Evrim Aker 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Aracımla 70km hızı geçtiğim anda içeriye bir uğultu sesi almaya başladı.Rot balans ayarından kaynaklandığını düşünerek ayar yaptırdım fakat sorun devam ediyor!!! Problem neyden kaynaklanıyor olabilir? şimdiden teşekkürler hayırlı kandiller dilerim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Teker bilyaları ömrünü dolduruyor olabilir. Yorum bağlantısı
Emre Sutay 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Evet rulman olma ihtimali yuksek olmakla birlikte lastik* kaynakli da ugultu alinabiliyor. Lastikler sertlesmis veya dislerinin azalmasi sebebiyle ses yapabiliyor. * tecrubeyle sabit.. Az kalsin rulmanlari degistiriyordum... 1 Yorum bağlantısı
Evrim Aker 3 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 3 Ağustos 2013 Lastiklerde bir problem yok bugün kontrol ettirdim.Rulman değişimi maliyetli bir işmidir peki? Yorum bağlantısı
Turkay Enez 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Lastiklerde bir problem yok bugün kontrol ettirdim.Rulman değişimi maliyetli bir işmidir peki? Lastiklerde problem olmadığını nasıl anladınız? Arkadaşın c4 ünde uğultu vardı. Bilyalardan şüpheleniyorduk. Lastikleri takım olarak sıfırladı, uğultu tamamen kayboldu... Eğer rulmanlardan birinde arıza varsa, aracı krikoya kaldırıp lastiği elinizle kuvvetli çevirerek bunu anlayabilirsiniz. Rulmanı arızalı lastik hırıltılı bir ses çıkarır. Sağlamsa, sessiz döner.. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Belli hızdan sonraki uğultu lastik kaynaklıdır. Bilyalar olsaydı park edeceğiniz zaman yavaşlayıp durmak üzere olduğunuzda, şehir içi sağa-sola dönmek için yavaşladığınızda, aracı süzülmeye bıraktığınızda da o uğultuyu duyardınız. yok abi bilyada yapar hızlandıkça Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Ağustos 2013 Paylaş 3 Ağustos 2013 Şanzumandan gelmesinde, diğerleri kolay. Banada bilya gibi geldi, muthiş uğultu yapar.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Bıkmaz 5 Ağustos 2013 Paylaş 5 Ağustos 2013 Benzer şekilde uğultu sesi aracımda da mevcut ancak farklı durumlarda.aracım viteste iken 1200-1500 devir deiken motora kısmında bir uğultu sesi gelmeye basladı.2000 devir ve yukarısında ise ses kesiliyor.vites boşta iken 1200-1500 devire getirdiğim anda uğultulama hafif şekilde yine gelmeye başlıyor.Lastiklerimin 4'ü sıfır dün şanzıman yağını değiştirdim ancak ses yine kesilmedi.aracım 135.000km de ve triger kayışının değişilip değişilmediğini bilmiyorum.acaba trigerden yapıyor olmasın veya şanzıman ile alakalı bişeymi.Şanzıman da problem var ise ne yapmam gerekiyor.Malum şanzıman sıkıntısının giderilmesi bayağı pahalı.Yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Evrim Aker 5 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2013 Bugün aracın sağ ve sol arka teker rulmanları ve sağ ön tekerin rulmanı değiştirildi.Sonuç olarak ses kayboldu fakat 390tl lik servis ücreti beni düşündürdü biraz... Yorum bağlantısı
Hüseyin Bıkmaz 6 Ağustos 2013 Paylaş 6 Ağustos 2013 (düzenlendi) Benzer şekilde uğultu sesi aracımda da mevcut ancak farklı durumlarda.aracım viteste iken 1200-1500 devir deiken motora kısmında bir uğultu sesi gelmeye basladı.2000 devir ve yukarısında ise ses kesiliyor.vites boşta iken 1200-1500 devire getirdiğim anda uğultulama hafif şekilde yine gelmeye başlıyor.Lastiklerimin 4'ü sıfır dün şanzıman yağını değiştirdim ancak ses yine kesilmedi.aracım 135.000km de ve triger kayışının değişilip değişilmediğini bilmiyorum.acaba trigerden yapıyor olmasın veya şanzıman ile alakalı bişeymi.Şanzıman da problem var ise ne yapmam gerekiyor.Malum şanzıman sıkıntısının giderilmesi bayağı pahalı.Yardımcı olursanız sevinirim. Yardımcı olabilecek kimse yokmu arkadaslar .. 6 Ağustos 2013 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts