Serkan Danış 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 serkan bey,şaşmaz oto sanayi sitesine girince yaklaşık 5oo m ileride sağda sokak içinde oto ikiler ford servis yukarıda adresi vermiştim umarım memnun kalırsınız Ilhan bey, sadece 3 litre yağ mi değişti? Eğer o kadarsa 200 tl biraz fazla değilmi, yağın litresi 24 tl civarında diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Yağ değişimi : motor yağı değişiminden kolay...ve 4 litre yağ konulabilmeli...dexron 3 kullanılmalı... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ocak 2013 Yazar Paylaş 26 Ocak 2013 şaşmazda aydoğmuş şanzımanda kolayca yaptırabilirsiniz. Yağ değişimi makina ile otomatik yapılmakta... http://www.aydogmussanziman.com.tr/ en güzel değişim budur 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Makineyle üstten mi çekiyorlar ,alttan mı ? ve kaç litre çekebiliyorlar.. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Hayırlı olsun Serkan bey. Fakat benim şanzıman yağ değişiminde 6 litre konulmuştu. Ya benim şanzıman yağı eksik idi 6 lt aldı, ya da sizin şanzımana eksik yağ konuldu. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Ben yağı 3 kez değiştim ve her seferinde dört litre değişti... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Ben yağı 3 kez değiştim ve her seferinde dört litre değişti... Hasan bey benim eksik konma ihtimali yok değilmi, 4 litre koyuldu. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Hasan bey benim eksik konma ihtimali yok değilmi, 4 litre koyuldu. Hiç bir sıkıntı yok... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Hiç bir sıkıntı yok... Teşekkür ederim Hasan bey. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Şubat 2013 Paylaş 5 Şubat 2013 Serkan hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan kafan rahat olunca daha rahat biniyorsun arabana. Celalettin hocam ustaya sorsaydın. Kaç litre boşaltıldı araçtan. Hayırlı olsun Serkan bey. Fakat benim şanzıman yağ değişiminde 6 litre konulmuştu. Ya benim şanzıman yağı eksik idi 6 lt aldı, ya da sizin şanzımana eksik yağ konuldu. Yorum bağlantısı
Salman Duygu 6 Şubat 2013 Paylaş 6 Şubat 2013 Serkan Bey hayırlı olsun.Bende yarın Ankara'ya gidiyorum şanzımanın yağını ve filtresini değiştirmeyi düşünüyorum.Tabi ki herkes gibi bende çekiniyorum iyi bir usta araştırdım ama emin değilim hala.Sizin yaptırdığınız Aydoğmuşu araştırdım internette.Bazı forumlarda şikayetler var orasıyla ilgili.Aradım burayı filtre ve yağ değişimini 175 liraya yapıyorlarmış.Fiyat uygun ama şikayetleri okuduktan sonra emin olamadım. Yorum bağlantısı
Serkan Danış 8 Şubat 2013 Paylaş 8 Şubat 2013 [quote name=Salman Duygu' timestamp='1360162269' post='1 827698]Serkan Bey hayırlı olsun.Bende yarın Ankara'ya gidiyorum şanzımanın yağını ve filtresini değiştirmeyi düşünüyorum.Tabi ki herkes gibi bende çekiniyorum iyi bir usta araştırdım ama emin değilim hala.Sizin yaptırdığınız Aydoğmuşu araştırdım internette.Bazı forumlarda şikayetler var orasıyla ilgili.Aradım burayı filtre ve yağ değişimini 175 liraya yapıyorlarmış.Fiyat uygun ama şikayetleri okuduktan sonra emin olamadım. 24. Mesajda Ihsan YILHAN beyin yazdığı adrese bir bakın isterseniz. Ben Ankara'ya bir dahaki gidişimde ugrayacağım yakıt tüketimini etkileyecek bir ayar yapacakmış ihsan beye bize de bi ayar yapsın da kâr edelim azıcık. Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Serkan Bey, Hayırlı olsun. Yağ değişiminde ATF POWER FLUSH adı verilen cihaz kullanılmadı mı? Bu ayar meselesi aydınlanınca bilgi verirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Serkan Danış 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Serkan Bey, Hayırlı olsun. Yağ değişiminde ATF POWER FLUSH adı verilen cihaz kullanılmadı mı? Bu ayar meselesi aydınlanınca bilgi verirseniz sevinirim. Yok hayır Serdar bey alttan tapadan boşaltıldı, fotoğrafları var eski mesajlarda koydum bakabilirsiniz. Ayar meselesini bilmiyorum orası başka bir yer. Bir daha ki gidişimde Ankara'ya o ustaya uğrayacağım.O zaman paylaşırım burada gelişmeleri. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Serkan bey yazın Ankara/Polatlı'da tanıştığım bir ustanın teklifiyle arabama transit v-184 deki enjektör kodları yazılmıştı, fakat bir süre belki psikolojik olarak iyi sonuç aldığımı düşünmüştüm, fakat sonradan bu işlemden rahatsız olmaya başladım, arabam sarsıntılı çalışıyordu,yakıt tüketimi çok görünmeye başladı bilgi ekranında. Önceleri sakin kullanımda 4,2 lt yi bile görmüşken, bu sefer bu değerleri görmek hayal oldu. Derken, bundan bir buçuk ay önce buradaki yetkili ford servisine gittim,arabamın sarsıntılı çalıştığını, bunun kodlarının yanlış olabileceğinden kaynaklandığını sandığımı belirtip ids ile inceleme yapmalarını istedim. O günden şubat tatilinin başladığı zamana kadar arabamda bu sefer 6,5 lt yi bile göremez oldum. Uzun soluklu sürüşlerde 7,5 -8 lt ye geliyor, orada asılı kalıyordu. Yani bilgi ekranında ortalama yakıt tüketimim 7 lt nin altına hiç düşmüyordu ne kadar sakin kullansam da. Nihayet şubat tatilinin başlamasıyla bir uzun yolculuk yaptım, giderken Osmaniye'de bir bir kaç ay önce tanıştığım özel servise uğradım, enjektör kodlarını bilgisayardan kontrol etmesini istedim. Hatta bunu isterken belki bilmiyordur düşüncesiyle kendisine motor üst kapağı üzerinde fabrika tarafından yapıştırılmış bir etiket olduğunu, burada kodların yazılı olduğunu anlattım. (gerçekten de oradaki etiketin enjektör kodları olduğunu bilmiyordu, şaşkınlığından ve itiraz edişinden anladım). Olsa bile bu yaştaki arabada onların değişmiş olabileceğini söyledi. Enjektörlerin üzerindeki kodları birinci silindirden dörde kadar okuyup not etti. O notları etikettekilerle karşılaştırmasını istedim. İsteğimi kırmadı ve baktı, evet, onlar dediğim gibi aracıma takılı olan enjektörlerin kodlarıydı. Buraya kadar anlattıklarım işin hikaye kısmıydı. Araç bilgisayara bağlandı, enjektör kodlarına ulaşıldı. Şüphelenmekte haklıymışım. beyinde yazılı olan kodların bir tanesi fabrikasyon enjektör kodu, diğerleri farklıydı. Diğer silindirler için de etikette yazılı olan kodları yazıp kaydetti. Hata taraması yaptı. Bir hata tespit edildi. Onun da açıklamasına baktı, yakıt sistemi hatası olduğunu söyledi. Bunun da, yanlış kodlar yazılı olmasından kaynaklı olduğu sonucuna vardık. Bu ayar işinin üzerinden yaklaşık 10-11 gün geçti, arabam 6,5 lt gösteriyor. Çalışması daha ritmik, daha yumuşak oldu. Bu arada bilgisayar ekranında püskürtme miktarını da inceledik. İki enjektör diğerlerine göre fazla atıyordu. Sanırım enjektör memelerinin yenilenmesi gerekiyor. Sonuç:1997 yılından bu yana sürekli gittiğim yetkili ford servisi de çuvallamıştı. Nasıl olsa bilgisayarda ne yaptığını ben görmüyorum diye atmasyon bir şeyler yapmış, iş kartını kapatmıştı. İlk zamanlar bilgili, bilinçli ve hepsinden önemlisi eğitmenlerden eğitim almış ustalar dağılmış, yerine sağdan soldan toplama adına usta denilen bazı kişiler çalışmaya başlamıştı. Hayıflandığım taraf, müşteri hizmetleri aradığında yapılan iş ve işlemler için herhangi birileri zarar görmesin diye tam puan vermiştim.Ama bundan sonra tam puan vermeyeceğim. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 ... Evet haklısınız Celalettin Bey işinin ehli usta bulmak zor gerçekten. Bulursanız çok şanslısınız demektir. Ben uzun yolda 100 - 110 ortalamayla 6 litreyi çok rahat görüyorum. Daha düz bir yol olan Ankara Sivrihisar arası 5.4'ü de gördüm. Şimdi benim de içime kurt düştü bi ara ben de bartıralım bari:-) Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Bu ortalamaları nasıl görüyorsunuz yahu Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Gel abi bakalım eski otomatikçi olarak körfezden benzinli focusla 7 litrenin altında giderdim istanbula Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Bu enjektör değerleri kendi kendine bozulmuş olabiliyor mu.Yoksa dışarıdan müdahale mi edilmiş olması lazım. Gel abi bakalım eski otomatikçi olarak körfezden benzinli focusla 7 litrenin altında giderdim istanbula Zaten burdan çıkarken fulleyip herşeyi sıfırlayacağım bakalım ne olacak Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Bu ortalamaları nasıl görüyorsunuz yahu Otomatiğe alışınca Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Otomatiğe alışınca Hayır gayet sakin kullanmaya çalışıyorum aslında .Belki bakımdan sonra biraz düzelir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 (düzenlendi) Hayır gayet sakin kullanmaya çalışıyorum aslında .Belki bakımdan sonra biraz düzelir. Uzun yolda sakin kullanmaktan ziyade nerde nasıl tepki vereceğin önemli otomatik viteste. Alışınca ne demek istediğimi anlarsın. 13 Şubat 2013 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 Uzun yolda sakin kullanmaktan ziyade nerde nasıl tepki vereceğin önemli otomatik viteste. Alışınca ne demek istediğimi anlarsın. Uzun yolda sakin gidemem Ama tepki konusunda haklısın daha tam kavrayamadım açıkası sanırım zamanla olacak bu durumda 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts