İçeriğe Yönlendir

Krank Sensörü Ateşleme Bobini

Bünyamin Dedeoğlu

Recommended Posts

Bünyamin Dedeoğlu

Arkadaşlar merhaba, 1500 km yol yaptım arabamda hiç bir sorun yoktur. Memlekete geldim bugün arabam giderken aniden stop etti. Motor ustasını çağırdım baktı ve motorla ilgili bir şey olmadığını sorunun elektriksel olduğunu söyledi bunun üzerine araçı elektrik ustasına çektirdim. Usta aracın krank sensörü ve ateşleme bobininde arıza oldugunu söyledi ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Araç Ford Fiesta 1.25i 2010 model bir araç. Krank sensörü ve ateşleme bobini neden arıza yapar bilen var mı acaba ? Bir arkadaşımla konuştum kafadan değiştirmeye gitmenin yanlış olduğu sensörü bağlayan soket ve kendisinin önce temizlenmesini denenmesini söyledi. Başına böyle bir durum gelen var mı ? Hadi değişti diyelim fiyatı nedir ? Ateşleme bobini ve krank sensörünün ? Teşekkürler. Birde ziftli bir yola girmiştim ondan olabilirmi ? 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bobinin böyle birden aracı stop ettireceğini sanmam . Krank sensörü olabilir ama araç bilgisayara bağlandımı ? Hata kodu ne çıkıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Araç bağlandı 2 sinde arıza lambası yandı hocam 

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Boğaz Kelebeği nedir hocam bızım araçta nerede bu parca acaba

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Motora hava girişi yakınlarındadır. Yakıt hava karışımını ayarlar.

Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

2011 Focus ateşleme bobini değiştirdim normalde birşey yoktu fakat LPG taktırdıktan sonra araba gaz yemedi teklemeye başladı arıza lambası yandı cihaza bağlandı ateşleme arızası ve 4 silindir enjektör arızası verdi. Bobin, kablolar ve bujiler değişti şimdi tık yok. Arabanda Lpg yoksa garantiden baktır derim. Ben 300 TL'ye değiştirdim ateşlemesini.

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Garanti var ama araba hiç servise girmemiş bilmiyorum servisler kabul edermı hocam

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

krank sensörü ve ateşleme bobini değiştirdiler en sonunda olmadı bugün beyin arızalı dedıler hocam 

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Şu an ateşleme bobini primer kontrolu devresi hata verdi diyor usta arkadaslar

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Merhaba konuyu daha öncede açmıştım, araç giderken aniden stop etti, motor ustası baktı sorun yok dedi. Elektrik ustasına çektik usta sırasıyla grank sensörü, ateşleme bobini ve ateşleme bobin soketine baktı olmadı. araba marş alıyor bırakıyor . ateşleme yok en son beyin arızası dendi.şu an beyin söküldü yardımlarınızı beklıyorum. Arabada ateşleme yok. bujılere gelıyor bırakıyor. bakılan parcaları yazdım lutfen bılgısı olan basına boyle bırsey gelen yardımcı olabılırmı tesekkurler

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Rifat Lüleci

Konu; ATEŞLEME SİSTEMİNDE ARIZA.ATEŞLEME YAPMIYOR.

Arkadaşlar benzer bir sorunda bende var.Araç 98 2.0 Auto.mondeo lpg.li akşam arabayı kapattım,sabah bastım dönüyor çalışmıyor.ateşleme serbest bırakmıyor yakıt pomp.basıyor ateşleme yok.bobin ateşlemeyi bırakmıyor sistemde bir emniyet devrede tutuyor.o gün ne denedimse çalışmadı. bir gece kutup başını çıkardım.- ucu bıraktım sabah bastım aynı ateşleme kesik.kumandayla açtım kapadım kontak üstünde açtım kapadım kumandasız yedek imolu anahtarla bastım yok yok yok arkadaşlar.servisi aradım krank sensöründen bahsettı.kutup başını sök sabah bas dedi olmadı.

Daha öncede benzer arızayı yaptı.anahtar kontakta iken merkezi sistemi açtım kapadım çalıştı.Bir günde aynı arıza yı hanımda yapmış bir gün sonra basmış çalışmış.Ben emniyet sistemine bağlı bir arıza olabileceğini düşünüyorum bir güvenlik ikazı alıyor her seferindede akşam kapatıyoruz sabah çalışmıyor.

Benzer olayı yaşayan ve çözümünü bilenden acil destek bekliyorum.

Forum yönecileri arkadaşlarıma duyrulur. ateşleme yok. araç çalışmıyor.bobin bir aylık yeni

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Konu; ATEŞLEME SİSTEMİNDE ARIZA.ATEŞLEME YAPMIYOR.

Arkadaşlar benzer bir sorunda bende var.Araç 98 2.0 Auto.mondeo lpg.li akşam arabayı kapattım,sabah bastım dönüyor çalışmıyor.ateşleme serbest bırakmıyor yakıt pomp.basıyor ateşleme yok.bobin ateşlemeyi bırakmıyor sistemde bir emniyet devrede tutuyor.o gün ne denedimse çalışmadı. bir gece kutup başını çıkardım.- ucu bıraktım sabah bastım aynı ateşleme kesik.kumandayla açtım kapadım kontak üstünde açtım kapadım kumandasız yedek imolu anahtarla bastım yok yok yok arkadaşlar.servisi aradım krank sensöründen bahsettı.kutup başını sök sabah bas dedi olmadı.

Daha öncede benzer arızayı yaptı.anahtar kontakta iken merkezi sistemi açtım kapadım çalıştı.Bir günde aynı arıza yı hanımda yapmış bir gün sonra basmış çalışmış.Ben emniyet sistemine bağlı bir arıza olabileceğini düşünüyorum bir güvenlik ikazı alıyor her seferindede akşam kapatıyoruz sabah çalışmıyor.

Benzer olayı yaşayan ve çözümünü bilenden acil destek bekliyorum.

Forum yönecileri arkadaşlarıma duyrulur. ateşleme yok. araç çalışmıyor.bobin bir aylık yeni

Rıfat bey, yönetime bildir sekmesini sadece şikayet,forum ile aksaklık ve düzenlenmesini istediğiniz ileti-konu vs gibi durumlarda kullanıyoruz.Probleminizin çözümü ile ilgili ricalarınızı bu bölümden yapmıyoruz. İletinizi göndereli daha 15 dakika olmuş.Bigisi olan üyelerimiz mutlaka sorunuzun çözümü ile ilgili fikirlerini yazacaktır.

Yorum bağlantısı
Rifat Lüleci

Rıfat bey, yönetime bildir sekmesini sadece şikayet,forum ile aksaklık ve düzenlenmesini istediğiniz ileti-konu vs gibi durumlarda kullanıyoruz.Probleminizin çözümü ile ilgili ricalarınızı bu bölümden yapmıyoruz. İletinizi göndereli daha 15 dakika olmuş.Bigisi olan üyelerimiz mutlaka sorunuzun çözümü ile ilgili fikirlerini yazacaktır.

Tşklr.Tahir bey telaşe den oldu,daha sonra farkettim.sildim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...