuşuda bedavaya getirmiş oluyorum. aha hemen bunu gittiğiniz servise bildiriyorum Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 iyi bir yöntem gibi geliyor kulağa. Bakalım işin erbapları ne diyecek. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 6 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2013 ben böyle işler için serviste bir işim çıkmasını bekliyorum bir işi yaptırıken rutuşuda bedavaya getirmiş oluyorum. arkadaşlar ben servis'e gittigimde bunu soyleyecektim ama bir arkadas ek ucret istiyorlar dedi , acçıkcası kendimyapabilecegim birşeye ek para vermek istemedim. Benim de tamponuma sürtmüşlerdi. Başka bir forumda profesyonel olarak detay işi ile uğraşan bir arkadaşım şunu yazmıştı "Çizik derin görünüyor , sıcak silikon sıkıp spatula ile fazlasını al , sonra rötuş boyasını süngerle üzerine uygula en son fırça ile üstünden geçersin" demişti. Bende de farklı derinlikte , mesela tamponda seviyeki derin ordan resmen boya parcası kopmus şeklinde olanlar var birde örnek dış aynanın arkası ,ben sürekli park ettikten sonra kapatıyorum muhtemelen birileri gecerken ince de olsa oraya dokunup geçiyorki incecik beyaz alan oluşmuş ama seviye farkı yok aynı yüzey seviyesinde. Turtle Wax'ın bu iş için bir ürünü var , http://www.turtlewaxturkiye.com/index.php/turtle-wax/turtlewax-haber/147-haber01.html deneyen test eden oldumu acaba ? Sıcak yüzeylerde ve güneş altında kullanmayınız. Zımparalar üzerinde fazla basınç uygulamayınız. Çizik etrafını vernik akmaması için maskeleyiniz. Maskelemede soloteyp bant kullanmayınız. Zımpara yaparken pedleri ve yüzeyi sprey yağlayıcı ile ıslatınız. Opak boyada (verniksiz direk parlak boya) vernik kullanmayınız Çocukların erişemeyeceği yerde tutunuz. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 arkadaşlar ben servis'e gittigimde bunu soyleyecektim ama bir arkadas ek ucret istiyorlar dedi , acçıkcası kendimyapabilecegim birşeye ek para vermek istemedim. Bende de farklı derinlikte , mesela tamponda seviyeki derin ordan resmen boya parcası kopmus şeklinde olanlar var birde örnek dış aynanın arkası ,ben sürekli park ettikten sonra kapatıyorum muhtemelen birileri gecerken ince de olsa oraya dokunup geçiyorki incecik beyaz alan oluşmuş ama seviye farkı yok aynı yüzey seviyesinde. Turtle Wax'ın bu iş için bir ürünü var , http://www.turtlewaxturkiye.com/index.php/turtle-wax/turtlewax-haber/147-haber01.html deneyen test eden oldumu acaba ? Sıcak yüzeylerde ve güneş altında kullanmayınız. Zımparalar üzerinde fazla basınç uygulamayınız. Çizik etrafını vernik akmaması için maskeleyiniz. Maskelemede soloteyp bant kullanmayınız. Zımpara yaparken pedleri ve yüzeyi sprey yağlayıcı ile ıslatınız. Opak boyada (verniksiz direk parlak boya) vernik kullanmayınız Çocukların erişemeyeceği yerde tutunuz. Evet ben denedim. Derin çizik vardı. Sonuç oldukça iyi... Yorum bağlantısı
Fırat Çakıroğlu 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 Serviste de ne zaman şu çizikleri veya yanıkları da ücretsiz halledelim deseler bir çocuğun sulu boya ile boyaması gibi hallediyorlar. Bedava ya anca öyle Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 6 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2013 Arkadaşlar başka alternatif öneren var mı ? Yoksa Turtle Wax'i almayı düşünüyorum ? Ne dersiniz ? Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 6 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2013 Bizim bir arkadaşın aracı aynı sizin ki gibi sorunluydu sprey kapağının içine spreyi 1 dakika civarı sıkıp su haline getirdik daha sonra fırça ile alıp rutuş yaptık kuruduktan sonra mad bir görünümü oldu onuda güzel bir süper parlak cila ile üstünden geçtik neredeyse hiç belli bile olmuyordu öneririm basit yöntem arıyorsanız. Hocam bahsettiginiz super parlak cila nedir acaba ? Pasta cile degil dimi ? Yoksa teflon cila mı tam anlayamadım. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 7 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 7 Temmuz 2013 Forum komple gezmeye gitmiş anlaşılan kimseler yok. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 Arkadaslar buraya nasıl resim ekleyebilirim ? Tampondaki boya rotus yapacak yerin resmini cektim ama ekleyemiyorum. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 http://s1307.hizliresim.com/1c/b/q2r14.jpg On tampondaki beyazlıklar , resim ters cıkmıs kusura bakmayın. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 (düzenlendi) Benim de tamponuma sürtmüşlerdi. Başka bir forumda profesyonel olarak detay işi ile uğraşan bir arkadaşım şunu yazmıştı "Çizik derin görünüyor , sıcak silikon sıkıp spatula ile fazlasını al , sonra rötuş boyasını süngerle üzerine uygula en son fırça ile üstünden geçersin" demişti. Çizgiye güzelce ve kalınca rötüş boyasını sür, çiziği doldur, iyice dolana dek kurudukça kat at, sonra 1-2 gün kurusun ve jilet alıp kaportaya yasla ve yanlamasına fazlalığı kes at yerim sıcak silikon tekniğini 9 Temmuz 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Açılıyor. Araba opak beyaz olucak, bu işin en kolay olduğu renk bu, bundan sonraki arabam kesinlikle beyaz olmalı Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 Çizgiye güzelce ve kalınca rötüş boyasını sür, çiziği doldur, iyice dolana dek kurudukça kat at, sonra 1-2 gün kurusun ve jilet alıp kaportaya yasla ve yanlamasına fazlalığı kes at yerim sıcak silikon tekniğini Ali Bey fazlalıgı sıfır numara zımpara ile hafifce alsakda olur mu cok zarar vermez miş baya bir okudum sıfır numara zımparanın kullanımını üzerinede pasta + cila mis gibi olur yazıyorlar, orjinal boya olunca vernik ihtiyacı olmaz dediler ama ne kadar dogru bilemiyorum:) Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 9 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2013 Ben hemen boya koduna bakıp rotus için orjinal boya alayım , tavsiye edeeginiz yer varmı acaba ? Şöyle BASF ın rotus boyaları varmıs asagidaki linkteki gibi ... http://www.ucuzuburada.com/Products-modotm96m062-mr-%7C-multi-rivoluzione-ford-boya-kod-metalik-siyah-partner-blac-fircali-rotus-boyasi-96m062.html Yorum bağlantısı
Recommended Posts