İçeriğe Yönlendir

Motor Arıza Lambası Neden Yanar?

Caner ŞAHİN

Recommended Posts

Caner ŞAHİN

Evet yorumlarınızı alayım 2011 model focus 1.6 Comfort araç arıza lambası sürekli yanıyor mesaj falan da yok, kırmızı da değil ama sürekli yanıyor neden yanar? 

Yorum bağlantısı
Caner ŞAHİN

yağ değişimi gerektiği için yanabilir mi mesela lpg var evet 

Yorum bağlantısı

Büyük ihtimalle zengin karışım diye arıza verecektir.Ancak başka sorunlardan dolayı da verebilir mesela söylediğiniz gibi yağ değişimi için ;) km tanımlıyorlar araçlara bakım için bu km aşıldığı taktirde yanar.Focusta bilmiyorum nasıl söner ama benim araçta iğne sokup basılı tutunca sönüyor.Ama yine de emin olmak için bilgisayara bağlatın,büyük sorun çıkmasın.

doğru ,lpgde fakir karışım hatası veriyordu :)

Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

Ben LPG taktırdım ateşlemesinde sıkıntı olduğu için yandı önce arabayı bilgisayara bağla sonra arıza çözülüyor zaten.

Yorum bağlantısı
Caner ŞAHİN
(düzenlendi)

Yarın yağ değiştirip başka yerden yakıt alacağım ilk kez yakıt aldığım bir yerdi son aldığım istasyon,ikiside olabilir olmadı son gittiğim servisi arar sorarım km tanımladınız mı diye olmadı pc ye bağlatırım herkese çok teşekkürler

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

En güzel cevap.

:D abi "en iyi cevap" segmesini  tıklayamıyorsun  diye  mi böyle yazmaya başladın :p

tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

Ayni model lpg li aracin var. Gecen ay motor ariza lambasi yandi. Servise goturdum lpgden dediler. Ariza kodu da vermiyordu.1 hafta boyunca yandi. Lpgciye gotururken yolda markete ugramak icin durakladim. Sonra arabayi calistirinca kendiliginden sondu. Niye yandi niye sondu bende anlamadim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

:D abi "en iyi cevap" segmesini  tıklayamıyorsun  diye  mi böyle yazmaya başladın :p

Tapatalktan beceremedim o işi yaa :D

Ayni model lpg li aracin var. Gecen ay motor ariza lambasi yandi. Servise goturdum lpgden dediler. Ariza kodu da vermiyordu.1 hafta boyunca yandi. Lpgciye gotururken yolda markete ugramak icin durakladim. Sonra arabayi calistirinca kendiliginden sondu. Niye yandi niye sondu bende anlamadim.

Mutlaka arıza kodu verir.. Bakılan cihaz okuyamıyor, yada bakan teknisyen göremiyordur.. 

Muhtemelen kötü yakıt kaynaklı yanmıştır.. 

Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

Tapatalktan beceremedim o işi yaa :D

Mutlaka arıza kodu verir.. Bakılan cihaz okuyamıyor, yada bakan teknisyen göremiyordur.. 

Muhtemelen kötü yakıt kaynaklı yanmıştır..

Serviste ariza kodu gorduler mi bilmiyorum ama gauge test yaptim DTC None yaziyordu..

Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

Gauge menü okuyamaz her şeyi.. :)

O zaman is degisir :) . Suan ariza lambasi yanmiyor. Bilgisayara baglatsam yine de cikabilir mi ariza kodu acaba ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

gauge da görür gösterge resmini çekip hangi lamba yanıyor gösterin bence bize.

Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu

gauge da görür gösterge resmini çekip hangi lamba yanıyor gösterin bence bize.

Artik yanmadigi icin fotograf koyamayacagim ancak yanan lamba ilk mesajda da bahsi gecen motor ariza lambasiydi ve defalarca gauge menuden kontrol etmeme ragmen ariza kodu yoktu.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Caner ŞAHİN

reklam gibi olacak ama arabayı ustaya gösterene kadar üst üste 2 depo şelden yakıt aldım ikinci deponun sonunda araba öksürür gibi yaptı :)) sonra hırp diye lamba söndü çok entresandı 

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Adem Yılmazer

Merhaba Arkadaşlar,

Hatcback Benzinli 1.6 Focus 2 Comfort aracımın, yaklaşık 1 ay önce motor uyarı ışığı yandı.

Hemen bir ustaya götürdük ve bilgisayar bağladık.

Aracı kontrol eden usta, hata açıklamasında "oksijen sensörü" vb bir hata olduğunu, benzin firmalarının kullanmış olduğu benzinlerin içeriklerindeki "oktan" farklılığından kaynaklanabileceğini, korkulacak birşeyin olmadığını belirtti.

Bilgisayardan hata kodunu sildi.

Bu olaydan 2 hafta sonra aracımız, "motor arıza lambasını" tekrar yaktı.

3-4 gün böyle kullandıktan sonra, aracın yağ değişimi ve hava filtresinin değişimi için gittiğim aynı usta, aracı tekrar cihaza bağladı ve aynı hatanın olduğunu belirterek tekrar silme işlemini gerçekleştirdi.

10 gün sonra yine motor arıza uyarı lambası yanmaya başladı.

Benim dikkatimi çeken şu oldu:

Normalde sürekli olarak OPET, Petrol Ofisi'nden yakıt alırken, ilk defa TOTAL'den benzin aldım ve aradan 2 gün geçtikten sonra ilk defa "motor arıza lambasını yaktı.

Aracımın devirinde, gücünde ve performansında herhangi bir değişiklik olmuyor. Normal koşullardaki performansı ile aynı.

Aracıma LPG yok.

27.500 km'de ve çok titiz kullanmaya özen gösteriyorum.

Sizce bu arızanın sebebi ne olabilir?

Ustanın dile getirdiği gibi korkmamak mı gerekir?

Bu konuda ki görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Samet YILDIZ

aynı sorun son 2 haftadır bendede var  arıza ışığı yanıyor söndürttüyorum tekrar yanyor. servis lpg den diyor bişey olmaz diyor ama ben kafama takıyorum. lpg ustasına götüreceğim o da halledemesse ne yapacağım bilmiyorum. landirenzo lpg var aracta 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

aynı sorun son 2 haftadır bendede var arıza ışığı yanıyor söndürttüyorum tekrar yanyor. servis lpg den diyor bişey olmaz diyor ama ben kafama takıyorum. lpg ustasına götüreceğim o da halledemesse ne yapacağım bilmiyorum. landirenzo lpg var aracta

Samet bey diğer konuda da yazdım. LPG kaynaklı olabilir.
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Yunus çayırtepe

Arkadaslar motor ariza lambasi yakti sua n sehir disindayim fakir karisim diolar ama bilmiyorum hata kodunu nasil anlicaz focus3 arac

Yorum bağlantısı
Yunus çayırtepe

Cekiste yok benzine aldm biraz ole gittim tekrar tupe gectim ama sonmedi motor sesi ayni gibi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...