İçeriğe Yönlendir

Şanzıman Yağı (Otomatik Vites)

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Kerim Cüce

Arkadaşlar şanzıman yağı ne zaman değişmeli?  Aracım Titanium X Benzinli. 68 binde almıştım aracı şu an 84 binde. Daha önce değişip değişmediğini bilmiyorum. Son dönemde yüksek devirde vites atmaya da başladı bunun yağ ile alakası var mıdır sizce?

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

2010 benzinli otomatik Focus'umu, Kasım 2012 de 30bin bakımına götürdüğümde, 45bin km bakımında şanzuman yağının değişeceğini söylemişlerdi. Ayrıca her 45bin km'de bir periyodik olarak şanzuman yağının değişmesi gerekiyormuş.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

değişmiş ise serviste kaydı vardır. yoksa değişmemiştir.  ama serviste bile olsa değişirken yağın  doğru olmasını sağlayın.  ucuz şanzıman yağı koymaya yelteniyorlar. öyle olacaksa hiç değişmeyin daha iyi.

Yorum bağlantısı
Nazım Kaya

şanzıman yağı değişimi için istanbul sarıyer-levent  civarında bildiğiniz ve memnun kaldığınız servis önerebilirmisiniz ve ortalama fiyat

araç 2007 mondeo 165.000 km ve daha önce değişip değişmediğini ve değiştiyse kaç bin km de değiştiğini bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

şanzıman yağı değişimi için istanbul sarıyer-levent  civarında bildiğiniz ve memnun kaldığınız servis önerebilirmisiniz ve ortalama fiyat

araç 2007 mondeo 165.000 km ve daha önce değişip değişmediğini ve değiştiyse kaç bin km de değiştiğini bilmiyorum

No Name Servis? Anlaşmalı Servisler Osman İle Fatih Maslak'ta başlığında bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Nazım Kaya

en yakın sürede gitmek istiyorum teşekkürler

bir de koltuk döşemelerinde ufak tefek lekeler var buharlı yıkama uygunmudur ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

koltuüğun nasıl yıkandığı kadar nasıl kurutulduğu önemli, profesyonel firma tavsiye ederim iç yıkamada

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nazım Kaya

Çağlar bey  Sarıyer - levent civarı önerdiğiniz firma ve ortalama fiyat nedir ?

Yorum bağlantısı
Nazım Kaya

çok teşekkürler Çağlar bey

forumda bir arkadaşta şanzıman için no name i önermişti

her derde deva no name :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

genelde oradayız da ondandır, önermek derken: mekan bizim sayılır :friends: iş yapmak adına değil gelin fikir alın yaptırın yaptırmayın o kişisel tercih.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Cumhur

merhaba arkadaşlar...fiesta ghia 2001 model aracım var bılıyorsunuz..su an 78000 bıne gelecek..1 ay evvel yağ filtresi, hava filtresi , buji , karteri değiştirdim tabiki yağ ve şanzuman yagıda degıstı.....

soruma gelecek olursak..bugün köye gittigimde aracın alt kısmında baya bir yağ akmış...aracı durdurduktan sonra yağ haznesine baktım minimumun biraz altındaydı..bir saat gecı hic yag kalmamıs olarak gordum..neyse bır arkadastan tarsusa getirecek kadar yağ takviye ettim..ustaya gittim..usta motorda kacak olmadını, şanzuman yağı püskürtmüş dedi..sonra yaga baktı yag maxımumun  az ustunde..anlamadım gitti..siz ne dersiniz bu olay ıcın?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

merhaba arkadaşlar...fiesta ghia 2001 model aracım var bılıyorsunuz..su an 78000 bıne gelecek..1 ay evvel yağ filtresi, hava filtresi , buji , karteri değiştirdim tabiki yağ ve şanzuman yagıda degıstı.....

soruma gelecek olursak..bugün köye gittigimde aracın alt kısmında baya bir yağ akmış...aracı durdurduktan sonra yağ haznesine baktım minimumun biraz altındaydı..bir saat gecı hic yag kalmamıs olarak gordum..neyse bır arkadastan tarsusa getirecek kadar yağ takviye ettim..ustaya gittim..usta motorda kacak olmadını, şanzuman yağı püskürtmüş dedi..sonra yaga baktı yag maxımumun  az ustunde..anlamadım gitti..siz ne dersiniz bu olay ıcın?

Fatih bey aynı sıkıntılar bendede mevcuttu akan yağ anlattıklarınıza göre motor yagı degil.Motor yagına baktıgınızda araç yokus biyerde duruyorsa bu etken olucaktır.Akan yağ dediginiz gibi şanzuman yagı.Sebebi sanzuman yagını yeni degistirmissiniz ve fazla konulan sanzuman yagı havalandırmadan atıcaktır kendini.Sanzuman yagı fazlalıgı atmıstır Bu bir süre daha devam edicektir.Yada aracınızı lifte kaldırıp fazla yagı kontrol edebilceginiz bir tapa daha mevcut o tapayı açıp fazla yagı ordan kendi atıcaktır.Ve sıkıntınızda çözülecektir.Yağ filtrenizi degistirmissiniz ve muhtemelen 4 litre yag koydunuz.Aracınızın yag ve yag filtresini degistireceginiz zaman 4 litre yağ tam olarak gelmez.Çünkü yag filtresi yaklasık 300 gram civarı yagı içine alır.Yağ cubugunun min. seviyesine gelmesi demek zaten 1 litredir.Ben daha yeni 4.400 litre civarı yag koydum suan tam olarak max. cizgisinde.motor yag seviyesinin altta görmüş olmanızın sebebi tekrardan belirtim.Tam olarak düz yolda ölçüm yapılmalı biraz egiklik bile yanıltabilir.Ve son olarak uzun yoldan gelmiş aracın yagına motor hemen kapatıldıktan sonra bakmanız pek saglıklı degil pistonlardaki yag hemen kartere inemicegi için buda sizi yanıltacaktır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. 78binde olduğunadan nasıl eminiz?

2. karter neden değişti

3. daha yazını sonunu okumdan ölçümde hata var diye yazayım diyecektim ki sonunu okuyunca da hata var derim. eklediğiniz miktar gereksiz ve fazla idi.

4. yağ püskürten şanzıman hep idealimdi, bunu nasıl yaptığını ustamız açıklasın, fiesta hediye edeceğim, mümkünse ustayı değiştirin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Çakar
(düzenlendi)

Benim bildiğim eğer şanzımana yağ fazla konursa geri vites müşürü ve akstan atıyor diye hatırlıyorum... En fazla keçeleri değiştirirsiniz...

Eğer sanzuman yagı yeni değiştirildiyse havalandırmadan bir şekilde fazla olan yağı atıyor 2009 mondeo aracımızda yaşamıştık bu sıkıntıyı ayrıca kendi fiesta aracımdada aynı sıkıntı vardı.Tabi bunlar önceden olmayıp yeni sanzuman yagı konulduktan sonra olan terlemeler ve damlamalar için geçerli

tarihinde Mert Çakar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

Benzer durumla bende karşılaştım, terleme ilginçtir ki kesilmiyor, yağ değişimi yapıldı biraz fazla koyulmuş fazlası müşür ve akstan aktı... Havalandırması nerde bilmiyorum?

ramazan bey benim aracımda bobinlerin hemen altına bakınca orda havalandırma ama bilmiyorum diger araçlarda nerde :s Bende terleme işinden artık çok sıkılmıştım ustama götürdüm lifte kaldırdık aracı sanzumanın orda 2 tane tapa var birinden yağ koyuyorsunuz ve seviyesine bakıyorsunuz diğerindende fazla yağı dışarıya atmak için bir tapa.O tapayı açtırıp içinden yaklaşık olarak 250gram yağ boşaldı ve ondan sonrada bir daha terleme yapmadı.Her durdugum yerde 1 2 damla yag olması canımı  çok sıkıyordu gerçekten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şanzıman yağı ile bu konudaki motor yağ seviyesinin bir ilintisi yoktur

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şanzıman takılı iken fazla yağ konamaz ki, yok artık :s :S :s bunu başaran var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer
(düzenlendi)

ramazan bey benim aracımda bobinlerin hemen altına bakınca orda havalandırma ama bilmiyorum diger araçlarda nerde :s Bende terleme işinden artık çok sıkılmıştım ustama götürdüm lifte kaldırdık aracı sanzumanın orda 2 tane tapa var birinden yağ koyuyorsunuz ve seviyesine bakıyorsunuz diğerindende fazla yağı dışarıya atmak için bir tapa.O tapayı açtırıp içinden yaklaşık olarak 250gram yağ boşaldı ve ondan sonrada bir daha terleme yapmadı.Her durdugum yerde 1 2 damla yag olması canımı  çok sıkıyordu gerçekten

+1 ....................Gözlemleriniz gerçekten doğru bilgiler üzerine yapılmış,.....aynı durum benim aracımdada olmuştu,

motor bloğunun belli bir bölümü yağ içinde idi , silme ve temizleme hiç bir işe yaramıyordu ,

ustam aracımı lifte kaldırdı,bahsettiğiniz tapayı önce gevşetti daha sonra çıkarttı ,ben hayretler içinde seyrederken aılan tapadan 500 gr yağ aktı ,yağ akışı durduktan sonra tapayı tekrar yerine taktı ve abi şanzıman yağın çok fazla idi bloğun kirlenmesindeki yağ akıntının sebebi bu dedi dahada  olmaz dedi ve dahada olmadı,

Aşağıya alıntı yaptığım yazınız bire bir doğru,bu denli şikayeti olan arkadaşlara yol gösterici olacaktır,

teşekkür ederim

ustama götürdüm lifte kaldırdık aracı sanzumanın orda 2 tane tapa var birinden yağ koyuyorsunuz ve seviyesine bakıyorsunuz diğerindende fazla yağı dışarıya atmak için bir tapa.O tapayı açtırıp içinden yaklaşık olarak 250gram yağ boşaldı ve ondan sonrada bir daha terleme yapmadı.

tarihinde Ahmet Dinçer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

zaten genelde komple inmişse yağı fazla doldurabilirler, yerde iken ki zaten bu işçiliğe yanlış denir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

şanzıman takılı iken fazla yağ konamaz ki, yok artık :s :s :s bunu başaran var mı?

tabikide balıkesirde baskı balata degisimi sonrası sık karşılaşılan bir durum bu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Çakar

+1 ....................Gözlemleriniz gerçekten doğru bilgiler üzerine yapılmış,.....aynı durum benim aracımdada olmuştu,

motor bloğunun belli bir bölümü yağ içinde idi , silme ve temizleme hiç bir işe yaramıyordu ,

ustam aracımı lifte kaldırdı,bahsettiğiniz tapayı önce gevşetti daha sonra çıkarttı ,ben hayretler içinde seyrederken aılan tapadan 500 gr yağ aktı ,yağ akışı durduktan sonra tapayı tekrar yerine taktı ve abi şanzıman yağın çok fazla idi bloğun kirlenmesindeki yağ akıntının sebebi bu dedi dahada  olmaz dedi ve dahada olmadı,

Aşağıya alıntı yaptığım yazınız bire bir doğru,bu denli şikayeti olan arkadaşlara yol gösterici olacaktır,

teşekkür ederim

ustama götürdüm lifte kaldırdık aracı sanzumanın orda 2 tane tapa var birinden yağ koyuyorsunuz ve seviyesine bakıyorsunuz diğerindende fazla yağı dışarıya atmak için bir tapa.O tapayı açtırıp içinden yaklaşık olarak 250gram yağ boşaldı ve ondan sonrada bir daha terleme yapmadı.

bugün başıma gelen olayı anlatmak istiyorum size.tekrardan şanzuman yağı sandıgım ve korkarak altına egilip baktıgımda yerde yağ gördügüm oldu.Üstten bakıyorum alttan bakıyorum şanzuman baya ter içinde yani sonra ustama götürdüm.lifte kaldırdı kötü haberim var şanzumanı indiricez dedi olmaz bu böyle dedi.yağı boşalttıktan sonra gene yapıyorsa artık havandırmadan gelmşyordur dedi.Bir karalar bagladım bir karalar bagladım ki anlatamam yani.Sonra telefonun flasını açtım bakim dedim bende bir.Birde ne görim motora giren radyotör hortumunun dibinden kırmızı antifiriz akıyor.ustama söledim bu ne diye aaaaa burdan yapıyormuş dedi.Kelepçesi degişti sıkıntı çözüldü.Yani demem o ki aracınızla ilgili en iyi usta sizsiniz.Dikkat edin lütfen

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

tabikide balıkesirde baskı balata degisimi sonrası sık karşılaşılan bir durum bu

+1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Okcu

bugün başıma gelen olayı anlatmak istiyorum size.tekrardan şanzuman yağı sandıgım ve korkarak altına egilip baktıgımda yerde yağ gördügüm oldu.Üstten bakıyorum alttan bakıyorum şanzuman baya ter içinde yani sonra ustama götürdüm.lifte kaldırdı kötü haberim var şanzumanı indiricez dedi olmaz bu böyle dedi.yağı boşalttıktan sonra gene yapıyorsa artık havandırmadan gelmşyordur dedi.Bir karalar bagladım bir karalar bagladım ki anlatamam yani.Sonra telefonun flasını açtım bakim dedim bende bir.Birde ne görim motora giren radyotör hortumunun dibinden kırmızı antifiriz akıyor.ustama söledim bu ne diye aaaaa burdan yapıyormuş dedi.Kelepçesi degişti sıkıntı çözüldü.Yani demem o ki aracınızla ilgili en iyi usta sizsiniz.Dikkat edin lütfen

aynen katılıyorum sıze aracı öncelıkle kendımız tanımalıyız sonra ustamız .. benım aracımın yagı 1 ay once degıstı okuduklarımdan anladığım kadar yag degısen usta 4 lıtre koydu yanı filtreye gıdecek mıktarı eklemedi ve gecen gun baktığım da 1 lıtre cıvarı yag eksılmıs eklettim bı daha da o ustaya gıtmem  :D ama ayrı bı sorum olacak lpg lı aracım yag elbette yakıyor  ekspertize gırdı aracım  75 beygır motor 65 beygır guc uretıyor dedı yag yakmaya başlamış dedı subap başları yada keçe degısımı gıbı bısey bahsettı duzelır dedı sorun ondan mı yoksa lpg den mı :) ? lpg ye nısanda gectım . kıs aylarında gram yag yakmıyordu mesela .. ve motor uzerı terleme tabiri yağlar var neden kaynaklıdır sızce hemen belırteyım trıger setı ve ust kapak contası degıstı 8 ay once?

Yorum bağlantısı
Mert Çakar

aynen katılıyorum sıze aracı öncelıkle kendımız tanımalıyız sonra ustamız .. benım aracımın yagı 1 ay once degıstı okuduklarımdan anladığım kadar yag degısen usta 4 lıtre koydu yanı filtreye gıdecek mıktarı eklemedi ve gecen gun baktığım da 1 lıtre cıvarı yag eksılmıs eklettim bı daha da o ustaya gıtmem  :D ama ayrı bı sorum olacak lpg lı aracım yag elbette yakıyor  ekspertize gırdı aracım  75 beygır motor 65 beygır guc uretıyor dedı yag yakmaya başlamış dedı subap başları yada keçe degısımı gıbı bısey bahsettı duzelır dedı sorun ondan mı yoksa lpg den mı :) ? lpg ye nısanda gectım . kıs aylarında gram yag yakmıyordu mesela .. ve motor uzerı terleme tabiri yağlar var neden kaynaklıdır sızce hemen belırteyım trıger setı ve ust kapak contası degıstı 8 ay once?

ineternetten bol miktarda araştırıp ustalara sordugumda aldıgım tek cevap zetec motor lpg de yakar oluyor herzaman.Sıkıntınıza yardımcı olmaya çalışim sizin:) motor kapagındaki terlemeler conte yeni degisti diyorsunuz.Bu contayı bilinçli bir ustamı sıktı? conta içten dışa dogru sıralamalı bir sekilde ve kademeli olarak sıkılır gelişi güzel sıkılmaz. Motordaki yag terlemelerinin sorunu bu olabilir.Eğer düzgün sıkıldıysa motor kapagını açıp bujierin üzerinde yag birikintileri var mı ona bakmanızı tavsiye ederim.Aracımda yağ yakma sorunu vardı bendede. 1000 kmde yaklasık olarak 750 gram yag eksiltiyordu.Güzel bir şekilde mtorumu komple yaptırdım özenli şekilde.Şuan bir sıkıntı görünmüyor.Ama 10.000 kmde max. cizgisinden min. çizgisine kadar düşmesi normaldir.Bu olmuyorsa gazda bir sıkıntı var derler ustalarımız :)Gelelim 65 beygir gözükme olayına.Gazda kompresyon illaki düşecektir.Ve beygirlerde baglı olarak ölecektir. :)Bu kadar kısa sürede sübab uzaması mümkün degil olmaz gaz için bahsediyorum.Corolla aracımızda 140.000 km gazla aracı kullandık ve sübab uzaması nüks etmeye başlamış sonrasındada aracı degistirdik.Yani demem o ki nisan ayından bu yana sübab uzaması olması mümkün degildir

motorunuzdabu arada 1.200 gram yağ ile çalışır gerisi karterde bekler zor zamanlar için yani çokta önemli degildir 300 gram 500 gram :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...