Önder Özcan 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Öyle değil mi abi? Adı üzerinde sis farı. Adam takmış beyaz ışığı merceksiz sisleri de açmış karşıdan geliyor. Biz tavşan gibi kalıyoruz görüş sıfıra iniyor. Hak mı bu ya da medeniyet mi? toplumun kanayan yarası Yorum bağlantısı
Misafir 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Polisleri hiç haz etmiyorum heleki kıl trafik polislerini egzoslu araçları bırakıpta 1 numara fılmıme ceza yazıp soktürenlerden ne beklersin Umut cam filmi de trafik açısından sıkıntılı. Tali yol - ana yol çıkışlarında tali yolda beklerken ana yoldan gelen adam panikler acaba beni gördü mü görmedi mi diye çünkü göz teması yok. (ş.içinden bahsediyorum) Göz temasını bırak arabayı nasıl bir varlığın kullandığı belli değil. (insan mı tanımlanamayan cisim mi) Kapkara camlardan bahsediyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Ceza yasal yapılan işlem haklı fakat binlerce insan yapıyorken gelip seni bulması üzücü. Ben sis lambasını hiç yakmam, bazıları 24 saat yakar ama sis lambasını açık unuttuğum birgün ceza yerim gibi.Ama hepsine nasıl yetişsinler. Bana niye denk geldi demektense hata yapmamaya dikkat edelim 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Tv de görüyoruz, avrupada ,ABDde polis( trafik polisi) çok daha katı. Geçen izledim, polis, dur levhası olan kavşakta durmadı diye az daha tutuklayacaktı adamı. Bizde dur lehvası olan paraftaki durmaz, karşı taraf bekler. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Polisleri hiç haz etmiyorum heleki kıl trafik polislerini egzoslu araçları bırakıpta 1 numara fılmıme ceza yazıp soktürenlerden ne beklersin Umut sevmeye biliriz.Ben aracı aldım 1 hafta sonra film söktürduler. 101 le radara girdim 167 yle radara girdim. Polisi sıkıştırdim arkasından polis ışıkta durdu ben gectim sarida ceza yedim. Yol vermedim diye sivil ekip kimlik sorgusu yaptı. Ama daha polise laf söylemedim. İçinde kanı bozuk adam yokmu her meslekte olduğu gibi bu meslekte de var. Onlar yüzünden tüm camiaya cephe almak doğru değil. Biz onlarla kibar konuşursak onlarda bize o şekilde davranır. Bugüne kadar onlarca kez çevirmeye takıldım. Benim gibi deli agresif biri bile kavga etmediysem bizler de ön yargılarımizdan kurtulalim derim. Cezalık olaylarda polisle tartışmayan kişi sayısı çok az. Ben ceza yedim okuldaki arkadaşlar polise neler dedi neler. Ben değil onlar yeseydi ışık cezasını düşünün kavgayı. O yüzden ön yargılı olmayalım. Sakin olalım. 3 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Bence trafik cezaları daha da ağırlaştırılmalı ve herkese eşit davranılmalı. Maalesef korna kültürümüz sıfır. Korna çok çok çok acil durumlarda birini uyarmak için çalınır. Ama bizde öylemi? Adam arkadaşını görüyor korna çalıyor, arkadaşını 5. kattan pencereye çağırmak için dakikalarca korna çalıyor,(bu yüzden geçen gecenin 11 inde birinin tepesine şişe atmamak için kendimi zor tuttum) misafir dönüşü gecenin 12 sinde hoşcakal demek için daaat daat korna çalıyor. Ya uyuyan mı var hastası olan mı var sabah işe veya okula giden mi var. Bu şekildeki korna çalanlara değil 77, 770 TL yazılsa acımam şahsen. 4 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 (düzenlendi) Bence trafik cezaları daha da ağırlaştırılmalı ve herkese eşit davranılmalı. Maalesef korna kültürümüz sıfır. Korna çok çok çok acil durumlarda birini uyarmak için çalınır. Ama bizde öylemi? Adam arkadaşını görüyor korna çalıyor, arkadaşını 5. kattan pencereye çağırmak için dakikalarca korna çalıyor,(bu yüzden geçen gecenin 11 inde birinin tepesine şişe atmamak için kendimi zor tuttum) misafir dönüşü gecenin 12 sinde hoşcakal demek için daaat daat korna çalıyor. Ya uyuyan mı var hastası olan mı var sabah işe veya okula giden mi var. Bu şekildeki korna çalanlara değil 77, 770 TL yazılsa acımam şahsen. Niye tuttunuz ki kendinizi , ben tutmuyorum mesela :) 19 Temmuz 2013 tarihinde Bahadır Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Korna çalmak trafik kurallarının uygulandığı her medeni ülkede zaten yasaktır. Yayanın yapacağı tehlikeli harekete karşı herzaman dikkatli olması gereken sürücüdür ve özellikle şehiriçlerinde kaldırımlar, yayageçitleri ve hatta çarşı içi yollar yayalara ait sayıldığından yayayı uyarma sürücünün haddi değildir. Buna göre değil normal durumda, keyfi şekilde selamlaşmaya bile korna çlınması yasaktır. Cezanın adaletli uygulanması kültürün gelişmesi ile bu cezaların herkes tarafından normal karşılanması ve alışana kadar görevini yapan polislerimizin cesareti ile doğrudan ilişkili. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Turgut Bakar 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Arkadaşlar bana da bugün bi mobese cezası gelmiş.sisli olmayan havada sis farı açmak diye yazmışlar cezaya.yalnız ben asla sis farı kullanmam aracıma orjinale uygun gündüz ledi taktırmıştım.fotoğrafta yok cezada.itiraz etsem iptali mümkün olur mu ki? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Arkadaşlar bana da bugün bi mobese cezası gelmiş.sisli olmayan havada sis farı açmak diye yazmışlar cezaya.yalnız ben asla sis farı kullanmam aracıma orjinale uygun gündüz ledi taktırmıştım.fotoğrafta yok cezada.itiraz etsem iptali mümkün olur mu ki? Gündüz farı sis farına yakın yerdeyse sis farı olarak algılanmıştır. Cezayı ödeyin sonra mahkemeye başvurun ozaman. yoksa mahkeme sonuçlana kadar ceza faize girer. Yorum bağlantısı
Turgut Bakar 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Gündüz farı sis farına yakın yerdeyse sis farı olarak algılanmıştır. Cezayı ödeyin sonra mahkemeye başvurun ozaman. yoksa mahkeme sonuçlana kadar ceza faize girer. Evet sis farının tam üstünde.yeni nesil fluence gibi yani.teşekkürler öneriniz için.pazartesi ilk işim o 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 19 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2013 Arkadaşlar bana da bugün bi mobese cezası gelmiş.sisli olmayan havada sis farı açmak diye yazmışlar cezaya.yalnız ben asla sis farı kullanmam aracıma orjinale uygun gündüz ledi taktırmıştım.fotoğrafta yok cezada.itiraz etsem iptali mümkün olur mu ki? Bende sis farı olduğu yere led takmıştım gece polis kontrolünde sis farını kapat demişti bende parklara bağlamıştım kapatamadım memur anahtarlı yaptır polis görünce kapatırsın demişti bende mercedes de var demiştim nekdarda gündüz ledi olsada bunlar aracınız mercedes değilse onu takamazsın. yasak demişti Yorum bağlantısı
Turgut Bakar 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 çok basit bi bahane değilmi amaya mondeolarda var ozaman nolcak:) ki bendekiler ek gibi değil yurt dışından orjinal aldım hakkaten bütün duruyor yani.itiraz edeceğim zaten,çünkü göz alıcı veya rahatsız edici bi aydınlatmasıda yok.yeni clio dakiler bile aşırı göz alıyor.onlarda söksün ozaman Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 çok basit bi bahane değilmi amaya mondeolarda var ozaman nolcak:) ki bendekiler ek gibi değil yurt dışından orjinal aldım hakkaten bütün duruyor yani.itiraz edeceğim zaten,çünkü göz alıcı veya rahatsız edici bi aydınlatmasıda yok.yeni clio dakiler bile aşırı göz alıyor.onlarda söksün ozaman Orjinalinde varsa sorun olmaz. Ceza yazılırsa orjinalinde olduğunu servisten belgelersiniz. Ceza iptal edilir.Orjinal gündüz farları gündüz normal yanar ve farlar açıldığında zayıf yanar. Yorum bağlantısı
Turgut Bakar 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Orjinalinde yok.Ve yapılan gündüz farları gündüz normal yanar ve farlar açıldığında zayıf yanar. orjinalinde yok derken,evet ford un üretmediği ancak kapakla birlikte adaptif olarak fluence gibi..aynı sayılır ve farlarım açıldığında da zayıf yanıyor.şimdi bunun fluence den farkı ne?veya auris den?sonuçta aynı işlev ve konumu ideal orjinal bi konumda.hangi standarta göre orjinal değil?arabanın çıkışında yok arkadaş takamazsın demek olmaz ki.çünkü mondeolarında önceki paketlerinde öyle bi led yok.ama bu seneki versiyonlarda led var?şimdi 2010 kasa mondeo alan sonradan led taktırmışsa ceza mı yicek?o kasa da yok çünkü? halbuki 2012 ve 2013 kasalar 10-11 le aynı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 orjinalinde yok derken,evet ford un üretmediği ancak kapakla birlikte adaptif olarak fluence gibi..aynı sayılır ve farlarım açıldığında da zayıf yanıyor.şimdi bunun fluence den farkı ne?veya auris den?sonuçta aynı işlev ve konumu ideal orjinal bi konumda.hangi standarta göre orjinal değil?arabanın çıkışında yok arkadaş takamazsın demek olmaz ki.çünkü mondeolarında önceki paketlerinde öyle bi led yok.ama bu seneki versiyonlarda led var?şimdi 2010 kasa mondeo alan sonradan led taktırmışsa ceza mı yicek?o kasa da yok çünkü? halbuki 2012 ve 2013 kasalar 10-11 le aynı Dediğinizi anlıyorum. Ceza yerseniz mahkeme yolu görünür. Ancak mahkeme servisten belge ister. Belgeye göre karar verir. Yorum bağlantısı
Turgut Bakar 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Dediğinizi anlıyorum. Ceza yerseniz mahkeme yolu görünür. Ancak mahkeme servisten belge ister. Belgeye göre karar verir. Heh şimdi oldu.servisten isticeği belgede olmaz o normal orda hemfikiriz 1 Yorum bağlantısı
Kaan Fakılı 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Ankara Ulus trafiğini bilen bilir. Eski meclisin olduğu yerden Hacı Bayram'a doğru çıkıyorum. Keçiören - Kızılay istikametine çok fazla otobüs gittiği için bu kavşak sürekli sıkışıyor. Adam arkamdan ısrarla kornaya basıyor. Kırmızı yanmış, hâlâ kornaya basıyor. Gidecek bir yer yok, neye sinirlendi bilmiyorum. Camdan çıkıp neden gereksiz yere kornaya basıyorsun diye sordum. Adam da sanane deyince yanımda eşim olduğu için çok üstelemedim. Hemen telefona davrandım, 155'i aradım ve plakasını vererek bizi rahatsız etttiğini, çok fazla kornaya bastığını söyledim. umarım ceza yemiştir. 3 Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Bence ceza çok ama çok mantıklı,arkadaşını tanıdığını gördüğünde kornaya basan nadir toplumlardan biriyiz.Ben İzmir'de yaşıyorum ve İstanbul'da bile inanın korna çalınmıyor diyebilirim.Işıklarda stop eden bir araca korna çalmak nedir allah aşkına yazarken bile sinir oluyorum.Sarı ışık yanmış kornaya basılıyor, ne gerek var arkadaş , sellektör denen birşey var, Almanyaya kız arkadaşımla gittiğimde inanın utandım adamlar kurallarla yaşıyor ben oradan geldiğimde 2 gün oradaki gibi olmayı denedim nerde? Engelli bir vatandaşa yol verdim hiç unutmuyorum ve şeridi bilerek ortaladım ve vatandaş önümden geçiyordu ve sağ aynaya baktığımda afedersiniz ama serseri dolmuşcular geliyordu inanın kornaya bastım ve adamın hayatını kurtardım gerçekten bunu hiç unutamıyorum. Bu apaçiler serseriler oldukça böyle cezalar artar umarım.Şöyle düşünelim bu forumda böyle ceza yiyen büyüklerimiz varmı?? Ben sanmıyorum Ankara Ulus trafiğini bilen bilir. Eski meclisin olduğu yerden Hacı Bayram'a doğru çıkıyorum. Keçiören - Kızılay istikametine çok fazla otobüs gittiği için bu kavşak sürekli sıkışıyor. Adam arkamdan ısrarla kornaya basıyor. Kırmızı yanmış, hâlâ kornaya basıyor. Gidecek bir yer yok, neye sinirlendi bilmiyorum. Camdan çıkıp neden gereksiz yere kornaya basıyorsun diye sordum. Adam da sanane deyince yanımda eşim olduğu için çok üstelemedim. Hemen telefona davrandım, 155'i aradım ve plakasını vererek bizi rahatsız etttiğini, çok fazla kornaya bastığını söyledim. umarım ceza yemiştir. Kaan bende senin gibi yapıyorum dostum arıyorum hemen telefon kitide var rahat rahat konuşuyorum ,birkeresinde serserinin biri kırmızı ışıkta geçti yaya dikleniyor birde tartışıyor bende sinirlendim ve sıkıştırdım camı actı ne yapıyorsun arkadaşım dedim öküzün cevabı :Sen polismisin ? Yani bazen diyorumki keşke trafik polisi tanıdığım olsada bu serserileri trafikten kaldırsalar.Aslında çok basit ceza puanını yükselt para cezasını demiyorum bakın puanı yükselt 2 cezada 1 yıl trafikten men olsun bak bakalım ne oluyor 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Selektör de çok masum değil, bizde önce selektör yapmayı öğreniyorlar Sağdan soldan yardır, öndekine 500m den selektör yap, kaçmazsa kornaya asıl diye öğretmişler. Sinyal vermeyi öğrenmemiş fakat daha. 2 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 30 km de çok az ve gereksiz bence abi.. Bazı yollarda 30 yerine 40 ve 50 o kadar fark ediyor ki.. Bulgaristanda yerleşim yerlerinde 30 km hız sınırı vardır, hadi hız sınırını aş bakalım. Bazı İllerimizde kırmızı ışıkta beklerken daha sarı yanmadan korna çalanlar var, bununla ilgili bir yere yazmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Bulgaristanda yerleşim yerlerinde 30 km hız sınırı vardır, hadi hız sınırını aş bakalım. Bazı İllerimizde kırmızı ışıkta beklerken daha sarı yanmadan korna çalanlar var, bununla ilgili bir yere yazmıştım. Abi yukarıda da dediğim gibi Muğla'da o derece tehlike arz eden yollar çok nasir durumda.. Hele ki benim yaşadığım Yatağan ilçesinde hiç yok denecek kadar az.. O yüzden bu hız sınırı burası için illaki gereksiz dedirtiyor kendine.. Ama İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde bu kurallar olmalı ki toplumun sağlığı ve refahı yerinde olsun 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Abi yukarıda da dediğim gibi Muğla'da o derece tehlike arz eden yollar çok nasir durumda.. Hele ki benim yaşadığım Yatağan ilçesinde hiç yok denecek kadar az.. O yüzden bu hız sınırı burası için illaki gereksiz dedirtiyor kendine.. Ama İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde bu kurallar olmalı ki toplumun sağlığı ve refahı yerinde olsun Ankara'da Eskişehir-İstanbul-Samsun yolları 70 sınırlıkmı 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Ankarada otobandan Keçiörene girdikten sonra forum Ankarayı geçtikten sonra uçak pisti gibi yol var, hız sınırı 50 km. devamlı radar tetikte orada, bencede gereksiz ama gerekliymiş, orada hız denemeleri yapıldığından çok kaza oluyormuş, bu yüzden sıkı takip yapılıyormuş. 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Turgut 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Ben ruhsattaki adreste oturmuyorum. Ruhsattaki adresle hiçbir ilişkim kalmadı. İnternet Vergi Dairesi'nde gözükmeyen ve bana gelmiş cezalar olabilir mi? Araç muanelerinde cezalar ortaya çıkıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts