İçeriğe Yönlendir

Ford Orjinal Alarm Sireni Yeri Ve Ford Merkez Ile Aramda Geçenler.

Alper Ayvalı

Recommended Posts

Alper Ayvalı

Arabamda orjinal alarm var ve ses çıkmıyordu. Bu sebeple alarmın sireninde bir sorun olduğunu düşünerek sirenini arıyordum. Sonunda buldum belki lazım olur diye fotolarını ekliyorum.
Arabam hatchback. Sirenin yerini uzun uğraşlar sonucunda FORD TIS yaılımından buldum.
Bagaj içinde sol arka plastik kaplamanın altında.

rip0.jpg Uploaded with ImageShack.us

oacw.jpg Uploaded with ImageShack.us

burada sirene TURUNCU ANARENK / YEŞİL ÇİZGİLİ kablo ile alarm merkezinden tek kablo geliyor. Siren şasesini gövdeden alıyor.

buda siren

z16z.jpg Uploaded with ImageShack.us

8psh.jpg Uploaded with ImageShack.us

buda alarmın merkezi. Aynı zamanda bu merkez anladığım kadarıyla uzaktan kumandayı ve merkezi kilitleride kontrol ediyor.

vnn9.jpg Uploaded with ImageShack.us

Sonuç:

Sirene alarm anında 12 volt elektrik gelmiyor. Tesisatı alarm merkezine kadar kontrol ettim sağlam.
Bu arada alarm merkezi sağ ön çamurluk içinde , torpido çekmecesini yerinden sökünce gözüküyor.Araç ECU sunun üzerinde.

Aklıma acaba bu siren servisde yazılım ile kapatılabiliyormu diye bir soru geliyor. Yeni yazılım için servise uğruycaktım zaten orda bir bakıcam " tabi işten anlayan usta denk gelirse".

Belirmekte fayda görüyorum:

Bu sirenin yeri konusunu yetkili servis çözemedi. Bende Ford genel merkeze durumu anlatan bir mail attım. Bana telefon ile döndüler. Telefonda dediklerine göre 2013 model hariç şase numarasından arabanın donanımına ulaşamıyorlarmış. Servise gidecekmişim orda ustalar bi söküp bakacaklarmış.
Bende dedimki :

Ben 3 kuruşluk bilgim ile internetten arabanın şase numarası ile donanıma ulaşabiliyorum siz ford olarak benim arabamda ne var bilemiyorsunuz yani dedim.
Adam EVET dedi  :(

O zaman benim sizin ile işim olmaz teşekkür ederim dedim ve kapadım.

Forum üzerinde bu konuda bana yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Kaldık yazılıma . :(

Yorum bağlantısı
Firuz Şahin
(düzenlendi)

Benim arabamda da orjilan alarm mevcut fakat alarm devreye girdiği   zaman çaldığı  ile çalmadığı belli  olmuyor kısaca sesi çok çok fazla değil haa alarm  varmı var :)

tarihinde Firuz Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Eveeeet, aracımı aldıktan sonra, alarmı çalıştırana kadar yaşadıklarım bir bir gözümün önüne geldi. Alper kardeşim de aynı yollardan geçiyor.

Alper benim son durağa kadar yaşadıklarım senin anlattıklarınla aşağı yukarı aynı. Hatta bir serviste GEM modülünün arızalı olduğunu bile söylediler!!!!

Sonra; bir parçacının tavsiyesiyle (GEM modülünün fiyatını sorduğum bir parçacı) Ankarada bir servise gittim. Elektrik teknisyenine önceden telefon edildiği için beni arka kapıdan içeri aldı, aracı Ford'un kontrol sistemi olan IDS"e bağladı. Yaklaşık 2 saat aradık. Ben de yanında olmak üzere birlikte aradık. Sayfalar arasında gezinirken (umarım doğru hatırlıyorum) Kullanıcı Ayarları diye bir bölüme girdik. Ben burada elemana müdahale ettim hızlıca geçmesine engel oldum. Tek tek seçenekleri incelerken "Güvenlik" sayfasını gördüm. Elemana ısrarla sayfayı açtırdım. Bu sayfada da dikkatlice bakınca "Alarm" sayfasını gördüm. :exc1: Elemana hemen bu sayfaya girmesini söyledim. Abi o sayfada bir şey yok diyerek gönülsüz de olsa sayfaya girdik. O sayfanın bir yerinde iki tane kutu vardı birinin üzerine alarm aktif, diğerinin üzerinde ise alarm deaktif yazıyordu. Tabi deaktif tıklıydı :exc1: (kutuların üstündeki yazıları da yanlış hatırlıyor olabilirim, ihtiyarlık) Elemana aktif yazan kutuya tıklamasını söyledim. Yüzüme baktı ve abi yanlış bir şey yapmayalım, sorumluluk sana aittir dedi. Yap dedim yap. :oghk:  :exc1: Yaptık. Artık alarm çalışıyor :dribble:  :heat:

Masal gibi değil mi?

Alper şimdi sana gözlemlerimi anlatayım.

1. Aracında motor kaputu açıkken kontağı açtığında yol bilgisayarı ekranında "Motor Kaputu Açık" uyarısı geliyor mu?. (Benim araçta alarmı aktive edene kadar bu uyarı gelmiyordu)

2. Çift kilitleme yaptığında sinyaller iki kez yanıp sönüyor mu? (alarmı aktive edene kadar bu yoktu)

3. Alarm çift kilitleme yapıldıktan 20 saniye sonra devreye giriyor. Deneme yaparken bunu dikkate almalısın.

Ayrıca Sn. Çağlar Bayur'dan alınan bir bilgi: Bizim araçların alarmı yeni alındığında açılmak üzere fabrika çıkışı kapalı olarak gönderilirmiş ve son kullanıcıya teslim edilirken servisteki görevli tarafından aktive edilerek teslim edilirmiş. Bu işlem tek seferlik yapılabilen bir işlemmiş geri dönüşü yokmuş.

Bu bilgi doğrultusunda demekki benim aracın alarmını ilk defa ben açtırmış oluyorum.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir yolu daha vardır, merkezi kilit modülü sökülür 30 dak . beklenir ve takılır, bazıalrı zor diye kutup başı söker, aynısın değildir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Ayvalı

Benim araçtaki alarm aktive edilmeden önce bu test başarısızdı.

Aynen bende de bu test olmuyor.

bir yolu daha vardır, merkezi kilit modülü sökülür 30 dak . beklenir ve takılır, bazıalrı zor diye kutup başı söker, aynısın değildir.

Bu işlemi deneyeceğim. Zira IDS bağlantı yapmak için 75 tl istiyorlar.

Yorum bağlantısı
Alper Ayvalı

1. Aracında motor kaputu açıkken kontağı açtığında yol bilgisayarı ekranında "Motor Kaputu Açık" uyarısı geliyor mu?. (Benim araçta alarmı aktive edene kadar bu uyarı gelmiyordu)  " Bende böyle bir uyarı gelmiyor"

2. Çift kilitleme yaptığında sinyaller iki kez yanıp sönüyor mu? (alarmı aktive edene kadar bu yoktu) "Çift kilitlemede iki kez sinyal veriyor"

3. Alarm çift kilitleme yapıldıktan 20 saniye sonra devreye giriyor. Deneme yaparken bunu dikkate almalısın. "Bun dikkat ettim camlar açıkken elimi içeri sokunca dörtlüler yanmaya başlıyor"

Ayrıca Sn. Çağlar Bayur'dan alınan bir bilgi: Bizim araçların alarmı yeni alındığında açılmak üzere fabrika çıkışı kapalı olarak gönderilirmiş ve son kullanıcıya teslim edilirken servisteki görevli tarafından aktive edilerek teslim edilirmiş. Bu işlem tek seferlik yapılabilen bir işlemmiş geri dönüşü yokmuş.

Bu bilgi doğrultusunda demekki benim aracın alarmını ilk defa ben açtırmış oluyorum.

Yorum bağlantısı

1. Aracında motor kaputu açıkken kontağı açtığında yol bilgisayarı ekranında "Motor Kaputu Açık" uyarısı geliyor mu?. (Benim araçta alarmı aktive edene kadar bu uyarı gelmiyordu)  " Bende böyle bir uyarı gelmiyor"

2. Çift kilitleme yaptığında sinyaller iki kez yanıp sönüyor mu? (alarmı aktive edene kadar bu yoktu) "Çift kilitlemede iki kez sinyal veriyor"

3. Alarm çift kilitleme yapıldıktan 20 saniye sonra devreye giriyor. Deneme yaparken bunu dikkate almalısın. "Bun dikkat ettim camlar açıkken elimi içeri sokunca dörtlüler yanmaya başlıyor"

1. Kaput açık uyarısı gelmemesi iki şeyi akla getiriyor. Ya kaput swiçi bozuk, ya da kaput alarm kapsamında değil. Bunu kaput kilidini kontrol ederek öğrenebilirsin. Kilit mekanizmasına giren bir kablo soketi olacak bu soket yoksa ikinci ihtimal geçerlidir. Soket varsa swiç bozuk olabilir. Soketi sök ve kontağı aç yine de "kaput açık" uyarısı gelmiyorsa arıza karmaşıklaşıyor. Söktüğün kablolara düşük voltajlı bir akım geliyor.

2. İki kez sinyal vermesi alarmın devreye girdiğini gösteriyor.

3. En iyi haber bu. Demek ki alarm devrede, sadece korna çalışmıyor. Şimdi alarmın nasıl devrede olduğunu öğrendin. Alarm kornasını görebilecek şekilde yan trimi sök ve alarmı devreye al (çift kilitleme yaptıktan sonra içeride oluşacak en ufak hareket alarmın devreye girmesini engeller, bunun için sökme işleminden sonra dışarı çık ve çift kilitleme yap, 20 sn. bekledikten sonra kaputu aç, alarmın devreye girdiğini sinyallerin yanıp söndüğünü görerek emin ol ve kornanın kablosunu ölçü aletiyle kontrol et.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...