İçeriğe Yönlendir

Şanzıman Yağı (Otomatik Vites)

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Fmy ye gerek yok...serviste 15 lira olan yağ dışarıda daha uygunda olabilir...shell in dexron 2 sini kullanmıştım...Hatta ben ilk önce dexron 3 ü kullandım... :) Aracın çıkış modeli yani cd4e nin şanzıman modelinin çıkış yılı 97 li yıllara dayandığından o yıllardaki yağlar kod olarak verilmiştir...Yağlar ve yıllar değiştikce kodlarda değişti...dexron 2 yada 3 farketmeiyor çünkü spesifikleri birbirini karşılıyor...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Fmy ye gerek yok...serviste 15 lira olan yağ dışarıda daha uygunda olabilir...shell in dexron 2 sini kullanmıştım...Hatta ben ilk önce dexron 3 ü kullandım... :) Aracın çıkış modeli yani cd4e nin şanzıman modelinin çıkış yılı 97 li yıllara dayandığından o yıllardaki yağlar kod olarak verilmiştir...Yağlar ve yıllar değiştikce kodlarda değişti...dexron 2 yada 3 farketmeiyor çünkü spesifikleri birbirini karşılıyor...

Hocam serviste o yağın litre fiyatı 70 tl :) Ben dışardan temin ediyorum. Mobil ATF 220nin litresi 25 tl. Ben orjinalini FMY sordum 15 tl dediler üzerindeki kod ve microcat programında şanzuman üzerinde de yağ kodu yukarda yazdığım gibi olduğu için sipariş geçtik.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Hocam serviste o yağın litre fiyatı 70 tl :) Ben dışardan temin ediyorum. Mobil ATF 220nin litresi 25 tl. Ben orjinalini sordum 15 tl dediler üzerindeki kod ve microcat programında şanzuman üzerinde de yağ kodu yukarda yazdığım gibi olduğu için sipariş geçtik.

Mehmet... yağ aynı yağ değişen hiçbir şey yok... benim arkadaşımın shellde arkadaşı vardı çok çok ucuza aldım...litresine 12 lira verdim...serviste dediğin gibi çok pahalıydı...Yağın muadillerini bulmak için çok araştırma yaptım...Korkma değiş...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet... yağ aynı yağ değişen hiçbir şey yok... benim arkadaşımın shellde arkadaşı vardı çok çok ucuza aldım...litresine 12 lira verdim...serviste dediğin gibi çok pahalıydı...Yağın muadillerini bulmak için çok araştırma yaptım...Korkma değiş...

Abi parçacı tanıdık bir arkadaş. Oturduk araştırdık elinde bir tane vardı üzerinde de kod vardı. Sonra programdan teyit ettik doğruladık siparişi verdik bakalım.

Araçta ne gibi değişiklik olacak çok merak ediyorum. İnşallah bir sorun olmaz :) Ama değiştirmek gerektiğini biliyorum. Usta çubuğu çekti yağ temiz ve pis kokmuyor. Ama ben 45bin km yol yaptım benden önce ne zaman değişti veya daha önce hiç değiştimi belli değil? Riskli yani.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Mustafa hocam benim bildiğim,şanzıman yağı olarak Dexron3 özellikli kullanman gerekiyor...

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Mustafa hocam benim bildiğim,şanzıman yağı olarak Dexron3 özellikli kullanman gerekiyor...

O şanzıman 4 ileri cd4e ise yağı dexron 2 ...Jatconun ve senin şanzımanın yağı dexron 3 .

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

O şanzıman 4 ileri cd4e ise yağı dexron 2 ...Jatconun ve senin şanzımanın yağı dexron 3 .

hocam Dextron 2 diyorsun ama bizim sipariş verdiğimizin üzerinde dextron 1 yazıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

1 i bilmem ..ben dexron 2 kullandım...

2 yazmalı

Abilerim şimdi FMY ATF dextron 1 Ford ESP-M2C166-H model yağ fordun orjinal yağı ve üzerinde CD4E yazıyor ve Microcat programından iki defa baktık şanzuman üzerinde yağ kutusuna tıkladığımızda ATF dextron 1 Ford ESP-M2C166-H yazıyordu ? Şimdi karar veremedim :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1 konur, fabrikasyon olarak da verir, muayen yaştan sonra 2 konursa, ileride açılacak arıza konularını azalabilir işin özeti bu. 1 konunca da işler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

1 konur, fabrikasyon olarak da verir, muayen yaştan sonra 2 konursa, ileride açılacak arıza konularını azalabilir işin özeti bu. 1 konunca da işler.

İptal ettirelim ozaman mobil ATF dextron 2 koyalım ozaman diyorsunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

İptal ettirelim ozaman mobil ATF dextron 2 koyalım ozaman diyorsunuz.

Doğru olan budur...Bir kaç ileti önce yazdım...o yılda ,o şanzımana bu yağ konuyordu ama yıllar ve ürünler değişti...

iptallik durum varsa iyi olur, 2 gelsin

++

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Doğru olan budur...Bir kaç ileti önce yazdım...o yılda ,o şanzımana bu yağ konuyordu ama yıllar ve ürünler değişti...

++

Yarın şansımı deniyeyim bakalım.

iptallik durum varsa iyi olur, 2 gelsin

Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006
(düzenlendi)

dextron 2 yerine artık dextron 3 tercih ediliyor !!!

şanzıman yağ değişim makinaları ile bu işlemi yapmak daha uygun olsa gerek.

ankarada şaşmaz oto sanayinde aydoğmuş şanzımandan fiyat almıştım yağ değişimi ve filtreleri 150 TL değiştirdiklerini söylemişlerdi.

http://www.aydogmuss.../yagbakimi.html

tarihinde Serdar Kazancı2006 tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy
(düzenlendi)

Sanırım yağlar 3 aşağı 5 yukarıfark etmiyor. Yalnız forumda önceden belirtildiği gibi sadece yağ değiştirmek olmuyor. Şanzıman yağıyla beraber mutlaka kendi filtreside değiştirilmeli! ESAS KONU olması gereken buydu sanırım.. Eski mesajlarda da var forumda,sizde okuyunuz mutlaka. Saygılar

tarihinde Burak Yenersoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006
(düzenlendi)

Aracımın şanzımanında kullanılan yağ ve özellikleri aşağıda yazılıdır. Lt fiyatı 12 TL

CASTROL OTOMATİK ŞANZIMAN YAĞI - TQ DEXRON III

ÜRÜN TANIMI

Castrol TQ Dexron® III, özellikle Ford Mercon® ve General Motors Dexron® III spesifikasyonlarını karşılamak üzere geliştirilmiş otomatik transmisyon yağıdır.

PERFORMANS SEVİYELERİ

• GM Dexron® III G

• Ford Mercon®

• MB 236.1/236.5

• ZF TE-ML 02F/03D/04D/11B/14A/17C

• MAN 339F

• Allison C4

• Voith G607

KULLANILDIĞI YERLER

Castrol TQ Dexron® III, tüm General Motors otomatik şanzımanlar ve Dexron® III yağlarının tavsiye edildiği diğer otomatik şanzımanlarda kullanıma uygundur. Castrol TQ Dexron® III, daha önceki Dexron® ve Mercon® yağlarının önerildiği ünitelerde, ilave edilerek ya da tamamıyla değiştirilerek kullanılabilir. Motorlarda yağ sızıntısı olduğunda, diğer yağlardan ayırt edilebilmesi amacıyla, Castrol TQ Dexron® III kırmızı renkte üretilmektedir.

KULLANIM ÖZELLİKLERİ VE FAYDALAR

• Düşük hava sıcaklıklarında yumuşak vites geçişi sağlar

• Uzun yağ ömrüne sahiptir

• Uzun transmisyon ömrü sağlar

• Otomatik şanzıman parçalarının aşınmasını önler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Sanırım yağlar 3 aşağı 5 yukarıfark etmiyor. Yalnız forumda önceden belirtildiği gibi sadece yağ değiştirmek olmuyor. Şanzıman yağıyla beraber mutlaka kendi filtreside değiştirilmeli! ESAS KONU olması gereken buydu sanırım.. Eski mesajlarda da var forumda,sizde okuyunuz mutlaka. Saygılar

CD4E şanzımanın filitresinin değişimi için şanzıman inmeli ve açılmalıdır...başka türlü değişim söz konusu değildir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006
(düzenlendi)

CD4E-AW81-40

Her 45.000 km veya 3 yılda bir yağ ve filtre yenilenmelidir.

http://www.aa1car.co...d_tsb_06144.pdf

CD4E şanzımanlarda 2006 yılından itibaren mercon V kullanılması gerektiği belirtilmekte bizim dexron 3 te çakma kalmakta :)

http://www.castrol.c...ntentId=7028223

Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

Hasan Basri bey'in dediği doğrudur, filtre değişimi sancılı bir süreçtir. Ama Serdar bey, eğer sizin dediğiniz gibi olsa her 45.000 km'de bir şanzımanı indirmek gerekirdi filtredeğişimi için, yada 3 yılda bir düzenli olarak! Yanlışınız var sanırım. Aracım 2007 mondeo ghia otomatik, 85.000 km'de tüm yağını değiştirdim, filtre işine girmedim. Sanırım zaten sadece filtresinide değiştirelim diyerek şanzımanını indirecek,sonra toplatacak 1 kişi bile olacağını sanmıyorum. Haksızsam, yada yanlış isem düzeltiniz lütfen.. Bence 100.000 geçmeden yağ değişimi yapmak yeterlidir diyorum. Lakin yanlış bilgi olmasın, En bilenler buradakilerden ,cevap yazsın lütfen, tahmini olarak yazmayalım,bilene danışalım derim..Bende sadece yağ değiştirip 85.000'de filtre değiştirmemiş,şanzımanımı indirtmemişlerdedim çünkü..

Emmi, Bayur,İskent beylerde bildi,destek ile cevaplarsa çok sevinirim,

herkese güvenli sürüşler dilerim, saygılar...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

Hasan Basri bey'in dediği doğrudur, filtre değişimi sancılı bir süreçtir. Ama Serdar bey, eğer sizin dediğiniz gibi olsa her 45.000 km'de bir şanzımanı indirmek gerekirdi filtredeğişimi için, yada 3 yılda bir düzenli olarak! Yanlışınız var sanırım. Aracım 2007 mondeo ghia otomatik, 85.000 km'de tüm yağını değiştirdim, filtre işine girmedim. Sanırım zaten sadece filtresinide değiştirelim diyerek şanzımanını indirecek,sonra toplatacak 1 kişi bile olacağını sanmıyorum. Haksızsam, yada yanlış isem düzeltiniz lütfen.. Bence 100.000 geçmeden yağ değişimi yapmak yeterlidir diyorum. Lakin yanlış bilgi olmasın, En bilenler buradakilerden ,cevap yazsın lütfen, tahmini olarak yazmayalım,bilene danışalım derim..Bende sadece yağ değiştirip 85.000'de filtre değiştirmemiş,şanzımanımı indirtmemişlerdedim çünkü..

Emmi, Bayur,İskent beylerde bildi,destek ile cevaplarsa çok sevinirim,

herkese güvenli sürüşler dilerim, saygılar...

filtrelerin değişimi için şanzıman parçalanacaksa değiştirmek akıllıca değildir

Forumda Rıdvan Ergün bey paylaşmıştı

'' aracımın Servis Kılavuzunu Buldum. Uzun Süreli Bakımlar diye bir bölüm var. Şanzıman konusunda şöyle yazıyor:

4F27E-5F31J

CD4E-AW81-40

CFT23-CVT

Her 120.000km veya 6 yılda bir yağ yenilenmelidir. ''

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Burak Bey şanzuman yağının filtresini değiştirmek için şanzumanın indirilip açılması gerekiyor ve maliyeti 2000 tl üzerinde çıkıyor.

Şanzuman yağı için FMY ATF dextron 1 Ford ESP-M2C166-H yağın siparişini vermiştik. Bugün aradım hocam sorun değil 20 lt yağı benim rafta durur(2 araba için) Mobil ATF 220 varmış elinde ondan koyduracağım. Yani Dextron 2 ile değiştireceğim yağı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Kazancı2006

Mehmet Bey şanzıman yağı değişimi sonucunda yakıt tüketim değerlerini paylaşırsanız sevinirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...