Mehmet Kaya 13 Eylül 2012 Paylaş 13 Eylül 2012 Mehmet Bey şanzıman yağı değişimi sonucunda yakıt tüketim değerlerini paylaşırsanız sevinirim. Bu pek objektif olmaz Çünkü ben LPG tesisatını Prinsle değiştirdim ve subapları değiştirdim. Bu değişimlerden sonra Maraş'ta şehiriçinde pek kullanmadım. Ancak uzun yoldaki değerleri kontrol ederim. Ancak uzun yoldada vites değişimi az olduğu için pek fark etmez. Ancak Cem Bey'in değişimden sonraki değerlerini daha rahat kontrol ederiz. 1 Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 13 Eylül 2012 Paylaş 13 Eylül 2012 Filtre değişimi, şanzıman revizyon fiyatına denk geliyor ve geçiyor.. Dolayısı ile 100.000 km max yada 5 sene sonra sadece yağ değişimi yapmak yeterlidir, bence, mantıken! Rakamlar için teşekkürler Mehmet Kaya bey sağolun.. saygılar herkese. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 13 Eylül 2012 Paylaş 13 Eylül 2012 Burak Bey şanzuman yağının filtresini değiştirmek için şanzumanın indirilip açılması gerekiyor ve maliyeti 2000 tl üzerinde çıkıyor. Şanzuman yağı için FMY ATF dextron 1 Ford ESP-M2C166-H yağın siparişini vermiştik. Bugün aradım hocam sorun değil 20 lt yağı benim rafta durur(2 araba için) Mobil ATF 220 varmış elinde ondan koyduracağım. Yani Dextron 2 ile değiştireceğim yağı. 4+4 litre işinizi görürdü Mehmet Hocam. Bir kanal bulsanız siz bile yaparsınız yağ değişimini. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 13 Eylül 2012 Paylaş 13 Eylül 2012 4+4 litre işinizi görürdü Mehmet Hocam. Bir kanal bulsanız siz bile yaparsınız yağ değişimini. İlk parti 4 litre değişim sonra 100 km sonra birkez daha bir 4 litre değişimi yapılacak. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Gökçe Uzun 13 Eylül 2012 Paylaş 13 Eylül 2012 İlk parti 4 litre değişim sonra 100 km sonra birkez daha bir 4 litre değişimi yapılacak. hocam neden 1 defada değil acaba? ben de ilçedeyim,Eskişehirde özel servise gideceğim genel bakım için 1000 km var.o an için dolduramam,ilçeye git gel 100 km yapar,ayrıca eski yeni yağ karışacak mı,yoksa tamamen boşalıp ilk etapta sadece 4 lt.yağ ile mi gezeceğiz?Teşekkürler... 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Gökçe Uzun 13 Eylül 2012 Paylaş 13 Eylül 2012 Şanzumanın tamamı 7-8 litre alıyormuş ve tamamı boşalmıyor. Ancak 4 lt kadar boşaltılabiliyormuş. İki defa 4 litre değiştirilme sebebi daha temiz yağ olması için 3 kez değiştirilirse daha temiz olur. İlk etapta ne kadar boşaltılırsa o kadar yağ koymanız gerekiyor. Sonra ikinci boşaltılmada tekrar ne kadar boşaltılırsa o kadar koyarsınız. bir arkadaş ilk etapta 3.5 litre ikinci etapta 3 litre boşaltabilmiş ve o kadar doldurmuş. Anlatabildimi bilmiyorum ama anladım hocam,yani motor yağı gibi değil demekki...ben normal p deyken bakıyordum,onu da sizden öğrendim r pozisyonunu,normal,berrak,sarımsı görünüyor ama,bilmiyorum geçmişini,şu an 155 bine geliyor.iyi bi servis buldum gibi Esk.de umut ford diye,orada bu konularda bilgi sahibi iseler emanet edeceğiz bakalım karayılanı görüşürüz... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 13 Eylül 2012 Paylaş 13 Eylül 2012 1-anladım hocam, 2-yani motor yağı gibi değil demekki... 3-ben normal p deyken bakıyordum,onu da sizden öğrendim r pozisyonunu, 4-normal,berrak,sarımsı görünüyor ama, 5-bilmiyorum geçmişini, 6-şu an 155 bine geliyor. 7-iyi bi servis buldum gibi Esk.de umut ford diye,orada bu konularda bilgi sahibi iseler emanet edeceğiz bakalım karayılanı görüşürüz... 1-Anlatabildiğime sevindim 2-Evet motor yağı gibi tamamı boşaltılamıyormuş. 3-Benim araçtade bazen sizin dediğiniz gibi bakıyorlar bazen R de bakıyorlar galiba. Çubuk rahat çıkıyor zaten. 4-Benim araçtada berra sarımsı bir renkte. 5-Bende geçmişini bilmediğim için cebimden 150 tl kadar para çıkacak ama şazumandan kafam rahat olacak. 6- Benimkide 150 bin km dayandı. 7-Ben servise götürdüm verdikleri fiyat dudağımı uçuklattı. Bende dışarda değiştireceğim. Kendi ustamda değiştireceğim. 2 Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006 14 Eylül 2012 Paylaş 14 Eylül 2012 Şanzıman yağı ihmale gelmez. Ben acı tecrübe ettim:) Değiştirin kafanız rahat etsin. Zararı yok faydası çok !!! 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 (düzenlendi) Merhaba Arkadaşlar; Mehmet Hoca sağolsun bana da öncü oldu yukarıda açıkladığı gibi önce kendi arabasının yağını değiştireceğiz, sonra benimkini benim arabada 130.000 de arabayı 50.000 de almıştım ve şanzıman yağı daha önce değişmedi bakalım bu değişimden sonra bizim hissedebileceğimiz değişiklikler olacakmı bende merak ediyorum, Özellikle araç sabah sogukken ısınana kadar vites geçişleri sert oluyor, bu durum şanzıman yağı ilemi alakalı bunu görmek istiyorum. Bu durum benim araçtada var 100bin km Evren Beyin aracındada olduğunu söylemişti. Abi birazdan çıkacağım. Motor kapağını söktürürken bu kadar meraklanmamıştım Sabırsız bir şekilde bekliyorum 15 Eylül 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cenk Elmastaş 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 Arkadaşlar cvt yağı ömürlük değildir. Diğer hiç bir yağda ömürlük değildir. İsmi geçen x firmanın yağıda var bizde ama ondan çok daha üstün yağlarda var elimizde dilerseniz özelden iletişime geçin yardımcı olayım. Ayrıca filtrelerde var elimizde bilginiz olsun çok çok uygun fiyatlara değişimi halledersiniz. Söylenen ve konuşulan rakamlar cidden yüksek bizdeki fiyatlara göre. Umut kardeşim benim şanzıman cvt değil 4 ileri araç ta benzinli. Eğer dediğin gibiyse senden bilgi almak için iletişime geçebiliriz. Bu arada ben Osmaniye de yaşıyorum. Burada değil otomatik şanzıman enjeksiyonlu bir arabanın bile tamirini yaptırmak çok zor, herhalde beni anlamışsındır. Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 Az önce yağ değişimi yapıldı. 3.8lt yağ boşaldı 4 tane 1lt koyduk. Ilk izlenimim aracın vites geçişleri hissedilmeyecek kadar rahat. 3bin deviri geçirmeden değişim yapıyor. Bu işlemin bu kadar kolay ve maliyeti düşük olduğunu bilseydim aracı aldığımda değiştirirdim. Destek olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. hayırlı olsun... sanırım 100 km. sonra 4lt. boşaltıp tekrar dolduracaksınız yağ değişimi sonucunda yakıt tüketimi de olumlu etkilenecektir 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Eylül 2012 Paylaş 15 Eylül 2012 (düzenlendi) 1-hayırlı olsun... 2-sanırım 100 km. sonra 4lt. boşaltıp tekrar dolduracaksınız 3-yağ değişimi sonucunda yakıt tüketimi de olumlu etkilenecektir 1-Teşekkür ediyorum 2-Evet 3-Tahminim etkilenecektir. Çünkü aracın gidişi vites geçişleri çok rahatladı. Bununda şehir içinde yakıtı etkileyeceğini düşünüyorum. 5 Ekim 2012 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kadir Varol 7 Ekim 2012 Paylaş 7 Ekim 2012 Bugun servisten 5 litre motorcraft yag aldim, 80 lira civarina. Yanina filtresini de aldim. Bir temizlik yapayim dedim. Baska neye ihtiyacim var degistirmek icin, bir de suzgeci varmis sanirim. Almadim onu. Onemli birsey mi? 50 lira civarina bir litre motorcraft direksiyon yagi aldim. Sanzuman filtresi de original dedi adam, 60 lira istedi. 1 Litre yetiyor mu direksiyona? Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 7 Ekim 2012 Paylaş 7 Ekim 2012 Iscilik 150 lira cok degil mi? 8 litre yagda var 150 tl nin içinde 30 tl civari işçiliktir. 1 Yorum bağlantısı
Cumali Küçükaslan 4 Kasım 2012 Paylaş 4 Kasım 2012 dediyiniz gibi siyah kapagı çıkarınca 8 alyanla açılır yag akıyorsa ordan yagı tamamdır Yorum bağlantısı
Yakup Pehlivan 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 focus 2001 için bugün topkapıda tim de yağ değişimi yaptık şanzumuncı serdar ustadan.usta dex3 koymuş 3buçuk litre almış . hepsi dolmuyormuş şanzuman inmeden. yalnız filtre değişmedi kendisinde olmadığını söyledi ve maslaktan getiriyoruz gittikçe dedi. filtreyi değiştirmek için karteri sökecez dedi ve karter contasıda lazım dedi. şimdi ben yağın kalanı için kaç bin km sonra yağ değişimi yapayım ve filtre değişimini kalan yağı değiştrirken mi dtaktırayım yoks hemen mi ? birdaha fazla işçilik vermek istemiyorum . şuan istanbulda olduğum için halletmek istedim ama kafam karıştı. usta filtre 40tl conta 20 tl dedi daha uyguna nerde nasıl bulurum bilginiz var mı? bu arada yağı ltresine 25tl aldı. 3.buçuk litre değiştirmiş 100tl verdim . Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 40 liralık filitre ile değişcekseniz hiç masraf etmeyin Yorum bağlantısı
Yakup Pehlivan 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 40 liralık filitre ile değişcekseniz hiç masraf etmeyin farklı fiyatlardan hiç bahsetmedi direk bunu dedi daha pahalı mı olması gerekiyor filtrenin. hası bişe almam gerekiyor acaba var mı bi link internetten bakabileceğim acaba Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 serviste bi kaç sene evel 120 +kdv idi yanlış olmasın geçmiş gün. Paralel ithalatla 90 liraya orjinal motocrafta denk gelmiştim. 40 lirya olan filitre tan sanayidir ve orjinalinin yerini tutmaz. Orjinal yağ ve filitreyle 200bin km bile rahat devirebiliyor. focusta şanzıman açmadıkça zaten yağ değişimi yapan pek olmaz. Değişime ustalar kolay kolay yanaşmaz zaten Yorum bağlantısı
Yakup Pehlivan 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 peki ben kalan yağ için kaç bin km sonra yağ değişimi yapmam gerek acaba Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Merhaba; Bende 2005 focus2 triptronik vites var.araç şu an 170000 km de ve bu güne kadar şanzıman yağı değişmedi. Değişim için otokoç a her gittiğimde bu İzmir olsun ve Adana olsun bena hep bu şanzıman yağının özel olduğunu ömür boyu kullanımı olduğunu ve eğer ki eksilirse ilave edeceklerini söyleyerek geri çevirdiler. Şimdi sizce ben ne yapmalıyım? Aynen buradaki otokoç un söylediği de öyle, şanzıman inmedikçe yağı değişmez denmişti banada. Yorum bağlantısı
Abdullah Talay 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Arkadaşlar iyi akşamlar aracım 2001 ghia otomatik otomatik şanzımanla ilgili internette birçok kafa karıştıcı bilgi var okudukça benimde kafam karıştı fordun bu modellerde kullandığı şanzıman hangisi cvt mi yoksa dsg mi? şanzımanın yağı kaç km de değişir ? hangi yağı kullanmamız gerekir ve yağ katkısı kullanılmalımıdır? konu ıle ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Klasik otomatik cvt veya dsg değil. Yağ atf kullanacaksınız mobil bu konuda iyi bir marka ve ford onaylı.Yağ katkısı kullanılması konusunda forum olarak genel kanı yanlış olduğu.Sanırım şanzıman yağ filtresinide değiştirmeniz gerekecek o biraz pahalı diye biliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts