İçeriğe Yönlendir

Cenmax Darbe Sensörlü Alarm Sorunu

Mustafa Tüfekçi
Çözüme git Yetkin Akın tarafından,

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

aracın orjinal kumandasına entegre darbe sensörlü cenmax alarm vardı. araç serviste bi hafta yatınca akü bitmiş ve takviye yaptırmak zorunda kaldık. ama akü bittiği için merkezi alarm da devre dışı kalmıştı biz  mekanik anahtarla kapıyı açtık ve aküyü takviye edince alarm başladı ötmeye.  araç stop edince akü şarj olmadığı için tekrar takviye etmek zorunda kaldığımdan alarmı bi türlü  devre dışı bırakamadım ve bi 10-15 dk öttü öttü  en sonunda sesi viuv viuv diyip kısılıp devre dışı kaldı. aracın  kendi uzaktan kumandası ve  kendi alarmı sorunsuz çalışıyor ( focus ghia 2002 model) aslında   cenmax alarmından haz etmiyordum ama çoluk cocuğu uzak tutyordu. bu alarm niye böyle kendiliğinden iptal oldu. tekrar nasıl aktik edilebilir. İş alarm beyni nerde onu da bulamadım :D acaba akü kutup başındaki bağlantıyı söküp taksam canlanır mı bu cenmax alarmdan anlayan var mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Alarmın çaldığı ve devre dışı bırakılamadığı zamanlar için araç içine alarm beyninin bulunduğu bölgeye bir buton yerleştiriyorlar. Alarm çalarken, "yarı kontak" yapıp o butona basarsanız susuyor, yarı kontak yoksa alarm susmuyor. Tabii bu durum alarmdaki problemi geçici olarak çözüyor, yani alarmı susturup servise gitmek için konulmuş diyebiliriz. Kendiliğinden iptal olan alarmı tekrar canlandırma konusunda açıkçası bir fikrim yok. Beyin genelde iç sigorta kutusu bölgesinden oluyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aracın sigorta kutısunun orda basçek bi buton bulduydum kırmızı. bastım ama  halen cenmax ölüm uykusunda :D beyini de bulamıyorum :D modelini öğrensem disbirütöre sorardım :D.  o değil follow me home da yapıyordu araç meğer alarmın özelliği imiş o da gitti :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

http://www.cenmax.com/kilavuz/922kulkil.pdf

servis klavuzu buldum bir tane ama orda servis modune geçtiğinde  alarm ledi sürekli yanıyor diyor. bende led hiç bir şekilde yanmıyor. yine kontakII de iken 5 kere  o butona da bastım yine oralu olmadı.  üzerinde iki adet ayar düğmeli küçük bi kutucuk buldum ama ana beyin halen arama aşamasındayım.

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Yetkin Akın

Sol ön kapı kenarındaki plastik kapağın arkasına,direksiyonun altındaki sigorta kutusunun arkası ve direksiyonun alt kısmına baktınmı?

Genelde orada oluyor :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

oraya nasıl koymuş bilmiyorum ama evet ordan çıktı beyin. :D  sıkıntı beyin cortlamış entegrede yanıklar var. beyni söktüm ama soketleri boşta şuan.

üründe 942 modeliymiş

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...