Caner ŞAHİN 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Evet yorumlarınızı alayım 2011 model focus 1.6 Comfort araç arıza lambası sürekli yanıyor mesaj falan da yok, kırmızı da değil ama sürekli yanıyor neden yanar? Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Bilgisayara bağlamadan bilemezsiniz. Yorum bağlantısı
Caner ŞAHİN 14 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2013 yağ değişimi gerektiği için yanabilir mi mesela lpg var evet Yorum bağlantısı
Misafir 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Büyük ihtimalle zengin karışım diye arıza verecektir.Ancak başka sorunlardan dolayı da verebilir mesela söylediğiniz gibi yağ değişimi için km tanımlıyorlar araçlara bakım için bu km aşıldığı taktirde yanar.Focusta bilmiyorum nasıl söner ama benim araçta iğne sokup basılı tutunca sönüyor.Ama yine de emin olmak için bilgisayara bağlatın,büyük sorun çıkmasın. doğru ,lpgde fakir karışım hatası veriyordu Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Ben LPG taktırdım ateşlemesinde sıkıntı olduğu için yandı önce arabayı bilgisayara bağla sonra arıza çözülüyor zaten. Yorum bağlantısı
Caner ŞAHİN 14 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2013 (düzenlendi) Yarın yağ değiştirip başka yerden yakıt alacağım ilk kez yakıt aldığım bir yerdi son aldığım istasyon,ikiside olabilir olmadı son gittiğim servisi arar sorarım km tanımladınız mı diye olmadı pc ye bağlatırım herkese çok teşekkürler 14 Temmuz 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Arıza olduğu için yanıyor desem abi ? En güzel cevap. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 (düzenlendi) En güzel cevap. abi "en iyi cevap" segmesini tıklayamıyorsun diye mi böyle yazmaya başladın 14 Temmuz 2013 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Ayni model lpg li aracin var. Gecen ay motor ariza lambasi yandi. Servise goturdum lpgden dediler. Ariza kodu da vermiyordu.1 hafta boyunca yandi. Lpgciye gotururken yolda markete ugramak icin durakladim. Sonra arabayi calistirinca kendiliginden sondu. Niye yandi niye sondu bende anlamadim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 abi "en iyi cevap" segmesini tıklayamıyorsun diye mi böyle yazmaya başladın Tapatalktan beceremedim o işi yaa Ayni model lpg li aracin var. Gecen ay motor ariza lambasi yandi. Servise goturdum lpgden dediler. Ariza kodu da vermiyordu.1 hafta boyunca yandi. Lpgciye gotururken yolda markete ugramak icin durakladim. Sonra arabayi calistirinca kendiliginden sondu. Niye yandi niye sondu bende anlamadim. Mutlaka arıza kodu verir.. Bakılan cihaz okuyamıyor, yada bakan teknisyen göremiyordur.. Muhtemelen kötü yakıt kaynaklı yanmıştır.. Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Tapatalktan beceremedim o işi yaa Mutlaka arıza kodu verir.. Bakılan cihaz okuyamıyor, yada bakan teknisyen göremiyordur.. Muhtemelen kötü yakıt kaynaklı yanmıştır.. Serviste ariza kodu gorduler mi bilmiyorum ama gauge test yaptim DTC None yaziyordu.. Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Gauge menü okuyamaz her şeyi.. O zaman is degisir . Suan ariza lambasi yanmiyor. Bilgisayara baglatsam yine de cikabilir mi ariza kodu acaba ? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 gauge da görür gösterge resmini çekip hangi lamba yanıyor gösterin bence bize. Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 gauge da görür gösterge resmini çekip hangi lamba yanıyor gösterin bence bize. Artik yanmadigi icin fotograf koyamayacagim ancak yanan lamba ilk mesajda da bahsi gecen motor ariza lambasiydi ve defalarca gauge menuden kontrol etmeme ragmen ariza kodu yoktu. Yorum bağlantısı
Caner ŞAHİN 15 Eylül 2013 Yazar Paylaş 15 Eylül 2013 reklam gibi olacak ama arabayı ustaya gösterene kadar üst üste 2 depo şelden yakıt aldım ikinci deponun sonunda araba öksürür gibi yaptı ) sonra hırp diye lamba söndü çok entresandı Yorum bağlantısı
Adem Yılmazer 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Merhaba Arkadaşlar, Hatcback Benzinli 1.6 Focus 2 Comfort aracımın, yaklaşık 1 ay önce motor uyarı ışığı yandı. Hemen bir ustaya götürdük ve bilgisayar bağladık. Aracı kontrol eden usta, hata açıklamasında "oksijen sensörü" vb bir hata olduğunu, benzin firmalarının kullanmış olduğu benzinlerin içeriklerindeki "oktan" farklılığından kaynaklanabileceğini, korkulacak birşeyin olmadığını belirtti. Bilgisayardan hata kodunu sildi. Bu olaydan 2 hafta sonra aracımız, "motor arıza lambasını" tekrar yaktı. 3-4 gün böyle kullandıktan sonra, aracın yağ değişimi ve hava filtresinin değişimi için gittiğim aynı usta, aracı tekrar cihaza bağladı ve aynı hatanın olduğunu belirterek tekrar silme işlemini gerçekleştirdi. 10 gün sonra yine motor arıza uyarı lambası yanmaya başladı. Benim dikkatimi çeken şu oldu: Normalde sürekli olarak OPET, Petrol Ofisi'nden yakıt alırken, ilk defa TOTAL'den benzin aldım ve aradan 2 gün geçtikten sonra ilk defa "motor arıza lambasını yaktı. Aracımın devirinde, gücünde ve performansında herhangi bir değişiklik olmuyor. Normal koşullardaki performansı ile aynı. Aracıma LPG yok. 27.500 km'de ve çok titiz kullanmaya özen gösteriyorum. Sizce bu arızanın sebebi ne olabilir? Ustanın dile getirdiği gibi korkmamak mı gerekir? Bu konuda ki görüş ve önerilerinizi bekliyorum. TEŞEKKÜR EDİYORUM. Yorum bağlantısı
Samet YILDIZ 16 Temmuz 2014 Paylaş 16 Temmuz 2014 aynı sorun son 2 haftadır bendede var arıza ışığı yanıyor söndürttüyorum tekrar yanyor. servis lpg den diyor bişey olmaz diyor ama ben kafama takıyorum. lpg ustasına götüreceğim o da halledemesse ne yapacağım bilmiyorum. landirenzo lpg var aracta Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Temmuz 2014 Paylaş 16 Temmuz 2014 aynı sorun son 2 haftadır bendede var arıza ışığı yanıyor söndürttüyorum tekrar yanyor. servis lpg den diyor bişey olmaz diyor ama ben kafama takıyorum. lpg ustasına götüreceğim o da halledemesse ne yapacağım bilmiyorum. landirenzo lpg var aractaSamet bey diğer konuda da yazdım. LPG kaynaklı olabilir. Yorum bağlantısı
Yunus çayırtepe 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Arkadaslar motor ariza lambasi yakti sua n sehir disindayim fakir karisim diolar ama bilmiyorum hata kodunu nasil anlicaz focus3 arac Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 çekişte motor sesinde değişim var mı? Yorum bağlantısı
Yunus çayırtepe 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Cekiste yok benzine aldm biraz ole gittim tekrar tupe gectim ama sonmedi motor sesi ayni gibi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2015 Paylaş 15 Mayıs 2015 Lpg kalibrasyon hatasıdır... Ben focus3 olsam hiç çalışmam lpg ile Yorum bağlantısı
Recommended Posts