Abdullah Talay 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 teşekkür ederim kaç km de değişmesi gerek Yorum bağlantısı
Metin Yıldız 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Arkadaşlar iyi akşamlar aracım 2001 ghia otomatik otomatik şanzımanla ilgili internette birçok kafa karıştıcı bilgi var okudukça benimde kafam karıştı fordun bu modellerde kullandığı şanzıman hangisi cvt mi yoksa dsg mi? şanzımanın yağı kaç km de değişir ? hangi yağı kullanmamız gerekir ve yağ katkısı kullanılmalımıdır? konu ıle ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bende de 2001 otomatik focus var. 2001 focuslardaki otomatik şanzıman cvt veya dsg değil, klasik otomatik şanzıman. Bildiğim kadarıyla 80bin km civarında değişmesi gerekiyor veya kontrol ettirip durumuna göre değişiyor. Rengi kırmızı olmalı, siyahlaşmışsa değişmeli. Orijinal yağı servislerde satılıyor biraz pahalı ama bence orijinal yağ kullanmak lazım. Fiyatı lt'si 30-40 tl gibi hatırlıyorum. Fakat piyasada muadil olarak ATF olarak satılıyor, onlar daha ucuz. Ford focusa uygun olan ATF II veya ATF III gibi birşeyler olması lazım.(Ford şartnamesine uygundur diye yazması gerekiyor). Başk katkı kullanmaya gerek yok. Yağ ile birlikte filtrede değişmesi lazım, o da 100-120 tl birşey olması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 teşekkür ederim kaç km de değişmesi gerek http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil_ATF_320.aspx Kullanmanız gereken yağın bu olması lazım ama emin değilim. 1 Yorum bağlantısı
Metin Yıldız 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 Hangi yağ olduğunu kullanma kılavuzundan öğrenebilirsiniz. Orada şartname numarası var diye biliyorum Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Ocak 2013 Paylaş 10 Ocak 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/239051-ozunur-otomotiv/ Forum sponsorumuz Yasin bey ile görüşerek gerekli olan malzemeleri uygun fiyata ve doğru bir şekilde alabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Serkan Danış 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Arkadaşlar Benim aracım 2006 Mondeo TDCI Otomatik vites Aracımın şanzuman yağını değiştirmek istiyorum, Ayın sonunda yarıyıl tatilinde Ankara'ya gideceğim 1 hafta kadar bir zamanım var Ankara'da bana tavsiye edebileceğiniz bu işten iyi anlayan ustamız var mı tanıdık? Teşekkürler şimdiden. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Arkadaşlar Benim aracım 2006 Mondeo TDCI Otomatik vites Aracımın şanzuman yağını değiştirmek istiyorum, Ayın sonunda yarıyıl tatilinde Ankara'ya gideceğim 1 hafta kadar bir zamanım var Ankara'da bana tavsiye edebileceğiniz bu işten iyi anlayan ustamız var mı tanıdık? Teşekkürler şimdiden. Ben geçen hafta 407 nin şanzıman beynini değişirken mecbur olarak yağıda değiştirdim. Ankara Şaşmaz'da ModCAR otomatik şanzımandı sanırım, Can Umut BAYKAN üyemiz biliyor. bence cvt şanzumanı çok parmaklamamak lazım ancak ustalarımız konu hakkında gerekli cevapları verecektir. Mert, bu model focus dizellerde CVT var, mondeoda Jatco var. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Hacım cvt olduğunu biliyorum ancak tam olarak cvt de yağ değişimi var mı bilmiyorum:). Eski focusumun tam otomatik şanzuman yağını değiştirmiştim. Yok yok, aynı arabadan bizde var, senin dediklerin Focus 2 TDCI Otomatikler (7 ileri). MK3 Mondeo TDCI Otomatiklerin hepsi Jatco. Bu arada hiçbir yağ ömürlük değildir. Tecrübe ile sabit. 407 nin şanzıman yağı değişmez diyen zekadan yoksun peugeot servislerine selam olsun.... 2 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 (düzenlendi) http://www.fordclubt...__fromsearch__1 Şazıman yağınız dexron 3 tür ve 4 litre kadarı değiştirilebilir...Yukarıda verdiğim link size yardımcı olacaktır... Ankarayı bilmem ama otomatik vites tamiri yapan bir yerde çok basitçe yapılabilir... 17 Ocak 2013 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Yıldız 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Arkadaşlar Benim aracım 2006 Mondeo TDCI Otomatik vites Aracımın şanzuman yağını değiştirmek istiyorum, Ayın sonunda yarıyıl tatilinde Ankara'ya gideceğim 1 hafta kadar bir zamanım var Ankara'da bana tavsiye edebileceğiniz bu işten iyi anlayan ustamız var mı tanıdık? Teşekkürler şimdiden. Şanzuman yağını değiştirmek için özel bir sebebiniz var mı yoksa garanti olsun diye mi değiştiriyorsunuz. Normalde otomatiklerde yağ kırmızı renkse ve km çok değilse değişime gerek yok. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Şanzuman yağını değiştirmek için özel bir sebebiniz var mı yoksa garanti olsun diye mi değiştiriyorsunuz. Normalde otomatiklerde yağ kırmızı renkse ve km çok değilse değişime gerek yok. 6-7 sene sürekli kullanılan ve masraf riski çok yüksek olan bir yağı rengine göre analiz etmek yanlış olur bence ... 1 Yorum bağlantısı
Metin Yıldız 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 6-7 sene sürekli kullanılan ve masraf riski çok yüksek olan bir yağı rengine göre analiz etmek yanlış olur bence ... Risk almamak için değiştirebilirsiniz tabiki ama maliyeti yüksek biraz. Orjinal yağ bayağı pahalı. Lt si yanlış hatırlamıyorsam 30-40 tl gibi bir şeydi. Ayrıca yağ filtresi de değişiyor olabilir(jatca'yu bilmiyorum ama klasik otomatik focusta değişiyor) O da bayağı pahalı. 100 tl üzerindedir tahminin. Demek istediğim yağın rengi ve bazı arızalar şanzuman hakkında bilgi verebilir. Ona göre değiştirebilirsiniz Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Jatco şanzıman yağ değişimi çok basit bir işlemdir.Mobil atf 320(dextron 3)yağın lt. fiyatı yaklaşık 15 tl dir,ilk etap da 4 lt yeter,60 tl + işçilik kadar masrafınız olur. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Serkan bu işin piri Hasan Basri Bayraktar hocam. Benim şanzuman yağı değiştirmemde çok yardımını gördüm. Değiştirdim çok rahatladım kafam rahatladı. Sen Hasan hocamın konusunu oku. Değiştirmek motor yağı değiştirmek kadar kolaymış. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 http://www.fordclubt...__fromsearch__1 Şazıman yağınız dexron 3 tür ve 4 litre kadarı değiştirilebilir...Yukarıda verdiğim link size yardımcı olacaktır... Ankarayı bilmem ama otomatik vites tamiri yapan bir yerde çok basitçe yapılabilir... Hocam musadenle bu mesajını http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/239419-mk3-mondeoda-yapmamizyapmamamiz-gerekenler/page__pid__1800300__st__40#entry1800300 buraya alıntı yapacağım. 1 Yorum bağlantısı
Metin Yıldız 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Jatco şanzıman yağ değişimi çok basit bir işlemdir.Mobil atf 320(dextron 3)yağın lt. fiyatı yaklaşık 15 tl dir,ilk etap da 4 lt yeter,60 tl + işçilik kadar masrafınız olur. Dextron 320 fordun orijinal yağı değil. Muadil bir yağ. Ne kadar iyidir bilmiyorum ama ben şanzuman yağını değiştiriken ford orjinal yağını kullanmıştım. Filtreyle birlikte 4 lt yağ kullanılmıştı. 300 TL civarı vermiştim. 120 binde değişmiştim. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Serkan bu işin piri Hasan Basri Bayraktar hocam. Benim şanzuman yağı değiştirmemde çok yardımını gördüm. Değiştirdim çok rahatladım kafam rahatladı. Sen Hasan hocamın konusunu oku. Değiştirmek motor yağı değiştirmek kadar kolaymış. Benim şanzuman yağını değiştirmemi sağlayan da yardımcı olan da Hasan hocamdır. Sağolsun. Onun konusunu bir okuyun isterseniz Serkan bey. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Dextron 320 fordun orijinal yağı değil. Muadil bir yağ. Ne kadar iyidir bilmiyorum ama ben şanzuman yağını değiştiriken ford orjinal yağını kullanmıştım. Filtreyle birlikte 4 lt yağ kullanılmıştı. 300 TL civarı vermiştim. 120 binde değişmiştim. Dextron 320 değil zaten, Ticari adıyla Mobil atf 320 yani ford un önerdiği ve spec.leri karşılayan dextron 3 özellikli yağ.Başka markalarda kullanılabilir.Sizin kullandığınız yağ da ford servislerinde kullanılan aynı özellikte ambalajında ford yazan yağ,farkı herzamanki gibi fiyatı yani insanlara 10 liralık malzemeyi 100 liraya satmak. 2 Yorum bağlantısı
Murat Kanat 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Ankara' da şanzıman yağınnı değiştirebileceğim bir yer bilen var mı? Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Ankara' da şanzıman yağınnı değiştirebileceğim bir yer bilen var mı? Şaşmaz da otomatik şanzımancıların çoğu değiştirebilir. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Yarın sabah...şanzıman yağını değişeceğim...Elimde 4 litre yağ var... Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Hocam hızına yetişilmiyor yani Bu arada ben geçende 3 lt değişmiştim hocam, tekrar değişmeme gerek var mı? Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Hocam hızına yetişilmiyor yani Bu arada ben geçende 3 lt değişmiştim hocam, tekrar değişmeme gerek var mı? Ben ilk değişimde 4 litre değiştikten sonra 200-300 km kadar arabayı kullandım ve tekrar 4 litre daha değiştim...30 bin km olmuş ,değişeyim diyorum...Yağı alırken 12 lik koli ile almıştım...Elimde 4 litre kaldı .yağ tazeyken değişeyim diyorum... Senin değişmene gerek yok... 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Ben ilk değişimde 4 litre değiştikten sonra 200-300 km kadar arabayı kullandım ve tekrar 4 litre daha değiştim...30 bin km olmuş ,değişeyim diyorum...Yağı alırken 12 lik koli ile almıştım...Elimde 4 litre kaldı .yağ tazeyken değişeyim diyorum... Senin değişmene gerek yok... Benim manuel 45bin km'de 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 17 Ocak 2013 Paylaş 17 Ocak 2013 Benim manuel 45bin km'de Sen ekle...laylon ya.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts