Ömer Tuncay 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 Merhaba, Aşağıya aracımın yağ çubuğu resmini ekledim ve çizgileri numaralandırdım. 1. yağ seviyem normal mi? değilse hangi rakam yada rakamlar aralığında olmalıdır? 2. min ve max seviyeler hangi rakamlardır? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 arzulanan ve tam olarak tam olan seviye, 2 çizgi arası normal, alt çizgi azalmış demek Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 1 min. 4 max.seviyedir. Şu an sizinki ideal seviyede Yorum bağlantısı
Ömer Tuncay 15 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2013 çok teşekkürler. 2-3 arası ideal demekki. peki 2'nin altına düşerse yağ eklemek gerekir mi? Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 Düşüş hızı önemli 500-1000 km. bir çizgi eksiliyorsa ayrı 10,000 de eksiliyorsa ayrı... Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 15 Ağustos 2013 Paylaş 15 Ağustos 2013 Yağ eksiltme huyu varsa 3-4 arası tutmaya bakın. Yoksa mevcut seviyeniz uygun... En uygunu şöyle yapmak, 500-1000 KM aralıklarla takip edin, şayet azalma varsa ve 2 nin altına inerse yarım litreye yakın yağ ekleyin 3-4 arasına gelecektir. (yarım litreyi takriben söylüyoruz 2nin altına inince belki yarım litreden fazla bile alabilir ama foş diye boşaltmayın taşmasın 250ml ekleyin baktınız daha var bir 250 daha ekleyin).. -Arkadaşlarında dediği gibi eksiltme hızını gözlemleyin ona göre kontrol ve ekleme yaparsınız.. -Ekleme yaptığınız yağ içindeki ile tamamen aynı olsun mümkünse yağ değişimde aynı yağdan 1lt yedek alın. -Eksiltme varsa kaçak kontrolü yaptırın eğer yağ kaçağı varsa ve giderilebilirse eksiltmeyi keser. Kaçak olmamasına rağmen eksiltiyorsa yağ yakıyor demektir rektifiye yakındır. Rektifiyeden önce ilk etapta tavsiyem yağı biraz kalınlaştırın, örneğin orjinali 5w-30 ise 10w-40 kullanın, Bor katkısı deneyin (turbo açısından riskli olabilir ama benzinli focusumda çok işe yaramıştı) Bu arada kaç KM de araç? Yorum bağlantısı
Ömer Tuncay 16 Ağustos 2013 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2013 Yağ eksiltme huyu varsa 3-4 arası tutmaya bakın. Yoksa mevcut seviyeniz uygun... En uygunu şöyle yapmak, 500-1000 KM aralıklarla takip edin, şayet azalma varsa ve 2 nin altına inerse yarım litreye yakın yağ ekleyin 3-4 arasına gelecektir. (yarım litreyi takriben söylüyoruz 2nin altına inince belki yarım litreden fazla bile alabilir ama foş diye boşaltmayın taşmasın 250ml ekleyin baktınız daha var bir 250 daha ekleyin).. -Arkadaşlarında dediği gibi eksiltme hızını gözlemleyin ona göre kontrol ve ekleme yaparsınız.. -Ekleme yaptığınız yağ içindeki ile tamamen aynı olsun mümkünse yağ değişimde aynı yağdan 1lt yedek alın. -Eksiltme varsa kaçak kontrolü yaptırın eğer yağ kaçağı varsa ve giderilebilirse eksiltmeyi keser. Kaçak olmamasına rağmen eksiltiyorsa yağ yakıyor demektir rektifiye yakındır. Rektifiyeden önce ilk etapta tavsiyem yağı biraz kalınlaştırın, örneğin orjinali 5w-30 ise 10w-40 kullanın, Bor katkısı deneyin (turbo açısından riskli olabilir ama benzinli focusumda çok işe yaramıştı) Bu arada kaç KM de araç? aracı alalı henüz 600km filan oldu. araç şu anda 128400km civarlarında. çok şükür şimdilik bi eksilme fark etmedim. sadece yağ seviyesinin hangi aralıklarda olması gerektiğini merak ediyorum. zaten bu gün yağ ve filtreler değişecek. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 16 Ağustos 2013 Paylaş 16 Ağustos 2013 aracı alalı henüz 600km filan oldu. araç şu anda 128400km civarlarında. çok şükür şimdilik bi eksilme fark etmedim. sadece yağ seviyesinin hangi aralıklarda olması gerektiğini merak ediyorum. zaten bu gün yağ ve filtreler değişecek. Genelde yağ değişimlerinde tam doldururlar ben yarım bırakan ustaya denk gelmedim hiç o sebeple eksiltmiş olabilir diye düşündürüyor, bu araç 4,5 litre yağ alır belkide son değişimde 4 litre konulmuş olabilir. Siz değişimden sonra takipte olun yağ seviyesini yeni aldığınız bir araç için. Orijinal 125bin km heleki dizel motor canına okunmadıysa yağ yakmaz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts