Turaç Engin 17 Temmuz 2013 Paylaş 17 Temmuz 2013 Merhabalar... Aklımda bir sorun var ki içinden çıkamadım... Aracıma tatlı bir bas için kağıt üstünde 600W lık normalde 200W ı geçmeyeceğini tahmin ettiğim 2 tane sub koyacağım... Bu sub ları 2 tane anfi ile besleyeceğim... Ve bu iki anfiyi de birisini sağ arka diğerini sol arka kapı hoparlörünün yanına deck koyarak besleyeceğim... Ön taraftan sökme işlemi yapmayı düşünmüyorum... Deck çeviricileri hoparlör için kapıya giren kablolara bağlayacağım. Şimdi asıl sorun... Arka hoparlörü iptal etmeyeceğim... Hem arka hoparlör hem deck aynı anda çalışır mı? Sıkıntı yaratır mı? Elbet seste biraz düşme bekliyorum... Çift anfi ile beslememin sebebi bir kapıdan yüksek ses çıkarken diğerinden düşük çıkmaması... Hiç değilse orantılı olması... Yorum bağlantısı
Turaç Engin 18 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2013 İstediğim şey sistem kurmak değil... Tatlı bir bass elde etmek... Bu yüzden teyp değiştirmek mantıklı değil... Kaldı ki sony teybi bırakıpta multimedya teybe geçmeyi ben mantıklı bulmuyorum.. Bu yüzden çevirici düşündüm... Aşırı bir kalite beklentim yok... Kendini hissettirsin yeter... Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 18 Temmuz 2013 Paylaş 18 Temmuz 2013 İstediğim şey sistem kurmak değil... Tatlı bir bass elde etmek... Bu yüzden teyp değiştirmek mantıklı değil... Kaldı ki sony teybi bırakıpta multimedya teybe geçmeyi ben mantıklı bulmuyorum.. Bu yüzden çevirici düşündüm... Aşırı bir kalite beklentim yok... Kendini hissettirsin yeter... tek bir tane bağlasınız yeter ozmn 300 400 rmslik Yorum bağlantısı
Turaç Engin 18 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2013 Uğur bey... İlk mesajımda gayet açık yazdım.. Bende biliyorum tek bir tanenin yeteceğini... Fakat hoparlörleri iptal etmeyeceğim... Arka hoparlörün birinden düş birinden yüksek ses almak istemiyorum. Bu yüzden iki tane bağlayacağım... Sorum şu. Hoparlör ve deck ayn anda kullanıldığında sorun çıkar mı? Hoparlörün sesi çok berbat hale gelir mi? Bunun dışında birşey öğrenmek istemiyorum... Zaten bu konular hakkında bilgim var... Ben yalnızca soruma cevap arıyorum... Yorum bağlantısı
Mert Keçeci 18 Temmuz 2013 Paylaş 18 Temmuz 2013 İstediğim şey sistem kurmak değil... Tatlı bir bass elde etmek... Bu yüzden teyp değiştirmek mantıklı değil... Kaldı ki sony teybi bırakıpta multimedya teybe geçmeyi ben mantıklı bulmuyorum.. Bu yüzden çevirici düşündüm... Aşırı bir kalite beklentim yok... Kendini hissettirsin yeter..Ben Bence birde 4 kanal anfi alıp orjinal haporlörleride bu anfife girerseniz hemdaha sorunsuz olur hemde daha temiz ses alırsınız ayrıca Uğur abinin dediği gibi sony teybi değiştirmek dahada iyi bir seçim olucak sizin açınızda aynı hatayı ben yaptım siz yapmayın ben sistemi kurduktan 1 gün sonra gidip birde teyp aldım ki deck'in falan kalitelisini almıştım ama teyp değişince herşey değişiyor emin olun. Yorum bağlantısı
Çözüm Mert Nazmi Serin 24 Temmuz 2013 Çözüm Paylaş 24 Temmuz 2013 Uğur bey... İlk mesajımda gayet açık yazdım.. Bende biliyorum tek bir tanenin yeteceğini... Fakat hoparlörleri iptal etmeyeceğim... Arka hoparlörün birinden düş birinden yüksek ses almak istemiyorum. Bu yüzden iki tane bağlayacağım... Sorum şu. Hoparlör ve deck ayn anda kullanıldığında sorun çıkar mı? Hoparlörün sesi çok berbat hale gelir mi? Bunun dışında birşey öğrenmek istemiyorum... Zaten bu konular hakkında bilgim var... Ben yalnızca soruma cevap arıyorum... Deck ten kastın sanırım bizim "speaker level to line in level" adaptörü. Aracın arka hoparlörlerine pararlel anfi bağlamak istiyorsun anladığım kadarı ile. Kapı daki hoparlörlerde bir sorun yaşamazsın. Seste bozulma olmaz. Belki çok hafif bir azalma hissi oluşur. Onuda fader (ön-arka) ayarı ile dengelersin. Anfi sonrası baslardan da tatmin olursun .Ama dikkat et anfinin kendi üzerine "low freq. crossover" ayarı mevcut olsun. Çünkü orjinal hop. bağlantısından çekilen anfi ile bass almak tatmin eder ama full range ses almak adamı deli eder. Yani aklında sakın ola aman ben şu bassların yanına 2 de tiz koyarım düşüncesi olmasın. Kullanacağın anfilerde sanırm pahalı markalı aletler olmayacak. Bu konuda teypçiden deneme yapmasını ve hiçbir şekilde motor sesi duymayacağının garantisini iste. Vakti zamanında jameson marka bir anfim vardı , araçla ilgili herşeyin sesini anfiden alırdım. Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Bi gün kafam attı yolun ortasında söktüm yol kenarına attım. Bu arada yine de benim tavsiyem, uygun fiyatlı kendinden anfili küçük ebatlarda kutu basslar var. Özelliklede aracın HB ise bagaja koyarsın. Hem çok keyifli tatlı bir bass alırsın, hemde aracın panzidotunu boşyere kestirmemiş olursun. Kaldıki bu aletler hem kendi sol+sağ kanal köprülerine hemde bir çok bass ayarlarına sahip. Yorum bağlantısı
Turaç Engin 25 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2013 Teşekkürler Mert Bey... Sonunda tatminkar bir cevap alabildim... Aracım sedan... Fakat pandizot kestirmek gibi bir hata yapmam... Pandizotun alt tarafına küçük bir kutu yapmayı düşünüyorum... Yani bagajın tavanına... Böylece kullanım alanını çok kısıtlamayacağım... Teypçiye gitmeyi düşünmüyorum sistemi kendim kuracağım... Konu hakkında bilgim var... Önerdiğiniz şekilde anfi arayacağım... Bulduktan sonra da hemen kurulumunu yapıp(deneme amaçlı) extra seslerde anında geri götürüp vereceğim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts